31/08/2017 | 15 reacties

Persoonlijk: Ik ging een midweekje alleen met mijn kinderen naar een vakantiepark in Brabant

In de afgelopen weken, gingen Seth en ik apart van elkaar een midweekje weg.
En nee: wij hebben geen relatiecrisis, maar wel een nest met kittens πŸ˜‰

Dit betekende dus dat er deze zomervakantie geen mogelijkheid was om met z’n vieren op vakantie te gaan. Er moest immers altijd iemand thuis zijn om de vijf mormels (vier kinders Γ©n de moederpoes) van drinken, eten en een schone kattenbak te voorzien. En om het huis schoon te houden, maar dat is een beetje Mission Impossible momenteel…

Seth ging vijf dagen met een paar vrienden naar Ibiza (ik ben nog steeds een tikkeltje jaloers) en ik huurde voor de kinders en mijzelf vijf dagen een huisje op een vakantiepark (De Katjeskelder) in het Brabantse Oosterhout.
Ons vertrek overlapte Seth’s thuiskomst, dus we hebben elkaar in totaal 10 dagen niet offline gezien. Uiteraard hebben we elkaar wel bijna dagelijks gesproken en gezien via videochats.

De eerste 23 jaar van mijn leven heb ik in Breda en omgeving gewoond. Sinds ik (nu alweer 16 jaar) in Haarlem woon, probeer ik om ieder jaar ‘s zomers even terug te gaan. Meestal reisde ik dan alleen en logeerde ik een lang weekend bij vriendinnen.

Voor belangrijke feestjes en zo ga ik ook nog wel trouw naar de Parel van het Zuiden. Maar gezien de afstand van 150 kilometer en iedereens drukke agenda’s, bezoek ik niet meer iedere verjaardag of borrel.
Het is geen wereldreis, maar toch net iets te ver om even spontaan aan te waaien voor een ‘bakske koffie en een worstenbroodje’.

Nu ik twee kinderen rijker ben, vind ik logeren bij familie en vrienden ook niet meer zo relaxt en leek een eigen huisje huren me wel een goede uitkomst. Oosterhout ligt om de hoek van Breda en iedereen die het leuk vond en tijd had, kon ons gezellig komen opzoeken.

Ik had voor ogen dat mijn grote zoon zich prima zou vermaken op zo’n park en dat mijn peuterdochter de rust en ruimte zou hebben voor bijvoorbeeld haar (nog very much needed) middagslaapje.

Ik heb nooit eerder in mijn up een road trip met beide kids gemaakt en ook niet eerder met hen een huisje op een vakantiepark gehuurd, dus ik was wel benieuwd naar hoe wij dit zouden ervaren. Ik ben namelijk niet zo’n vakantieparktypje en een tikkeltje huiverig voor animatieteams πŸ™‚

Het werd uiteindelijk een zeer waardevolle week vol met quality family time momentjes (pak alvast maar een teiltje voor af en toe een binnensmonds braakje bij een trots #moekemomentje).
Ondanks de hysterische show van een eveneens hysterisch animatieteam (oh yes: this happened…), vond ik het voor herhaling vatbaar en ik hoop dat Seth er de volgende keer ook bij kan zijn. Want zo’n animatieteam HELL hoef ik niet in mijn eentje te doorstaan πŸ˜‰

Vandaag deel ik met jullie mijn persoonlijke verslag over dit spontane tripje.
En mocht er twijfel over bestaan: dit artikel is NIET gesponsord, maar op eigen initiatief geschreven.

Dag 1: Aankomst en ons verblijf

Ik boekte ons tripje vrij last minute en had me eerlijk gezegd niet zo goed voorbereid op het park en ons huisje.
‘We laten ons nou eenmaal graag verrassen’. Ik had wel de keuze tussen een paar type woningen en koos voor het meest kindvriendelijke.

Na een gezellige road trip van slechts 1 uur en 20 minuten (mijn zoon leerde me de songtekst van een foute rap en we kletsten honderduit) en een grote zak snoep, werden we bij de ingang van het park verrast door een blij konijn en een hysterisch welkomstmuziekje:

Een geweldige binnenkomer (wij hebben nog de hele dag gelachen om ‘Koos Konijn’) en al gierend zochten we met 5 kilometer per uur naar ons huisje.
Best een gedoe nog trouwens, zowel wij als onze gasten later deze week, hadden moeite met het vinden van ons huisje. Dit wordt niet heel duidelijk aangegeven en lijkt me in het donker een Mission Impossible.

Op de foto’s van de website, hadden we een wipkip gespot bij ons type verblijf.
We maakten hier tijdens de heenreis grapjes over: ‘Zou ieder huisje een eigen wipkip hebben?’ en mijn zoon zei dat hij echt heel erg teleurgesteld zou zijn als ons huisje niet een eigen wipkip zou hebben.

Onze vreugde was dan ook groot, toen bleek dat we daadwerkelijk een eigen wipkip op ons terrasje hadden πŸ™‚
Mijn elfjarige zoon heeft er een paar keer op gezeten, maar hij is tijdens ons verblijf vooral gebruikt door mijn tweejarige dochter.

Ons huisje was een kidsproof type verblijf en heeft me aangenaam verrast: veel mooier en groter dan het op de foto’s van de website overkwam!

Rondom de huisjes was een veilig hek (dat niet door kleine kindjes geopend kon worden) en het was (uiteraard) autovrij.
Kinderen kunnen dus volop rennen en spelen, zonder dat je bang hoeft te zijn ze kwijt te raken.

Dit was voor mijn dochter echt één groot feest, want bij ons thuis kan ze alleen maar in de tuin spelen aangezien onze straat (érg drukke weg) allesbehalve kidsproof is en er geen leeftijdsgenootjes in de straat wonen.

Overigens zijn die mooie puntdaken met dakpannen tot bijna aan de grond dan weer niet kidsproof.
Tijdens het dolgelukkig rondrennen als een kip zonder kop, heeft ze heel hard haar hoofdje gestoten tegen zo’n rand en haar neusje opengehaald…Qua interieur is het niet heel spannend, maar wel van alles voorzien en kindvriendelijk ingericht. Zo was er bijvoorbeeld volop peutermeubilair en hadden we ook twee traphekjes.

Ons huisje stond onder de bomen, wat veel schaduw gaf en waardoor het binnen ook overdag eigenlijk altijd donker was. Dat verklaart de donkere foto’s van het huisje, die ik nog snel even op de valreep vlak voor ons vertrek heb gemaakt πŸ˜‰

Op de begane grond was een tweepersoons slaapkamer (die ik in gebruik heb genomen als omkleedkamer) en een kleine badkamer met douche en toilet.
Wat mij positief had verrast, was de kinderbadkamer op de bovenverdieping:


Norah vond het helemaal geweldig: een toilet en een wastafel op haar formaat! Ze heeft eindeloos vaak en lang voor de spiegel gestaan om voor de zoveelste keer haar handen te wassen, tanden te poetsen of haartjes te kammen, zo schattig!
Het bad is trouwens een bubbelbad, waarover later meer πŸ™‚

Er was boven nog een slaapkamer met twee eenpersoonsbedden en een ledikantje, waar ik samen met Norah sliep.
In deze kamer waren nog overige babyproof items, zoals een campingbedje, een opvouwbare babybox enz.
Echt heel goed geregeld! Al deze zooi hoef je dus niet met je mee te sjouwen als je hier verblijft.


Tot slot was er boven nog een erg grote slaap-en-speelkamer met een stapelbed en een speelhoek. Dit wist ik van tevoren ook niet en ook dit maakte mijn dochter zielsgelukkig. Er was een houten keukentje, een tv, een grote kist met houten blokken en ook een flinke stapel kussens waarmee je een ‘huisje’ kon bouwen.
In deze kamer sliep mijn zoon.

Na het uitpakken van onze spullen, een klein wandelingetje over het immens grote vakantiepark en een kleine stop bij de supermarkt voor ons ontbijt, haalden we pizza’s af bij de snackbar.
Deze was niet superlekker, maar ook niet bagger slecht. Ik heb slechtere pizza’s gehad, alleen waren die wel goedkoper πŸ˜‰

‘s Avonds kregen we bezoek en een logeetje.
Leuk feitje: ik (38 jaar) ben het oudste kleinkind van mijn Opa en Oma. Hun jongste kleinkind (mijn neefje) is 10 jaar oud en is dus jonger dan hun oudste achterkleinkind (mijn zoon van 11 jaar). Volg je me nog?
Mijn stamboom is ingewikkeld. Mocht je er meer over willen lezen, klik HIER.

Het leek me een leuke start van de vakantie als mijn neefje er in het begin bij zou zijn, zodat de jongens samen op pad konden gaan en de buurt konden verkennen.

We speelden ‘s avonds laat nog een spelletje Mens Erger Je Niet en gingen veel te laat slapen. Ik hoorde de jongens nog lang en laat giebelen en heb ze maar lekker hun gang laten gaan.
Ik wilde in bed (op mijn telefoon met koptelefoon) nog de aflevering van House of Cards inhalen die Seth al had gezien en waarbij ik in slaap was gevallen. Maar ik viel na vijf minuten in slaap.

Een compilatiefilmpje van deze eerste dag, die ik deelde op Instagram Stories:

Dag 2:Β  Zwembad & Quality Time

Mijn neefje stond de volgende ochtend al vroeg naast mijn bed, om te vragen of Norah al wakker was. Nee dus, het arme peuterkind lag nog in diepe coma door de road trip van de dag ervoor en het missen van haar middagslaapje.

Maar ze vond het helemaal gezellig om zo vrolijk wakker gemaakt te worden en al gapend, voorzag ik het grut buiten van een ontbijtje.

Dit soort kneuterigheid, geeft toch stiekem wel een beetje een vakantiegevoel. Buiten eten en samen spelletjes spelen!
Ondanks dat het allemaal heel huiselijk aanvoelt, heb je toch niet die ‘ochtendstress’ die je thuis wel eens (of vaak..) hebt. En plastic tuinmeubilair doet ook iets met me πŸ™‚

Na het ontbijt en wat aanlummelen op ons terras, hebben we het terrein nog meer verkend, boodschappen gedaan en bezochten we het zwembad.
Dit was erg klein en vond ik wat tegenvallen, zowel binnen als buiten.

Als je hier met kleine kinderen heengaat is het voorzien van alle gemakken, maar jongens van 10 en 11 jaar hebben het na een uurtje wel gezien.

Maar het was deze dag mooi weer, ik lag heerlijk in de zon en had een opblaasbare bal gekocht. Mijn peuterdochter had de tijd van haar leven dus ik gooi er maar weer even een clichΓ© tegenaan: ‘Als de kinderen het maar leuk hebben…’

Ik ging halverwege de middag met Norah terug naar ons huisje, Mika en mijn neefje bleven nog in het zwembad en zijn daarna op het park de speeltuinen, snackbar en trampolines onveilig gaan maken.
Dit geeft toch een geruststellend gevoel: twee wat grotere jongens die volop de ruimte hebben, maar niet kunnen verdwalen/het terrein verlaten en (very 2017) een mobieltje op zak hebben om te kunnen bellen als er tΓ³ch wat is.

Ook fijn aan het hebben van een eigen huisje: ik kon mijn peuterkind lekker in ‘haar eigen bedje’ neerleggen voor een middagslaapje en bezoek ontvangen.
Mijn pleegvader kwam langs en we hebben de hele middag lekker geborreld op ‘mijn’ terras’ terwijl mijn ene kind sliep en het andere zich buiten vermaakte.

‘s Avonds warmde ik kant en klaar supermarktvoer op in ‘onze’ keuken, speelden we nog een spelletje Mens Erger Je Niet en werd ons neefje weer opgehaald.
Mijn Oom en Tante bleven nog gezellig lang kletsen en Mika en ik lagen weer laat in bed.
Ik deed weer een poging om dezelfde aflevering van House of Cards in te halen, maar viel wederom na vijf minuten in slaap.

Hier weer een klein compilatiefilmpje van deze dag:


Dag 3: bezoekje aan de Beekse Bergen

Mijn favoriete Oom en Tante kwamen ons ‘s ochtends ophalen voor een bezoekje aan de Beekse Bergen en een kleine pitstop bij Oom McDonald.

Het was een warme en zonnige dag (smeren, smeren, smeren Γ©n een hoedje op!) en heerlijk rustig in het park, waar ik trouwens nog nooit geweest was.

Norah was diep onder de indruk van de olifanten, die zij ‘Ootepant‘ noemt. We zijn hier nog een paar keer terug gegaan en uiteraard kocht ik bij de souvenirshop nog een knuffelootepant voor haar.

Kijk hoe dolgelukkig en blij Norah deze dag was, echt priceless:

 

In het tweede filmpje zie je haar voorzichtig opwarmen tijdens een animatieshow van de Beekse Bergen Park Rangers.
Norah is echt dol op muziek en dansen. Thuis doen wij vaak samen mee met een K3-workout (TV show waarin de meiden hun danspasjes uitleggen) en een aantal van deze moves liet ze hier ook zien.

Op dit soort momenten ben ik echt zo intens trots en gelukkig #moekemomentje

Mijn zoon is de hele dag druk in de weer geweest met mijn camera en schoot een aantal prachtige en grappige plaatjes, die ik ook even trots wil showen:

Natuurtalent met de camera, niet?!
Wederom weer een trots #moekemomentje

Ook een leuk detail: we hebben een flink stuk (verkeerd) gelopen om de flamingo’s te bekijken en eenmaal gevonden, was ik een tikkeltje teleurgesteld…

Deze flamingo’s zijn voornamelijk wit en niet roze!?

De kenmerkende roze kleur schijnen zij te verkrijgen door hun voedselinname (o.a. kreeftjes en garnalen in het water) en hier ontbreekt het denk ik dus aan in het flamingomeertje van de Beekse Bergen…

Desalniettemin hebben we een flink aantal stappen gemaakt in het prachtige park en dat is ook fijn:

‘s Avonds aten we patat bij ons huisje en schoof er weer een ander neefje gezellig bij ons aan tafel.

Nadat we la familia hadden uitgezwaaid, speelden Mika en ik nog een paar spelletjes Crazy Chicken (één van mijn favoriete spelletjes) en probeerde ik in bed weer House of Cards verder te kijken. Dit keer heb ik toch zeker 10 minuten kunnen volgen voordat ik wegviel.

Een kleine impressie van deze dag, dat ik deelde op Instastories:


Dag 4: Bubbelbad en Animatieteam

Dit was onze laatste hele dag in het huisje. Op de eerste dag mag je vanaf 15:00 inchecken en op dag vijf moet je om 10:00 het huisje verlaten hebben.
Ik wilde heel graag het bubbelbad eens proberen en had hiervoor een lekker geurende douchegel meegenomen.


BIG mistake! Wat begon als ‘gezellig schuim’ was door de harde stralen van het bubbelbad in recordtijd een heuse schuimparty. Maar het was wel leuk en Norah vond het geweldig πŸ™‚


Je snapt dat ik flink heb moeten dweilen….

‘s Middags kwamen een tante en twee nichtjes langs (ja: ik heb een grote familie en ik heb niet eens iedereen kunnen zien!) en hebben we lekker buiten gezeten met hapjes en drankjes.
‘s Avonds kwam mijn jongste broertje langs samen met zijn vriendin en gingen we uit eten bij een restaurant op het vakantiepark.

Wederom: BIG mistake πŸ™‚

Het eten was lekker (ik had gamba’s en at ook een poffertje met Nutella van mijn dochter en een puntje Pizza HawaΓ― van mijn zoon), daar lag het niet aan.

Animatieteams dus… Ik snap dat het leuk is voor kinderen, maar ik houd er echt niet van. Ik vond de muziek (zowel Abba als Grease) best leuk, maar het hele hysterische gedoe eromheen is niet mijn ding. Ik houd van de 60’s en 70’s dus die muziek was nog okΓ© (minus het volume en de meezingende menigte), maar er was ook… een…. themalied van het park. Met een beat.

Rookie mistake dus en dit had ik moeten weten toen ik met mijn volle verstand richting een vakantiepark ging: LUID en DRUK kinderentertainment.

We hebben dus geen fatsoenlijk gesprek kunnen voeren deze avond en ik moet binnenkort maar weer eens afspreken met mijn broertje om bij te praten. Maar later lachen we hierom πŸ™‚

It’s getting old, maar ‘s avonds speelde ik weer een paar potjes Crazy Chicken met mijn zoon en lukte het me zowaar om de aflevering van House of Cards helemaal af te kijken!

En natuurlijk weer een kleine impressie van Instastoriesfilmpjes van deze dag:

Dag 5: Uitchecken + Trip down Memory Lane

Om 10:00 moesten we dus ons huisje verlaten en besloot ik spontaan om onderweg een pitstop te maken, in plaats van meteen terug naar Haarlem te rijden.

Ik schreef al dat ik de eerste 23 jaar van mijn leven in de regio van Breda heb gewoond. Als klein kind heb ik een aantal jaren in een klein Brabants dorpje gewoond, waar ik mijn gelukkigste jeugdherinneringen aan heb. Hierna werd mijn leven helaas lange tijd stom.
Van mijn vijfde tot mijn negende jaar heb ik dus in een schattig dorpje gewoond en ik ben er daarna nooit meer teruggeweest.

Op Google Maps heb ik wel eens afbeeldingen geprobeerd te zoeken van het huis waar ik woonde. Maar het ligt zo afgelegen (in een autovrije straat), dat er geen goed beeld van te vinden is. Nu ik er zo dichtbij was, leek het me leuk om hier na 30 jaar eindelijk eens terug te komen en dan ook nog eens samen met mijn kinderen.

Het was precies zo mooi en rustig als ik het mij herinnerde, alleen… veel kleiner! Het was heel bijzonder om met mijn kinderen onder mijn oude slaapkamerraam (waar ik mijn eerste literaire werken schreef πŸ˜‰ ) en op mijn oude schoolplein te staan.
Ook aten we een ijsje bij de snackbar waar ik vroeger bijna iedere zondag een ijsje mocht kopen en werd ik zelfs herkend (hoe creepy?!): het was echt heel speciaal!

Ik dacht even snel een uurtje te gaan, maar we hebben er toch nog bijna drie uur rondgewandeld en ik heb veel schitterende foto’s gemaakt tijdens dit bezoekje.
Nou hoor ik je denken: ‘En wÑÑr zijn die foto’s dan en hoe heet dat dorpje?!’ maar hee: ik deel al genoeg en Γ³Γ³k ik wil wel eens dingen voor mezelf houden πŸ˜‰

Het was dus een gezellige midweek met een bijzondere afsluiter en ik ben blij dat ik dit alleen met mijn kids gedaan heb.
Onze volgende vakantie is hopelijk op een wat exotischer bestemming, maar het lijkt me zeker leuk om eens hier terug te komen voor familiebezoekjes!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een kijkje in ons midweekje weg te krijgen πŸ™‚
Vertel: hoe denken jullie over vakantieparken en animatieteams?

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

15 reacties

 • Beantwoorden Henrieke 31/08/2017

  Animatieteams zijn verschrikkelijk en de beste manier om me bij Center Parks versneld uit de grote hal te krijgen.

  In slaap vallen bij House of Cards is trouwens heel herkenbaar, ik ben uiteindelijk ook afgehaakt.

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 31/08/2017

   Grease & Abba is dan nog enigszins te handelen (als je niet kijkt), maar er is dus ook een THEMAlied van het park. Dat trok ik niet. Met een dansend konijn. Maar eerlijk: het lijkt me een leuke vakantiebaan om als student te hebben en mijn dochter vond geloof ik alle animatieteams nog leuker dan de wipkippen.

 • Beantwoorden chucky1012 31/08/2017

  Zo leuk om te zien dat jullie een fijne holiday hadden gehad met familie die op bezoek kwamen.
  Wat een schattige filmpjes van je dochter.
  Top fotograaf is je zoon πŸ˜‰

  Xoxo

 • Beantwoorden kIM 31/08/2017

  Wat fijn, even terug naar je roots, vakantie vieren, family & quality-time ineen! Jullie kunnen er weer even tegenaan. Ik gruwel mee met je animatieleed, wat een hel is dat! Ik ben zo’n sufkut die met de dreumesen nu ook al een stuk of 4 keer vakantieparken in het buitenland heeft bezocht en probeer heel strategisch tijdens die leedmomenten lekker buiten de deur te gaan eten of slaapjes in te plannen. Niks ergers dan van die hordes losgeslagen (Nederlandse) ouders die hun kinderen opfokken om gezellig mee te gaan doen, vaak als excuus om zichzelf ook even van hun beste kant te laten zien πŸ˜‰

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 31/08/2017

   Het was een heerlijk en superfijn weekje, maar geen relaxvakantie (daar ben ik nu wel aan toe haha) πŸ˜‰
   Ik denk dat ik nog wel eens naar een K3 concert of zo zal gaan en ik vind het serieus geweldig om mijn kind zo te zien genieten. Maar ik had het inderdaad een beetje zwaar tijdens deze ABBA meets Grease avond. De toneelstukjes tussendoor, de gillende kinderen en inderdaad: de ouders die luid meedoen πŸ™‚
   Iets zegt me dat dit niet mijn laatste ervaring met een animatieteam zal zijn….

 • Beantwoorden Lottes Anekdotes 31/08/2017

  Oooh, dat lachje van Norah is echt zΓ³ schattig?! Ik lachte zelf luidop mee πŸ˜€

 • Beantwoorden yvonne 01/09/2017

  Dood aan de animatieteams! Verder ziet het eruit als een heerlijk weekje hahahaha.

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 01/09/2017

   Haha πŸ™‚ Het is ook echt niet mijn ding, maar mijn peuter vindt het fantastisch. Het weekje was echt heel leuk en voor herhaling vatbaar! Misschien een nieuwe jaarlijkse traditie?!

   • Beantwoorden yvonne 01/09/2017

    Ja snap wel dat het voor een 2 jarige heel erg leuk is πŸ˜‰

 • Beantwoorden Lenneke 03/09/2017

  Zo’n warm gezin, jullie. <3

 • Beantwoorden Shiromani 04/09/2017

  Wat een heerlijk verslag om te lezen en jullie in de filmpjes te zien genieten!
  Sinds vorig jaar hebben mijn schoonouders een chaletje op een Roompot in Zeeland. Veel dingen van jullie vakantie herken ik inclusief het onsmakelijke eten, echt jammer. Wij waren dit jaar ook 2 weken in het hoogseizoen gegaan en dat was niet altijd lollig. Super druk en inderdaad foute animatie. Gelukkig zaten wij op een afgelegen stukje en wij hadden gelukkig het strand vlak bij.
  Maar wat leuk dat jullie ook zo een grote familie hebben met veel leeftijdsverschil in generaties. Veel mensen vinden dat raar bij mij in de familie maar het is juist super leuk. En maakt niet uit welke generatie je zit, leeftijd en interesses zijn vaak genoeg om een leuke tijd te hebben.

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 07/09/2017

   Ik ben als klein kind wel eens op de Roompot in Zeeland geweest, volgens mij was het daar heel mooi! En volgens mij is het op alle vakantieparken in het hoogseizoen hetzelfde verhaal wat animatieteams betreft πŸ˜‰
   Als wij een volgende keer gaan (en dat willen we, want superleuk om op deze manier tijd met familie door te brengen en dat de kids hun eigen gang kunnen gaan!) neem ik van huis uit meer eten mee. Weliswaar flink wat gesjouw, maar de keukenvoorzieningen in het huisje waren top en ik had makkelijk iedere dag kunnen koken.
   Ik vind het nu ook leuk dat er zoveel leeftijdsverschillen in de generaties zitten (als tiener vond ik het wat minder), het is toch wel heel bijzonder!

 • Beantwoorden nicolekatjecreatief 05/09/2017

  Fijn dat je z’n leuke vakantie hebt gehad ondanks dat je man niet mee kon ivb de kittens.
  En ontspanning is altijd wel even fijn.

 • Laat een reactie achter