04/08/2017 | 11 reacties

Backstage Juli & Augustus 2017: Roze Maandag, Bowlen, Moestuinierleed + Kittenspam

Steek ook je hand op als je nu in Nederland verblijft en baalt van dit weer!
Ik had gehoopt mijn Staycation en (parttime Blog Break) deze zomer vooral op het strand door te brengen, maar helaas 🙁

Ik ben dus vooral veel thuis momenteel en probeer zoveel mogelijk te niksen en chillen. Wat stiekem best wel lastig is, wanneer je altijd vanuit huis werkt. Het is verleidelijk om dan toch even achter de laptop te kruipen of meteen in actie te komen wanneer ik een werkgerelateerd mailtje of telefoontje krijg.
Dus dat is best een uitdaging voor mij (op het strand vergeet ik mijn pc en telefoon metéén), maar ik begin het los te laten 😉

Afgelopen week begon ik gelukkig toch een klein beetje mijn Komkommertijdmodus te vinden en ik ben wat aan het rondsurfen voor een mini break met de kinderen (zonder Seth) deze zomer.
Ik denk namelijk dat even weg zijn tóch wel meer bijdraagt aan een vakantiegevoel, dan thuis een beetje aanlummelen.
Dit wordt dan een vakantiepark in Nederland en voor een nazomervakantie in september of oktober (wanneer de kittens het nest verlaten hebben) hoop ik dat we nog ergens in Zuid-Europa wat zonnestralen mee kunnen pakken.

Gelukkig maken de kittens het een stuk leuker om op sommige dagen noodgedwongen thuis te blijven (in deze post spam ik ook weer lekker veel kittenfoto’s en filmpjes!) en we zijn er uiteraard ook af en toe wel op uitgetrokken.

Vandaag deel ik weer een kijkje achter de schermen van mijn glamourous bestaan.
En omdat ik momenteel wat stiller ben op mijn blog, praat ik jullie vandaag in dit extra lange artikel wat uitgebreider bij over deze laatste periode van juli en eerste dagen van augustus:

GEZOCHT: chillmodus?!

Een lazy dag met de kinders: filmpjes kijken en Duplo stapelen, terwijl we popcorn en pizza snacken:

De afgelopen weken hadden we meer van dit soort dagen 🙂
Check dit filmpje maar van Norah, die Frozen kijkt samen met knuffel Olaf en de kittens:

Ik heb Norah’s gezichtje de afgelopen tijd een beetje buiten beeld gehouden, nadat ze zo’n lelijke val had gemaakt (met fietsje over de kop, geland op een stoeprand: lees HIER terug).

Het is inmiddels aardig bijgetrokken (het zag er de eerste dagen echt heel akelig uit), maar pas nu is het echt herstellende.

Ik gebruik Komkommertijd ook om in een rustig tempo aan dingen voor mijn blog te werken, waar ik eerder niet aan toekwam.
Zo wil ik al tijden aan de slag met het opnemen en monteren van video’s, maar dit kost mij nog best veel tijd en hier had ik tot voor kort de rust en tijd (of geduld) niet voor.
Maar ik vind het heel leuk om te doen en dit had ik echt niet gedacht! Oefening baart kunst, hoop ik maar 😉

Ik heb een video gemaakt van mijn populairste recept: Gado Gado + Perfecte Pindasaus + Grappige Indofeitjes.

Dit artikel deelde ik in december 2015 en is inmiddels al ruim 50.000 keer (!!!!) bekeken. Ik krijg er vaak berichtjes en vragen over, dus ik vond het tijd voor een update en upgrade van het artikel.

Ik heb nog niet uitgezocht hoe ik mijn (nog prille) YouTube kanaal mooier kan pimpen en beter kan inrichten, dat komt later deze zomer wel. Nu ben ik dus vooral druk met het oefenen van filmpjes opnemen en monteren.

En dat probeer ik dus te combineren met in chillmodus lekkere dingen bakken/koken en DIY’s uitwerken. Bovenstaande taart bijvoorbeeld maakte ik vorige week op verzoek van Mika en het recept hiervan komt snel online.

Zijn jullie al geabonneerd trouwens?
Please do, want ik heb nog maar heel zielig slechts 52 abonnees 😉

Op mijn enquête kreeg ik van een aantal social media-loze lezers het verzoek voor een abonneerknop op mijn blog.
U vraagt, wij draaien: dit heb ik dan ook afgelopen week toegevoegd!

Deze functie vind je nu op de desktopversie rechts in het zijmenu, op de mobiele site scroll je naar beneden om je e-mailadres in te vullen. Je ontvangt dan direct een berichtje wanneer er een nieuwe blogpost online staat.

Ik ben heel blij met alle feedback, leuke berichtjes en waardevolle inzichten uit de enquête! Dank je wel als jij ‘m ook hebt ingevuld
Nog niet gedaan en wil je dit wel doen? Dat kan HIER.

Roze Maandag op de Tilburgse Kermis

Met een groepje vrienden en Mika, bezocht ik de Tilburgse Kermis op Roze Maandag.

Dit is een soort combinatie van Gay Pride en Koningsdag, maar dan met een roze decor, veel verklede mensen en dus een megagrote hysterische kermis.

Een impressie van deze happening, deelde ik op Instagram Stories:

In bovenstaand filmpje trouwens ook nog een toegift van mijn nachtegaaltje Norah, die heel vals ‘Laat het losssss, laat het gaaaaan’ kraait 🙂

Het was echt heel gezellig, we hebben veel, vaak en hard gelachen en waren pas ‘s avonds laat weer terug in Haarlem.

Waardeloos: na een aantal prachtige schoten vol in de roos (schiettent) win je dan een tegoed van 5 punten, waarvan je precies één lollie en een klein rolletje Mentos kunt uitkiezen.
Een typische kermiservaring dus, maar we hebben gelachen 🙂

Ik woon inmiddels al 15 jaar in Haarlem en ben blijkbaar het Brabantse taaltje verleerd.
Het gebeurde me namelijk twee keer dat ik Rosé bestelde en Rosébier ingeschonken kreeg. Gek toch?

Ik vind het altijd leuk om terug te gaan naar Brabant en om familie en vrienden op te zoeken, maar ik voel me steeds vaker toch een beetje een toerist.

 

En dit diepzinnige gesprek voerde ik op WhatsApp met mijn vakantievierende BFF:

 

Gister naar de kermis geweest 😬#babynorahspam #olaf #frozen

Een bericht gedeeld door Maris Maria Renne (@hare_maristeit) op

Norah is momenteel helemaal in de ban van de film Frozen en toen ze ‘s ochtends beneden kwam en deze belachelijk grote Olaf aantrof, was ze zo intens gelukkig.
Olaf zit nu vaak op haar stoeltje en ze zet ‘m ook wel eens op haar potje, zo cute 🙂
En ze geeft ‘m natuurlijk ook vaak WARME knuffels, want daar houdt ‘ie van 😉

Moestuinierleed: kommer en kwel 🙁

In tegenstelling tot Olaf, kan ik niet lachen om het leed op de vensterbank:


Zoooo frustrerend! Ik check en verzorg alle planten dagelijks, maar tomatenplanten binnenshuis kweken ga ik nu maar helemaal opgeven.

Naast een tomatenplant die zomaar opeens spontaan het loodje legde, zijn veel overige planten opeens getroffen door een bladluizenplaag, boehoehoe.

Ik las op het interwebs dat je de bladeren moet afspoelen met een harde straal koud water uit de tuinslang.
Die heb ik niet, dus ik gebruikte de douchekop:

Ook ben ik in de weer met een speciale bladluizenspray en een plantenspuit gevuld met spiritus. Bij een aantal planten lijkt dit te werken, maar ik vrees dat ik binnenkort weer van een aantal met bloed, zweet en tranen gekweekte plantjes afscheid zal moeten nemen.

In de tuin groeit en bloeit het gelukkig wel volop, maar ben ik op mijn hoede voor de jaarlijks terugkerende slakkenplaag. Een strijd die ik ieder jaar in augustus/september weer opnieuw verlies en waartegen ik alles al heb geprobeerd.

Op bovenstaande foto zie je links tomatenplantjes en rechts een mooie volle peperplant. In tegenstelling tot mijn peperplant binnen, is deze minder hoog en breder/voller. Er groeien ook veel pepers in, maar deze zijn allemaal nog groen.

In het midden van de moestuinbak staan wat ontluikende peper-en-paprikaplantjes. Ik heb geen idee welk plantje wat is, want Norah had tijdens het ontkiemen de labels van de bakjes afgepulkt 🙂

Ik laat me dus verrassen. Het waren in ieder geval verschillende soorten paprika’s en pepers, dus ik ben benieuwd wat eruit zal komen!


Een aantal stekjes heb ik (wegens gebrek aan grote plantenpotten en een overvolle hoge moestuinbak) moeten verhuizen naar de tuin.
Hier is volop plek en het groeit hier ook goed, maar ik heb dus helaas al jarenlang de ervaring dat alles hier uiteindelijk vernietigd wordt door slakken.
Dus ik probeer me niet aan deze plantjes te hechten 😉

Mijn basilicumdoelen zijn behaald! #trots #blijemoestuinier

Ik heb één plantje uit de supermarkt eindeloos lang in leven gehouden (ik was ‘m beu en heb er liters basilicumsoep van gemaakt) en ik heb ook zelf een basilicumplant kunnen kweken van ten minste 50 centimeter hoog.
Het langste exemplaar in de pot op bovenstaande foto is zelfs 68 centimeter hoog 🙂

Maar nu dit doel behaald is denk ik stiekem wel: ‘Tsja, en nu? Wat moet ik met die kilo’s basilicum…?’
Ik gebruik basilicum niet dagelijks en het groeit maar door. Ik ga nog maar een paar liter soep en pesto maken, porties invriezen en ik houd het voortaan maar bij kleine potjes basilicumplantjes denk ik 🙂


Mijn prachtige peperplant binnenshuis is inmiddels al 120 centimeter hoog en er groeien veel pepers aan. Hier ben ik echt dolgelukkig mee, want ik wil veeeeeel potten met sambal gaan maken!

Helaas was mijn peperplant ook getroffen door bladluis en het sprayen met spiritus was onbegonnen werk met zo belachelijk veel blaadjes. Ik heb er dus veel verwijderd en daardoor zie je de (inmiddels al veel roodgekleurde) pepers nog beter.

Kittenspam!

Ik doe het haar niet na hoor: 4 hongerige + drukke kinders voederen + opvoeden ❤️ Boks voor #poescouscous

Een bericht gedeeld door Maris Maria Renne (@hare_maristeit) op

Een paar dagen geleden deelde ik de veel aangevraagde Gender Reveal van onze kittens.

Sinds een paar dagen gaat het opeens heel hard met de beestjes. Ze zijn actiever en gaan veel op onderzoek uit.
Arme Couscous zit er dan af en toe een beetje overspannen bij, wanneer er één kitten de tuin inloopt, een ander op de gang verdwijnt, eentje wilt drinken en de ander in haar staart bijt. Respect hoor!

Ik heb veel beschuit met muisjes geserveerd voor de kraamvisite en we hebben ook leuke cadeautjes voor het kraamgezin ontvangen.

Vrienden gaven ons een snoeppakket cadeau voor Couscous. Dit komt goed van pas, want arme Cous is flink vermagerd door het voederen van vier snelgroeiende mormels.
We geven haar dus vaker en meer eten en ook veel snacks tussendoor, maar die kittens zogen, dat zuigt natuurlijk energie.

De nieuwe eigenaren van Oreo kwamen voor het eerst kennismaken en namen dit toffe cadeautje mee:

Een speeltunnel, gevuld met kattenspeelgoed!
Dit kwam echt als geroepen, want de kittens zijn ontzettend speels momenteel en ze gingen meteen met alle speeltjes in de weer.
Momenteel zijn ze vooral nog op ontdekkingstocht in de woonkamer en stoeien ze veel met elkaar, maar ik tref ze ook regelmatig in de tunnel aan 🙂

Zoals beloofd, hier nog wat schattige kattenfilmpjes die ik deelde op Instagram Stories:

 

 

 

 

Ik ben bezig met het maken van een compilatiefilmpje van de kittens, vanaf dag één tot en met de dag dat ze het nest verlaten. Het filmen wordt nu wel lastiger, nu ze zo beweeglijk zijn.
Maar tot nu toe heb ik iedere week een aantal video’s opgenomen met mijn nieuwe camera, dus ach, als de komende video’s wat rommeliger worden: so be it. Schattig is het sowieso 🙂

Je snapt dat ik me niet verveel nu thuis, op de donkere en grauwe dagen van deze sombere zomervakantie?
Chillen op de bank met Netflix en een slapende kitten (of twee, drie of vier!) op je schoot is zooooo ZEN!

Binnenkort volgt weer een nieuwe aflevering van de kattensoap ‘Krolse Tijden, Kittige Tijden‘ met daarin de eerste pogingen tot ‘Potty Training’ en de eerste klim-en valpartijen van de bank. Hilarisch 🙂
Ik ben echt blij dat we nog geen nieuwe bank hadden gekocht, dit stellen we dus ook maar even uit tot een later moment dit jaar.

Peuterpraat

Tsja, tussendoor móet ik wel echt even werken en ondanks dat iedereen met wie ik samenwerk weet dat ik dit vanuit huis doe en een peuter heb, schaam ik me op sommige momenten toch echt kapot.

Het is zo onprofessioneel om met een gillende en huilende peuter op de achtergrond een telefoon-of skypegesprek te voeren. Dit soort dingen plan ik dus ook altijd in op de dagen dat ze naar het Kinderdagverblijf gaat, maar soms dan kan het niet anders. En dan voel ik me dus best wel een kneus.

As we speak, zitten we middenin de ‘ik ben een DIVA fase’ en die is NOT pretty, kan ik je vertellen 🙂
Andere ouders van peuters begrijpen denk ik wel wat ik bedoel met een imitatie van ‘De stervende zwaan’ dat gepaard gaat met een vreselijk irritant en overduidelijk NEPhuiltje die eindeloos lang volgehouden wordt.

Mocht je niet begrijpen wat ik bedoel: stel je voor hoe een minimensje van ongeveer 90-100 centimeter lang zich met een aanstellerige ‘NEEEEEeeeee’ opeens ter aarde stort en hier languit gestrekt blijft liggen terwijl het kommer en kwel gilt.
Soms ligt het in een foetushouding en slaat het een handje voor de gekwelde blik.

Van de week had ik haar drinken op de verkeerde tafel neergezet en dit was ook weer een aanleiding voor een geloofwaardige voordracht van de stervende zwaan.
Heftige emoties hoor, die reacties alsof je een puppy neerknuppelt… Maar…. HET IS MAAR EEN FASE!

Dit gezegd hebbende: er zijn ook heel mooie en fijne kanten aan deze fase, waarin ze duidelijker kan aangeven wat ze wel en niet wilt of nodig heeft.
Zo zei ze vanmiddag een uur eerder dan ik had ingecalculeerd om haar naar bed te brengen: ‘Mama, ik wil slapen…’
Dit is echt zoveel fijner dan een uur lang jezelf afvragen waarom ze op de grond ligt te dweilen en jengelen en je twijfelt of je haar wel of niet alvast naar bed zal brengen 🙂

Ook komt ze nu zelf met een schone luier aan en gaat ze liggen om verschoond te worden. Hier moet ik wel snel op reageren (alles laten vallen waar ik mee bezig ben), want als het te lang duurt (en Diva’s hebben WEINIG geduld) dan doet ze het ‘zelluf’ en dit is niet altijd even ehm… fijn.

Ze heeft ook veel interesse in het potje en de WC en we blijven geduldig afwachten en niet pushen. Het weer is er helaas niet naar om de hele dag buiten in alleen een zwembroekje rond te rennen, maar ik probeer dit wel zo vaak mogelijk te doen.

Olaf wordt vaak door haar op het potje gezet en ook is het bijna onmogelijk om nog rustig alleen naar het toilet te gaan. Als ik op het toilet zit dan bonst ze op de deur: ‘Mama plassen? Ikke kijken?’.
Van de week moest ik ook om haar lachen toen Seth de woonkamer uitliep en Norah verrukt riep: ‘Papa poepen? Ikke kijken!?’

Ik vind het fijn dat ze nog zo koddig en klein is, maar stiekem zou ik het niet erg vinden als die luierfase voorbij is!

Groentenoverschot, Bowlen, Tandarts en nog wat Chit Chat

Van Verse Oogst kreeg ik een grote en goedgevulde box met seizoensgroenten en fruit:

Ik heb er al een aantal lekkere gerechten mee gemaakt en ik ga er nog een paar recepten van delen.

Dit is een slechte kwaliteit foto (en eigenlijk niet blogwaardig), maar het was wel heel erg lekker:

Ik had op een avond geen zin om te koken, maar wel met een koelkast die uitpuilde van groenten die opgemaakt moesten worden. Dus besloot ik maar te freestylen met een salade, schaaltjes rauwe, geblancheerde en gegrilde groenten.

De afgelopen weken heb ik iets te vaak Thuisbezorgd ingeschakeld (hee: ik vier Komkommertijd!) en té makkelijke maaltijden gekookt, dus af en toe een groentenoverschot is dan wel welkom.

Ik ging naar de supermarkt voor boodschappen en spotte in de rommelhoek een paar gave bijzettafeltjes in het wit, roze en mintgroen voor maar €9,50!!!
Story of my life: laatst ging ik op pad voor een elektrische pomp en kwam ik thuis met een flamingojurkje 🙂

Ik deelde bovenstaande foto op Instagram Stories en werd belaagd met vragen over wáár ik dat roze tafeltje had gescoord: bij de Dekamarkt dus.
Deze supermarktketen is niet in alle provincies vertegenwoordigd (ik had er zelfs nog nooit van gehoord, totdat ik in Haarlem kwam wonen).
Ik ben er echt heel erg blij mee, hij matcht leuk bij onze nieuwe salontafel, die ik een paar weken geleden heb gekocht.

Afgelopen weekend wilden we wat leuks doen met vrienden en onze kinderen. Hoog op het lijstje stond een dagje zeilen of anders naar Artis of Linneaushof.
Helaas werkte het weer niet mee, dus werd het indoor borrelen en bowlen terwijl het buiten stormde. Ook leuk!

Kijk hoe fanatiek Seth bezig was:

 

 

Ook ging ik met een grote dosis tegenzin weer eens naar de tandarts. Ik was al veel te lang niet geweest en dit stond op mijn ‘Shitty Things To Do’ lijstje voor mijn eerste periode van Komkommertijd.
Ik zag er onwijs tegenop, want sinds een tijdje heb ik veel last van mijn kies. Ik had me er mentaal op voorbereid dat ik een gaatje zou hebben of een zenuwkanaalbehandeling moest ondergaan, maar ik kwam er goed vanaf met ‘alleen maar ontstoken tandvlees’. Ik ben zo blij 🙂

Andere shitty dingen van mijn lijstje die ik al heb kunnen afvinken zijn onder anderen ‘Grote Schoonmaak’ (in etappes, want ik ben gewoon niet zo’n schoonmakerig typje…) en mijn administratie (een never ending story). Zo heb ik de ramen gelapt en de plee (inclusief alle tegeltjes) geschrobt. Ja: hell froze over and pigs CAN fly!

Ik was weer eens op de valreep net niet te laat met het inleveren van mijn troep voor de aangifte van het tweede kwartaal. Heel dapper heb ik nu besloten om maandelijks aangifte te gaan doen, want dan is het minder werk en zijn de kosten ook beter verspreid. Ik HAAT dit klusje zo!

Verder ben ik druk met inspiratie zoeken voor een tienerkamer, want de slaapkamer van mijn zoon verdient een grote opknapbeurt en make-over. Komende weken wil ik aan de slag gaan met (kinderachtige) dingen van zijn muren slopen, gaten vullen en alles fris schilderen. Ook is het tijd voor een nieuw bed, een chillhoekje en een goed ingericht hoekje waarin hij zijn huiswerk kan maken.
Dat klinkt misschien niet erg ‘vakantie-achtig’ maar van dit soort dingen word ik dus juist heel rustig 🙂

Dat was ‘m weer! Jullie zijn weer bijgepraat over mijn wel en wee 🙂
Als je niet aan het werk bent, hoop ik dat je ook kunt genieten van een fijne Komkommertijd!

P.s. Zoals al eerder aangegeven, post ik deze zomerperiode wat minder vaak artikelen dan jullie van mij gewend zijn.
Op social media ben ik wel gewoon actief, dus als je het leuk vindt om mijn gelummel, uitstapjes en kitten updates te volgen, kun je Hare Maristeit volgen op Twitter, Instagram (kitten overload op Instagram Stories!) en Facebook.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

11 reacties

 • Beantwoorden chucky1012 04/08/2017

  Leuk en zoveel 😉
  Lekker niets doen in de summer holiday.

  Geniet ze Xoxo

 • Beantwoorden Marjo 04/08/2017

  Een kamer opnieuw inrichten vind ik juist heeeel erg vakantieachtig! Probeer dat maar eens doen als je gewoon werkt! 😉 En ik baal met je mee over het weer, het is ook echt nog geen 2 dagen achter elkaar mooi geweest. Wij hadden ivm omstandigheden gepland om in NL te kamperen dit jaar, maar we zijn heul verwende mooi weer-kampeerders, dus dat laten we maar even zitten. In plaats daarvan volgende week een paar dagen Parijs… 😊

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 04/08/2017

   Haha, dat is helemaal waar! 🙂
   Maar voor mijn blog ben ik natuurlijk al vaak bezig met dingen opknappen en restylen en juist daar neem ik nu in mijn Komkommertijd geen break van 😉 Maar ik vind dit echt heel leuk om te doen en het is ook niet voor een samenwerking, dus inderdaad: vakantie-achtig! En groot gelijk om naar zonnig Parijs te gaan. Kamperen met dit weer in Nederland lijkt me niet echt fijn… Veel plezier!

 • Beantwoorden de DIY Diva 04/08/2017

  Ik wist niet eens dat je een YouTube kanaal had. Leuk! Je hebt er weer een abonnee bij.

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 11/08/2017

   Leuk, dank je wel 🙂
   Het YouTube kanaal heb ik al een tijdje, maar ik deed er niets mee. Hiermee experimenteren staat op mijn actielijstje deze zomer/Komkommertijd. Had er eerder geen tijd/geduld voor om te filmen en editen, dus ben ik nu mee aan het oefenen.

 • Beantwoorden yvonne 06/08/2017

  Leuk om te lezen! En lekker uitgebreid. En ook nog zo in mijn mailbox. Ik ben al geabbonneerd op de ytkanaal 😉

 • Beantwoorden Conny 07/08/2017

  Leuk die kittenspam! Wordt lekker straks als ze weer wat ouder zijn (gordijnklimmen en zo…). Ik daarentegen vind het weer prima, maar ja, ik werk dan ook hele dagen. Dan kan je beter dit ietwat wisselvallige weer hebben dan de hele dag stralende zonneschijn….

 • Beantwoorden Renee 09/08/2017

  Hahahahaaaa die peuterpraat!! “papa poepen? Ikke kijken!” hilarisch!!
  Mijn dochter is pas 7 maanden dus deels kan ik niet wachten maar vrees ik die peuterfase ook! In ieder geval erg leuk om jouw ervaringen te lezen. Thanks for sharing!

 • Beantwoorden Nathalie 11/08/2017

  Heerlijke blog weer!!

  En wat pakt mijn volledige aandacht… de kittens, zo heerlijk om naar te kijken!
  Doe nog even rustig aan en rommel lekker door, in de hoop dat je ergens dit jaar nog wat mooi weer kan meepikken en kan gaan uitrusten!

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 11/08/2017

   Dank je wel 🙂 Ik ben ook heel erg blij met de kittens, helaas verspreiden en verstoppen ze zich nu vaak en is het lastiger geworden om nog leuke filmpjes en foto’s van ze te maken. Maar er komt binnenkort weer een uitgebreide update aan met veel kittenspam 🙂

  Laat een reactie achter