Mijn veranderende interieur én persoonlijkheid

xenos interieur

Tijdens een date is de eerste indruk belangrijk. Niet alleen van jou als persoon, maar ook de eerste indruk van jouw woonkamer (of die van je date).
Je interieur is immers ook een verlengstuk van je identiteit.

Als je mijn blog al langer volgt, dan weet je dat ik bij mijn vriend GEEN goede eerste indruk heb gemaakt 🙂

De allereerste keer dat hij voet in mijn huis zette, zag hij mijn knalroze bank (met eveneens knalkleurige kussens) en daarnaast een bijzettafeltje met een (echt werkend) kitscherig knalroze telefoontoestel met pluche en het liefst was hij denk ik meteen weggerend.
Maar het was al laat en er gingen geen nachtbussen meer op deze Koninginnedag in 2011.

Gelukkig voor mij kon hij door alle hysterische kitsch heenkijken en viel hij voor mijn sprankelende <kuch> persoonlijkheid.
Inmiddels zijn we bijna zeven jaar samen en hebben we al aardig wat discussies en onenigheid gehad, bij het herinrichten van mijn ons huis.

Over smaak valt niet te twisten. Zegt men.
Maar wij twisten dus al jaren en soms komen we er gewoon echt niet uit.

Qua persoonlijkheid vullen wij elkaar heel goed aan. Mijn vriend is kalm en beheerst en ik ben een hysterische chaoot.

Dat klinkt misschien als een vreselijke mismatch, maar in de praktijk werkt dit voor ons heel goed. Wij geven elkaar heel veel ruimte, oordelen en claimen niet.

Maar terug naar ons interieur, want dát is helaas toch wel een dingetje.
We zijn hier en daar wel naar elkaar toegegroeid, maar zijn het nog steeds regelmatig niet met elkaar eens.

Ik houd van kleur, gezelligheid en knusse accessoires. Rondslingerende rommel (met mate) irriteert mij ook niet zo snel: je mag best zien dat er hier in huis geleefd wordt.
Mijn vriend daarentegen houdt van strak en modern en zei laatst (over een lamp die hij leuk vond) iets waar ik een beetje binnensmonds van moest braken, namelijk: ‘industrieel’ en ‘rustiek’.
Woorden die hij op zijn beurt wel eens heeft laten vallen over mijn interieurkeuzes, zijn: ‘studentikoos, rommelig’ en ‘véél te blij’.

Match made in heaven, right…?
Maar in de afgelopen jaren, hebben we dus heus van elkaar geleerd, maken we allebei concessies en proberen we altijd om samen een compromis te vinden.
Ik sta in principe best open voor een rustieke of industriële lamp, mits het niet in een standaard cliché kleur is. En hierover kibbelen we dan verder, totdat we een gezamenlijke kleur hebben gekozen.

Zo schilderde ik ook mijn geliefde knalblauwe buffetkast in een lichte kleur en verving ik mijn bont geschilderde regenboogstoelen met eettafelstoelen in pasteltinten (die we sámen hebben uitgekozen).
Niks geen ‘7 year itch’ hier dus 🙂

xenos interieur
FOTO: witte cactusvaas (€4,99) met bloemen in herfstkleuren en een schaal met verschillende kleuren (en geuren) kaarsen en Maroc theelichthouders (vanaf €0,89).
Mijn vriend is blij dat ik niet voor een hysterische kleur vaas koos en ik ben blij met de grappige en speelse vorm van deze vaas. Hij blij, ik blij: iedereen blij 🙂

Samen kijken wij graag naar interieurprogramma’s op TV en het vervult mijn hart met blijdschap, als mijn vriend dingen zegt als: ‘Naaah, is niet echt sfeervol of gezellig hm?’
Ik betrap mezelf er steeds vaker op wanneer ik enthousiast ben over een interieur accessoire, dat ik check of het ook in minder hysterische kleuren verkrijgbaar is.
En ik háát het om toe te geven, maar mijn vriend heeft met sommige dingen ook wel eens gelijk gehad.

