Mijn buit van de Vrijmarkt op Koningsdag 2017

Koningsdag Vrijmarkt 2017
Hoezee, hoezee: lang leve de Koning! Hebben jullie een leuke Koningsdag gehad?

Mijn vriend ging vandaag met zijn vrienden naar Amsterdam en mijn zoon ging spullen verkopen op de Vrijmarkt, dus ik was alleen met mijn dochter. Ik besloot om pas vroeg in de middag samen met haar de stad af te struinen. Geen zin om te haasten en het weer was ook afwisselend mooi/kak/ok-ish.

Ik deelde een impressie van vanmiddag op Instagram Stories en dit heb ik zojuist toegevoegd op mijn nog prille YouTube kanaal:

Koninginnedag was altijd mijn favoriete feestdag van het jaar. Leuk feitje: Seth en ik hebben elkaar ook voor het eerst ontmoet op een Koninginnedag! Dit was dan ook ieder jaar ‘ons feestje’ en vierden we uitbundig.

Maar toen werd het Koningsdag en verhuisde het naar een andere datum dat niet onze jubileumsdag is. Ook kregen we samen een baby (waardoor samen de hele dag buiten feestvieren ook niet echt meer mogelijk is.

Koningsdag Vrijmarkt 2017
Met Koningsdag heb ik op een of andere manier toch minder. Ik vond het vandaag ook meer dan prima om even twee uurtjes door Haarlem te slenteren, wat koopjes te scoren, met mensen te kletsen en daarna gewoon weer huiswaarts te gaan.

Ik moet morgen trouwens ook gewoon weer werken: daar had ik ‘vroeger’ echt geen boodschap aan gehad. Toen begon ik ‘s ochtends vroeg op de Vrijmarkt met de beste koopjes scoren en ging ik tot de late uurtjes door, totdat we ergens naar buiten geveegd werden.

Koningsdag Vrijmarkt 2017
Grappig: als Norah het geluid, de drukte of het zonlicht ‘too much’ vind, dan trekt ze zelf de kap van haar kinderwagen naar beneden 🙂

Koningsdag Vrijmarkt 2017

Bovenstaande close up foto geeft goed weer wat een Koningsdaggevoel is: overal marktspullen, mensen in bootjes, fietsen en (af en toe) mooi lenteweer.

Koningsdag Vrijmarkt 2017
Ik kocht een Elmoknuffel voor Norah van de dochter van een vriendin: Norah is sinds kort helemaal fan van Sesamstraat, dus Elmo voor slechts 50 eurocenten, kon ik niet laten liggen!

Mijn doel was dus: oldskool My Little Pony’s en Duplo vinden. Dit heb ik helaas nergens kunnen vinden, maarrrrrr…. ik heb wel heel toffe andere koopjes gescoord!

Koningsdag Vrijmarkt 2017
Koningsdag Vrijmarkt 2017

Veel, heel veel LP’s en singles! Ik ben nog steeds zo ontzettend blij met mijn platenspeler: sindsdien verzamel ik platen en dit is echt de leukste hobby EVER!

Ik heb heel mooie échte klassiekers in mijn nog kleine collectie, zoals The Beatles en Janis Joplin, maar ik ben ook een sucker voor foute platen. En tsja, singles van Patricia Paay, Gerard Joling (‘Gonna buy you a ticket to the troooooopics!’) en Abba‘s ‘Gimme! Gimme! Gimme!’ voor slechts €0,50 per stuk kan ik natuurlijk niet laten liggen.

Koningsdag Vrijmarkt 2017
Weinig mensen geloven me, als ik zeg dat ik bijna alle nummers van Hazes woord voor woord kan meezingen. Toch is het zo (lees HIER maar). Die man had de Blues 🙂

Ik kocht ook een paar singles van Madonna, for old times sake: ik was als klein meisje zo’n groot fan van haar! Ik heb haar cassettebandjes (ja, zo oud ben ik) kapot gedraaid en moeten repareren met plakband.

Koningsdag Vrijmarkt 2017
Het meest blij ben ik denk ik met Elvis’ Christmas Album. Ik ben dus zo’n sucker die dit ‘s zomers ook draait.
Volgens mij heb ik hier €2,- voor betaald: koopje!

Een leuke tip voor mijn mede Vinyl Fans: check PlatenKopen.nl
Daar heb ik vandaag al die leuke singles gescoord en deze leuke verkoper heeft ook een webshop met toffe LP’s voor normale prijzen!
Iemand met passie en een hoge gunfactor, dus: gaat dat zien en (ver-)koopt allen vanaf nu hier uw platen:-)

Koningsdag Vrijmarkt 2017

Ik had denk ik ‘s ochtends vroeg moeten vertrekken om echt een goede slag te slaan, maar ik ben niet geheel ontevreden. Ik heb een aantal boekjes voor Norah gescoord en knuffels. Vooral Shaun het schaap is favoriet momenteel, want ze is momenteel in de ban van het liedje ‘Slaap kindje slaap’ (daarbuiten loopt een SCHAAP).

Ik moet het beest alleen nog op een onbewaakt moment uit haar handjes zien te peuteren voor een rondje in de wasmachine..

Koningsdag Vrijmarkt 2017
Ik ben dol op spelletjes spelen! En het spelletje ‘Geen Ja, Geen Nee’ vond ik altijd al leuk: met een hysterische bel en kaarten met vragen lijkt het me nóg leuker. Hier ga ik Mika en Seth dus he-le-maal mee inmaken, mwuahahaha!

Het boek over Karma leek me grappig: geen idee of het een miskoop is, maar voor €0,50 lig ik daar niet wakker van. En anders kan mijn zoon het misschien volgend jaar weer voor een euro verkopen de Vrijmarkt 😉

Wat hebben jullie vandaag gedaan? Nog leuke koopjes gescoord?
Let me know!

LEESTIP: vorig jaar deelde ik een artikel met tips voor het verkopen van tweedehands spullen op Marktplaats en via social media. Misschien handig om even na te lezen, als je niet alles hebt kunnen slijten vandaag 🙂

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

0

Reader Interactions

Comments

 1. Leuk! Mijn Koningsdag moet nog beginnen, zo direct een borrel bij de ambassadeur thuis. Altijd gezellig met Nederlandse hapjes 😀 In Nederland vierde ik het nooit uitbundig, maar de vrijmarkt vond ik zeker heel leuk! Naar Amsterdam ben ik 1 keer geweest. Vond het veel te druk haha

  • Oh leuk, hoeveel Nederlanders komen daar ongeveer op af? Eindelijk weer blokjes kaas en tompouces voor jou haha 🙂
   Veel mensen vinden Amsterdam te druk, maar ik houd ervan! Mits het topweer is dan, en dat is het eigenlijk al een paar jaar niet meer.

   • Het was super leuk gister! Er waren poffertjes 😀 En zo’n 200 a 300 Nederlanders denk ik. Die wonen niet allemaal in Bogotá hoor, veel zijn stagiairs bijvoorbeeld.

    • Aaaaah, poffertjes lijkt me echt zo’n ding dat je gaat missen als je lange tijd in het buitenland verblijft! Ik heb een poffertjespan, maar maak/eet maximaal maar 1 of 2 x per jaar poffertjes en toch zou ik dit echt missen 🙂

     • Poffertjes… haha mijn Zweedse man is er gek op!
      Ik krijg van mijn ouders vaak een pak thuisgestuurd en bak die dan helemaal in 1x op. Sta ik wel even met de poffertjespan in de keuken… Dan doe ik ze per portie in zakjes en vries ze in. Heel handig! Als je dan zin hebt, gewoon opwarmen in de magnetron.
      In NL at ik eigenlijk niet vaak poffertjes, wel als we ‘s in de Efteling waren ofzo.
      Hier in Zweden kennen ze een grotere variant: Plättar. Een soort mini pannekoeken. Die eet je hier met aardbei jam, want stroop zoals in NL kennen ze hier niet. Enne, op donderdag is het hier vaak: erwtensoep en dan pannenkoeken na (de erwtensoep wordt hier alleen wel van gele erwten gemaakt, en is toch anders dan de Nederlandse snert)

     • Gele erwten? Hoe smaken die?
      Ik vind Zweden echt heel interessant (en veel mooie mensen volgens mij haha), wil er echt heel graag een keertje heen! Ik eet nauwelijks poffertjes of tompoucen, maar toch zou ik die missen als ik hier niet meer woon. En kroketten. En drop en stroopwafels 🙂
      Toen een vriendin van mij naar Amerika emigreerde, heb ik die een paar keer opgestuurd, en zakken met pepernoten haha

 2. Wat leuk al die LP’s en Single’s! Die Madonna heb ik ook, maar dat is toenertijd gekocht (ook groot fan hihi) En die Wiz met Diana Ross en Michael Jackson heb ik zelf ook, die ik heb kan je open klappen. Ik zat altijd heel lang te kijken naar de hoesjes als tiener. Leuke koopjes hoor!
  Mijn ouders waren in het Valkenberg vandaag en daar vroeg een kindje 20 euro voor een bord (plat bord om van te eten)… dat is wel erg duur haha.
  Vandaag had ik mijn NL armbandjes aan, zodat ik toch een beetje Koningsdag gevoel had.
  Hier vieren we op 30 april Valborg, met grote vreugde vuren en na afloop sier vuurwerk. Dan had ik toch altijd een beetje een koninginnedag gevoel (dat was toen nog Bea)… maar nu het Koningsdag is geworden, is het een andere datum, beetje jammer.
  Mijn facebook was wel erg rood/wit/blauw en oranje vandaag, zelfs mijn profiel foto als Zeeuws Meisje erbij haha. Maar dat ga ik nu weer eraf halen.
  Heb wat fragmenten bekeken op facebook van de dag vandaag in Tilburg.
  Zo ben ik er toch een beetje bij, maar de oranje tompoucen mis ik wel.
  Groetjes!!!!

   • er is een variant hier die Napoleon heet, qua vorm is die hetzelfde, ook bladerdeeg onder en boven en een soort van room ertussen. Maar niet dezelfde room als in NL en zeker geen suikerlaag erop, maar slagroom met een aardbei of kers. (de slagroom in Zweden is altijd ongezoet, dat was even wennen in het begin. Als ik zelf slagroom klop, dan doe ik er een beetje poedersuiker door. Maar met mijn diabetes komt het nu wel goed uit dat deze ongezoet is haha)

 3. Ik ben niet (meer) zo’n grote fan van drukte, daarom thuis gebleven. Daarom ben ik niet het centrum ingegaan. Ik had ook niets iets nodig om op jacht te gaan zoals jij (want alles waar ik op jaag moet ik meteen hebben, nee nauwelijks/geen geduld haha). Jammer dat jouw missie niet geheel geslaagd was, maar je komt met leuke spullen thuis! Mijn moeder heeft ook Shaun thuis liggen, een grotere versie dan. Die stopt ze weg als de kleinkinderen op bezoek komen (zodat Shaun niet stuk gaat door de ruzies om hem).

  Ik heb wel een samenvatting van de interview van Willem gekeken. Die vond ik erg tof!

  • Ik vond het ook erg leuke onderwerpen in het interview! Wij hebben een leuke Koning 🙂 Vond Wilfried niet zo’n goede keuze (en vond dat hij Willem vaak onderbrak), maar toch was het leuk, persoonlijk en interessant.
   En ik geef je moeder groot gelijk wat Shaun het arme schaap betreft 🙂

 4. Wat leuk, wij zijn ook een mede koninginnedag-setje 🙂
  Ik heb een politiehelm (50 cent) voor de kids gescoord en voor mezelf een aquarelset (75 cent). Volgend jaar wil ik ook weer eens de volwassen koningsdag vieren, nu was hij wel heel braaf met een bezoekje aan 2 kindermarkten mét luchtkussens en als enige alcoholische versnapering het glaasje oranjebitter wat we bij de woonwinkel die we aansluitend bezochten kregen.

  • Volgend jaar ga ik VROEG op om betere koopjes te scoren 🙂 Het is inderdaad anders met kinderen, maar heeft ook z’n charme. Mijn zoon heeft weer lekker veel geld verdiend en is dolgelukkig.

 5. Voor het eerst Koningsdag gevierd op een waddeneiland, Ameland. Erg leuk. Heel anders. Braderie was op de 26ste in Nes. Optocht de 27e in Hollum (erg leuk! Praalwagens met hilarische voorstellingen, meeste door schoolkinderen), vrijmarkt in Buren. Ik ben ont-zet-tend blij. Want ik heb een origineel Dick Bruna-spel (Lotto) uit 1968 gescoord voor maar 50 eurocent! Superduper leuk.

 6. Beetje late reactie 😉 ik vind de vrijmarkt altijd super! Het moment om naar nieuwe items voor mijn verzamelingen te speuren. De opbrengst van deze koningsdag waren knuffels voor onze hond (o.a. Eric Cartman van South Park), stripfiguur/film poppetjes (Fred en Wilma Flintstone, R2D2), plastic vissen en een schaalmodel van een formule 1race auto.
  Ik durf daarom de Verzamelbeurs in Utrecht niet aan, ik koop me daar vast helemaal suf. Ik genoot wel zeer van je blog(s) daarover!

  • Haha ja: die beurs kun je niet vergelijken met de Vrijmarkt! Heel moeilijk om daar je hoofd koel te houden en gelukkig kun je niet overal pinnen, wanneer je door je cash geld heen bent 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *