Als ik nog maar een jaar te leven had, dan….

greece

Ik ben iemand die graag (en vaak) thuis is en veel (vanuit huis) werkt.
Toch weet ik zeker dat ik op mijn sterfbed niet zou zeggen: ‘Had ik maar wat harder gewerkt in mijn leven of nog meer tijd thuis doorgebracht…’

Toen Monuta mij vroeg wat ik zou doen ‘Als ik zou weten dat ik nog maar een jaar te leven had’ heb ik hier wat dieper over nagedacht én heb ik ook wat actie ondernomen.

Zoveel te doen…

Ik denk dat ik niet de enige van mijn generatie ben, die er wel eens moeite mee heeft om in het ‘hier en nu’ te leven.

Er moet brood op de plank, ik wil méér geld verdienen en carrière maken. Mijn vrije weekenden worden opgeslokt door klusjes in huis of sociale verplichtingen en met een beetje pech worden mijn nachten verstoord door bloedjes van kinderen of een nestje kittens .
Maar je krijgt er zooooooveel voor terug #blessed ).

greece

Ik ben denk ik een cliché dertiger met een never ending To Do list en luxeproblemen, opgedeeld in verschillende rubrieken. En die lijstjes worden alsmaar langer.

Want de klusjes in huis stapelen zich op, mijn werk is een toffe uitdaging met veel kansen die ik niet kan laten schieten en al die lieve vrienden en familie zijn ieder jaar weer opnieuw jarig, gaan af en toe trouwen of krijgen kinderen ( = babyshowers, kraamvisite en nog meer jaarlijks terugkerende verjaardagen).

En voor je het weet ben je weer een jaar verder en is het To Do lijstje in ieder geval niet korter geworden.

Wij zijn as we speak bezig met het concretiseren van plannen om ons huidige huurhuis te kopen en flink te gaan verbouwen (waarover binnenkort meer!).
Natuurlijk is dit heel spannend en ook ontzettend leuk, maar hier gaat ook veel tijd, gepieker en geld in zitten.

greece

Afgelopen zomer moesten we onze zomervakantieplannen aanpassen, door de (ongeplande) zwangerschap van onze poes Couscous.

Geen probleem natuurlijk, want wij zijn flexibel en we hebben apart van elkaar leuke korte tripjes gemaakt. En zo’n nestje kittens is natuurlijk haaaaaartstikke CUTE en iets dat we ook maar één keer meemaken (aangezien de sterilisatie deze week gepland is).

Maar nu ik even heb kunnen nadenken over de vraag ‘Wat ik zou doen als ik zou weten dat ik nog maar een jaar te leven had’ bekroop me wel de gedachte: ‘Ik wil nog wel heel graag meer reizen met de mensen die ik liefheb!’

Je leeft NU!

Als ik NU te horen zou krijgen dat ik nog maar één jaar te leven heb, dan verkocht ik AL mijn spullen en zou ik ons huis een jaar verhuren. In een ideale wereld kunnen mijn geliefde huisgenoten dan ook een jaar vrij nemen en maken we samen een droomreis met een camper door heel Noord-Amerika.

Zo’n trip van een jaar met ons hele gezin zal nooit werkelijkheid worden, maar het heeft me wel aan het denken gezet.
Mijn vriend bijvoorbeeld, behoort tot die kleine groep gelukkige mensen die wél ooit de moed had om zijn baan op te zeggen, al zijn spullen te verkopen en een wereldreis van meer dan een jaar te maken.

Leuk leesvoer: Seth deelde twee jaar geleden een uitgebreid artikel over deze reis op mijn blog!

En ondanks dat hij en ik heel gelukkig zijn met wat wij wél hebben, schieten reisjes er bij ons toch een beetje in door al onze andere plannen en dromen.
We roepen zo vaak tegen elkaar: ‘Laten we gewoon NU een last minute boeken naar de zon’ of ‘spontaan een weekendje naar Brussel/Londen/Barcelona gaan’ maar…. life gets in the way.

‘Maar dat gaan we heus nog wel doen. Snel.’

Greece

Mijn schoonouders brengen al jaren achter elkaar hun zomers door in een schitterend Grieks dorpje, waarvan ik beloofd heb de plaatsnaam niet te noemen.
Flauw, sorry, maar ik heb het beloofd 🙂

En ieder jaar weer komen ze helemaal ZEN en gelukkig terug en roepen ze tegen alle kinderen: ‘Jullie moeten ook al-le-maal een keertje MEE! Dat zou zo leuk zijn!!!!’

En ieder jaar opnieuw zeggen wij tegen elkaar: ‘Ja, dat zou wel leuk zijn, laten we dat eens doen!’ en je raadt het al: life gets in the way.

Greece

Volgend jaar zijn we in de zomer hopelijk druk bezig met het inrichten en stylen van ons eindelijk verbouwde droomhuis en zijn er vast nog een triljoen andere dingen te doen en te betalen, maar….

WE HEBBEN INMIDDELS DE TICKETS NAAR GRIEKENLAND GEBOEKT!!!!

En met ‘we’ bedoel ik de HELE familie dus: ouders, kinderen en kleinkinderen: wij gaan twee weken lang samen het kleine Griekse dorpje “Which-Must-Not-Be-Named” domineren 🙂

 Greece

Ik heb er zo ontzettend veel zin in en ik ben zo blij dat we dit gaan doen!
Ik kijk er echt naar uit om met deze lieve groep mensen tot diep in de nacht op het strand wijntjes te drinken en met alle kinderen zandkastelen te bouwen.

En ik weet zeker dat dit één van de reisjes zal zijn die we allemaal nog lang zullen koesteren en waar vele mooie herinneringen gemaakt gaan worden.

Greece

Greece

Door het boeken van deze reis en de voorpret die ik nu al ervaar, realiseerde ik dat reizen en tijd doorbrengen met mensen die me lief zijn iets is wat ik écht vaker wil doen.
Te vaak denk ik ‘komt nog wel’ of ‘komt nu niet uit’ en ik ben ervan overtuigd dat dit NIET doen de grootste spijt op mijn sterfbed zal zijn.

En op mijn never ending To Do list heb ik nu ook toegevoegd echt eens in alle opties en mogelijkheden voor een uitvaartverzekering te duiken. Want al die leuke reisjes die mijn naasten nog gaan maken met mij zijn al duur genoeg: de hoge kosten en zorgen voor een uitvaart wil ik ze later graag ontnemen.

Greece

Ik wil er echt werk van gaan maken om meer quality één-op-één tijd te gaan doorbrengen en speciale dingen te gaan doen, met mensen die me lief zijn.
Als jullie nog leuke tips hebben voor bestemmingen die ik samen met mijn puberzoon kan bezoeken, houd ik me aanbevolen!

Berichtje aan mijn beste vriendin Sarah:

“Lieve Saar,

Zullen we een tripje boeken? Just the two of us?
Onze levens laten het nu niet toe om net als in 2004 spontaan een (helse) busreis te maken en 21 dagen samen te gieren en genieten in Spanje. Maar een weekendje samen weg moet lukken toch?

We hebben het er wel vaker over en dan vervallen we weer in de: ‘Ja, gaan we snel uitzoeken!’ en vervolgens doen we dat niet.
Het maakt me niet uit of we een Yoga-retreat in Drenthe gaan doen, een weekendje Spa in België of nog ergens in Zuid-Europa wat zon meepikken: ik wil gewoon heel graag samen met jou weer wat nieuwe mooie herinneringen maken.

Kus!”

Greece

Wat zouden jullie doen als je zou weten dat je nog maar één jaar te leven hebt?
Laat het weten in een reactie!

griekenland

 

“Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Monuta in het kader van de campagne ‘Een bijzonder afscheid.
Je kunt je er misschien weinig bij voorstellen. Je kunt je er wel op voorbereiden.’
Jezelf voorbereiden kan zowel emotioneel, door bijvoorbeeld het vastleggen van uitvaartwensen, als financieel, met bijvoorbeeld een uitvaartverzekering.
Zelf heb ik al redelijk goed op een rijtje wat mijn wensen zijn qua muziek op mijn uitvaartdienst (o.a. ‘Sweet Child O’ Mine‘ van Guns ‘N Roses) en uiteraard wil ik een roze kist, omringd door tulpen in alle kleuren van de regenboog.
Hebben jullie al over dit soort zaken nagedacht of gesproken met je partner?”

PHOTO CREDITS: Alle kleurrijke Hare Maristeit-proof foto’s in dit artikel zijn door mijn schoonvader gemaakt in Griekenland

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

0

Reader Interactions

Comments

 1. Wij hebben 5 jaar geleden een reis gemaakt met heel Mn schoonfamilie ieder een eigen huis( niet naast elkaar) wel het zelfde complex .
  Prachtige tijd gehad mooie herinnering ook voor de kids die hebben het er nog over! We zaten op curacao😃

 2. Mooi! Ik ben helaas niet zo reislustig. Wat zou ik een spijt hebben van al die dagen op kantoor terwijl ik zo veel liever iets voor mezelf zou willen doen. Gewoon doen is toch niet zo maar een optie want kinderen kosten ook geld enzo. Ik twijfel al jaren!

  • Ja, bij ons sluipt er ook van alles in (kinderen, huis, werk enz.) om het niet ‘gewoon te doen’. Maar kleine uitstapjes (weekendjes weg e.d.) = ook al een beginnetje 🙂

 3. Ah. Kreta! Heerlijk. Wij komen er ook vaak. Chania en dan duiken. Heb er nu al weer zin in. Als ik nog een jaar te leven had, zou ik inderdaad alles verkopen en de wereld rond gaan, vooral naar plaatsen waar ik kan duiken. Veel te weinig aan toegekomen de afgelopen twee jaar!

 4. Ik weet denk ik welk plaatsje het is. Ben er geweest en het is er heerlijk. Wat een fijn vooruitzicht. Onze grote reis/honeymoon/USA roadtrip zit er nu op, maar ik heb nog genoeg op mijn lijst met plekjes waar ik ooit heen wil. Volgend jaar: gewoon lekker naar Griekenland. Ik heb gemerkt dat ik niet persé heel ver hoef. Lang vliegen is gewoon echt niet leuk en Europa is voor mij het fijnste werelddeel voor vakanties. Ik hoop dat de reisgidsen er voor kerst al zijn. Lekker speuren onder de kerstboom!

  • Ja, we kijken er ook echt naar uit na al die fijne verhalen en jaloersmakende foto’s 🙂 En dat het niet zo lang vliegen is, vind ik ook wel fijn met een peuter.
   Jouw USA roodtrip (en trouwen in Vegas) staat met stip op 1 van mijn reisverlanglijstje. ZOOoooo jammer dat Seth niet met mij in een roze Cadillac door een slechte Elvis-imitator getrouwd wilt worden 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *