20/06/2017 | 13 reacties

Snelle Stylingtip: Muurdecoraties ophangen ZONDER te boren!

Advertisement

muurdecoratie ophangen zonder te boren

Begin dit jaar besloot ik om onze knalgekleurde meubels een make over te geven.
Ik schilderde de turquoise buffetkast in een mooie pastelkleur (Duck Egg Blue) en het turquoise bijzettafeltje dat ernaast staat werd een ‘Freestyling Project’.

Ik noem het mijn ‘Mermaid Side Table‘ omdat het overloopje van oudroze naar lila, met blauwe en goudkleurige accenten me deed denken aan prachtig zeemeerminnenhaar.

Nu de meubels geen heftige knalkleuren meer hebben, komen de knalgekleurde accessoires in de buffetkast beter tot hun recht. Ook vond ik het muurtje boven het bijzettafeltje opeens een beetje ‘kaal’.
Ik vond dat er iets miste en de afgelopen periode heb ik wat leuke accessoires bij elkaar gesprokkeld om dit hoekje gezelliger aan te kleden.

Als je mijn blog al langer volgt, dan weet je dat ik zeer regelmatig opeens zin heb om de boel helemaal om te gooien. Ik wilde dus niet boren in de muur, maar muuraccessoires op een eenvoudiger manier bevestigen, zonder permanente schade of gedoe met repareren, voordat ik weer iets anders zou kunnen bevestigen.

Ik werd door tesa gevraagd om de klevende spijkers uit hun assortiment uit te proberen en hier had ik wel oren naar natuurlijk. Want behalve dit hoekje in de woonkamer, heb ik nog een paar ruimtes in huis waar ik dingen wil ophangen.
Deze make overs deel ik binnenkort, vandaag laat ik zien hoe ik in recordtijd dit hoekje boven het bijzettafeltje heb gestyled!

Muurdecoraties bevestigen zonder te boren

De klevende spijkers van tesa worden bevestigd met de Powerstripsยฎ technologie en kunnen ook weer zonder sporen worden verwijderd. Je kunt ze dus altijd verplaatsen en ze laten een onbeschadigd en schoon oppervlak achter.

Dit heb ik ook kunnen testen trouwens, want de eerste klevende spijker die ik heb bevestigd, plakte ik per ongeluk heel dom ondersteboven vast ๐Ÿ™‚ <whoopsie>

tesa klevende spijker

De verkeerd geplaatste klevende spijker zat meteen al heel stevig vast en heb ik niet รฉรฉn simpel rukje weer van de (beton-)muur kunnen verwijderen. Maar toen ik ‘m er eenmaal af had gekregen (beetje hulp van gereedschap) had ik geen beschadigingen in de muur.
Good to know, right?

Met de tesaยฎ Verstelbare Klevende Spijkers kun je met behulp van een handig ‘schuifje’ de hoogte van je object altijd weer aanpassen, of รฉรฉn, twee of meer voorwerpen op dezelfde hoogte kunt bevestigen.

In het assortiment is er keuze uit verschillende klevende spijkers, voor verschillende ondergronden zoals tegels & metaal en behang & pleisterwerk.
Er zijn ook verschillende formaten verkrijgbaar, voor draagkrachten van objecten tot 0,5 kg, 1 kg en tot 2 kg.

Op het muurtje boven mijn zeemeerminnenbijzettafel, wilde ik een matching posterlijst ophangen, een klok en tijdschriftenrek. Voor al deze items, heb ik dan ook verschillende soorten kleefspijkers gebruikt.

tesa klevende spijker
Voordat je begint met plakken, reinig je de wand eerst met een stofvrije doek, lees je de gebruiksaanwijzing nog even goed door en dummies dubbelchecken vooral even wat ook alweer de boven-en onderkant is <true story>.

Je plakt de strip altijd eerst op de ondergrond, met de (blauwe) verwijderlip omlaag gericht.
De strip druk je gelijkmatig minimaal 5 seconden aan, zodat hij zich optimaal met de gevoelige, oneffen ondergrond kan verbinden.

Vervolgens plak je de klevende spijker op de strip en ook deze druk je over het gehele oppervlak gelijkmatig weer minimaal 5 seconden aan.

muurdecoratie ophangen zonder te boren

Ik heb na het stofvrij maken van het muurtje, met potlood gemarkeerd waar ik mijn muurdecoraties wilde ophangen. Ik had de mazzel dat er nog lijmresten zichtbaar waren van de vorige posterlijst ๐Ÿ˜‰
Die had ik dus minder professioneel opgehangen <ahum>, maar daar is nu niets meer van te zien: it never happened.

Voor de posterlijst gebruikte ik รฉรฉn klevende spijker met een draagkracht tot 1 kg.

tesa kleefspijkers

Boven de posterlijst hing ik een toffe klok (hij flappert iedere minuut, zo cool!) met รฉรฉn grote klevende spijker (twee plakstrips) en een draagkracht tot 2 kg.
Naast de posterlijst heb ik een tijdschriftenrekje opgehangen met twee kleinere klevende spijkers en een draagkracht tot 1 kg.

muurdecoratie ophangen zonder te boren

VIDEO: Muurdecoratie ophangen met tesa klevende spijkers

Niet lachen, want dit is het eerste DIY-filmpje dat ik heb gemaakt met mijn nieuwe camera en ik heb het filmen en monteren nog niet helemaal onder de knie ๐Ÿ˜‰

Maar een video laat (in tegenstelling tot foto’s) duidelijker zien hoe makkelijk het bevestigen van de klevende spijkers is, dus daarom zette ik mijn videoschuwheid opzij en maakte ik toch een filmpje voor jullie:

Als je uitgelachen bent en het lijkt je leuk om mijn gestuntel op videovlak te volgen, dan kun je abonneren op mijn nog prille YouTube kanaal.

Tot slot nog wat superschattige foto’s van mijn dochter.
Aan het einde van het filmpje kun je zien dat ze uit haar plaat dak gaat op een foute LP ๐Ÿ™‚

muurdecoratie ophangen zonder te boren

muurdecoratie ophangen zonder te boren

Mocht je je afvragen wat ik in vredesnaam voor muziek heb opgezet: dit is een golden oldie van Neerland’s diva Patricia Paay ๐Ÿ™‚
Mijn collectie bestaat niet alleen uit foute musthaves trouwens, ik heb namelijk ook klassiekers in huis, zoals David Bowie, The Beatles en Andrรฉ Hazes.

Ik ben superblij met het resultaat, de eethoek (waar deze meubels staan) voelt voor mij nu echt ‘af’. Ik werk altijd aan de eettafel en heb nu een gezellig hoekje als uitzicht.

En mocht ik het binnenkort weer in mijn hoofd krijgen om de boel om te gooien, dan heb ik alles binnen no-time weer verwijderd, knipper ik twee keer met mijn ogen en hang ik weer iets nieuws op.
Vinden jullie het ook leuk geworden zo?

P.s. Onderaan dit artikel heb ik alle merken/verkooppunten van de accessoires vermeld.


Hebben jullie de klevende spijkers van tesa al eens geprobeerd? Of boren jullie liever in muren?

Let me know ๐Ÿ™‚

 

Snelle Stylingtips: Muurdecoratie ophangen ZONDER te boren! Click To Tweet

 

muurdecoratie ophangen zonder te boren


De verkooppunten/merken van gebruikte items in deze blogpost:

Kast en bijzettafeltje: Kringloopwinkel (geschilderd met krijtverf van Annie Sloan)
Platenspeler: Crosley Cruiser
Poster, multicolour vierkante mand, rollen tafelzeil en lampjesslinger: Kitsch Kitchen
Posterlijst: IKEA
Klok: Karlsson
Tijdschriftenrekje: Pt (Present Time)
Magazines in tijdschriftenrek: Allerhande en Travel Book
Kandelaars: Xenos (geschilderd met acrylverf)
Multicolour opbergmand (met rollen tafelzeil): Leenbakker

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

13 reacties

 • Beantwoorden chucky1012 20/06/2017

  Zo handig.
  Dit zal ik zeker gaan kopen ๐Ÿ˜‰

 • Beantwoorden Floor 20/06/2017

  Hoekje ziet er super leuk uit!!! Artikel komt weer eens precies op het goede moment ๐Ÿ˜‰ Ik wil namelijk op de camping lichtsnoeren ophangen maar geen gaten maken. Ben benieuwd!

 • Beantwoorden Kiran 21/06/2017

  Eindelijk een oplossing voor de muren waarin een gat van 2mm zomaar een gat van 2 cm kan worden! (Lang leven de verlepte muren) ik ga ‘t zeker kopen! (Laat je over een week of 2 nog even weten of ‘t ook blijft hangen? En niet zonder pardon weer van de muur komt vallen?)

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 22/06/2017

   Wat voor een muur is het?
   Bij mij hangt het inmiddels zo’n twee weken en ook de wat zwaardere klok en het rekje met magazines zijn nog niet naar beneden gevallen ๐Ÿ˜œ

 • Beantwoorden Josan Jongbloed 22/06/2017

  Hey wat leuk dat je ze hebt getest. Ik wilde vorige week wat ophangen, maar we hebben niet eens een boor. En met spijkers kom je niet zover. Toevallig zag ik ‘s avonds de reclame van deze spijker voorbij komen en dacht dat dat misschien wel een goed alternatief is. Nu hebben wij niet helemaal gladde muren. Er zit een structuurtje op. Weet jij of dat dan ook kan of is dat minder geschikt?

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 22/06/2017

   Als je de strips goed (gelijkmatig) over het gehele oppervlak aandrukt (goed gebruiksaanwijzing lezen) dan kan het hechten met een niet egale ondergrond. Op de site van tesa (rubriek monteren en ophangen) kun je de verschillende soorten klevende spijkers (en schroeven) bekijken en lezen voor welke ondergrond en draaggewicht zij geschikt zijn.
   Wij hebben trouwens ook geen boormachine haha ๐Ÿ˜›

 • Beantwoorden Nathalie 27/06/2017

  Dank! Ik had dit al ergens voorbij zien komen en nu ben ik overtuigd. Knalblauwe keukenmuur, maak je maar op voor nieuwe vrolijke items! Het hangt allemaal nog wel?
  Prima filmpje trouwens. Niet zo onzeker doen. Niemand verwacht een Caroline Tensen/Linda de Mol-ervaring ๐Ÿ™‚

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 27/06/2017

   Dank je wel ๐Ÿ™‚ Ben al meer tevreden over het 2e en 3e filmpje, beetje oefenen nog. De accessoires boven mijn bijzettafeltje hangen nu bijna 3 weken stevig op de muur.

 • Beantwoorden Petra 11/07/2017

  Euh, mijn mooie lijst kletterde midden in de nacht naar beneden met die plakkers. Miljoen scherven …. andere zaken hangen wel nog gelukkig. Vrees dat ik toch nog moet gaan boren. ๐Ÿ™

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 11/07/2017

   Waren dat ook klevende spijkers of ‘gewoon’ dubbelzijdig tape? Want met laatstgenoemde heb ik die ervaring (met zwaardere objecten) ook, met deze spijkers niet.

 • Beantwoorden Petra 11/07/2017

  Ook diezelfde tesaplakkers tot en met 2 kilo…

 • Laat een reactie achter