04/10/2016 | 11 reacties

Mexicaanse Taco Lasagne

taco-lasagne-lekkerensimpel

Zelden komt het voor dat mijn zoon vaker dan één keer zegt dat hij een gerecht écht superlekker of bijzonder vond.
Ik kan me alleen herinneren dat hij de Big Mac Hack indrukwekkend vond en Seth’s Simpele Spaghetti is ook altijd een succesnummer.

Tijdens en na het eten van deze Mexicaanse Taco Lasagne riep hij verrukt dat hij het heerlijk vond en hij heeft alle restjes uit de ovenschaal geschraapt.

De volgende ochtend zei hij nogmaals dat hij het eten gisteren écht heel erg lekker vond en dat ik dit wel vaker mag maken. Ik kan denk ik met recht zeggen dus, dat dit een geslaagd én kidsproof recept is!

Zowel Italiaanse als Mexicaanse recepten doen het meestal goed hier in huis.
Bij jou thuis ook? Dan is dit Italiaans uitziende gerecht met een Mexicaanse smaak misschien bij jullie ook een aangename verrassing aan tafel!

Ingrediënten voor 2-3 personen

  • 250 gr gehakt
  • 4-5 grote wraps
  • 200 gr tomatenblokjes
  • 100 gr kidneybonen
  • 100 gr maïskorrels
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl tacokruiden
  • 1-2 handjes tortillachips
  • 25 gr geraspte kaas
  • olijfolie
  • OPTIONEEL: 1 rode peper en/of 1 bosuitje

taco-lasagne-mex

Hoe maak je het?

Snipper de ui en snijd de knoflook en paprika in stukjes.
Giet een scheut olie in een pan en bak het gehakt rul.
Voeg de ui, paprika en knoflook toe en bak dit 4-5 minuten mee.
Ik heb hier nog een fijngesneden rood pepertje en bosuitje aan toegevoegd!

Meng daarna de tacokruiden, kidneybonen, maïs en tomatenblokjes erdoor en laat de saus ongeveer 5 minuten zachtjes koken.
Snijd de wraps door de helft. Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal met een halve wrap, schep hier wat saus overheen, daarna weer een halve wrap, saus, halve wrap, saus en ga zo door totdat je eindigt met een wrap.

TIP VAN MARIS: Ik heb één wrap in reepjes gesneden om de zijkanten mee te bekleden, aangezien taco’s rond zijn en ik een wat grotere ovenschaal heb gebruikt.

Verkruimel hier wat tortillachips overheen en maak het geheel af met de geraspte kaas.
Zet de taco lasagne kort in een op 170-180ºC voorverwarmde oven totdat de kaas gesmolten is. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten.

taco-lasagne-mais

Het recept voor deze originele lasagne, komt uit hetLekker & Simpel Kookboek van de foodbloggers lekkerensimpel.com
Nieuwsgierig naar meer recepten uit dit kookboek?
Volg dan op Instagram de hashtag #lekkerensimpelkookboek

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Stuur me een foto en wie weet staat deze (met credits) in een volgend artikel met lezersfoto’s 🙂
Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de HASHTAG #HareMaristeit

 

Origineel recept voor Mexicaanse Taco Lasagne uit het #lekkerensimpelkookboek Click To Tweet

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

11 reacties

  • Beantwoorden chucky1012 04/10/2016

    Klinkt goed!

    Xoxo

  • Beantwoorden Anita Griekspoor 04/10/2016

    Leuk maris! Wij eten dat heel regelmatig als d’r veel personeel mee eet ik top t af met chilichips
    Super lekker en makkelijk te maken .
    Leuk om te lezen dat zoonlief zo enthousiast is daar doe je t voor!

    • Beantwoorden Maris Maria Renne 04/10/2016

      De volgende ochtend bracht hij het nog eens ter sprake: ‘Wat je gisteren had gemaakt was ECHT heel erg lekker! Mag je vaker maken’ 🙂
      Dus dit ga ik vaker maken 🙂 Bedacht me later dat jalapeñopepers en beetje crème fraîche hier ook lekker bij zouden smaken.

  • Beantwoorden Jenn 04/10/2016

    Dat klinkt heerlijk! Ga ik zeker een keer proberen.

  • Beantwoorden Claudia 04/10/2016

    Owww dat leest lelke zeker een keer doen.

  • Beantwoorden Claudia 04/10/2016

    Lekker dus…

  • Beantwoorden Jeske Souverein 04/10/2016

    Dit lijkt me echt zo lekker. Toevallig aten wij vanavond wraps, maar dan een hele snelle variant. Als ik er deze variant van had gemaakt dan was het vast beter in de smaak gevallen! Ik ga ‘m onthouden!

  • Beantwoorden Lonneke 05/10/2016

    Dit lijkt me zo lekker! En hoe leuk is het om zo’n compliment te krijgen over je gerecht. Ik moet het nu vooral doen met een peuter die overal haar neus voor optrekt haha.

    • Beantwoorden Maris Maria Renne 05/10/2016

      ‘Het is maar een fase het is maar een fase het is maar een fase’. Kidding: die fase duurt hier al 10 jaar 😉
      Het zijn wisselende fases. Soms zijn er periodes dat de neus alleen opgetrokken wordt voor pasta, soms maandenlang alleen voor groene dingen. Glibberige dingen zijn ook aanleiding voor diva gedrag en een knap staaltje drama (champignons, ei). Maar… je krijgt er zooooveel voor terug 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 #blessed

  • Beantwoorden Lianne 09/10/2016

    Heerlijk, net gemaakt en is goed in de aanmaak gevallen. Dankjewel voor de inspiratie!

  • Beantwoorden joska 28/01/2017

    jaaaa ik heb dit gemaakt vandaag.
    heerlijk! heb het in een springvorm gedaan 🙂
    past precies!
    top!

  • Laat een reactie achter