Links I Love #16

speelgoed Mahjong
Ik heb weer een aantal leuke linkjes en leesvoer voor jullie verzameld vandaag.
Zo is er een nieuwe website met blogposts van/voor ouders van pubers (een FEEST van herkenning voor mij), heb ik een half boek gelezen én ben ik ernstig verslaafd geraakt aan een spelletje dat ik inmiddels toch wel dagelijks veel te vaak en veel te lang speel.

Enjoy!

23 tekenen dat je een puberzoon in huis hebt

Ik krijg wel eens de vraag waarom mijn zoon niet zo vaak voorbijkomt op mijn blog. Dat is heel makkelijk te verklaren: hij is namelijk een soort van bijna puber. Een pré-puber dus.
En hoe cool of leuk ik ook ben, in zijn ogen is bijna alles wat ik doe of zeg ‘Iets om je kapot voor te schamen, djeez’ of een gekwelde eye roll waard.

Stiekem zou ik het best leuk vinden om wat puberperikelen te delen op mijn blog, maar ik kan het privacy-wise alleen echt niet maken.
Op het interwebs zijn er véél mommyblogs te vinden, maar die gaan vooral over zwangerschappen, baby’s, peuters en kleuters. Begrijpelijk, want die zijn zo lekker cuty cute en onschuldig om over te schrijven.

Nou zijn pubers dat ook (heus: ergens is het heus wel schattig en aandoenlijk, dit moet je alleen niet recht in hun gezicht zeggen), maar wordt het je niet in dank afgenomen als je een grappige anekdote over ze deelt.
Zeker niet als dit voorzien is van foto’s. Mede daarom dus, schittert mijn zoon vaak in afwezigheid op mijn blog.

Dolgelukkig ben ik dan ook, met de lancering van de nieuwe site ‘Tis Hier Geen Hotel‘ van en voor puberouders. Voor mij is het echt een feest van herkenning en ik ben #dankbaar te lezen dat ik niet de enige ben die van haar puberzoon moet horen dat wat ik draag ‘Echt vet voor schut is’.

In dit lijstje met 23 tekenen dat je een puberzoon in huis hebt, kan ik er 18 afvinken en van dit lijstje met 31 puberuitspraken heb ik er al 28 mogen toevoegen aan mijn lijstje.

Ook leuk: 26 duidelijke signalen dat je een puberdochter in huis hebt.

De financiële detox

Mede door eerdergenoemde soort-van-puber onder het vorige kopje, ben ik onlangs wat serieuzer bezig met mijn financiën. Om heel eerlijk te zijn, zat ik hier namelijk niet altijd bovenop. Pensioen? Doe ik later wel.
Ik weet in de grote lijnen wel wat er in-en uitgaat, maar ik ben héél makkelijk met geld uitgeven en niet goed in sparen.

Dus ergens begrijp ik het ook wel, als mijn puberzoon een grote smak verjaardagsgeld in één keer wilt spenderen aan een spelletje of dertien spinners (ik ben officieel OUD, want ik snap die hype niet).
Maar ik heb dus al een aantal keren wijze ouderwetse woorden moeten preken over sparen, lenen en geld voorschieten.

de financiele detox

Ik kreeg het boek ‘De financiële detox‘ van de dames achter het blog How2Spendit.nl opgestuurd en ik heb er geboeid doorheen gebladerd.
Ik heb het dus niet van voor tot achter gelezen, want niet alles in dit boek is aan mij besteed. Zo staat er onder andere dus een opdracht in om een daadwerkelijke detox te doen, waarin je zes weken geen onnodige dingen koopt.

Dit is iets wat voor mij soms een tikkeltje lastig is, aangezien ik veel decoraties en foto props koop voor mijn blog. Wel probeer ik mezelf de laatste tijd wat meer te bedwingen als ik bijvoorbeeld moet shoppen voor peuterkleding. Heeft ze écht vier nieuwe jurkjes nodig? Is twee niet voldoende?
Kleine beetjes helpen ook, vind ik.

Mijn Blog Buddy Iris (van het groene blog ikbenirisniet.nl) schreef een helder en goed review over ‘De financiële detox’, dat je zeker moet lezen als je meer over dit boek wilt weten.
Ik kan me in alles wat Iris over het boek schrijft ook vinden. Ik vind het een leuk boek en zeker een aanrader, maar niet alles is voor mij van toepassing.
Wel heeft het me tot nadenken aangezet, heb ik wat dingen veranderd in mijn uitgavenpatroon én een voor mij grote stap gemaakt: ik heb mijn roodstand opgeheven!
Ik kan gewoon niet meer rood staan en dit was voor mij toch wel een dingetje.

Dat ik rood kon staan, was voor mij meer dan een ‘safety net’. Het werd namelijk mijn ‘nieuwe nul’ en ik werd er soms ook een beetje laks door. Zo had ik er bijvoorbeeld niet altijd zin in om bedrijven die ik facturen had gestuurd achter de vodden aan te zitten (ik wacht wel een weekje of twee, ik kan toch rood staan), maar nu zit ik er veel meer bovenop.

Spoiler alert: Iris heeft de ‘zes weken niks onnodigs kopen challenge’ dus wél gedaan, zeker haar review lezen dus als je benieuwd bent hoe zij het er vanaf heeft gebracht 🙂

Titel: De financiële detox
Prijs: €19,99

Speelgoed Mahjong

Niet verder lezen als je net als ik ook een tikkeltje verslavingsgevoelig bent. Dit spelletje is namelijk ZEER verslavend!
Ik speelde dit spel jaaaaaren geleden regelmatig en moest er afgelopen week opeens aan denken. Sindsdien zit ik weer vele uren te klikken. Heerlijk om je gedachten uit te schakelen!

speelgoed mahjong

Het doel van dit spel is om in vijf minuten tijd een leeg speelveld te krijgen.
De steentjes liggen door elkaar en je moet van iedere afbeelding twee identieke exemplaren zoeken (dus niet een groene en een paarse trein bijvoorbeeld) en deze aanklikken zodat ze verdwijnen.
Je kunt alleen stenen aanklikken, die ‘vrij’ liggen. Dus bovenop een stapel of aan de zijkant.

Speelgoed Mahjong

TIPS!

  • Wanneer je twee gitaren hebt aangeklikt, worden de stenen door elkaar gehusseld. Deze moet je dus achter de hand houden, wanneer je geen andere stenen meer kunt schuiven.
  • Voordat je de gitaren aanklikt, klik je rechtsboven op SWITCH VIEW. Dan zie je de stenen vanuit een andere hoek en misschien zie je dan toch nog twee stenen die je kunt wegklikken.
  • In tegenstelling tot overige gelijksoortige afbeeldingen (zoals de treintjes en de auto’s) kun je wel twee verschillende cadeautjes (roze en geel) aanklikken. Deze verdwijnen dan ook.

Het is een beetje zoals het kijken naar een verslavende Netflix serie: nog één spelletje, want deze ging zo goed! Of: ‘Aaaargh, nog één potje, want deze ging zo k*t!’

DO try this at home: Speelgoed Mahjong

Good to know: net als op YouTube is er na ieder potje is er een irritante reclame die je even moet uitzingen. Maar zie dit maar als mentaal even opladen voor een nieuwe ronde 😉

Tips voor andere leuke online spelletjes zijn welkom in de comments!
En leuk leesvoer voor Komkommertijd ook 🙂

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

0

Reader Interactions

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *