Knapperige Salade met Kaneelquinoa (Vegan Proof!)

quinoa-salade-kaneel

Deze knapperige en smaakvolle salade met kaneelquinoa, is superlekker als avondmaaltijd, maar ook als lunch.
Ik ben sowieso een sucker voor smaakcombinaties van hartige en zoete ingrediënten. Deze salade heeft het ook tot mijn favorietenlijstje geschopt!

 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 100 gram quinoa
  • 150 ml water
  • halve komkommer
  • 1 rode paprika
  • 250 gr wortel
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/2 theelepel versgemalen peper
  • 4 el olijfolie, extra vergine
  • 1,5 theelepel kaneel
  • 100 gr spinazie
  • 75 gram amandelen *Yes: die ben ik vergeten, zoals je op de foto’s ziet…
  • 125 gr blauwe bessen

quinoa-salade-paprika-bessen

 

Bereidingswijze

Spoel de quinoa in een zeef.
Doe de quinoa samen met het water in een pan en breng dit aan de kook.
Kook de quinoa tien minuten tot hij gaar is en al het vocht heeft opgenomen.
Snijd intussen de komkommer in blokjes.

Snijd het steeltje van de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Maak de wortels schoon, schrap ze, snijd ze in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes.
Meng het zout, de peper en de olijfolie in een schaaltje.
Meng zodra de quinoa klaar is de kaneel erdoor. Hussel alle ingredienten door elkaar.

BRON: Gezond Leven Doe Je Zo!


Zijn jullie ook zo dol op salades?
En net als ik ook gek op een zoete twist/smaak?

Recept voor een kleurrijke, voedzame en knapperige salade met kaneelquinoa! Click To Tweet

 

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Stuur me een foto en wie weet staat deze (met credits) in een volgend artikel met lezersfoto’s!

Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram?
Gebruik dan de HASHTAG #HareMaristeit of tag @Hare_Maristeit in je foto!

Bewaren

Bewaren

0

Reader Interactions

Comments

    • Oh yessss: Kaneel op mijn latte, in mijn havermout met appel en natuurlijk kaneelstokken van de Kermis ?
      Ik strooi het trouwens ook vaak over gehakt, geeft een Mexicaans smaakje.

  1. Ik vind quinoa altijd heel apart smaken, maar op zich lijkt het wel een lekker receptje. Je presenteert het ook heel mooi op dat bord; zelf hussel ik altijd alles heel lomp door elkaar. En ja, een zoete twist kan echt zo lekker zijn! Had een paar weken terug een salade gemaakt met avocado, gerookte kip, rucola, en mango. De mango was zo apart en zo lekker hierin!

    • Je kunt het ook proberen met couscous! Zelf nog niet geprobeerd, maar lijkt me ook lekker i.p.v. quinoa. Verder gewoon dit recept aanhouden 😉
      En ik ben gek op salades met avocado, gerookte kip en mango. Die ingrediënten vind je ook herhaaldelijk terug in de recepten op mijn blog hehe

      • Couscous klinkt als een goed alternatief. Ga het eens uitproberen. 🙂
        Haha, en die drie ingrediënten zijn dan ook des hemels hè! 😛

  2. Quinoa eet ik eigenlijk altijd alleen maar als ontbijt.. met kaneel dat dan weer wel. Het recept klinkt in ieder goed en ik ga hem opslaan.

    • Grappig, ik heb een ontbijtboek en daar staan veel recepten met quinoa in. Weet niet of ik dat lekker vind om mee te ontbijten, ga het eens proberen.
      Je kunt dit als avondmaaltijd ook bereiden met couscous denk ik, ook lekker met kaneel (en rozijnen) 🙂

      • Ik vind het wel lekker. Ik heb volgens mij ook twee recepten op mijn blog staan, eentje met pompoen en een met appel. Heerlijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *