Kijktips & Afraders: OITNB, Films met Brad Pitt & een Wijvenserie

Ik probeer momenteel Komkommertijd te vieren en dat gaat natuurlijk gepaard met het bingewatchen van series en films.

Niet alles wat ik heb gekeken was de moeite waard, maar dan is het maar beter om alvast gewaarschuwd te zijn voordat je het aanklikt, niet?
You’re welcome.

Daarom vandaag weer een overzichtje van films en series (voorzien van onze meningen) die ik de afgelopen tijd heb gezien.
Zo keek ik namelijk twee films met Brad Pitt in de hoofdrol (what’s NOT to like?!) waarvan ik er één helaas niet zo leuk vond.

Ook ben ik een kleine rectificatie verschuldigd, over een serie waarvan ik eerder schreef dat ik het vond tegenvallen, maar waar ik nu op terugkom.

Film: T2 Trainspotting

Niet nieuw, maar hij stond nog wel op ons ‘must see’ lijstje: het vervolg op Trainspotting:

Ik was een beetje huiverig voor deze film, want van sommige klassiekers moet je gewoon afblijven, vind ik.
Toen Trainspotting uitkwam in 1996 was ik helemaal verkocht. Dit was nog vóór het internettijdperk, dus heb ik de film destijds zeker twee keer in de bioscoop gekeken.

De stakkers van toen zijn anno nu stuk voor stuk 40- en 50-something paupers en stumperds.
Psycho Begbie tript nog steeds achter de tralies,  Sick Boy is een cokesnuivende fraudeur met veel wrokgevoelens en arme Spud is nog steeds een (afkickende) junk en inmiddels vader.
Hoofdrolspeler Mark Renton heeft een aantal jaren in Amsterdam doorgebracht, voordat hij teneergeslagen en teleurgesteld door het leven weer terugkeert naar Edinburgh.

De film zelf vond ik op zich niet teleurstellend. Het heeft dezelfde sfeer en toon als zijn voorganger. Maar persoonlijk vind ik het niets toevoegen. Er is geen voortzetting van de verhaallijn, niets nieuws of vernieuwends, maar het is wel net zo sfeervol én een tikkeltje deprimerend als deel één. Dus in dat opzicht stelde het niet teleur 🙂

Serie: Orange Is The New Black

Deze serie hebben we tot nu toe braaf samen gekeken en Seth was hier niet altijd even blij mee.
Een aantal seizoenen vond hij vermakelijk en ‘lekker wegkijken’ maar over het algemeen vond hij het toch een ‘wijvenserie’.

Inmiddels hebben we seizoen vijf afgekeken en ik kan niet anders dan Seth’s geklaag beamen: dit seioen was ruk.

De opstand in de gevangenis wordt te lang gerekt en uitgemolken, de afzonderlijke/persoonlijke verhalen worden (in tegenstelling tot vorige seizoenen) minder mooi naar voren gebracht: dit seizoen had het gewoon nét niet.

Toch waren we het er na afloop wel over eens dat we wilden weten hoe het afloopt. En natuurlijk gaan we seizoen 6 ook gewoon weer kijken. Samen.

 

Film met Brad Pitt: War Machine

Ik houd echt van Brad Pitt: toen, nu en voor altijd. Deze film (uit 2017) lijkt alle ingrediënten te bevatten voor een succesnummer, maar… ik viel halverwege in slaap en tijdens mijn tweede kijkpoging, ben ik afgehaakt.

Brad speelt naar mijn idee in deze film iets té veel een typetje, inclusief irritant stemmetje. En dat vind ik dus vreselijk jammer, want ik kan urenlang kijken naar Brad en al zijn films eindeloos opnieuw kijken. Behalve deze dus. Maar verder niets lelijks van mij over Brad: ik zou niet durven…

Film met Brad Pitt: Allied

Mijn vorige tegenvaller met Brad was gelukkig (dusver) maar eenmalig, want Allied (uit 2016) vonden wij gelukkig wél een fijne wegkijkfilm!

Deze film speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft voor ieder wat wils: romantiek, drama, spanning en actie.

Het is niet één van Brad’s beste films, maar zeker een fijne Brad-film (voor de fans) en een aanrader op een regenachtige dag in een vakantie of weekend.

Serie: Better Call Saul

Wij waren een GROOT fan van Breaking Bad en ik had persoonlijk een beetje moeite met de eerste afleveringen van de Spin Off van Better Call Saul.
Dit duurde gelukkig niet lang, want wij waren binnen no-time helemaal hooked.

Deze serie doet al snel niet meer denken aan Breaking Bad en wij zijn helemaal in het verhaal gezogen: HOE werd Jimmy uiteindelijk Saul Goodman?

Dit mysterie is na seizoen 3 nog steeds niet helemaal duidelijk en wij wachten dus vol spanning op het volgende seizoen. Ook als we maar één aflevering per week kunnen kijken.
Net als Breaking Bad, zit er een bijzondere ‘vibe’ in iedere aflevering, is er prachtig gefilmd, zijn de verhaallijnen en dialogen soms langdradig en traag, maar toch boeiend.

De serie zit knap en doordacht in elkaar en blijft ons boeien. Misschien als dit afgelopen is, dat we met al deze voorkennis nog een keer Breaking Bad gaan kijken…?
Want: was er ooit een betere serie dan Breaking Bad?! (Handjes omhoog als je het met me eens bent!)

Film: Chips

Ik ben een tikkeltje bevooroordeeld, want ik heb een kleine crush op hoofdrolspeler Dax Shepard: die vind ik namelijk grappig en fijn om naar te kijken 🙂

Deze film bestelden wij (On Demand) en keken we met z’n allen op een regenachtige middag in de zomervakantie. Het is een semi-flauwe politie-comedy en je moet van dit soort humor houden. I do.

In a nutshell: twee tegenpolen worden gematcht om als partners (motorpolitie in Californië) samen te werken. Meer verklap ik niet 🙂
De film is geen blockbuster, maar wel fijn vermaak.

Good to know: de soms ietwat schunnige grapjes ontgaan een jonger publiek.

Serie: Gilmore Girls, A Year In The Life

In een eerder artikel heb ik mijn onvrede geuit over deze serie. Hier kom ik nu op terug.
Gilmore Girls, A Year In The Life is namelijk niet leuk om ‘opeens’ te kijken. Dit moet je eigenlijk wel aaneensluitend op alle voorgaande seizoenen zien.

Ain’t nobody got time for that: I hear you.
En dat had ik ook niet, de vorige keer dat ik mijn teleurstelling uitsprak over hoe het de Gilmore dames tien jaar later vergaat.

Ik keek Gilmorge Girls vroeger en was nu benieuwd naar deze nieuwe serie, die ik dus vond tegenvallen.
Maar in de afgelopen maanden kon ik regelmatig ‘s nachts de slaap niet vatten en keek ik stilletjes met een koptelefoon op mijn telefoon naar de oude afleveringen van Gilmore Girls en besloot deze nieuwe serie nog één kans te geven. En toen zat ik er dus weer helemaal in.

Wanneer je dan aansluitend ‘A Year In The Life’ kijkt, is het wel een stuk leuker en ‘klopt’ het meer.
De vorige keer dat ik het met een half oog keek, was het ‘gat’ te groot en kon ik niet goed levellen met de personages en de verhaallijnen. Wanneer je het achter elkaar kijkt, is het leuker om te zien hoe het sommige mensen na zo’n lange tijd vergaat of hoe levenspaden zijn vervolgd.

Wat ik jammer vond, is dat Logan (die in de afgelopen tien jaar trouwens alleen maar mooier is geworden) een behoorlijk prominente rol heeft gekregen, in tegenstelling tot Jess. Ben ik de enige met deze mening…?

Ergens is het ook wel ‘prettig’ om te zien dat het Rory als dertiger allemaal niet meer zo soepeltjes vergaat als vroeger. Toch ben ik in deze nieuwe serie een beetje mijn sympathie voor haar verloren.

 

Serie: Pretty Little Liars

Ik wilde er eigenlijk niet aan beginnen, want het leek me echt een serie voor jonge meiden. Maar nu ik Gilmore Girls heb afgekeken en een andere wijvenserie zocht om in mijn eentje te volgen in plaats van nachtenlang plafondstaren, gaf ik het toch een kans.

Ik heb er nu een paar afleveringen opzitten en so far: I’m not hating it!


Het is inderdaad wel een tikkeltje high school-achtig en ik vraag me af of de meeste 30-something vrouwen enthousiast worden van deze serie, maar ik kijk het nog even aan. Als het toch niets blijkt te zijn, ga ik maar alle afleveringen van Desperate Housewives opnieuw kijken denk ik… 

Wie van jullie heeft Pretty Little Liars ook gekeken en is enthousiast?

Welke series kijken we nu?

Er zijn nu wekelijks nieuwe afleveringen van Shooter op Netflix. We vinden het niet geweldig, maar kijken toch. Eigenlijk had deze serie gewoon moeten eindigen na het vorige seizoen, maar er is een nieuwe verhaallijn bedacht. Er is een kans dat we ergens dit seizoen gaan afhaken. Ondanks dat ik Ryan Philippe erg fijn beeldmateriaal vind. (Wat een hoop eye candy in deze post, niet?)

Wij zijn gisteren begonnen aan de eerste aflevering van House of Cards, seizoen 5.
Eerst keken we nog even deze recap, zodat we weer weten wie nou ook alweer wie is en wat er ook allemaal precies is gebeurd:

House of Cards is echt te gek! We zaten er meteen weer in en ik duik zo weer mijn bed in voor een nieuwe aflevering.

Soms ook best een beetje creepy, als je het vergelijkt met de huidige bezetting van het Witte Huis…

We zijn nog steeds zoekende naar een leuke serie die we allebei leuk vinden (als HOC afgekeken is), dus tips zijn welkom in een reactie!

Meer lezen over andere series, programma’s of films die ik heb gekeken (of heb geprobeerd)?

Klik HIER voor Fuller House, Frozen, Finding Dory, Fire With Fire, The Grey, Sand Castle, Zwartboek en de film over de bloggende prostituee Bruna Surfistinha.

Klik HER voor 13 Reasons Why, 3096 Days (film over Natasha Kampush), The Arrival en de docu Audrie & Daisy.

Klik HIER voor Orphan Black, Designated Survivor, Narcos, Nashville, Gilmore Girls A Year In The Life en Frequency.

Klik HIER voor The Walking Dead, Shooter, Peter Jan & Virginia: Doen ze ‘t of doen ze ‘t niet? en Vier handen op één buik.

Klik HIER voor Sausage Party (animatiefilm voor 16+), Temptation Island (pulp) en The People vs O.J. Simpson (Netflix).

Bewaren

Bewaren

Bewaren

0

Reader Interactions

Comments

 1. De man en ik kijken op Netflix ‘elementary’, een Brits/Amerikaanse remake op Sherlock Holmes. Al van een paar jaar terug en leuk voor beide! En voor ‘a year in the life’ heb ik echt geen excuses. Ik doe gewoon net alsof het niet bestaat.

  • Ik ben er nog niet over uit of ik fan ben hoor, maar ik geef het een kansje 🙂 Heb nu drie of vier afleveringen gekeken (en al een paar dagen niets), dus ik zit er niet helemaal in/ben nog niet ‘hooked’ maar had niet meteen de neiging om het uit te zetten en iets anders te zoeken. Dus ik ben dusver neutraal 🙂

 2. Elementary kijken wij net zoals Tes hierboven ook. Kan ik zelfs met een half oog terwijl ik ondertussen een comment tik op een leuke blog :p
  De serie van het moment die je echt meteen samen moet gaan kijken is Ozark! Die past volgens mij precies in jullie lijstje van fijne series.
  Succes met de slapeloze nachten, heb er helaas ook ervaring mee, is een bitch!

 3. Ik wilde ook pas kijken naar ‘A Year In The Life’ als ik alle (!) afleveringen opnieuw had gezien. Maar man dat zijn er toch wel echt heul veel. Ik ben nu bij seizoen 6. Ik hoop zo dat het geen tegenvaller gaat zijn.
  Gilmore Girls kijk ik natuurlijk alleen, dat ‘geklets’ daar kan mijn vriend niet tegen. Samen kijken we nog naar Ozark, Shooter en Limitless.

  • Ja, ik ben daar ook maanden mee bezig geweest, als ik ‘s nachts niet kon slapen, op m’n telefoon met koptelefoon onder de dekens 🙂
   Maar toen ik ‘A Year In The Life’ eerder probeerde te kijken (zonder de oude afleveringen vers in mijn geheugen), viel het voor mij heel erg tegen. Mijn vriend vindt dat geklets ook vreeeeeselijk en ik vond het zelf in de laatste seizoenen ook steeds irritanter worden. Ben nu wel benieuwd naar Ozark!

 4. Als je ehr vrouwenseries zoekt dan zijn deze wellicht nog leuk;
  Gossip girl
  Ugly Betty (wel al n oudje)
  Jane the virgin
  Weeds
  How i met your mother
  Dont trust the bitch in appartment 23 (helaas maar 1 seizoen :()
  2 broke girls
  Drop dead diva (even 3 afleveringen doorbijten daarna wordt t echt leuk!)

  Tenslotte wen je wel aan pretty little liars als je er lang genoeg naar blijft kijken haha

 5. Volgens mij hebben ze met House of Cards ook echt wel ingespeeld op dingen die nu gebeuren. Hilarisch (en eng) hoe het aan het begin van die serie allemaal zo fictie was en het nu met Trump allemaal helemaal niet meer zo vergezocht lijkt. Ik vond Shooter Seizoen 1 wel echt tof, maar wilde dit seizoen nog even opsparen (er is zo veel te kijken!), wat jammer dat je er niet zo enthousiast over bent. Ik was al een beetje bang dat dat na seizoen 1 zou gaan gebeuren!

 6. Fargo! En Black Mirror! Allebei briljant als je het mij vraagt en de seizoenen van Fargo zijn los te kijken, evenals de afleveringen van Black Mirror. Die laatste is er trouwens echt een die je even de tijd moet geven, de eerste aflevering vond ik echt heel raar en eigenlijk niet zo leuk. De rest briljant dus, zet je echt aan het denken.
  Overigens ben ik met m’n vriend net met Westworld begonnen. Zijn beschrijving (‘ja een cowboyserie met robots’) sprak mij niet zo aan, maar hij is wel erg gaaf tot nu toe.

 7. Ik heb heel lang Pretty little liars gekeken maar ben halverwege seizoen 6 (van de 7) afgehaakt. Op het begin in het heel leuk maar later wordt het zo uitgemolken, het had al eerder voorbij kunnen zijn. Misschien dat ik er ooit nog verder mee ga maar het is realistischer dat ik ergens online een samenvatting van de afleveringen kijk.
  Samen met mijn man kijk ik Grimm momenteel, vinden wij een leuke fantasyserie. We hebben hiervoor genoten van the Ranch. Begon als een mannenserie met foute humor (heerlijk!) en is nu voor een wat breder publiek. En sowieso Ashton Kutcher en Danny Masterson hebben een goede chemie. Sinds gister staat That’s 70 show ook weer op Netflix dus daar ben ik aan begonnen als alleen-kijk-luchtige serie.

  • Oh: That 70’s Show stond nog op mijn lijstje, thanks voor de tip! Ik ben nog niet verder gekomen met Pretty Little Liars (nog steeds maar helft van eerste seizoen gekeken). Weinig momenten dat ik in mijn up (Seth kijkt uiteraard niet mee) kan kijken 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *