Kijktip! Toffe serie van HBO: Divorce

Ik moet eerlijk bekennen dat ik met mijn kippige hoofd dacht neer te strijken voor de Nederlandse serie Divorce. Maar de Amerikaanse Divorce (van HBO, te zien op een speciaal kanaal van Ziggo) was een aangename verrassing die ik in recordtijd heb afgekeken.
Dit is ook niet heel moeilijk trouwens, want er zijn maar twee seizoenen, van in totaal 18 afleveringen die ieder nog geen 30 minuten duren.

Eén van de hoofdrollen wordt vertolkt door Sarah Jessica Parker en daar had ik de eerste twee afleveringen een beetje moeite mee. Ik had namelijk steeds het gevoel dat ik naar Carrie Bradshaw keek, maar dit wende al snel.

Want om eerlijk te zijn, ben ik geen fan van de films die SJP na SATC heeft gemaakt. Maar zowel de rol van Frances (in Divorce) als die van Carrie, zijn haar echt op het lijf geschreven.
Het duurde dus even voordat ik haar als ‘Frances’ kon zien, omdat er veel overeenkomsten zijn met Carrie, zoals haar beweging, blikken, kreetjes en zelfs de eveneens toffe outfits.

Waar gaat de serie over?

Frances en Robert Dufresne (een geweldige rol, gespeeld door Thomas Haden Church) zijn ongelukkig gehuwde veertigers met twee tienerkinderen. Wanneer blijkt dat Frances een affaire heeft, besluit het stel om te gaan scheiden.
De comedie-dramaserie geeft alle fases in en rondom een scheiding goed weer. Zo hebben Frances en Robert de intentie om alles zo harmonieus en eerlijk mogelijk te regelen. Maar in pittige tijden van teleurstellingen, verdriet, vermoeidheid, boze kinderen en snoeiharde advocaten, pakken sommige dingen anders uit dan ze van tevoren voor ogen hadden.

De serie belicht van beide partijen de zoektocht naar balans en nieuw geluk, met alle struggles en tegenvallers, maar ook de mooie en ongemakkelijke momenten. Zo stapt Frances bijvoorbeeld over haar woede heen om Robert bij te staan wanneer zijn vader in kritieke toestand in het ziekenhuis ligt en laat ze ook een langgekoesterde wens van haarzelf uitkomen: het openen van een eigen kunstgalerie.

Ondanks het treurige plot (want scheiden is natuurlijk allesbehalve grappig of leuk), vond ik het echt een fijne serie met een goede ‘vibe’. De cast is te gek (veel bekende en leuke gezichten uit series als SATC en Ugly Betty) en ondanks dat iedere aflevering relatief kort is, vond ik iedere aflevering ook vrij sterk.
De muziek (veel sfeervolle hitjes uit de 70’s!) en toon klopt, de ontwikkelingen sluiten goed op elkaar aan, de personages zijn fijn en er is een goede balans tussen humor (maar niet té grappig) en gevoelige of pijnlijke kwesties (nieuwe partners, gestuntel met Tinder, gedoe om geld enz.).

Kortom: ook een fijne serie om te bingewatchen, wanneer je niet zelf in scheiding ligt 😉

Hebben jullie de Amerikaanse serie Divorce al gezien of ga je het kijken?
Bekijk HIER alle films & series die ik heb besproken op mijn blog.
Als je een leuke kijktip voor mij hebt: laat het weten in een reactie!

6

Reader Interactions

Comments

    • Ik heb een ‘package deal’ omdat ik een Vodafone abonnement heb (werkt samen met Ziggo). Dan kun je gratis je TV-pakket uitbreiden met bijv. een sportkanaal of een filmkanaal 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *