26/10/2017 | 0 reacties

Pompoenstamppot met Rucola & Vegagehakt

Pompoenstamppot met Vegagehakt

As we speak, ben ik nieuwe recepten aan het uitproberen van een aantal onlangs uitgebrachte kookboeken.

Eén van deze kookboeken die dit najaar is verschenen, heet ‘Pompoen!‘.
Dit boek staat boordevol verschillende recepten met (je raadt het al): pompoen in de hoofdrol.

In het originele recept uit het boek, is deze pompoenstamppot voorzien van een kerrie-achtig gehaktsausje.
Dit heb ik vervangen door kruidig op smaak gebracht vegagehakt.

Binnenkort vertel ik meer over dit boek, maar als bij jou thuis de pompoenen momenteel ook niet aan te slepen zijn en je bent nieuwsgierig geworden, dan kun je ‘m HIER bekijken.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 gr kruimige aardappelen, geschild
  • 400 gr pompoen, in blokjes
  • 350 gr vegagehakt
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1,5 tl theelepel kerrie
  • 1 tl kaneel
  • peper en zout naar smaak
  • 75 gr rucola
  • scheutje olijfolie
  • klontje boter
  • handje walnoten

Hoe maak je het?

Breng de pompoen en aardappels in ruim water aan de kook tot ze zacht zijn. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui aan.
Voeg het gehakt toe en bak het rul samen met de kerrie en kaneel.

Stamp de aardappelen en pompoen samen met een klontje boter tot een mooie puree en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de puree met een handje rucola en fijngehakte walnoten.

Eet smakelijk!

Pompoenstamppot met Vegagehakt

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto met credits en een applausje in een volgend artikel met lezersfoto’s!

Recept voor stamppot van pompoen, met rucola en vegagehakt Click To Tweet

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

0 reacties

Laat een reactie achter