Instagram Photo Challenge Juni 2018

photo challenge

Laten we even vergeten dat Instagram helaas een stuk minder leuk is geworden sinds het achterlijke algoritme.

Toen ik een jaar of zes geleden mijn Instagram account aanmaakte, ging er al snel een nieuwe wereld voor mij open.
Het meedoen aan een aantal Photo Challenges heeft mij destijds gemotiveerd om betere en mooiere foto’s te leren maken. Ook heb ik er véél leuke en inspirerende mensen door ontdekt.

Deze inspiratie en het enthousiasme van toen, mis ik een beetje in het huidige Instagram-landschap. Dus ik besloot om zelf een stap te zetten en hier hopelijk wat verandering in te kunnen brengen!
Uit eigen ervaring weet ik dat een Photo Challenge van 30 dagen best wel ehm… een challenge is ( 😉 ) en dat veel mensen dan ook voortijdig afhaken.
Daarom bestaat mijn Photo Challenge maar uit 7 foto-opdrachten: lekker laagdrempelig!

Hoe werkt deze Photo Challenge?

Op de afbeelding in deze blogpost zie je 7 opdrachten staan en de hashtag #haremaristeit
De nummers van de opdrachten, corresponderen met de eerste 7 dagen van juni.

Op 1 juni (morgen dus) deel je op Instagram een foto van een drankje, op 2 juni een foto van iets in je favoriete kleur enz.
Je kunt aan iedere opdracht je eigen invulling geven, voel je vooral niet gebonden aan regeltjes 🙂

Gebruik in het onderschrift van je foto de hashtag #haremaristeit (let op de spelling, je zal niet de eerste zijn die haremaJEsteit schrijft 😉 ) .

Door het gebruik van deze hashtag, verschijn je op DEZE feed.
Andere deelnemers van de challenge, ontdekken op deze manier nieuwe accounts die leuk zijn om te volgen. Denk aan mensen met dezelfde interieursmaak of hobby’s, of misschien ontdek je wel een leuk nieuw recept of een toffe nieuwe blogger.

Tot slot nog wat tips!

  • Goed om te weten: als je Instagram account een slotje heeft, verschijnt je foto niet op de feed en kunnen mensen die jou niet volgen je foto dus ook niet zien.
  • Schrijf de opdrachten van de challenge in je agenda, zodat je er alvast over kunt nadenken.
  • Je kunt natuurlijk ook van tevoren al wat foto’s maken en die later op de dag van de opdracht delen. Ik verwacht er op 1 juni (een feestje) mooier uit te zien dan op 6 juni (saaie thuiswerkdag), dus ik ga ook smokkelen voor opdracht nummer 6 😉
  • In 2015 deelde ik een blogpost met tips & tricks voor het maken van foto’s met je smartphone. Inmiddels is het artikel al wat gedateerd (ik zou nu mooiere foto’s kunnen maken, kuch….), maar er staan nog steeds handige tips in, als telefoonfoto’s maken nog nieuw voor je is!

Laat het me weten als je mee gaat doen: ik hoop dat ik weer veel leuke nieuwe Instagram accounts ga ontdekken en het plezier in het gebruik van Instagram weer een beetje terug ga krijgen!
Als je vragen hebt over de Photo Challenge, stel ze dan hieronder in een reactie.

7

Reader Interactions

Comments

  1. Superleuk! Het is al even geleden dat ik heb meegedaan aan een photochallenge. Het leukst vind ik dat je allerlei inspirerende IG-ers ontdekt op deze manier.
    Count me in!

  2. Echt leuk Maris! Maakt me helemaal vrolijk! Ga proberen mee te doen 7 dagen lekker te doen ook!

  3. Wat leuk! Ik zit pas sinds kort ook privé op Instagram omdat ik het altijd lastig vond om mooie foto’s te maken. Deze challenge is een mooie uitdaging om hier nog meer mijn best voor te doen. Ik doe dus mee!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *