Dingen die ik heb geroepen en waar ik nu op terugkom….

I take it all back

Toen ik nog jong en naïef was, heb ik een aantal dingen hardop beweerd waar ik écht van overtuigd was.
Ik zou NOOIT botox in mijn hoofd laten spuiten en mijn kinderen zouden niet met snottebellen over straat lopen. Kinderen met snottebellen zijn namelijk zoooooooo ranzig!
En als ik ooit een dochter zou krijgen, dan zou ik haar never nooit niet geen haarbandjes aantrekken niet, want: spuuglelijk en smakeloos.

Ook zouden varkens eerder kunnen vliegen, dan dat je mij ooit dood op een familiecamping of in een nieuwbouwwoning zou vinden.
De HORROR! Want een nieuwbouwwoning heeft geen ziel.
Oh ja: en vrouwen die klagen over menstruatiepijn en gedoetjes door hormonen, zij zijn maar aanstelsters.

Volgende week word ik 38 jaar en ik wil vandaag graag even van de gelegenheid gebruik maken om wat excuses aan te bieden en toe te lichten waarom ik over sommige standpunten toch van mening ben veranderd.Stelling 1: Vrouwen die zeuren over hormonen en menstruatieklachten zijn aanstelsters.

Ik menstrueer nu al zo’n 26 jaar en heb daarvan 24 jaar nooit begrepen wat nou ‘The Big Deal’ was.
Meisjes op school die niet mee konden doen met gym of iedere maand dagenlang thuisbleven, want: ‘ik ben ongesteld Juf…’ vond ik dus maar suffe aanstelsters.
In die 24 jaar heb ik misschien vijf keer een beetje buikpijn gehad, maar ik kon gewoon naar school, werken, sporten en normaal functioneren.

Tot twee jaar geleden, na de geboorte van mijn prachtige dochter. Bless her.
Laatst bijvoorbeeld, moesten Seth en ik samen weg en we waren aan de late kant. Ik stond boven te haasten en hij riep vanaf beneden: ‘Liefje… vandaag nog???’ en… ik barstte in huilen uit.
In gedachten heb ik een zwaar voorwerp naar zijn hoofd gegooid en ik heb hem vervolgens nog een uur met een strontchagrijnige bek helemaal kapot genegeerd.

on my period

Ik wist met heel mijn gezonde verstand dat ik onredelijk deed, maar in gedachten wilde ik hem nog steeds een mep verkopen en de huid volschelden. En terwijl ik dit stilletjes visualiseerde, voelde ik de tranen alweer in mijn ogen branden. Het was een gezellig autoritje.

Deze ellende onderga ik nu inmiddels de afgelopen twee jaar ie-de-re maand. Karma?
Zeurende rugpijn die dagenlang aanhoud, een leeg, lusteloos en depressief gevoel, moordneigingen en 2 tot 4 extra kilo erbij in een paar dagen tijd: allemaal vocht.
Ook heb ik sinds de geboorte van mijn dochter (bless her!) nog kweetniethoeveel andere hormonale klachten (pigmentvlekken, spontane vochtophopingen, periodes met extreme haaruitval) waar ik 1) superonzeker van word en 2) me diep ellendig en lelijk door voel.

Dus bij deze wil ik graag SORRY zeggen tegen iedere vrouw die mogelijk in de voorafgaande 24 jaren een eyeroll van mij heeft gezien of gevoeld.
Het spijt me, écht. Ik begrijp het nu en het is ronduit k*t.
Ook ben ik nu doodsbang voor de overgang: gaat mijn relatie dit overleven….?

Stelling 2:
Kinderen met snottebellen, je kind kwijtraken in IKEA, babymeisjes met haarbandjes en andere opvoedkundige kwesties waar ik heel duidelijk een mening over had.

Als ik nu mensen dingen hoor zeggen als: ‘Wanneer ik later kinderen heb, dan….’ houd ik wijselijk mijn mond , knik ik maar wat en pers ik er een glimlach uit.
Ik had zelf namelijk ook een lijstje van dingen waarvan ik zeker wist dat ik dat NOOIT zou doen, later als ik kinderen zou hebben.

Mijn kinderen zouden later echt gewoon eten wat de pot schaft (hahahahahahahahaha: ik lach nog steeds….) en gaan echt NOOIT in ons bed slapen.
Ons bed is voor Netflix, sex en een goede nachtrust. Niet voor peuters.

Ook zou ik mijn kind nimmer nooit niet kwijtraken in een pretpark of warenhuis (HOE dan?), mijn kinderen zouden nooit een scene trappen in een supermarkt (dat ligt allemaal aan de opvoeding: die ouders zijn gewoon inconsequent en die kinderen zijn verwend) en oh ja: babymeisjes met een haarbandje zien eruit als een paasei waar een strik met punaise in is geprikt.

Met mijn peuterdochter heb ik nog geen noemenswaardige drama’s in publieke ruimtes gehad, maar ik weet dat dit me toch een keer gaat overkomen. Met mijn (nu alweer elfjarige) zoon heb ik tientallen keren op straat met de handen in mijn haar gestaan: krijsende peuter uitgestrekt op de grond en twee zware boodschappentassen ernaast en afkeurende blikken van voorbijgangers.
Waarschijnlijk allemaal mensen zonder kinderen, die dachten: ‘Als ik later kinderen heb, gaat dit me NOOIT gebeuren. Gewoon een kwestie van opvoeden…’.

Als ik nu moeders met een bezweet voorhoofd een peuter van de supermarktvloer af zie pulken, krijgen ze altijd een glimlach van mij en een begripvol: ‘This too shall pass’ knikje.

En dit heb ik ook nooit begrepen:

“DING DONG… Willen de ouders van Max zich melden bij de informatiebalie?
Max is drie jaar, draagt een rode trui en hij is zijn mama kwijt.
Wil de mama van Max zich melden bij de informatiebalie?”

Ik hoorde bij die groep mensen die dan dacht: ‘HOE kun je in vredesnaam je kind kwijtraken in de f*kking IKEA? Je houdt toch een handje vast en je laat je kind toch niet rondrennen?’

Ik oordeel niet meer, sinds ik met een hartverzakking tien minuten paniekerig door een winkelcentrum heb gerend om mijn destijds driejarige peuterzoon te zoeken. We waren in een winkel en stonden samen bij de kassa. Ik moest een paar seconden zijn handje loslaten om mijn portemonnee uit mijn tas te pakken.
Toen ik de pinpas in het apparaat stak stond mijn zoon niet meer naast of achter me en was hij niet meer vindbaar. Niemand heeft hem weg zien glippen, personeel haalde de winkel overhoop en uiteindelijk vond ik hem tien minuten later 100 meter verderop bij een speelgoedauto. Zo’n ding waar je een euro in moet gooien voor een minuut schudden. Die dag ben ik 20 jaar ouder geworden.

Oké, nog één foto van mijn poepige poppetje met een haarbandje in, kijk dan hoe cutie cute cuuuute:

haarbandje

Dat is trouwens ook iets wat ik heb geroepen: ik ga geen foto’s van mijn kinderen spammen en met een raar stemmetje zoetsappig met/over ze praten.

Nou doe ik dat op mijn blog niet, maar ik heb wel een select groepje vrienden en familie die ik regelmatig zwijmelend bombardeer met foto’s van mijn cutie cute rolmopsje, want ze is gewoon zoooooo leukie leuk leuk. Mijn peuter is namelijk gewoon echt de allerleukste. Ook met snottebel. En ook met haarbandje.

En ja: ik heb geroepen dat haarbandjes stom waren, maar de navelstreng was nog niet doorgeknipt of ik vond haar meteen al het allermooiste meisje van de wereld en ik vond ook direct ALLES haar mooi staan. De tule rokjes en haarbandjes zijn niet aan te slepen hier in huis.

Ook riep ik altijd dat mensen zich niet druk moesten maken, als vreemde mensen niet konden zien of een baby of peuter nou een jongen of een meisje was. Bij mijn peuterzoon vond ik dit stom (hij zag er toch stoer en niet meisjesachtig uit?!), maar dacht ik al snel: ‘ach, whatever: laat maar’.
Maar nu, bij mijn peuterdochter, kan ik echt pislink worden.
Dan draagt ze een roze haardband en roze jurkje en zeggen mensen nog doodleuk: ‘Echt een schattig knulletje!’
Daar ga ik serieus bijna van hyperventileren en schuimbekken. Maar dit komt vast door de hormonen, waar ik trouwens ook nooit last van zou krijgen, want ik ben geen aanstelster (zie stelling 1).

Tot slot: slaap is belangrijker dan sex of Netflix en als ik moet kiezen tussen 1) niet slapen met een krijsende peuter in haar eigen kamertje of 2) een beetje slapen met een peuterkind die ons bed terroriseert, dan kies ik voor optie 2.

slapen met een peuter

Net als wanneer ik voor de dertigste keer op één dag een snottebel spot, juist wanneer ze net zo lief aan het spelen is.
Ga ik die ranzige snottebel wegpoetsen (met gekrijs en einde speelplezier tot gevolg) of laat ik de snottebel met rust?
I pick my battles carefully…

Stelling 3: Geen botox in mijn hoofd!

Ik ben altijd van mening geweest, dat als er iets is aan je uiterlijk waar jij ongelukkig van wordt en je wilt dat veranderen, dat je dat lekker gewoon moet doen. Of dit nu flaporen zijn, te grote, te kleine of slappe borsten, een scheve neus of een billift: leef en laat leven en lekker doen waar jij je goed of beter bij voelt.

Ook over het gebruik van botox en fillers ben ik neutraal.
Ik vind het persoonlijk niet mooi als een gezicht overduidelijk platgespoten is en er geen beweging in zit. Maar ik heb nu bij meerdere mensen de enorme verbetering gezien van ieniemienie kleine ingreepjes, die een wezenlijk mooi en subtiel verschil maakten. Geen plastic gezichtjes en uitpuilende lipjes, maar gewoon ‘frisser’.

Ik ben gezegend met Indische genen, zie hier mijn Oma, zonder rimpels, botox of fillers:

Een bericht gedeeld door Maris Maria Renne (@hare_maristeit) op Mensen vragen me wel eens of ik botox gebruik omdat ik bijna 38 ben en (vooralsnog) een kreukvrij voorhoofd heb, maar nee, echt niet. Gewoon goede genen! Oma heeft ook geen rimpels, alleen wat lachplooitjes.
Maar ik zou liegen als ik zeg dat ik nooit botox geprobeerd heb, want dat heb ik namelijk wél. Alleen niet in mijn voorhoofd 🙂

In de afgelopen drie jaar heb ik twee keer botox aan de zijkanten van mijn ogen laten inspuiten. Eén keer begin 2014 en één keer medio 2016 en ik wil het binnenkort weer doen.
Ik heb er namelijk echt geen moeite mee dat ik ouder word en ik hoef er ook niet uit te zien als iemand van 25 jaar: ik ben oké met mijn 38 levensjaren.

Waar ik echter NIET oké mee ben, is dat wanneer ik in de spiegel kijk een vermoeid gezicht zie dat twee uur nodig heeft om bij te trekken. En waar ik ook niet oké mee ben, is een half uur in de weer zijn met make up, concealers en highlighters, voordat ik zelf geloof dat ik er presentabel uitzie.
Om dan vervolgens tien keer op een dag de vraag te krijgen: ‘Gaat het goed met je? Ben je overwerkt? Slaap je slecht? Ja, het is zwaar hè, zo’n peuter?’

Superk*t vind ik dat!
Beide keren dat ik botox heb gebruikt, kreeg ik alleen maar complimenten over dat ik er zo fris en uitgerust uitzag. En die complimenten nam ik dankbaar aan en deden mij goed.
Ik was de eerste keer dat ik het had gedaan trouwens hartstikke overspannen, maar het voelde fijn om dat niet aan mezelf te zien en ook niet steeds te hoeven horen.

botox voor en na

Op bovenstaande foto’s (#nomakeup #nofilter en inclusief verse uitbraak van pigmentvlekken) zie je het effect van de botox bij mijn ogen wanneer ik lach. Op beide foto’s (boven is vóór de botox, onder is een week erna) lach ik breeduit.

Tussen mijn wenkbrauwen zat een ieniemienie beginnend fronsje en daar heb ik ook een klein prikje laten zetten. Ik kon de fronsspier (heet dat zo?) nog wel aanspannen, maar deed het niet meer automatisch als de zon te fel scheen of als ik geconcentreerd aan het werk was.
Er zat dus nog wel gewoon mimiek in mijn gezicht, maar nu (bijna een jaar later) is er nog steeds geen frons zichtbaar!

Sommige mensen zullen het misschien oppervlakkig of ijdel vinden en dat ben ik ook (zowel oppervlakkig als ijdel), maar ik voel me (en functioneer) nou eenmaal beter als ik zelf ook vind dat ik er goed uitzie.
Look good, feel good en vice versa.

Skin care was nooit iets waar ik echt mee bezig was: huismerkproducten van de drogist waren goed genoeg. Little did I know.
Tegenwoordig gebruik ik écht goede producten (mede om mijn pigmentvlekken te bestrijden) en de conditie van mijn huid is er zeker beter van geworden. Maar rimpels en groeven krijg je niet weg met crème uit een potje en ik ben dus tóch van standpunt veranderd met betrekking tot botox: I DO care.

Stelling 4: Een nieuwbouwwoning heeft geen ziel.

Ruim een jaar geleden deelde ik DIT artikelmet onze piekerpeinzingen over verhuizen of verbouwen. In a nutshell: wij huren nu een leuk, maar oud klein huisje op een bijna A-locatie in mijn geliefde, maar zwaar overpriced Haarlem.
We kunnen dit huis met korting kopen, maar er moet VEEL verbouwd worden om het te optimaliseren en moderniseren. En op de bovenverdieping zijn er weinig (geen) mogelijkheden voor verbeteringen of uitbreidingen.

De huizenprijzen in Haarlem zijn om te janken, maar ondanks al mijn gepiekerpeins, ben ik nog steeds niet over te halen om uit te wijken naar een andere regio of provincie.
Ik woon hier echt héél erg graag, maar inmiddels zijn er al wel een aantal andere dingen bespreekbaar geworden. Zoals een…. nieuwbouwwoning. Ik krijg het bijna niet uit mijn vingers getypt.

Een nieuwbouwwoning stond voor mij altijd gelijk aan een degelijke familie-auto (kots), een familiecamping (hier komen we bij Stelling 5 zometeen op terug) en staat voor mij symbool voor de ultieme burgelijkheid.

Maar na heel lang wonen in charmante en krakkemikkige huizen met de nodige gebreken, ben ik het echt helemaal beu. Ik heb geen zin in een retedure verbouwing van een huis waar we ook geen tien jaar meer willen blijven wonen. En die locatie zo dichtbij het centrum is te gek, maar…. ik kom niet dagelijks in het centrum en onze buurt vind ik 1) niet leuk en 2) is niet child proof.

Ook dat tweede punt vond ik moeilijk om uit mijn vingers te krijgen, maar ik heb dus ongemerkt toch een burgerlijk punt in mijn leven bereikt dat ik graag comfortabel, mooi, ruim en (iets) betaalbaar(der) wil wonen.
En ik ben heus niet veeleisend: gewoon laminaat dat niet krom gaat staan en geen schimmelplekken op muren door de zoveelste onvindbare lekkage. En dat we niet doodvriezen in de winter en ‘s zomers niet in een sauna wonen is voor mij al voldoende!

Wordt vervolgd, maar: ik sta dus open voor een nieuwbouwproject op een B- of C-locatie in Haarlem.
Oh yes: Hell froze over and pigs CAN fly!

Stelling 5: Ik wil niet dood gevonden worden op een familiecamping…

Dit vind ik nog moeilijker om toe te geven dan dat ik botox wel fijn vind, maar: ik ga op zoek naar een leuke familiecamping in Nederland of België, zucht, steun en kreun.

Hoe dat zo? Tsja, ik vraag het mezelf ook af hoe het ooit zo ver heeft kunnen komen. Maar eigenlijk is het een idee van mijn bijna puberzoon en vind ik het geen slecht idee.
Een verre en avontuurlijke reis met onze peuterdochter, zien wij niet zitten. Mijn zoon kan zich best een middag of dag vermaken op het strand van Zandvoort, maar niet een hele week op een Spaans of Italiaans strand.

We zijn met vier personen gebonden aan het hoogseizoen en hebben allemaal verschillende wensen. Nou ga ik wéér iets schrijven waar mijn ogen van gaan bloeden, maar (komt ‘ie): ‘als de kinderen het maar leuk hebben, dan…’ (maak deze zin zelf maar af, want ik kán het niet…).
Ik ga dus iets zoeken met glijbanen, springkussens en entertainment voor de oudste en een pierenbadje voor de jongste. In het fakking hoogseizoen, so help me Lord.

Maarrrrrrrr, we (Seth en ik) hebben afgesproken dat we met z’n tweetjes nog een keer in het laagseizoen naar Barcelona gaan en dat we ook allebei nog een lang weekend alleen met een vriend(in) weggaan.
Grote kans dus dat dit niet nachtenlang stappen en zuipen wordt, maar lekker braaf en burgerlijk op tijd naar bed en Netflixen op de hotelkamer…

En nu ga ik met gebogen hoofd en klotsende oksels op Marktplaats kijken of ik ergens nog een leuke familie-auto op de kop kan tikken.

UPDATE FEBRUARI 2018

Ik schreef dit artikel in april 2017 en het leek me leuk om weer opnieuw te delen. Want…. inmiddels ben ik weer van mening veranderd wat betreft ons huis: as we speak wachten we op een aanbod om ons krakkemikkige huurhuis te kunnen kopen en flink te verbouwen! Dus toch geen nieuwbouwwoning 🙂
Grappig, hoe meningen en opvattingen om de zoveel tijd kunnen veranderen, niet?!

Ook schreef ik in dit artikel dat ik nog geen noemenswaardige drama met mijn peuterdochter had ondervonden.
Nu we een jaar (en nieuwe kraaienpootjes en grijze haren en vele, VELE slapeloze nachten) verder zijn, kan ik alleen maar verzuchtend hieraan toevoegen dat ik mijn diva ook al van zowel de straatstenen als de supermarktvloer heb mogen pulken.

Zijn er dingen die jullie ooit heel stellig geroepen hebben en waar je nu anders over denkt?
Laat het horen in een reactie!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

0

Reader Interactions

Comments

 1. Zo een fijn artikel om te lezen!
  Mooie leeftijd bereik jij binnenkort.
  Van de maandelijkse vrouwelijke hormonen die soms zodanig zijn dat men er ziek van is of chagrijnig is herken ik.
  Maar nu ik ouder ben heb ik daar geen last meer van maar helaas wel van de overgang.
  Schattig een meisje met haarbandjes.
  Ben benieuwd waar jullie naar toe gaan verhuizen…..
  Leuk om een gezinsautootje te zoeken.

  Xoxo

 2. Hahaha, ja ik heb daar ook ooit iets over geschreven, leuk om te lezen! Denk dat iedereen wel van die dingen heeft :’)

 3. Whiahahahahahhahaahahaha….. sterkte. Misschien kun je nu dan ook blond servies gaan aanprijzen 😂😂😂.
  Serieus herkenbaar natuurlijk. We gaan nu voor ons vierde jaar naar zeeland op vakantie. Heerlijk buiten, kind blij, hond blij, wij blij… wat betreft Barcelona, Wouter en ik hadden daar een geweldige airbnb! Uitzicht op sagrada familia én Starbucks en diverse eettentjes 💜

  • Maarrrrr…. hebben jullie ook glijbanen en een animatieteam daar waar jullie in Zeeland verblijven? Want naar DAT soort dingen moet ik nu op zoek 🙂
   En over Blond servies ben ik neutraal: mijn no-go zijn die ‘Home’ letterbordjes in de gang. Verschrikkelijk! Alsof je niet weet waar je bent wanneer je de voordeur opendoet pff…

 4. Leuk om te lezen dit. Toevallig las ik gisteren ook een stuk over botox bij Nesrin, ook zij gaf eerder aan nooit botox te gaan gebruiken maar was nu toch om. Het geeft ook wel een heel mooi en duidelijk resultaat zo te zien bij je ogen. Knap hoor.

 5. ach iedere vrouw moet dit weleens hebben. Ik zat altijd te tobben met mijn hormonen en humeur, nu ben ik gestopt met de pil en ik voel mezelf een stuk beter!

  • Ik ben sinds de geboorte van mijn dochter weer aan de pil en denk dat mijn ehm… wisselende gesteldheid hier mede door bepaald wordt. Ik ga er ook maar eens mee stoppen denk ik.

   • Ik had juist met pil nergens last van. Nu zonder pil en boven de 40 heb ik er nu meer last van. Paar dagen behoorlijk kort lontje en meer bloed. Niet leuk. Maar geen pijn gelukkig. Verder doodsbang voor de overgang.

    • Ik heb minder klachten nu ik geen pil meer gebruik en ben overgestapt op spiraal. Soms opeens moordneigingen en extreme somberheid, die ik dan gelukkig redelijk snel weet te plaatsen (ondanks gebrek aan overige menstruatie-symptomen). Maar same here: doodsbang voor de overgang, vrees het ergste 🙂

 6. Ook ik heb zo van die dingen. Zo riep ik ooit: ‘ik wil hoe dan ook niet in een appartement wonen, ik wil een tuin!’ Daar kwam ik heel snel op terug, toen ik als student kon kiezen tussen bij mijn ouders blijven wonen, een te dure postzegel studentenkamer zonder buitenzitmogelijkheid of een sociaal huurappartementje met een postzegel balkon. Pas sinds een paar weken heb ik een tuin, en ik ben nu blij dat ik toen het werk van het onderhoud niet had.

  • Ja, wat een werk hm? Wij hebben een grote tuin en toen ik hier 8 jaar geleden kwam wonen, was het een grote zandvlakte en had ik nul euro budget om het op te knappen. Ik dacht toen: ik zaai gewoon gras: goedkoop en makkelijk. Zooooooooveel spijt van! F*kking oerwooud hier, niet te trimmen, draaaaama! En zoveel onkruid, sommige rare takjes zijn nu zelfs metershoge bomen, verschrikkelijk! Als we gaan verhuizen wil ik tegels: alleen maar tegels 🙂

 7. Wat een leuk artikel, hahaha. Jouw dochter met haarband is wel het leukste paasei dat ik ooit heb gezien 😉 – Staat d’r zo ontzettend schattig! Ik was ook altijd een beetje anti-nieuwbouwwoning: “Een oude woning heeft zo veel meer sfeeeeeer”, maar nu ik in een huis van ~1900-1910 woon zijn mijn vriend en ik er wel over uit dat mochten we voor een ander huis gaan, dat zeker wel een nieuwbouwwoning gaat worden, hahaha.

  • Ja, lief paaseitje hm? Ik had zoooo’n mooi en leuk kamertje voor haar gemaakt! Nu zit daar een megalelijke schimmelplek op een muur (snik…) door de zoooooveelste onvindbare lekkage en ik ben er klaarrrrr mee! Leuk hoor, zo’n charmant gemeentemonument, maar die gebreken pff… nieuwbouw dus, zucht… Geen mankementen heeft ook z’n charmes 😉

 8. Nooit te oud om te leren🙄Wij zijn dol op reizen maar toen de kids klein waren zocht ik ook een plek uit met entertainment niet voor ons zelf ( de hel waar je overheen stapt) kids genieten dus wij ook rust.En hoe heerlijk mensen kijken die mee doen met de volwassen bezigheidstherapie.
  Neem maar alvast een spuitje Botox want je lacht je rot. Alleen een camping … nee dat vraagt teveel van mijn privacy en tedicht in m’n aura gevoel.Vanaf dat ze 8 waren gingen we reizen.
  Dooor ons werk zie en spreek ik veel mensen en op vakantie wil ik dat gewoon niet.Hoe grappig dat meningen zo veranderen door de jaren heen…Heb ook talloze voorbeelden😂Lag gevouwen om je verhaal!

  • De HEL ja, goede woordkeuze 🙂 Ik denk niet dat er genoeg botox gespoten kan worden om mijn horrorblik te verbergen 😉 Maar goed, het is wat het is: ik ga niet de hoofdprijs betalen in het hoogseizoen, voor een verre en mooie bestemming met meerdere slaapkamers, om vervolgens iedere dag met de handen in het haar te zitten omdat de kinders zich niet vermaken. Glijbanen en een pierenbadje dus, zucht. Als er maar wi-fi is, dan kan Oma Maris LEKKER VROEG haar campingbed induiken met Netflix.

 9. Herkenbaar hoor. Ik had het vooral met roze prinsessendingetjes: mijn meiden zou je er niet in zien. Maar uiteindelijk rij ik zelfs op een roze scooter rond. Roze is best cool.

  • Oh cool, een roze scooter! Ik heb ook een grote roze fiets haha 🙂 Ik zeg vooralsnog ook NEE tegen prinsessenmeuk in huis, maar ik zie het best gebeuren dat ik hier snel op terugkom. Toen mijn zoon een peuter was ben ik uiteindelijk ook gezwicht voor spullen van Cars. Alleen pyjamaatjes, lunchtrommel, rugzakje en ondergoed weliswaar, ik wilde hem er geen truien van aantrekken of zijn kamer restylen in Cars thema.

 10. Top artikel! Ik heb nooit geroepen dat ik geen Botox zou willen, was altijd neutraal daarin. Heb sinds een jaar ongeveer wel echt een steeds grotere hekel aan mijn fronsrimpel en overweeg ook wel om Botox daarvoor te gebruiken. Maar hoe vind je een goede arts? Wat zijn reëele prijzen? Ik weet er niks van! Zou het heel naar vinden als het misgaat. Dus mocht je do’s en don’ts hebben, let me know 😄

  • Ik heb begrepen dat €100,- per zone (bijv kraaienpootjes of frons) wel een gemiddelde is.
   Mijn eerste ervaring was bij een beauty salon waar eens per maand een cosmetisch arts langskwam: had ik geen goede ervaring mee. Het prikken deed pijn en ik vond het effect matig en niet mooi (plastic blik haha).
   Mijn tweede ervaring (cosmetisch arts in Bloemendaal) was top! Subtiel effect, goed advies, geen pijn bij het prikken enz. Ik vind persoonlijk een goede en duidelijke website belangrijk, als je er veel geruststellende info op kunt lezen (en positieve feedback over kunt terugvinden op bijv social media). Succes met zoeken!

    • Ik zie nu dat ik in mijn vorige reactie vergeten was te benoemen: ‘een cosmetisch arts met eigen praktijk’. Daar kon ik online al veel positieve reviews over terugvinden en op zijn eigen site ook al veel over lezen. Er zijn veel beauty salons waar ze botox aanbieden, vaak door een cosmetisch arts die daar dan een aantal dagen pw/pm langskomt. Google is your friend 🙂
     Maar ik vind mezelf niet ervaren genoeg om er deskundige tips over te geven. Mijn eerste bezoekje (die dus tegenviel) was n.a.v. een mooi resultaat bij een vriendin, maar dit bleek voor mij achteraf helaas geen goed referentiekader. Enige zinvolle wat ik dus kan meegeven is: doe een beetje research en kies voor een eerste sessie iets dat van tevoren het best voelt, niet voor een adresje dat lekker dichtbij of goedkoper is.
     Verder kan ik wel beamen dat ‘voorkomen beter is dan genezen’. Het effect van botox is gemiddeld 3 maanden zichtbaar, maar ik heb er na iedere behandeling steeds bijna een jaar plezier/effect van gehad 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *