Ons bezoekje aan Disney On Ice 2017

disney on ice
Twee maanden geleden deelde ik op mijn blog een artikel met de aankondiging van Disney On Ice 2017 en een winactie voor tickets.

Zelf mocht ik de show dit jaar ook bezoeken en nam ik naast mijn 2,5-jarige peuterdochter, ook mijn schoonzusje, zesjarige neefje en bijna driejarige nichtje mee.

Disney On Ice ‘Betoverende Werelden’

Zoals het een professionele blogger betaamt, ging ik op pad met een professionele camera.
Ik had het voornemen om kick ass foto’s en filmpjes te maken, maar hier kwam helaas niks van terecht.

Eenmaal neergestreken op een ongemakkelijk klapstoeltje van de tribune, klom mijn peuter op mijn schoot, waar zij vervolgens bijna de gehele show op gezeten en gestaan heeft.
Zittend of staand op haar eigen stoel kon zij niets zien, dus mijn benen hadden het zwaar deze middag. Mijn enthousiaste dochter kan namelijk niet stilzitten en vindt het leuk om fanatiek mee te dansen en springen.

De show bestaat uit vier Disney klassiekers, die aan elkaar gepraat en geschaatst worden door Mickey & Minnie.
Het programma start met een aantal liedjes en verhaallijnen uit Toy Story: één van mijn favorieten, die ik vroeger graag met mijn zoon samen keek.

disney on ice

Leuk detail: al het geluid komt rechtstreeks uit de films.
Geen nasynchronisatie dus en het is ook geen musical: iedereen kan lekker meezingen met de echte (Nederlandstalige) stemmen, de vertrouwde songteksten en verhaallijnen.

Mijn schoonzusje en ik hebben een paar keer hardop gegrinnikt door grapjes van Barbie en Ken (Toy Story) tijdens hun verkleedpartijtjes.
Dus ook voor volwassenen zijn er leuke elementen in de show.

disney on ice

Toy Story werd opgevolgd door De Kleine Zeemeermin en deze tekenfilm was voor zowel mijn schoonzusje als voor mijzelf een jeugdsentiment.
Ik ben vast niet de enige 30-something die vroeger een stickeralbum had en hiervoor zakgeld spaarde en op het schoolplein plaatjes ruilde met mede-fans van deze Disney klassieker?

We verbaasden ons erover hoe snel en hoe mooi de decors tussen Toy Story en De Kleine Zeemeermin wisselden en hoe met subtiele details (gordijnen en licht) het effect van een landschap op de bodem van de zee werd gerealiseerd. Héél knap!
Ook het kostuum van de gemene Ursula was indrukwekkend, zelfs wanneer je niet front row zit.

Sowieso: ALLE kostuums waren geweldig en misschien is het zelfs wel leuker om niet helemaal vooraan te zitten, want dan kun je alle hoeken van het ijs zien en er valt zooooveel te zien.

Na De Kleine Zeemeermin was er een korte pauze en de tweede helft van de show trapte af met Cars.
Hier hadden mijn peuterdochter en peuternichtje niet zoveel aandacht voor, maar mijn zesjarige neefje vond het te gek.
Ook leuk om te weten dus: de show is very uniseks opgebouwd en er is voor ieder wat wils 😉

cars
Ondanks dat Cars niet tot mijn persoonlijke Disney-favorieten behoort, vond ik het wel een indrukwekkend stukje van de show. Ik bedoel: levensgrote auto’s (met vuurwerkeffecten!) die over het ijs glijden!

Na de autoshow, voelde je de spanning in de zaal opbouwen, toen Mickey & Minnie begonnen te praten over ‘de kou’ en ‘twee zusjes’.
De Frozen-show duurde ook het langst en ik denk ook wel dat iedereen hier echt op zat te wachten.

Persoonlijk vond ik mijn 2,5-jarige dochter net wat te jong voor het bijwonen van deze show, maar het Frozen-element was de voor haar lange zit he-le-maal waard.
Het moment dat ze haar grote liefde (Olaf de sneeuwpop) op het ijs zag en uit elkaar klapte van geluk (zwaaien en naar hem roepen) en hoe ze met alle liedjes vol overgave en uit volle borst meezong, was onbetaalbaar.

Ik heb dus geen profi foto’s en filmpjes gemaakt, maar ik deelde op Instagram Stories afgelopen zondag een aantal leuke clips van ons uitstapje:

Mijn intentie was om in deze blogpost het totaalfilmpje rechtstreeks te uploaden (dus rechtopstaand telefoonbeeld) maar dit is helaas niet gelukt.
Excuses dus voor de crappy kwaliteit, na het uploaden van dit filmpje op mijn YouTube kanaal 😉

Maar in het filmpje zie je wel wat toffe stukjes uit de show en hoe intens gelukkig en diep onder de indruk mijn dochter was.
In het publiek heb ik nog veeeeeel meer extreem blije kindjes gezien, waarvan er uiteraard veel verkleed waren in mooie prinsessenjurken.
Norah en haar nichtje hielden het subtiel bij een Elsa-diadeem. Mijn nichtje droeg wel een feestelijke jurk, Norah wilde er van tevoren niets van weten.

Achteraf gezien, had ik misschien beter een jaartje kunnen wachten met een eerste bezoekje aan deze show. Het was het absoluut waard en we hebben er allemaal van genoten, maar ik denk dat dit spektakel voor iets oudere kindjes die het bewuster kunnen meemaken toch net iets leuker is.

disney on ice

Mijn schoonzusje en ik kwamen wel helemaal in de Xmas-mood door deze show, want tja: die magische werking heeft Disney nou eenmaal, ook op volwassenen.
Ik had na afloop van de show spontaan zin om weer oude Disney klassiekers te kijken en ook om een reisje naar Disneyland Parijs te boeken. Maar ik wacht nog even tot mijn dochter ietsje ouder is 😉

De show heeft diepe indruk gemaakt op mijn dochter, die het nu (dagen later) nog steeds heeft over Olaf, Elsa en Anna (‘hebbik echtttt gezien!’) en de sneeuw. Want het sneeuwde dus tijdens Frozen: één van de vele subtiele details tijdens de show.

Iets wat mij bezighoud: hoe tof is het om op je LinkedIn-profiel bij ‘Current Job’ te kunnen zetten: ‘I am Elsa in Disney On Ice’.
Ik bedoel: wow?! Dagelijks over het ijs dansen in een schitterende outit en toegejuicht worden door duizenden kindjes: Hóe kom je bij deze cast? (Ik vraag dit voor een vriendin)

Dit jaar kun je Disney On Ice van 15-17 december bezoeken in Rotterdam (Ahoy Theater), van 23-26 december in Utrecht (Jaarbeurs) en van 28-30 december in Amsterdam (RAI).
Ticketprijzen variëren van €18,00 tot €52,50 per stuk, afhankelijk van de gekozen/beschikbare plaatsen, dag en tijdstip.
Kijk voor alle informatie over de show en tickets op DisneyOnIce.nl

0

Reader Interactions

Comments

  1. Leuk dat jullie ook naar deze grandiose show waren geweest!
    Zo super schattig zijn de meisjes.
    Ik was er ook naar toe geweest (y)

    Xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *