Ravioli met Pastasaus van Pompoen & Chili

Ravioli met Pastasaus van Pompoen & Chili

Deze ravioli met pompoen-chilisaus, rucola en pijnboompitten ziet er goed uit, niet? Wil je geloven dat het al in vijf minuten op tafel stond?
Ja echt, kijk maar:

Ingrediënten voor 2-3 personen

  • 75 gr rucola
  • 250 gr verse ravioli (met een vulling naar keuze)
  • 475 gr AH Verse Pastasaus Pompoen-Chili
  • handje verse basilicumblaadjes
  • handje pijnboompitten
  • peper en zout
  • OPTIONEEL: geraspte kaas en een fijngesneden rood chilipepertje als garnering

Ravioli met Pastasaus van Pompoen & Chili

 

Hoe maak je het?

Kook de ravioli in een pan met ruim kokend water in ongeveer 3 minuten.
Warm de verse pastasaus in een ander pannetje op in ongeveer 3-4 minuten.
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan.

Verdeel rucola over de borden en schep hier de uitgelekte ravioli op.
Schenk hier de pompoen-chili pastasaus over en garneer met de pijnboompitten en eventueel nog rode pepertjes, basilicum of geraspte kaas.

Ga lekker rustig aan tafel zitten en geniet van de tijd die je hebt bespaard door niet eindeloos in de keuken te ploeteren met een pompoen!

Ravioli met Pastasaus van Pompoen & Chili

 

Mijn persoonlijke oordeel!

Zoals ik al in eerdere berichten schreef, ben ik door Albert Heijn gevraagd om de nieuwe verse curry’s en pastasauzen te testen. We hebben ze bij ons thuis dan ook al-le-maal geproefd, nadat we natuurlijk eerst met de potten hebben gespeeld:

AH Pastasauzen

Niet te lang uiteraard, want deze potten zijn beperkt houdbaar en moeten koel bewaard worden.

De sauzen kwamen handig van pas, toen vrienden bleven eten en ik geen zin had om te lang in de keuken te staan.
Ik toverde namelijk heel snel een gezellig DIY Pastabuffet op tafel:

AH Pastasauzen
Ik kookte een grote pan met spaghetti, rulde wat gehakt met groenten en verwarmde twee verschillende verse pastasauzen (Rode paprika, Gedroogde Tomaat en Gele Paprika, Gegrilde Groente).
Ook sneed ik een rood pepertje fijn, scheurde wat blaadjes verse basilicum, raspte wat kaas, roosterde wat pijnboompitten en heb alles op tafel gezet.

Iedereen kon dus fijn een eigen bordje opmaken en in geval van keuzestress, gewoon lekker beide sauzen opscheppen:

AH Pastasauzen

Ik ben iemand die van gekruid en spicy food houdt, dus ik vond het persoonlijk wél nodig om er aan alle verse sauzen nog peper, zout en soms overige kruiden aan toe te voegen.
Maar dit is dus iets wat je geheel naar eigen smaak (en eventueel rekening houdend met jonge tafelgenoten) moet proeven en op zich ook logisch, omdat er vrijwel niets is toegevoegd aan deze sauzen.

Het smaakte naar mijn mening dan ook absoluut niet kunstmatig. Wel vind ik alle sauzen (vooral de curry’s) vrij dik en zou ik er (achteraf gezien) aan sommige een scheutje water aan toegevoegd hebben. Maar dit is puur voor het oog, want de smaak was prima!

Mijn persoonlijke favoriet van alle nieuwe verse sauzen was de pompoen-chili waarvan ik vandaag een recept heb gedeeld, gevolgd door de rode en gele paprikasauzen. Deze ga ik zeker nog eens kopen, wanneer ik weinig tijd of zin heb om uitgebreid te koken.
Vooral de AH Verse Pastasaus Pompoen-Chili dus, want ik ben gek op pompoen, maar dit is niet het hele jaar door even lekker of betaalbaar te krijgen én is zo’n gedoe om te snijden….

Laat het me weten of je de sauzen al eens geproefd hebt of ook eens gaat proberen!
Bekijk ook de Curry van Spinazie & Courgette met Vegakipstuckjes die ik met een verse AH saus heb gemaakt!

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Misschien verover je hiermee een moment of fame met eervolle credits in een volgend artikel met lezersfoto’s!

[bctt tweet=”Binnen no time op tafel: Ravioli met Pastasaus van Pompoen & Chili!” username=”MarisMariaRenne”]

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

2 reacties

  1. Ik vind koken hartstikke leuk, maar na een drukke dag houd ik zooo van sauzen en spul uit zakjes en potjes. Ik ga deze ook snel proberen! En ik houd van je kleurrijke foto’s 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret