Mijn laatste gerecht dat ik deze Sushiweek met jullie deel in ‘Japanse sferen’ is weliswaar geen sushi, maar is wel gebaseerd op een recept uit het hilarische boek “Ushi Says Sushi”.
Ik heb het oorspronkelijke recept iets aangepast.
Wat heb je nodig voor 7-8 Komkommerhapjes met garnalen?
- 1 komkommer
- ongeveer 50 gram hollandse of roze garnalen
- 1 tomaat of 5 cherry tomaatjes, van zaadlijsten verwijderd en in blokjes gesneden
- 1 eetlepel gehakte tuinkruiden (bijv. peterselie, dille of bieslook)
- mayonaise en wasabi
Hoe maak je het?
1. Snijd de komkommer in gelijke stukken, en lepel het vruchtvlees eruit.
2. Pureer of prak het vruchtvlees en meng dit met de mayonaise, wasabi, garnaaltjes en stukjes tomaat.
3. Vul de stukken komkommer met dit mengsel en garneer met de gehakte tuinkruiden.
Ushi Says Sushi
“Ushi Hirosaki (alias Wendy van Dijk) is gevreesd om haar scherpe televisie-interviews met nationale en internationale bekendheden. Voor de kijkers blijft het altijd leuk en spannend: die weten wie er achter Ushi zit maar, wanneer krijgt de geinterviewde door dat Ushi fake is?
In dit boek recepten uit Ushi’s landskleuken met natuurlijk heel veel sushi, maar ook andere Japanse gerechten, soepen, tempura en meer gefrituurde snacks en ook andere bekende schotels. De recepten worden afgewisseld met informatieve weetjes van Ushi over het eten met stokjes, het koken van rijst, over wasabi, Japanse Valentijnsdag, de bento (lunchdoosjes) enz.
Geïllustreerd met goede gerechtfoto’s en veel grappige foto’s van Ushi tussen de recepten en de weetjes door.”
Bewaren
Bewaren
2 reacties
Ziet er heerlijk uit!!!
Was ook heerlijk! En vandaag heb ik geleerd hoe ik het een volgende keer beter/mooier kan presenteren en fotograferen 😉