07/12/2016 | 20 reacties

Merry KITSCHmas!

kerst-2016-2
De mensen die mij écht kennen, weten bij het zien van deze foto’s dat ik me dit jaar heb ingehouden met de kerstdecoraties.

Ik denk dat het tijd is voor therapie. Ik had namelijk de mogelijkheid om voor een prikkie een roze kunstkerstboom op de kop te tikken van maar liefst 180 cm hoog. Met andere woorden: een superkoopje voor een kleur-en kitschliefhebber.

Maar ik heb het niet gedaan. Niet omdat ik ben gezwicht voor Seth’s schuimbekkende reactie op WhatsApp (‘Uuuuuuuuuh… nee!?’), want een woordenwisseling met mijn wederhelft vind ik een kleine prijs om te betalen voor zoiets moois als een 180 cm hoge roze kerstboom.

Maar ik had er gewoon geen zin in dit jaar.
Vorige week heb ik weer een flinke voorraad spullen (waaronder meubels) gedoneerd aan de Kringloopwinkel en ik merk dat ik het steeds meer ga waarderen om minder obstakels om me heen te hebben in ons kleine poppenhuis met onvoorspelbare poes en onze terrorpeuter. Van wie ik zielsveel houd natuurlijk #blessed #lovemyfamily

Maar 180 cm hoge kitsch en bling i.c.m. deze twee huisgenoten…. ik ga echt heel hard huilen als ze mijn geliefde ijsjes of Hello Kitty Kerstkitsch uit Hong Kong sloopt.

Dus dit jaar heb ik het bij twee kleine kunstkerstboompjes gehouden en heb ik niet alles uit de kast getrokken om ze vol te hangen. Maar het is natuurlijk nog wel steeds kleurrijk en kitsch want… anders kun je net zo goed geen boom decoreren.
kerst-2016-3

Het paarse boompje (100 cm hoog) is van RICE en verkochten wij vroeger in onze webshop. Het roze boompje (50 cm hoog) is van de HEMA.

kerst-2016-4

kerst-2016-7

Ik heb getwijfeld om net als vorig jaar een medium formaat échte boom in huis te halen, maar deze twee kleine boompjes passen makkelijk op het TV-meubel en staan dus niet in de weg.

Oh lord…. dat de dag ooit zou komen dat ik voor ‘praktisch’ zou kiezen…. So unlike me!

kerst-robot

Ik kocht wel wat kleurrijke nieuwe kerstdecoraties, zoals leuke robots van de HEMA.

kerst-2016-11

kerst-2016-5

De oranje kerstbal met bloemen, de blikken peper en blikken ananas zijn van Kitsch Kitchen.

kerst-2016-8

In het roze boompje hangen gekleurde stervormige ornamenten van de HEMA en knijpers met kerstkuikens van de Albert Heijn.

kerst-2016-10

De ‘Merry Christmas’ hanger en de stervormige piek heb ik al jaren in huis en kocht ik volgens mij bij de HEMA.

kerst-2016-6

In het paarse boompje zit multicolour verlichting en in het roze boompje een lichtsnoer met alleen rode lampjes.

kerst-2016-12

Ik weet niet of ik nog meer kerstige decoraties in huis ga neerzetten. Op een bijzettafeltje heb ik nu een schaal met kaarsen en theelichtjes, geurige potpourri (vanille), kerstballen en candy canes.

kerst-2016-13

Wat voor kerstboom en decoraties hebben jullie dit jaar? En hebben jullie ieder jaar hetzelfde of wisselen jullie ook graag af?
Laat het horen in een reactie!
En heb je nou ook een hysterische kerstboom: SHOW ME!
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit!

Nieuwsgierig naar mijn hysterische kerstbomen van voorgaande jaren?
Bekijk dan de kitschbomen van 2015 en 2014 of de tropische kerstdecoraties!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

20 reacties

 • Beantwoorden Marguerita 07/12/2016

  Oh dat is wel heel klein hoor! Wat doe je nu met de rest van je hysterische kerstversieringen? Mijn boom is altijd hysterisch vol, hoe voller hoe beter. Maar qua kleuren erg rustig. Ik heb een hoge groene kunstboom en ga al jaren voor zilver en witte versieringen. Ieder jaar koop ik er iets bij, een bijzondere ‘bal’ zoals een vogeltje om op de takken te knijpen of vlinders. Met mijn huis inrichten en decoreren ben ik een ramp, maar mijn kerstboom is toch elk jaar weer iets waar ik heel trots op ben. Op dit moment staat hij nog niet, ik probeer eerst al het kinderspeelgoed naar boven te verhuizen en daar ben ik al even zoet mee… Maar goed, het begin is er, de plek waar de boom moet komen is bijna bereikbaar 😉

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 07/12/2016

   Volgend jaar heb ik hopelijk een grote roze kerstboom en dan kan ik weer meer hysterische kerstdecoraties afstoffen 🙂
   Ik ben ook een voorstander van overvolle bomen: go big or go home!

 • Beantwoorden sammie 07/12/2016

  Ik heb dit jaar een witte kunstboom. Hij staat tussen de bank en de koelkast en die zijn beide zwart, er moest dus een kleur boom komen die er uit zou springen. De robotjes heb ik ook hangen in de boom en ik heb de gewonnen flamingo lampjes (van jou giveaway) in de boom hangen. Heerlijk om iedere avond die lampjes aan te doen 🙂 Zo gezellig.
  Vind deze 2 kleine boompjes ook erg leuk. Zag dat ze dit jaar bij de Hema ook weer van die kleine gekleurde boompjes hadden.

 • Beantwoorden Henrieke 07/12/2016

  Je hebt er een mooie boom van gemaakt, verrassend dat je er een ananas in hebt hangen. Had je afgelopen zomer niet een aversie ontwikkeld tegen flamingo’s en ananassen op alle blogs? 😉

  Ik heb een beetje een Scandinavische boom, met rood en wit. Eigenlijk was het idee om er ook nog zilver in te doen maar dan zou hij echt te vol komen te hangen.

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 07/12/2016

   Ik denk dat je me verwart met een andere blogger? Ik heb juist veel flamingo shoptips en Ananas DIY’s op mijn blog gedeeld 🙂

   • Beantwoorden Henrieke 08/12/2016

    Dat kan natuurlijk maar zo. Gek genoeg had ik het aan jou gekoppeld. 🙂 Ik had in mijn hoofd dat je hield van allerlei vrolijke dingetjes maar dat je de ananas en flamingo’s niet meer zien kon. 😉

    • Beantwoorden Maris Maria Renne 08/12/2016

     Er gaat bij mij een belletje rinkelen: Lonneke, van Bringinghappiness.nl? Zij riep op Twitter dat ze de flamingohype beu was en toen heb ik haar stevig toegesproken 😉

     • Henrieke 08/12/2016

      Helaas, ik kan het niet meer vinden. Volgens mij was het een blog met een opsomming van grappige dingen die iemand beu was. In ieder geval goed dat je haar hebt toegesproken. Ananassen zijn niet altijd cute maar geen slecht woord over flamingo’s.. <3

     • Maris Maria Renne 11/12/2016

      Nee, precies: dat accepteer ik ook niet. Maar ze heeft excuses gemaakt en haar fouten erkend hoor 😉

 • Beantwoorden Jenn 07/12/2016

  Superleuk! Wij twijfelen nog. Ik hou van onze grote groene kerstboom met een bonte verzameling aan allerlei kleuren ballen en andere dingen, en ik wil hem heel graag opzetten. Aan de andere kant zou ik niet weten waar ik de tijd vandaan haal, en hebben we een overactieve hyperenthousiaste pup in huis die ik nog wel een poging zie wagen om naar boven te klimmen… Dus misschien alleen het dorp en een klein boompje dit jaar, ook leuk. En een kerststukje, sowieso een kerststukje.

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 07/12/2016

   Dat was ook wel een verademing vond ik, dat ik dit keer heel snel klaar was met optuigen 🙂 Voorgaande jaren was dit nogal een tijdrovende klus.

 • Beantwoorden Shirley 07/12/2016

  Het ziet er heel gezellig uit. Ik heb oudroze en koperen versiering. Niet alleeb kerstballen, maar ook andere figuren. Sinds dit jaar heb ik er een donut bij. Het liefst wilde ik alleen maar food in mijn boom, maar steeds alles vervangen is best wel duur.

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 07/12/2016

   Ja, gewoon ieder jaar een beetje uitbreiden en een leuke bonte mix van verzamelingen sparen. Heb je over X jaren een leuke collectie met herinneringen aan bepaalde fases of stijlen 🙂

 • Beantwoorden marleen@burgertrutjes 08/12/2016

  Hahaha geweldig! Wat kitsch betreft ben ik nog erger dan Roy Donders! Ik kwijl echt op al die kleuren en nepmaterialen, haha!

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 09/12/2016

   Ik zag geloof ik bij Primark kerstdecoraties voor in de boom van pumps en laarsjes met luipaardprint #shoptip

 • Beantwoorden Els 09/12/2016

  Normaal ben ik erg van de kleur. Maar een kerstboom heb ik graag rustig. Het liefst alleen zilver en wat rood. Helaas zijn hier alleen gekleurde lichtjes te koop, die mijn vent dan ook nog het liefst laat knipperen. Arghh.

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 09/12/2016

   Haha, ik vind zilver en rood ook echt kerstig, ik pak alle cadeautjes dit jaar in deze kleuren in.
   Ik heb in mijn roze boompje alleen rode lichtjes. Geloof dat ik die jaren geleden bij de Action of Wibra heb gekocht. Zonder knipperstandje ?
   In de paarse boom zitten gekleurde lampjes, ik vind dat geknipperd wel leuk, maar mijn vriend niet + het heeft een aantrekkingskracht op poes & peuter dus dit jaar geen geknipper.

 • Beantwoorden Lottes Anekdotes 09/12/2016

  Die stervormige decoratie van de Hema heb ik ook gekocht. Zalig hé, ze hadden weer veel mooie spulletjes om de boom te versieren.

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 09/12/2016

   Ja té veel. Ik ging naar de HEMA voor wattenschijven pennen en stond buiten met een tas vol kerstdecoraties ?

 • Beantwoorden Sabine 11/12/2016

  Mooi! Wij hebben geen kerstboom. Wel wat kitscherige dingetjes om neer te zetten of op te hangen. Niet zelf gekocht maar gekregen van mijn schoonmoeder. Colombianen houden echt enorm van kitsch en over the top dus heel het land is al veranderd in een nogal bijzonder kersttafereel Haha

 • Laat een reactie achter