22/04/2017 | 12 reacties

Regenboogkwarktaart met Macarons

regenboog kwarktaart macarons

Niemand geloofde mij, toen ik zei dat ik deze belachelijk hoge pijn-aan-je-ogen-regenboogkwarktaart helemaal stressvrij en in een mum van tijd gemaakt had.

Jij gelooft me ook niet hm?
Toch is het zo en vandaag laat ik je zien ik dit gefixt heb én geef ik wat handige variatietips!

Waarschuwing voor nieuwe bezoekers van mijn blog: deze taart is NIET #skinny #healthy of #suikervrij
Maar wel ontzettend #makkelijk en 100% stressvrij 🙂

Mocht je op zoek zijn naar een verantwoorde kwarktaart zonder suikers of kleurstoffen, dan vind je dit denk ik wel leuk:

vegan kwarktaart
Bron: Vegan Kwarktaart met Framboos, Citroen en Lemon Curd, van HappyVeggieFamily.nl
Ik heb ‘m geproefd en hij is echt HEERLIJK!

Een woordje vooraf!

In augustus 2014 deelde ik trots mijn eerste regenboogkwarktaart:

regenboogkwarktaart
Hij bestond uit drie pastelkleurige lagen en had een doorsnede van 25 centimeter.

In 2015 begon ik met de rubriek Lezersfoto’s en zag ik steeds vaker de meest prachtige foto’s voorbij komen, van lezers die mijn regenboogtaart hadden gemaakt, maar dan…. veeeeeeeeele malen mooier! Kijk maar:

regenboog unicorn taart
De photo credits voor deze regenboogkwarktaart met unicorn en rainbow topper gaan naar @AnneZozo

regenboog kwarktaart
Ingeborg ten Oever (@BeesWorkshops) maakte een kwarktaart met een prachtig kleurverloop in heldere kleuren.

En tsja, dan gaat het dus knagen bij mij! Want ik wil dan mijn eigen creatie verbeteren.
Mijn eerste taart was laag en pastelkleurig. Dus ik besloot om met een hogere en kleinere bakvorm (20 cm doorsnede) aan de slag te gaan, méér kleurstoffen toe te voegen én om twee pakken voor kwarktaart te gebruiken.

Ik ben supertevreden over het resultaat, maarrrrr….. niet alles ging even goed. Natuurlijk deel ik in deze post ook mijn #fails en tips met jullie, zodat jullie allemaal kunnen leren van mijn fouten en mij in de toekomst weer fijn de ogen uit kunnen steken met nóg mooiere creaties van mijn eigen probeersels 😉

Ingrediënten voor een Regenboog Kwarktaart

  • Twee pakken Kwarktaart
    Ik gebruikte één citroensmaak (lichtgeel van kleur) en één aardbei (lichtroze van kleur). Je kunt ook naturel gebruiken (smaakloos en wit van kleur) en hier eventueel nog verschillende smaakjes aroma aan toevoegen.
  • Benodigdheden voor één pak kwarktaart = 500 gr kwark, 200 ml slagroom, 60 gr boter/margarine en 400 ml water. Als je net als ik ook twee pakken gebruikt, dan verdubbel je deze aantallen dus.
  • Macarons (ik scoorde ik in de aanloop naar Pasen een doosje voor €3,50 bij de supermarkt: YEAH!)
  • Kleurstoffen

regenboog kwarktaart macarons

Aan de slag + Tips & Tricks!

In de verpakking voor de kwarktaart vind je een kruimelbodem mix, taartmix en een rond velletje bakpapier.
Bekleed de bodem en de randen van je springvorm met bakpapier (knip de rand op maat en wat hoger dan de vorm), zodat je baksel mooi egaal blijft na het verwijderen van de springvorm.

Volg de instructies op de verpakking: smelt de boter en meng dit met de bodemmix. Druk dit met de bolle kant van een lepel over de bodem van de bakvorm en laat even rusten in de koelkast.

regenboog kwarktaart macarons

Mix alle ingrediënten voor één kwarktaart in een beslagkom en wanneer het opgeklopt is, verdeel je dit over twee of drie kommen: afhankelijk van hoeveel kleuren je wilt gebruiken.
Voeg er per kom een paar druppels kleurstof aan toe. Hoe meer kleurstof, hoe feller/dieper de kleur wordt.

LET OP: kleuren kunnen de volgende dag nóg intenser zijn!

regenboog kwarktaart macarons

Voeg een laagje van één kleur toe in de bakvorm en zet dit in de koelkast. De overige kleuren kun je op het aanrecht laten staan.
Wacht steeds een minuut of vijf, voordat je een nieuwe kleur toevoegt.
Herhaal dit, totdat alle kleuren op zijn.

TIPS & TRICKS
Het kwarkbeslag uit de Dr Oetker pakjes die ik heb gebruikt, stollen vrij snel.
Het is na het opkloppen ook niet bijzonder vloeibaar en de kleuren gaan zich dus niet ‘mengen’ of in elkaar overlopen, wanneer je dit kort na elkaar stapelt.
Je hóeft dus niet steeds 5 minuten te wachten met het toevoegen van een nieuwe kleurlaag: je kunt ook meteen alle kleuren achter elkaar ‘stapelen’.

Ik had met twee pakken té veel mix voor één kruimelbodem en nam de gok om nog een klein taartje extra te maken. Deze werd stom. Maak dus een extra dikke bodem, of gebruik maar één zakje en bewaar de andere verpakking.

regenboog kwarktaart macarons

Ik had extra bakpapier rondom aan de zijkanten geplakt zodat ik de taart extra hoog kon maken. Dit heeft zeker geholpen: er is geen beslag ‘gelekt’.
Ik heb de kwarktaart een nachtje in de koelkast laten opstijven en de volgende dag de springvorm verwijderd.

Hij was indrukwekkend hoog en mooi helder van kleur:

regenboog kwarktaart macarons

regenboog kwarktaart macarons

De macarons heb ik vlak voor het aansnijden bovenop de taart gerangschikt en in het midden heb ik kaarsjes gestoken.
Superfeestelijk en kleurrijk!

regenboog kwarktaart macarons

regenboog kwarktaart macarons

De binnenkant is mooier dan de buitenkant: hier zijn de lagen mooi aaneengesloten en hier en daar lopen de kleuren mooi in elkaar over. Onderaan zie je bijvoorbeeld een paars overloopje, tussen de roze en blauwe laag.

regenboog kwarktaart macarons

regenboog kwarktaart macarons

Achteraf gezien ben ik blij dat ik voor de smaken ‘citroen’ en ‘aardbei‘ heb gekozen. Dit gaf de taart toch wat meer ‘body’.
Je zou eventueel voor een naturelsmaak kunnen gaan (die wit van kleur is), maar de kleurstoffen geven toch de illusie dat de lagen ook een smaakje hebben. Citroen en aardbei zijn een goede en frisse mix!

Je zou ook eventueel dus in de weer kunnen gaan met een naturel kwarkmix en verschillende soorten smaakaroma’s. Waar je maar zin in hebt 😉
Mijn gasten vonden het in ieder geval een leuke verrassing dat de heftige kleurenbom zo’n frisse smaak had!

regenboog kwarktaart macarons

regenboog kwarktaart macarons

In het weekoverzicht waarin ik foto’s van mijn verjaardagsfeestje deelde, heb je al kunnen zien dat mijn regenboogkwarktaart als een pudding was ingestort….

Goed om te weten dus: als je net als ik voor een HOGE taart gaat, moet je meteen de gehele taart in punten snijden! Hij is namelijk best wel ‘drillerig’ en groot dus. Als je niet ingrijpt, dan gebeurt er dit:

regenboog kwarktaart macarons

Ook leuk, voor een feestje met regenboogthema. Geef iedereen een taartvork en zeg: ‘Dit is Unicorn-Kots en het smaakt naar citroen en aardbei!’.

Dus dan weten jullie dit: als je de aangesneden taart nog wilt laten shinen op je Party Table, maak ‘m dan niet idioot hoog. En als je ‘m wel mooi hoog maakt, snijd het dan meteen in puntjes!

More Rainbow Food?
Check dit:

Rainbow Veggie Burger
Rainbow Pizza

Rainbow Sweet Party Table

regenboog kwarktaart macarons

Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn blog?
Maak je er een foto van en zou je het leuk vinden als deze in een volgend artikel met lezersfoto’s verschijnt?
Tweet je foto dan @MarisMariaRenne of deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de HASHTAG #HareMaristeit en tag @hare_maristeit in je foto!

Tips & Tricks voor het eenvoudig zelf maken van een Regenboog Kwarktaart! Click To Tweet

TIPS!
Ben jij nóg luier dan ik en vind je deze taart stiekem eigenlijk ook al té veel poespas?
Check dan deze No Bake Oreo Party Cake voor dé ultiem makkelijke traktatie!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

12 reacties

  • Beantwoorden Marilyn 22/04/2017

    Ziet er zó geweldig uit!!!

  • Beantwoorden Shirley 22/04/2017

    Echt super dit! Krijg meteen zin in kwarktaart 💟

  • Beantwoorden Ingeborg ten Oever 22/04/2017

    Regenbogen hebben echt iets magisch. Die taart is nog steeds fantastisch, door jouw blog makkelijk en ook nog eens lekker! Ik maak hem zeker weer dit jaar.

    • Beantwoorden Maris Maria Renne 23/04/2017

      Haha, jij was de eerste door wie het bij mij ging knagen om een regenboogtaart 2.0 te gaan maken 🙂 Ik zag laatst een leuke variatie op deze taart (ander patroontje) dat ik misschien óók eens wil proberen. Wordt wellicht vervolgd 🙂

  • Beantwoorden Diana 22/04/2017

    Ik ga hem proberen op de verjaardag van m’n meiden!! Leuk!! Dankjewel!

  • Beantwoorden Lottes Anekdotes 23/04/2017

    Haha, dat ziet er echt zó leuk uit! Ik ken mijn vrienden echter: de helft zou er niet van willen eten omdat het niet ‘natuurlijk’ is van kleur… Ik had eens regenboogbrood gebakken (ook het deeg in drie kommen, kleuren en daarna drie deegworstjes in elkaar vlechten): superlekker, maar bijna niemand wilde proeven. Ach ja, zoveel meer eten voor mij 😉

    • Beantwoorden Maris Maria Renne 23/04/2017

      Aaaah dat klinkt leuk! En ik snap het, ik heb een suikervrije schoonfamilie haha 🙂 Leuke mensen hoor, ik zie ze graag, maar als zij langskomen maak ik geen regenboogkwarktaart haha

  • Beantwoorden Anneke 25/04/2017

    OMG! Deze moet ik gewoon eens maken! Alleen al om naar te kijken! 😀

  • Beantwoorden Els 25/04/2017

    Wat een super mooie vrolijke taart, ik ga hem zeker is proberen!

  • Beantwoorden Anouk 26/04/2017

    Oeh, dit moet ook een keer mijn uitdaging worden… ik houd van kwarktaart!

  • Beantwoorden Wilma Hammarström 01/05/2017

    Leuk zeg! Ik vraag me af… zou je deze ook in stappen kunnen maken?
    Eerst 1 laag erin gieten, even in de koelkast, dan de tweede laag erop, weer terug in de koelkast, dan weer een derde laag erop? enz…. Of zouden de kleuren dan toch gaan mengen?
    Misschien plakt die dan wel beter aan elkaar?
    Echt zo leuk die kleurtjes!!!
    Groetjes!

  • Laat een reactie achter