Zo zijn er bijvoorbeeld geen felgekleurde muren of meubels meer in onze woonkamer (na lang drammen van mijn vriend) en ik kan niet anders dan beamen dan dat dit een stuk meer rust geeft.
En dat mijn bonte sfeermakers daarmee extra goed tot hun recht komen is een leuke bijkomstigheid.

Ondanks dat onze smaken nog niet helemaal verenigd zijn (work in progress), zijn ze al wel meer naar elkaar toegegroeid.
Ik ben het met mijn vriend eens dat het allemaal wel wat ‘stijlvoller’ en ‘rustiger’ mag en hij vindt het op zijn beurt toch wel leuk als het in huis ‘gezellig’ en ‘sfeervol’ is.

Dat ik bijvoorbeeld veel gekleurde (geur-)kaarsen en opvallende (liefst hysterische) kerstdecoraties uit de kast trek, laat hij kalm over zich heen gaan.
Wanneer ik dit aankondig (‘Ik ga Halloween decoraties en kaarsen shoppen #doei’) krijg ik meestal wel een eyeroll, maar als hij ‘s avonds neerstrijkt op de bank en al die knusheid aanschouwt, geeft hij me tóch wel gelijk.

Ik zeg het niet hardop in zijn gezicht, maar wanneer ik dus ga shoppen overweeg ik ook steeds vaker: ‘Zou hij dit óók leuk vinden?’
Ik word week. Mijn persoonlijkheid verandert dus ook?

Bij Xenos scoorde ik onlangs wat nieuwe sfeermakers, die door ons allebei zijn goedgekeurd:

xenos interieur

Wij wonen niet heel groot en een grote massieve salontafel staat daarom niet mooi en is niet praktisch.
Daarom vind ik een paar verschillende kleine bijzettafeltjes fijner én handig.

xenos interieur

Dit vijfhoekige bijzettafeltje (Orebro €19,99) is tevens een opbergmand waar je een gezellig dekentje of kussens in kunt opruimen (houd ik van) en mijn vriend is weer weg van de strakke en moderne vorm.

xenos interieur

Het tafeltje is overigens ook verkrijgbaar met zes hoeken en een zwart metalen onderstel in plaats van wit.

Dat was in het begin van onze relatie ook een dingetje waar wij wel eens strijd over hadden: ik houd van wit en mijn vriend houdt van hout.
En wat blijkt? Wit en hout gaan ook prima samen! Ook in combinatie met kleur 😉

Over één ding zijn we het gelukkig ook samen eens: er komen geen zwarte meubels in ons interieur.
Het enige zwartgekleurde item in onze woonkamer is zijn spuuglelleke en veel te grote flatscreen, die ik echt háát.

xenos interieur

Op de grote keramieken schaal heb ik een verzameling kaarsen en theelichthouders in kleuren die we allebei mooi vinden.
Kaarsen zou ik BB (Before Boyfriend) waarschijnlijk in opvallende knalkleuren gekocht hebben, nu kies ik voor de lieve vrede eerder voor rustiger tinten.

Kaarsen en theelichtjes shop ik al jaren bij Xenos trouwens: vooral de vanille geurkaarsen zijn mijn persoonlijke favoriet en koop ik altijd groot in.
Naast de sfeer van het kaarslicht, vind ik deze geur ook echt passen bij de donkere seizoenen: alsof er een versgebakken appeltaart in de oven staat!

xenos interieur

Leuk detail: de diamantvormige goudkleurige theelichthouder (€4,99) heeft dezelfde vorm als het tafeltje en is dus weer een strakke match waar mijn vriend erg blij van wordt 🙂

In het tafeltje/de opbergmand zie je een fleecedekentje met zebraprint, die ik zo nog even uitgebreid zal laten shinen.
Mijn vriend was er dus blij mee dat het dekentje geen opvallende knalkleuren heeft en ik ben op mijn beurt weer blij dat ik tóch een hysterisch printje het huis in heb weten te smokkelen 🙂

xenos interieur

Soms zet ik zo’n bijzettafeltje in een hoekje voor een thematische sfeer (zoals nu met Halloween) en als we ‘s avonds hangend op de bank samen series of films kijken, is het handig om een tafeltje naast je te hebben staan voor de popcorn en drankjes.

xenos interieur

Zo’n uitgesneden pompoen vind ik dus hartstikke sfeervol, nu het steeds vroeger donker wordt:

xenos interieur

Ik ben weer blij dat ik wat gezelligs in de woonkamer kwijt kan en mijn vriend is weer blij dat zo’n pompoen niet het eeuwige leven heeft.

Ik heb het tafeltje gedecoreerd met spinnenrag en 5 spinnen (€0,99) en needless to say: als je net als ik in de weer gaat met brandende kaarsjes in plaats van kunstverlichting, dan blijf je er natuurlijk bij vanwege brandgevaar en ben je extra voorzichtig met peuters en kleuters.

Wil je Tips & Tricks voor het uitsnijden van een Halloween pompoen? Klik HIER.

xenos interieur

En jullie snappen dat ik als liefhebber van kitsch, knusheid en gezelligheid dus helemaal scheel verliefd ben op dit fleecedekentje met mouwen?!
Hij is groot genoeg om met een peuter samen onder te chillen 🙂

Ik leerde trouwens dat dit officieel een ‘Snuggy‘ heet en hij is bij Xenos ook verkrijgbaar in een luipaardprintje (€8,99).
Dit dekentje is gebombardeerd tot mijn favoriete item van dit seizoen, want het is bloedirritant om je arm onder het warme dekentje vandaan te halen om in de schaal met TV snaai te graaien. Dit probleem is dus gelukkig verleden tijd.

Wanneer ik dit schrijf, staat mijn uitgesneden pompoen helaas op instorten, dus het is weer tijd voor een nieuw exemplaar.
Hebben jullie ook Halloween sfeermakers in huis?
Ik heb het idee dat het nog niet heel erg leeft in ons kikkerlandje: zo jammer, want ik vind het zo gezellig!

Als jullie ook samenwonen: komen jullie interieursmaken met elkaar overeen?
En ben je wel eens afgeknapt na een date, toen je zijn/haar interieur zag?
Laat het weten in een reactie!

P.s. 1 Spoiler alert: wij zijn er bijna over uit wat betreft verbouwen of verhuizen en dat betekent dus nog heel veel blogposts met perikelen over onze interieurkeuzes!

P.s. 2 Mijn vriend weet het nog niet, maar ik wil dit jaar een roze kerstboom en ik heb bij Xenos al hysterische decoraties voor in de boom gespot.
Wordt vervolgd…

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

0

Reader Interactions

Comments

 1. Bij deze weet je lief het dus nu wel over de roze kerstboom
  Zout en ik hebben beide een andere smaak
  Voor hem zou het leeg moeten zijn, dat is het dus niet
  Voor hem spierwit en ik heel veel kleur, ook niet. Grotendeels is bruin en hout
  Dis eigenlijk niet iets van ons beide lol Haha
  Het is door mij vol in huis, serieus ik probeer er wat aan te doen
  Maar goed komt wel

  • Seth weet dat ik dit wil gaan doen, maar hoopt nog steeds dat ik van gedachten verander. Een man moet kunnen blijven hopen en dromen toch?
   Ik vind alles spierwit (muren en vloer) i.c.m. gekleurde spullen te gek, maar Seth helaas niet. Vindt ‘ie te ‘klinisch’ zucht. En hoe vaak ik ook opruim, spullen weggooi, verkoop of doneer: het blijft een non-stop stroom van nieuwe spullen. Dus ik snap je helemaal 🙂

 2. Leuk artikel! Ja, een ex vriend van mij had een interieur waar ik totaal niet van hield haha. Achthoekige zwarte meubels en dan zo’n enorme wandkast (in zwart met glas met daarin natuurlijk kitscherige glazen enzo) erbij. Na een tijd is dat allemaal wel verandert naar hout (toen nog wel met een zwart accent haha) Nu hier met mijn man, die had eerst ook een andere smaak, maar we zijn langzaamaan van dezelfde dingen gaan houden gelukkig. We houden van de combinatie van tweedehands met hout. Witte muren. Eerst wilde hij daar ook niks van weten, maar de buffetkast in de keuken is nu wit met mooie knoppen en ook de drankkast (haha) is uiteindelijk wit geverfd. Ik ben dan wel altijd degene die mag gaan schilderen haha. Binnenkort ga ik de oude deurtjes in de keuken schilderen, een soort van antiekgroen/mint achtig. Daar kwam mijn man zelf mee aan, haha. Ik zie er alleen erg tegenop om die weer te gaan schilderen… (is zoveel werk, schuren, grondverf, de uiteindelijke verf)
  Eigenlijk was altijd het interieur bij al mijn vriendjes wel niet zo mijn smaak haha. Maar ik denk dat zij ook een hartverzakking kregen als ze bij mij thuis kwamen. In de tijd dat ik lang ‘single’ was, was mijn woonkamer/slaapplaats met oranje, roze, rood… en in mijn kleine halletje had ik echt seventies behang (groene tinten) geplakt… haha. Pluche fotolijstjes met Austin Powers en andere kitscherige foto’s… Maar dat zou ik nu zelf niet meer willen. Alleen in onze ‘computer’ kamer heb ik nu 1 wand met leuk behang van Pip. Zilverachtig met vogeltjes, het heet Early Bird. Het zit er al 6 jaar op en vind het nog steeds zo mooi!

  • Oeh, in mijn allereerste appartement, had ik ook alles oranje, rood, roze en lila 🙂 En fotolijstjes met pluche, Maria-beeldjes en foute posters inderdaad. Plastic vaasjes met zuignappen op de ramen en zo: goede oude tijd 🙂
   En ik ben ook wel eens bij potentiële vriendjes thuis geweest, waar ik na één blik op het interieur wist: dit gaat niets worden…
   Ik heb net een heel mooie nieuwe kleur ‘antiek-mintgroen’ ontdekt waar ik een meubelstuk mee ga pimpen binnenkort! Wordt vervolgd 🙂
   Met die krijtverf van Annie Sloan hoef je trouwens niet al die voorbereidende werkzaamheden te doen: scheelt een hoop tijd!

 3. Oh ik vind de foto’s zo leuk!! En jouw interieur ook, al heb ik zelf wel een wat minder kleurrijke smaak, haha. Ik wil nog wel heel graag een okergele muur! Ik geloof dat Steve dat ook niet helemaal ziet zitten, maar het maakt hem meestal niet heel veel uit dus ik kan vaak mijn ding wel doen qua wat ik leuk vind. Volgens mij heeft hij ook maar één wens wat betreft het interieur en dat is dat er een bijzettafeltje naast de bank moet komen (voor de laptop, puur praktisch dus). En die geometrische (met dat metalen onderstel) vind ik daar wel heel leuk voor. Leuke tips!

  • Ik wil graag een okergele bank tegen een muur in de kleur petrol! Maar gezien mijn huisgenoten (ik noem geen namen, Norah, Badjak, kuch…) lijkt het me beter om voor een petrolkleurige bank en okergele muur te kiezen. Tóch opvallende en sprekende kleuren, maar niet hysterisch of ‘blij/kinderachtig/zoet’. Oh my: zal ik dan toch echt volwassen worden…?

 4. Hahaha zo leuk dat je niet de enige bent die van een kleurrijk interieur houdt.
  Daar hou ik net zoveel van.
  Hier in huis zijn er naar zijn smaak meer meubelen van hout.
  Mocht ik ooit verhuizen dan zal het vrolijk gekleurt zijn.
  Dan is het dagelijks feest in huis 👌
  Prachtige foto van met je dochter…..

  Xoxo

 5. Heerlijke post! Moest er erg om lachen. Ik ben nog nooit afgeknapt op iemands interieur. ( omdat ik in mijn hoofd al dingen zit aan te passen haha) Oja toch wel 1x. Maar dat was omdat het smerig was. Niet zozeer vanwege de inrichting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *