Mexicaanse Wraps met Guacamole, Maïs & Bonen

Mexicaanse Wraps met Guacamole, Maïs & Bonen
Mexicaans eten is favoriet bij ons thuis en ik zet iedere week wel een keer taco’s of wraps op tafel. Paar schaaltjes met verschillende ingrediënten erbij en iedereen kan zijn eigen wrap vullen met de dingen die hij/zij het lekkerst vindt.

Van uitgeverij Good Cook ontving ik het onlangs uitgebrachte kookboek Superveg en hierin vond ik nieuwe inspiratie voor onze geliefde Taco Tuesdays / Tortilla Thursdays 🙂

Meer over dit boek kun je binnenkort lezen in de rubriek Kookboeken van mijn FOOD Index. Vandaag deel ik alvast deze in 20 minuten te bereiden en superlekkere vegetarische taco’s met geprakte avocado, maïs en zwarte bonen.

Ingrediënten voor 4-6 personen

  • 400 gram zwarte bonen in blik, uitgelekt en afgespoeld
  • 2 el limoensap + 2 tl voor over de avocado’s
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 0,5 tl gemalen komijn
  • zeezout
  • cayennepeper, naar smaak
  • 3 grote of 4 middelgrote, rijpe avocado’s
  • 150 gr maïs
  • 2 lente-uitjes, gehakt
  • 1-2 kleine rode chilipepers, fijngesneden
  • ca. 20 basilicumblaadjes, gehakt

Om erbij te serveren:

  • zure room, crème fraîche of Griekse yoghurt (of een plantaardige variatie zoals Alpro Go, voor een volledige vegan proof maaltijd)
  • hete chilisaus

VARIATIETIPS:

  • In plaats van tortilla’s, kun je ook Chinese koolbaderen of grote slabladeren vullen met de guacamole en bonen.
  • De bonen in dit gerecht worden koud geserveerd, maar deze kun je natuurlijk ook vlak voor het serveren even opwarmen.
  • Vervang de basilicum eventueel door verse koriander, hoewel basilicum, avocado en maïs érg goed bij elkaar passen en ik dit een te gekke combi vind.
  • Je kunt ook kidneybonen nemen in plaats van zwarte bonen.
  • Zet desgewenst een kommetje geraspte cheddar of verkruimelde feta op tafel. Lekker om er over de vulling te strooien voordat je de wraps oprolt!

Mexicaanse Wraps met Guacamole, Maïs & Bonen

Hoe maak je het?

Doe de zwarte bonen in een kom en schep er 2 eetlepels limoensap, de olie en komijn door.
Breng op smaak met zout en cayennepeper. Zet even weg.

Schep het avocadovlees in een grote kom en voeg de rest van het limoensap en een flinke mespunt zout toe.
Prak samen tot het de consistentie heeft van guacamole, met wat stukjes.
Schep de maïs, lente-ui, chilipeper en basilicum erdoor en zet weer even weg.

Schep het bonenmengsel (warm of koud), het avocadomengsel en de zure room in aparte kommetjes en leg de tacoschelpen/tortilla’s/slabladeren op een bord.
Je gasten kunnen zo hun eigen taco’s samenstellen.
Begin met de avocado als eerste vulling en schep er de bonen op. Garneer met zure room, hete saus of ander lekkers dat je hebt geserveerd.

Eet smakelijk!

Mexicaanse Wraps met Guacamole, Maïs & Bonen

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Misschien verover je hiermee een moment of fame met eervolle credits in een volgend artikel met lezersfoto’s!

1

Reader Interactions

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *