31/05/2017 | 3 reacties

Behind The Scenes Mei 2017 #3 Mijn Jarige DIVA + Eerste Stranddagen

Wat is deze maand toch snel voorbij gevlogen! In deze laatste aflevering van de maand mei, laat ik je zien hoe wij de tweede verjaardag van onze diva hebben gevierd. Inclusief beeld en geluid van een zwaar overprikkelde party girl.

Ook konden we eindelijk voor het eerst dit jaar naar ons geliefde strand toe, laat ik je wat kleine succesjes (en gesmokkel…) in mijn moestuin zien, zijn we bezig met een ‘sort of potty training’ en deel ik een update over Couscous. Want… is ze nou zwanger, of niet?

Kijkt u weer mee, naar alle glitter and glamour achter de schermen van mijn fabulous leven #livingthedream #nofilter

Norah trakteerde de dag voor haar verjaardag op het kinderdagverblijf en dit maakte dus diepe indruk op haar. Er werd voor haar gezongen, ze mocht traktaties uitdelen, ze kreeg een kroon op heur hoofd en een cadeautje.

Op Pinterest vond ik leuke inspiratie voor een peuter-en-kleuter-proof traktatie en dit is wat ik heb gemaakt:

kleutertraktatie

IJsbakjes gevuld met fruit! Een feestelijke en toch verantwoorde snack voor kleine kindjes. Me so proud πŸ™‚

Stiekem vind ik het wel weer heel erg leuk dat ik me op dit soort dingen mag uitleven. Voor mijn grote zoon mag ik niet meer doen dan plastic bekers vullen met popcorn en jelly beans, want vrijwel alle andere traktaties worden op de bovenbouw van de basisschool beschouwd als ‘niet cool’.

 

Op vrijdag 19 mei was ze Γ©cht jarig. Natuurlijk hebben wij ook voor haar gezongen, gaven wij haar ons cadeau en we ontbeten met tompouces.

Verder hielden we het deze dag wel een beetje rustig, want vanwege kleine behuizing en veel familie en vrienden, gaven we verspreid over twee dagen, twee kleine feestjes. We hadden het vermoeden dat dit misschien iets teveel prikkels zouden zijn en… deze aanname bleek juist πŸ™‚

Lekker met z’n allen chillen in de ballenbak πŸŽ‰

Een bericht gedeeld door Maris Maria Renne (@hare_maristeit) op

Norah kreeg van ons een ballenbak cadeau en ze was er superblij mee.
Kijk HIER voor een overzicht van alle toffe en mooie cadeaus die zij gekregen heeft en HIER voor mijn artikel dat ik deelde op haar tweede verjaardag.

 

In de eerste foto van dit artikel (collage) zie je een sneak peek van de taart die ik maakte voor het eerste verjaardagsfeestje. Hij is supergoed gelukt en heeeeel makkelijk om te maken!
Ik heb ‘The Making Of’ gefotografeerd Γ©n gefilmd en dit deel ik binnenkort in een blogpost.

Ik was dan zelf wellicht niet jarig, maar ik heb mezelf ook een mooi cadeau gegeven.
Niet zomaar een cadeautje natuurlijk, want deze flashy camera is ook een investering in mijn blog πŸ˜‰

Ik ben er nog mee aan het prutsen en begin een beetje door te krijgen hoe hij werkt en wat voor mij werkt. Misschien ga ik er nog een review over delen, maar ik heb ‘m dus mede aangeschaft om betere video’s te kunnen maken.

No worries: ik heb geen vlogambities, maar voor sommige artikelen of product reviews, zijn video’s handiger en zinvoller om te delen, dan foto’s. Maar filmen is nog niet ‘mijn ding’ zeg maar, dus ik ben nog volop aan het oefenen.

Zo schattig: mijn schoonvader voerde Norah taart πŸ™‚
Een impressie van dit feestje, dat ik deelde op Instagram Stories:

Ik wilde eigenlijk deze dag nog meer filmpjes maken, maar zo zie je maar weer: vloggen zit gewoon niet in mijn systeem.

 

Na dit feestje, was het ‘s nachts weer feest: Norah was ZWAAR overprikkeld en klaarwakker. Hier hadden we ons al een beetje op ingesteld, dus keken we met z’n drietjes voor het eerst de film Frozen in bed.

Ik heb de film niet afgekeken (lees HIER maar terug), maar iets zegt me dat ik over een tijdje de gehele film van voor naar achter kan meepraten en alle liedjes kan meezingen…

Zooo, kind ligt in bed voor een middagslaapje, dus kan ik fijn even een eitje bakken 😬

Een bericht gedeeld door Maris Maria Renne (@hare_maristeit) op

 

Er is geen woord van gelogen, als mensen beweren dat tweejarige meisjes DIVA’S zijn! Soms vind ik het zowel hilarisch, als ook een tikkeltje zorgelijk.
Check mijn diva in actie in dit filmpje:

 

Tussen alle festiviteiten door, had ik niet iedere avond zin om uitgebreid en origineel te koken. Soms heb ik gewoon ook zin in spinazie en vissticks:

Ohja: mijn te gekke droogmolen is omgevallen πŸ™
We hadden ‘m niet goed in de grond bevestigd en tijdens een windhoos waaide hij om waardoor ik onderbroekjes uit de struiken moest vissen. #lovemylife

Ik was alvast begonnen met wat Indische gerechten voorbereiden, want mijn favoriete Oom en Tante kwamen samen met mijn Opa en Oma op bezoek om Norah’s verjaardag te vieren.
De Ajam Pangang Pedis was alleen al op voordat mijn familie kwam (whoops..) maar ik maakte wel mijn inmiddels geperfectioneerde Telor Boemboe Bali (Balinees Ei).

We hebben het niet meer over deze wedstrijd/deceptie…
Seth verliet het feestje eerder voor hopelijk de spannendste Ajax wedstrijd van zijn leven, maar hij had dus niet zo’n gezellige avond op het Museumplein, arme jongen…

Wij hadden het gelukkig wel heel erg gezellig met mijn familie:

Het was een superrelaxte middag en avond met mooi weer, veel geklets en gelach en heerlijk eten natuurlijk. Want Oma kookte πŸ™‚
Ik had weer een ander leuk taartje gemaakt en dit recept deel ik natuurlijk ook binnenkort met jullie.

En de dagen erna bleef het gelukkig mooi weer, dus kon Norah fijn buitenspelen in haar ballenbak slash zwembad:

Poolhanging ❀️ Zandvlakte op achtergrond is grasveldje under construction 😜 #babynorahspam

Een bericht gedeeld door Maris Maria Renne (@hare_maristeit) op

We hebben wat gesnoeid en puingeruimd in de tuin, om meer speelruimte vrij te maken voor Norah. Het gras dat ik heb gezaaid begint eindelijk te groeien:

Norah is iedere dag druk in de weer met alle leuke cadeaus die zij heeft gekregen. De beauty case is ook erg populair en ik moet steeds zo lachen wanneer ze haar gezichtje fΓΆhnt:

 

Ik deelde afgelopen week ook dit recept voor pannenkoekentaart met banaan en pindakaas, dat Mika en ik maakten op Moederdag. Dit was echt zo geweldig lekker! Wel megamachtig, maar iedere hap waard.

Eerste strandbezoek van hopelijk nog heeeeeeeeel veel mooie stranddagen in 2017 β˜€οΈπŸŒ΄ #babynorahspam

Een bericht gedeeld door Maris Maria Renne (@hare_maristeit) op

Ik ben eigenlijk nergens zo gelukkig, als op het strand. Ik roep het wel vaker in blogposts, maar ik zou nooit meer zo ver weg van het strand kunnen of willen wonen: instant vakantiegevoel! En van mijn diva in badbak met de wind in heur haar word ik helemaal blij:

Hoewel: echt relaxen op het strand, is er nu even niet bij. Ze heeft geen zwemdiploma natuurlijk en zit niet stil. Maar het is maar een fase πŸ˜‰

Wegens FAILS in mijn moestuin, probeer ik me meer in de wondere wereld van groenten kweken te verdiepen. Ik heb wat slimme tips geleerd die ik uiteraard ook nog ga delen!

Mijn tweede stranddag bracht ik door met mijn zwager, schoonzus, neefje en nichtje. Het was deze dag tropisch heet en opeens…. was de zon weg, werd het koud en zaten we met handdoeken om onze schouders geknoopt. Desondanks was het toch heel gezellig.

Een fijne bijkomstigheid van dit warme weer, is dat de zindelijkheidstraining wat minder frustrerend is. Echt training kunnen we het niet noemen trouwens. Ze wilt nog niet op de wc of op het potje zitten, maar ze wilt ook geen luier meer aan en trekt deze ook constant uit.

Best wel irritant, want de diva roept dan ook doodleuk: ‘Mamaaaa, kijk: vies! Mama schoonmaken, ja?’ terwijl ze naar iets vies op de vloer wijst. Zucht.
Maar het begin is er en gelukkig is het mooi weer.

Haar beer is vooralsnog de enige voor wie gezongen wordt als hij op het potje zit. Maar we hebben uiteraard geduld.

Ik beschouw mijn grootste peperplant ook bijna als een kindje, erg he? Maar ik vind het zo te gek dat ik een plant niet heb vermoord en dat hij ook nog groeit en bloeit!

My preciousssss is inmiddels al bijna 55 centimeter hoog en iedere dag bloeit hij nog meer.
Ik dacht dat mijn tomatenplant ook een succesverhaal zou worden, maar deze ging helaas zomaar opeens dood.

Uit het GROEN(t)E boekje dat ik op het strand heb doorgespit, heb ik geleerd de oorzaak niet altijd bij mezelf te zoeken. Veel zaadjes ontkiemen nou eenmaal niet en sommige stekjes sterven om onverklaarbare reden af.
Om mijn winkansen te verspreiden, heb ik zoveel mogelijk nieuwe tomatenplantjes gezaaid en deze groeien een stuk sneller, dan mijn eerdere pogingen in maart en april:

tomatenplantjes

Deze foto maakte ik trouwens met mijn nieuwe camera, do we like?
Ik ben nog aan het oefenen met standjes en focus en zo. Hopelijk word ik er snel beter in!

basilicum
Mijn basilicumplanten heb ik een tijdje met rust gelaten en deze worden steeds voller en mooier! Dit artikel ga ik komende week updaten, want ik heb ook een nieuwe basilicumsoort cadeau gekregen en deze heeft een heel andere verzorging nodig.

In onze verwilderde tuin probeer ik de boel in toom te houden en nog meer groen niet te vermoorden. De grote struik (rechts) op bovenstaande foto leek twee jaar geleden ook dood te gaan (was toen een zielig sprietje) maar is nu heel groot en zit bomvol rode besjes!
De struik links is een fuchsia en ziet er bijna het gehele jaar uit als een bosje dode takken. Maar nu is hij volop aan het bloeien en over een tijdje is het een grote roze explosie, zo leuk!

Ik had leuke bloemen in deze grote rode pot geplant, maar ook deze had ik in recordtijd vermoord. Ik heb er nu kleine stekjes paprika, peper en tomaat in gedaan. Als er maar één overleefd (en vruchten geeft) ben ik dolgelukkig.

Mijn pogingen tot het kweken van aardbeienplanten heb ik nu officieel opgegeven: het lukt me niet. Dus kocht ik een reuzenaardbeienplant die hopelijk in leven blijft en ons de hele zomer van verse aardbeien gaat voorzien.

Naast deze nauwelijks te sjouwen aardbeienplant (gelukkig heb ik een fietskrat) kocht ik tijdens een shopping expeditie ook nog ander leuks, zoals dus een potje en toiletbrilverkleiner. Mijn zoon gaf bijna al zijn geld uit in een gamewinkel en daarna ploften we neer bij Oom McDonald voor een #healthy lunch:


Zie je: dat is een smoothie, geen milkshake πŸ˜‰

Het lijkt erop dat Couscous zwanger is! Ze oogt dikker en heeft ontzettende vreetbuien. Ook is ze liever, rustiger en knuffeliger en vermoeider. Misschien dat dit door de hitte komt, maar normaal gesproken lijkt ze gewoon te ‘dutten’ en ‘doezelen’ maar nu ligt ze er echt comateus en voor pampus bij.


Ik voel niets aan haar buikje, maar haar tepels zijn wel duidelijk anders. Volgende week ga ik met haar op consult bij de dierenarts en kan ik jullie vertellen of wij gezinsuitbreiding krijgen.
Als dit niet zo is, dan laten wij haar zo snel mogelijk steriliseren. Als we wel een nestje kittens mogen verwachten omstreeks 1 juli, dan moeten we onze zomervakantieplannen anders gaan inrichten.

Gelukkig hadden we nog niets geboekt, maar twee weken met z’n vieren naar Spanje bijvoorbeeld, zit er dan niet in. Dus wij hopen op een mooie zomer in Nederland met veel leuke tripjes, weekendjes weg en nazomeren in Zuid-Europa als de kittens het nest verlaten.
Wordt vervolgd!

 

Hoe was jullie maand mei? Lekker genoten van het mooie weer?

Als je vaker backstage kiekjes wilt zien of eyerolls wilt lezen, dan kun je me volgen op Instagram of Twitter.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

3 reacties

 • Beantwoorden Nathalie 31/05/2017

  Wat een feestelijk artikel! Gezellige verjaardag met veel eten en gezelligheid. Waarschijnlijk zwangere kat en heerlijk genieten op het strand… op het strand is het heerlijk, ook één van mijn favoriete plekken om te zijn!

 • Beantwoorden chucky1012 01/06/2017

  Leuk artikel!
  Jullie kleine meisje is erg slim.
  Wat een leuke dingen hadden jullie allemaal gedaan.
  Ben erg benieuwd of de poes zwanger is.
  Ik hoop dat jullie uit eigen tuin aardbeien kunnen eten πŸ˜‰

  Xoxo

 • Beantwoorden Joyce 01/06/2017

  Mmmm die pannenkoekentaart ziet er lekker uit!

 • Laat een reactie achter