30/07/2017 | 5 reacties

Lezersfoto’s #22

lezersfoto's #22
We zijn alweer aangekomen bij de 22e editie met lezersfoto’s: mijn favoriete rubriek 🙂
Niets vervult mijn hart meer met trots, dan wanneer ik foto’s ontvang van lezers die aan de slag zijn gegaan met recepten of DIY’s van mijn blog.

Oké, bijna niets dan: het laatste mooie rapport van mijn zoon en een serenade van ‘Laat het los, laat het gaaaaaan’ vals gekraaid door mijn tweejarige nachtegaaltje, scoren ook heel hoog.

Vandaag deel ik dus weer een aantal leuke lezerskiekjes.
Wil jij ook een keertje met eervolle vermelding in deze rubriek verschijnen?
Onderaan dit artikel staat hoe je jouw foto’s naar me kunt doorsturen.

Keep ’em coming & make me happy!

Lezeres Debby P. zit niet op social media en stuurde mij een mailtje met deze foto’s:

gado gado

gado gado

Debby schreef:

“Koos socialmedialoos heeft weer eens Hare Marisstijl gekookt!
Met Hemelvaart maakte mijn schoonma Gado Gado en ik vond het… Mwah… niet echt wat.. ‘t smaakte Hollands (which we are 😉 ), namelijk: ‘n Limburger en een fries 🙂

En nee, kweenie.. vriendlief was echter enthousiast en wilde het deze week weer eten. Ik zei: ‘Maar dan maak ik het wel volgens een écht Indo recept! Schoonmoeders’ versie was namelijk ‘n zak wokgroenten, rijst, gekookt ei en ‘n zakje Gado Gadosaus.
Dus vandaag ouders uitgenodigd en de keuken in met ‘t Marisrecept inclusief tofu! En wat hebben wij gesmuld 🙂 🙂
Uiteraard vond vriendlief jouw recept vele malen lekkerder! Thanks weer eens 🙂

Als ik zulke mailtjes krijg, doe ik echt een soort vreugdedansje (denk aan Beyoncé-moves uit de videoclip van ‘Single Ladies’).

Mijn recept voor Gado Gado (inclusief perfecte zelfgemaakte pindasaus + leuke Indofeitjes) is trouwens het meestgelezen gerecht van mijn blog: de teller van dit artikel staat nu na anderhalf jaar op meer dan 50.000 bezoeken (!!!!).

Onlangs heb ik dit artikel van een update én een kookvideo voorzien. Misschien handig om even te kijken, mocht je denken dat het een ingewikkeld gerecht is om te maken. Dat is het namelijk echt NIET 🙂
Ik maak het zelf iedere keer weer anders, maar de basis is wel altijd hetzelfde.

regenboogkwarktaart

Lezeres Wilma deelde foto’s van haar regenboogkwarktaart op mijn Facebookpagina. Ik vind het heel leuk om te zien dat zoveel mensen met dit idee aan de slag gaan!
Wilma is namelijk niet de enige, kijk:

@marike_jetske stuurde mij deze foto in een privéberichtje op Instagram:

regenboogkwarktaart

En @limkelianne stuurde mij deze fotocollage op Twitter:

regenboogkwarktaart
Zij heeft een hartvormige uitsteker op de bovenkant van de taart gevuld met een contrasterend kleurtje en bestrooid met sprinkles: hoe tof!? En unicorn-prikkers als finishing touch: heel cool 🙂

Een feestelijke taart zelf maken, is dus heus niet alleen weggelegd voor vergevorderde keukenprinsessen met een patisseriepapiertje op zak. Met een kant en klaar pakje kwarktaart uit de supermarkt en een paar druppels kleurstof, kom je al een heel eind!

CHECK IT OUT: regenboogkwarktaart met macarons en een naturel kwarktaart met chocolade en oreokoekjes.

Lijkt dit je nog steeds te moeilijk?
Op mijn blog vind je ook de how to voor NO BAKE Party Cakes 🙂
Gewoon kant en klare cakes uit de supermarkt dus, die ik heb gepimpt.

Floor (@fvtwout) ging met dit idee aan de slag:

no bake party cake

Alleen bakte zij wél zelf de cakes en die waren ongetwijfeld veel lekkerder 🙂

Esmee (@abowlofhappinessnl) liet op Instagram Stories zien dat ze mijn watermeloen met feta had gemaakt:

watermeloen feta
Ook Anita (@anita_anniek_koken_bakken_eten) maakte een variatie op mijn favoriete zomersnack, maar dan met basilicum (in plaats van munt) en geroosterde pijnboompitjes:

Ik ben echt ernstig verslaafd aan watermeloen met feta en munt. ‘s Zomers eet ik dit serieus bijna iedere dag!

Deze elfde Anita maakte trouwens ook ‘mijn’ Ajam Pangang Pedis‘ (pikant gesmoorde Indische kip):

Heerlijke kip naar recept van @hare_maristeit ajam pangan pedis met zoet zure komkommer ,rijst&casave#food#kip#ajampangang#ajam#rijst#diner#indofood

Een bericht gedeeld door A&A👀 Anita&Anniekindekeuken (@anita_anniek_koken_bakken_eten) op

Dit recept heb ik uit het boek ‘Zoals alleen Oma dat Kan‘ van 24 Kitchen chef Danny Jansen.
Een perfect boek voor newbies in de Indische keuken, lees HIER mijn review over het boek dat ik inmiddels als een soort ‘basisbijbel’ beschouw.

Marion van Sermondt-Lookamp deelde op Facebook foto’s van de aardbeiensoep die zij had gemaakt:

aardbeiensoep

Deze aardbeiensoep met basilicum-pistachesuiker moet je ook echt eens proberen dit aardbeienseizoen! Het is een verrassend dessert, leuk om te serveren op bijvoorbeeld een BBQ-feestje.

Rory (@roryrj) maakt wel vaker een recept van mijn blog en zij maakt mij iedere keer weer aan het lachen:

Deze basilicumsoep met gerookte zalm is een aanrader, als je net als ik een overschot aan zelfgekweekte basilicumplantjes op je vensterbank hebt staan 🙂
De soep is lekker snel klaar, spicy en vullend.

En last but not least, deelde Gerja Hofman (@tikkieretro) op Instagram Stories één van mijn favoriete recepten:

quiche blauwe kaas peren

Deze quiche met peren en blauwe kaas is één van mijn persoonlijke favorieten en succesnummers 🙂

WIL JIJ OOK EEN KEERTJE SHINEN IN DEZE RUBRIEK?

Maak je ook een DIY of recept van mijn blog en lijkt het je leuk om eens met eervolle vermelding in een artikel met lezersfoto’s te verschijnen?

Je foto’s doorsturen kan op verschillende manieren, maar houd wel rekening met een paar dingetjes:

FACEBOOK
Deel je foto óp de Facebookpagina van Hare Maristeit
Dus een los bericht op de pagina zelf, liever/beter niet in een reactie onder een foto.
Ervaring heeft namelijk geleerd dat ik door de vele alerts (meldingen), reacties en likes helaas niet alle reacties/foto’s kan achterhalen.
Zeker niet wanneer je onder een ouder bericht een reactie achterlaat. Zonde dus 😉

TWITTER
Tweet je foto naar @MarisMariaRenne

INSTAGRAM
Gebruik de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Dus niet in een reactie of in de tekst van je onderschrift, maar echt IN de foto zelf.
De kans is namelijk groot dat ik je foto anders nooit zal zien (alleen de laatste 100 alerts zijn voor mij zichtbaar, dus ik mis wel eens wat!).
Ditzelfde geldt voor foto’s op Instagram Stories: ik ben niet 24/7 online en Instastories zijn maar 24 uur zichtbaar 🙂

Tot slot:
Houd er ook rekening mee dat wanneer je een afgeschermd profiel hebt, je foto ook niet op de feed van #HareMaristeit verschijnt. Jij ziet ‘m wel, maar mensen die jou niet volgen dus niet.
Je mag je foto op Instagram ook in een privé berichtje naar mij sturen, of als je niet actief bent op social media en/of het zekere voor het onzekere wilt nemen, gewoon e-mailen naar maris@haremaristeit.nl

Oké, doei! 🙂

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

5 reacties

  • Beantwoorden Floor 30/07/2017

    Super leuk weer! Dank je wel😊 En of ze persé lekkerder waren: over smaak valt niet te twisten😉

  • Beantwoorden chucky1012 30/07/2017

    Leuk om te zien dat lezers jouw gerechten na hadden gemaakt 😉

  • Beantwoorden yvonne 30/07/2017

    Ik ben zo blij met de volgfunctie he? Nu mis ik niks meer. Yay! Zo leuk ook al die foto’s en berichtjes. Ik snap je dansjes haha.

  • Beantwoorden Anita 01/08/2017

    Als je toch zó lekker bezig bent met filmpjes wil die dance-moves wel even zien hoor💃!ik krijg spontaan alweer trek in watermeloensalade…..ohhh of wacht die peer/ blauwe kaas dat zou er ook wel in gaan!
    Het is 02.08 dus midden in de nacht en dan lees je dit….TREK HEEL VEEL TREK…

  • Beantwoorden Rory 01/08/2017

    Thanks voor het laten ‘shinen’ van mijn foto! Ik heb inmiddels weer een basilicumplantje staan, dussss … zal ik?!? Hahaha, maar zonder gekheid. Heerlijke soep en ik ga het zeker vaker maken, net zoals een aantal andere recepten die ik nu – met de nieuwe bakoven – zeker uit ga proberen!

  • Laat een reactie achter