Mr Sunny Side Up Burger

burger-ei-sunny-side-up

Het is vandaag 28 mei en National Hamburger Day! Ik vond dat een goede reden om weer eens een nieuw burgerrecept te proberen. Een burger met ei stond nog op mijn To Do list, dus zo geschiedde.
Vandaag deel ik met jullie het recept voor deze yummy (maar zeer machtige!) Sunny Side Up Burger, wat leuke burgerfeitjes én een foto van een Freggel!

Weet jij bijvoorbeeld hoeveel burgers Nederlanders en Amerikanen gemiddeld per jaar eten? Of wanneer het eerste fastfood restaurant in Amerika opende en hoeveel een burger toen kostte?

Wat heb je nodig voor twee Mr Sunny Side Up Burgers?

  • 2 uien in ringen gesneden
  • 30 gram honing
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 250 gram rundergehakt
  • handje sla
  • 2 broodjes
  • 2 eieren
  • 4 verse hele tomaten in blokjes gesneden
  • 200 ml tomatenblokjes in blik
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 ui
  • 1 rode chilipeper
  • 1 limoen
  • suiker

burger-sunny-side-ei

Hoe maak je het?

Snijd de rode chilipeper fijn en de vier tomaten in blokjes.
Doe het gehakt in een kom en voeg er peper en 1 eetlepel mosterd bij.
Kneed het gehakt en maak hiervan 2 burgers.
Grill of bak de burgers in een pan.

Om de tomatensaus met chili te maken, doe je de tomatenblokjes uit blik, de vers gesneden tomaten, de fijngesneden chilipeper, de tomatenpuree, en de ui met honing bij elkaar in een pan.
Breng het geheel aan de kook en maak het op smaak met een snufje zout, peper, suiker en een vleugje limoensap.

Bak twee spiegeleieren in een klontje margarine in de koekenpan en laat hierop het plakje kaas smelten.
Snijd de uien en bak ze in een pan met margarine en eventueel een snufje zout.
Voeg de honing toe en laat dit op een laag vuur even doorkoken.

Snijd het broodje open en besmeer de twee helften van het broodje met mayonaise.
Beleg het broodje met wat blaadjes sla en leg hier de burger en het spiegelei op.
Voeg hier tomatensaus naar smaak aan toe.
Klap het broodje dicht en je burger is klaar!

Het recept voor deze Mr. Sunny Side Up Burger vond ik op de website van Hellmanns.
Ik had nog niet eerder rundergehakt met mosterd bereid en ik vond dit echt superlekker! Absoluut een aanrader en iets wat ik vaker ga doen.

TIP!
Extra servetjes zijn handig, want deze burger ga je gegarandeerd niet netjes of zonder te knoeien eten.

sunny-side-up-burger-met-ei

Opmerkelijke Hamburgerfeitjes!

1. De naam ‘hamburger’ komt oorspronkelijk van de ‘Hamburg steak’, een gerecht dat Duitse immigranten aan Amerikanen introduceerden.

2. Bijna 60% van alle verkochte sandwiches ter wereld bestaan uit hamburgers.

3. Jaarlijks eten alle Nederlanders samen gemiddeld 400 miljoen hamburgers.

4. Nederlanders eten gemiddeld 25 hamburgers per jaar. Ik voldoe hier met gemiddeld twee burgers per maand wel aan, jullie ook? Amerikanen eten trouwens gemiddeld 156 hamburgers per jaar.

5. Peter Czerwinski (a.k.a. Furious Pete) heeft met 4 hamburgers het record voor meeste hamburgers opeten in 1 minuut.

6. In 1921 werd het eerste fastfood restaurant geopend in Amerika. Een burger kostte toen $0,05

Bronnen: Hard Rock Cafe Amsterdam , Factslegend & Hummbar 

sunny-side-up-burger
Tot slot wilde ik jullie deze foto niet onthouden. Mijn eerste Mr Sunny Side Up Burger was niet zo mooi gelukt en daarom fotografeerde ik het met een Freggel, om de aandacht van mijn misbaksel af te leiden 😉
Ik besloot vervolgens om de burger een paar dagen later maar weer opnieuw te maken. Dat vonden ze hier thuis natuurlijk heeeeeel vervelend.

Nog één laatste tip: volg vandaag op Instagram de hashtag #nationalhamburgerday voor een overload aan burgerfoto’s.

[bctt tweet=”Mr Sunny Side Up Burger! Recept voor yummy mosterdburger met ei.” username=”MarisMariaRenne”]

 

Is een burger met ei niet jouw ding, maar heb je wel zin in een goede burger? No worries! Op mijn blog vind je nog veel meer yummy recepten voor bijzondere broodjes en burgers.

Ga je aan de slag met een recept of DIY van mijn blog? DO let me know!
Deel er een foto op mijn Facebookpagina, tweet het naar @MarisMariaRenne of deel je foto op Instagram met de hashtag #haremaristeit
Wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s
?

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

11 reacties

  1. Oeh deze ziet er lekker uit! Ik mis trouwens bij de benodigdheden hoeveel gehakt en hoeveel eieren (later lees ik idd 2 spiegeleieren) je nodig hebt.. Misschien even erbij zetten? 😉 En die Freggel, haha. 😛

    1. Superrrrrr! Dank je wel, heb ‘m meteen aan mijn Burger To Do List toegevoegd.
      Ik at tot vorig jaar ook niet echt vaak hamburgers. Totdat ik het recept van de Home Made Big Mac ontdekte. Sindsdien is het een ‘dingetje’ hier in huis geworden en roepen we om beurten dat het tijd is voor een nieuw burgerrecept 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret