18/05/2017 | 5 reacties

Behind The Scenes Mei 2017 #2: Party Preparations & Tuinierleed

Ik ben begonnen met de voorbereidingen van Norah’s verjaardag, ondervond wat tuinierleed en boekte ook een klein succesje. Verder knaagt mijn geweten wegens principes, heb ik een grappig filmpje van een chocolademonster en was ik afgelopen week een luie huisvrouw. Maar dat laatste is geen nieuws natuurlijk.

Een kijkje achter de schermen:

Ik ben dol op fruit, maar heb een hekel aan fruit snijden. Ik vind het dan té veel moeite om maar één peer te snijden en tot mijn ellebogen onder de perensap te zitten.

Dus tegenwoordig maak ik grote bakken met fruitsalades. Eén keer alles snijden, kneepje citroensap erover, verdelen over bakjes en iedereen hier in huis heeft twee stuks fruit per dag.
Lekker als dessert, ontbijt, door de muesli en makkelijk mee te nemen naar werk of school.
Ik ben dus weer in de running voor een ‘Mom of the year’ award 🙂

Nee hoor, grapje: ik maakte het mezelf de afgelopen week ook een paar keer érg makkelijk met een Tortilla Thursday en een Home Made Kapsalon:


Voor deze maaltijd hoef je alleen maar gehakt te rullen (wel kruiden voor een Mexicaans tintje natuurlijk) en tortilla’s op te warmen. Iedereen kan het dan lekker zelf vullen met wat zij lekker vinden.
Ter compensatie van het ontsierende zakje ijsbergsla en de potjes met sausjes, heb ik nog snel even kaas geraspt, nacho’s met cheddar in de oven gegooid en een avocado geprakt.


En ook het serveren van deze kapsalon mag je eigenlijk geen ‘koken’ noemen:


Kapsalon uit de kebabzaak vind ik vies: slappe friet, lauwe groenten en laffe knoflooksaus waar je nog dagen van uit je mond meurt.

Ik maakte dus een Home Made kapsalon met gekruide vegareepjes, knapperige friet en groenten en een milde yoghurt-knoflooksaus. Zooooveel lekkerder!

Ik had werkoverleg (videochat op Facebook Messenger) met mijn Blog Buddy Minke. Wegens gebrek aan make-up, maakten we gebruik van een verbloemend filtertje.
De konijnenoren zijn mijn favoriet: wanneer je je mond wijd opendoet, worden hier wortels in gesmeten 🙂
Maar verder was het een heel serieus gesprek.

Jullie kennen het blog van MinkePins.nl toch wel? En jullie volgen haar natuurlijk al op social media?
Minke heeft een tijdje gastartikelen voor Hare Maristeit geschreven en ze is voor mij achter de schermen nog steeds een grote bron van inspiratie en een fijn klankbord. Ze brengt me vaak op goede ideeën en denkt met me mee als ik aan een DIY project begin of twijfel.

 

Ik word zooooo zenuwachtig van al die verschillende tips en adviezen die ik overal lees! Ik zit in verschillende hulpgroepjes op Facebook en heb diverse sites en boeken geraadpleegd om dit jaar geen mega FAIL te ervaren met mijn moestuinproject.
Helaas heb ik al afscheid moeten nemen van mijn paprikaplantjes en de enige tomatenplant die was gaan kiemen (van de 20 zaadjes!). Zuur hoor….

peperplant

Maar twee van mijn peperplanten doen het gelukkig goed!
Eentje heb ik naar buiten verhuisd en de ander (de grootste) houd ik angstvallig binnen. Ik heb ‘m naar een grotere pot verhuisd en hij is inmiddels al meer dan 40 centimeter hoog en zijn de eerste vruchtjes zichtbaar:

Ik had niet gedacht dat ik het zo leuk zou vinden om met plantjes bezig te zijn.
Het is best veel werk, maar inmiddels zit het wel in mijn systeem om iedere dag een ‘rondje plantjes’ te doen (binnen en buiten). En het zijn er nogal wat (grote tuin en twee volle vensterbanken) en soms gaat het helaas toch mis waar ik bij sta.

 
Ik geef het niet op: op de vensterbank heb ik verbitterd en zuur nieuwe zaadjes geplant voor paprika’s en tomaten. Couscous is niet blij met de hoeveelheid kiembakjes en plantenpotten, want haar favoriete plekje aan de voorzijde van de woonkamer is nu bezet. Sorry poes…

We weten trouwens nog niet of Couscous zwanger is! Ze is wel aanhankelijker en veel moe, maar ik zie of voel nog niets aan haar dat wijst op een zwangerschap. Wordt vast spoedig vervolgd.
Hitsige katers worden door haar in ieder geval niet meer getolereerd. In tegenstelling tot haar paar krolse dagen, mept ze ghetto style iedere kat de tuin uit en geeft ze deze een flinke trap en haal na. That’s my girl 🙂

Ik kreeg ‘Het Groen(t)e boekje’ cadeau (met een zakje bietenzaadjes) en ik hoop dat ik hier wat wijzer van word. Soms vind ik een boek als naslagwerk toch handiger, dan een overkill aan informatie en tips op het wereldwijde web, herkenbaar?

Dit nieuwe boekje is een kweekgids voor het verbouwen van groenten, kruiden en eetbare bloemen in een moestuin of plantenpotten. Ik ben heel erg benieuwd, als ik er succesjes mee boek of handige tips uit haal, dan laat ik het uiteraard weten!

Op bovenstaande foto zie je ook een zak met graszaad. Dit kocht ik om een grote hoek in de tuin op te knappen:

Onze verwilderde tuin is nogal een uitdaging om te onderhouden, voor mensen zonder groene vingers… Maar dit jaar houd ik moed: ik doe mijn best om de boel in toom te houden (mission impossible, want het onkruid groeit ie-de-re dag en staat er de volgende dag weer opnieuw) én om het gezelliger te maken.

In een eerder overzicht vertelde ik dat er vanwege een misverstand met onze achterburen nu een grote puinzooi is ontstaan. Er is een hoge boom gekapt (in plaats van bijgesnoeid) en dit heeft ook wat schade gemaakt in onze tuin.
Zo zuur! Maar het is niet anders en ik ga proberen er toch wat moois van te maken.

Met een beetje pijn in mijn hart, heb ik grote takken van onze prachtige Magnolia gesnoeid.
Magnolia’s zijn prachtig, maarrrrr… die van ons was echt ontzettend groot en de uitstekende takken bedekten een grote lap grond. Dit is nu een kale vlakte en hier ga ik gras zaaien. De schutting ga ik denk ik in een vrolijk kleurtje schilderen.

Als het dan puinvrij is hebben we een groot grasveldje met gedeeltelijk schaduw en dit is deze zomer heerlijk voor Norah om op te spelen. Ik shopte al wat leuk buitenspeelgoed:

 


Ik ben niet zo’n fan van de zandbak.
Geen zorgen hoor: mijn kind komt niets tekort, want wij brengen ‘s zomers vrijwel iedere zonnige dag door op het strand en daar kan zij he-le-maal losssssgaan met emmertjes en schepjes.
Ook van het kinderdagverblijf komt ze regelmatig terug met kilo’s zand in haar schoentjes, capuchon en luier.

Voor haar tweede verjaardag (morgen!) scoorde ik een roze zandbakschelp en ik heb nog even getwijfeld. Ik kon namelijk maar één maatje (87 cm doorsnede) vinden en wilde graag een heel grote (van 102 cm doorsnede), maar deze is alleen maar verkrijgbaar in het blauw.

Uiteindelijk ben ik dus toch maar gezwicht voor een kleiner formaat in een roze kleur.
En hiervoor heb ik dus geen zandbakzand gekocht om het mee te vullen, maar ballenbakballen.
Ik verheug me nu al op haar bekkie, wanneer ze dit cadeau krijgt!

De schelp is om buiten in de tuin mee te spelen, de ene helft wordt een ballenbak en de andere helft een zwembadje.
Van mijn schoonfamilie krijgt Norah dit keukentje cadeau:

ikea keukentje duktig
Dit beroemde Ikea Duktig keukentje heb ik tweedehands gevonden op Marktplaats en ziet er nog fantastisch uit! Dit keukentje stond nog op mijn ‘To Buy List’ maar ik wilde ‘m dan nog wel zelf pimpen.
Dit keukentje is al geschilderd in Hare Maristeit-stijl (de achterkant is voorzien van zwarte krijtverf!) en hoef ik dus nog maar minimaal te pimpen met slingers en overige accessoires!

Ik word hier dus zelf ook heel erg blij van en ik denk dat Norah het ook te gek zal vinden. Ze is er nu ook steeds als de kippen bij wanneer ik in de keuken bezig ben, dus nu kan ze zelf leuk rommelen in haar eigen keukentje.

Ik overweeg om een kaartje te kopen voor Eddie Vedder, die op 27, 29 en 30 mei a.s. optreedt in Amsterdam.
Kaartjes zijn te koop vanaf €99,- en voor een echt goede plek (die ik natuurlijk wil) leg je maar liefst €135,– neer.

Hier word ik dus een beetje chagrijnig van en opeens heb ik last van principes. We hebben het namelijk over Eddie van Pearl Jam: Dé man die in de 90’s als eerste artiest protesteerde tegen de belachelijke prijzen en de macht van Ticketmaster.

Natuurlijk begrijp ik dat tijden veranderen en hij geen wilde Grunge Boy meer is (en ook wilt eten, van zijn pensioen moet voorzien en waarschijnlijk een veel te dure hypotheek heeft), maar… come onnnn: €135,- euro voor twee uurtjes muziek?!?!?!

Eddie Vedder heeft mijn hart gebroken. Maar toch wil ik heel graag gaan en heb ik al een paar keer doorgeklikt tot het betaalproces, waarna ik tóch afhaakte.
Er zijn nu (via Ticketmaster) alleen nog maar kaartjes beschikbaar voor 30 mei en het knaagt echt. Vooral toen ik vandaag hoorde dat Chris Cornell (zanger Soundgarden, die o.a. samen met Eddie in Temple of The Dog zong) vanmorgen is overleden op slechts 52-jarige leeftijd.

En tsja… Chris had ik eigenlijk ook nog wel eens live willen horen… Het knaagt nog steeds, misschien dat ik later vandaag toch mijn principes uitschakel, verstand op nul zet en een overpriced kaartje voor Eddie koop.
Laat ik eens gek doen, niet? Mijn leven is namelijk al zo Rock & Roll:

 

Ik heb dus Pinterest afgestruind voor Norah’s traktaties op het kinderdagverblijf. Vandaag mag zij daar iets lekkers uitdelen, krijgt ze een kroon en wordt er voor haar gezongen, zo leuk!

Ik shopte deze week decoraties om het huis te versieren voor haar verjaardag en natuurlijk een cijferkaarsje voor de verjaardagstaart. Ik weet nog steeds niet wat voor een taart ik zal gaan maken. Wordt vervolgd en wat ze vandaag heeft getrakteerd deel ik komend weekend in een blogpost.

Hier alvast een sneak peek, een kort filmpje van de half afgemaakte traktaties en Norah die er (stiekem, toen ik even was weggelopen!) eentje had gepikt en dit nog even goed in het schaaltje met gesmolten chocolade had gedipt:

My precious 🙂
Ik houd echt zoveel van haar ondeugende bekkie, hoe ze vraagt om ‘eten’ terwijl haar hele gezicht onder de chocolade zit en gewoon ‘neeeee’ zegt, als ik vraag of ze al heeft geproefd. Bless her 🙂

Traktatie voorgeproefd + goedgekeurd 😬

Een bericht gedeeld door Maris Maria Renne (@hare_maristeit) op

Wat ik ook tof vind aan deze leeftijd, is dat ze zo snel tevreden en blij is. Mijn elfjarige zoon moet ik omkopen met een bezoekje aan de snackbar en een game winkel, voor één uurtje winkelen (en de tijd wordt nauwlettend in de gaten gehouden).
Maar mijn tweejarige dochter is een halve dag intens gelukkig met een ballon: heerlijk!

Dit shirtje (€5,- Zeeman) kon ik als oprechte unicorn lover natuurlijk niet laten hangen. Sinds kort ben ik voor Norah’s kleding niet meer beperkt tot alleen de baby afdeling. Er gaat echt een wereld voor me open en het is best lastig, voor shopaholics zoals ik… Lees HIER maar.

Unicorn Fairies need lunch breaks too ❤️ #babynorahspam

Een bericht gedeeld door Maris Maria Renne (@hare_maristeit) op

Meidenspul shoppen is nog zoooooooveel leuker dan babyspullen scoren! Al die tule en glitters: ik kan het niet weerstaan.

Ik kreeg een leuk perspakket van Albert Heijn opgestuurd. Is bij jullie de ruimtevaarthype ook losgebarsten?
Hier worden de kaartjes uiteraard ook gespaard. Het boek heb even doorgebladerd en ik vind het ook voor volwassenen leuk en interessant om te lezen. De bril (waar je telefoon in moet) is erg grappig en het ruimtevaartpak heb ik cadeau gegeven aan één van onze neefjes, die helemaal into de ruimtevaart is momenteel.
Tante Maris heeft punten gescoord 🙂

Moeten jullie nu ook voor alle boodschappen naar Oom Albert en wordt er flink geruild met kaartjes?

Komende dagen vieren wij Norah’s verjaardag. Als je niets wilt missen van de taart, cadeautjes en het feestje, dan kun je me volgen op Instagram of Twitter voor sneak peeks!

En als toepasselijke afsluiting, een mooi nummer van Temple Of The Dog, met mijn jeugd-Grunge-helden Eddie & Chris:

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

5 reacties

 • Beantwoorden chucky1012 18/05/2017

  Leuk om te zien hoe je met de voorbereiding bezig bent voor het jarige prinsesje van jullie en het zusje van de grote broer.
  Ze is echt baby af.

  Xoxo

 • Beantwoorden Maai 18/05/2017

  Super leuk zo’n keukentje, Fenne kreeg er eentje toen ze 2 werd en inmiddels is Siem 2 en wordt er dus al 4 jaar bijna dagelijks mee gespeeld 🙂

 • Beantwoorden Sylvia 19/05/2017

  Heerlijke foto’s weer! Lekker genieten en ik ga duimen voor je plantjes!

 • Beantwoorden Denise 19/05/2017

  Heerlijke foto’s! Vooral die foto van haar ondeugende koppie als ze stiekem geproefd heeft aan de chocolade traktaties.

 • Beantwoorden kIM 19/05/2017

  Dat keukentje is een hit! Wanneer wij bij tante zijn die dat keukentje heeft zijn ze daar niet bij weg te slaan. Tegen de tijd dat wij verhuisd zijn ga ik zelf mp ook maar eens afspeuren (of zuslief vragen of ze dat ding nog niet moe is).
  O Eddie, ik had ook zo graag gewild, maar die ticketprijs…gelukkig is dat dilemma heel snel verholpen, aangezien we dan op vakantie zijn. Maar nu speelt een oude vriend van me in zijn naprogramma (ja, dat bestaat) en baal ik stiekem toch nog een stuk meer dat ik dit moet missen. Dus mocht je nog in de verleiding komen, check dan ook zeker even Robin in het naprogramma, kippenvel gegarandeerd!

 • Laat een reactie achter