Update #HMpicaday September Week 1

hmfabfourx4
De eerste week van mijn allereerste eigen Photo Challenge zit er alweer bijna op. Wat was het leuk! Er komen iedere dag nog meer deelnemers bij en ik ben iedere dag weer verrast hoeveel leuke inzendingen er zijn.

Ik was zelfs een beetje overdonderd op de eerste dag. Voor aanvang van de challenge grapte ik nog tegen Minke dat ik hoopte dat er toch minstens wel 10 inzendingen per dag binnen zouden komen, zodat er enige variatie zou zijn in het kiezen en bepalen van de dagelijkse FabFour.

Dat er op de eerste dag op Instagram al 109 roze inzendingen zouden zijn, had ik echt totaal niet verwacht! En de hoeveelheid deelnemers werden in de loop van de week alleen maar meer, ik werd er behoorlijk hyper (en enthousiast) van.

In de loop van de week heb ik ook een aantal vragen en opmerkingen voorbij zien komen, deze wil ik in deze post zoveel mogelijk behandelen, evenals wat (lastige) huishoudelijke mededelingen over spam, volg,- en vriendschapsverzoeken en afgeschermde profielen.
En natuurlijk wil ik trots de zes FabFour’s van afgelopen week laten zien (nr. 7, van vandaag, wordt morgen gekozen).

Hashtag werkt niet + Afgeschermde profielen & foto’s

“Sharing is caring” en dat is ook één van de gedachten achter deze challenge. Ik bekijk iedere dag alle foto’s op Instagram, Twitter en Facebook waarbij de hashtag #HMpicaday is gebruikt.

hmchallengescreenshot

Wanneer je een afgeschermd profiel op Instagram of Twitter hebt, of een foto op Facebook niet publiekelijk deelt (controleer je instellingen: ‘alleen vrienden’ of ‘publiekelijk’) kan ik je foto niet bekijken.

Hier krijg ik behoorlijk wat privé berichtjes over: ‘Wil je mij volgen/mijn vriendschapsverzoek accepteren, want ik wil mijn account niet openbaar maken’.

Het spijt me, maar dit kan/ga ik niet doen. Wanneer ik dit wél zou doen en ik kies één van die foto’s uit voor de FabFour van de dag, dan kunnen andere deelnemers deze winnende foto van het afgeschermde profiel niet bekijken.
Het idee van deze photo challenge is dat je anderen inspireert of anderen vindt die JOU inspireren. Dan is een openbaar profiel wel zo handig, want je ziet in één oogopslag of deze persoon jou aanspreekt en of je hem/haar wil volgen of niet.

Wat betreft mijn privé Facebook profiel: ik voeg hier alleen familie, vrienden en mensen met wie ik samenwerk toe. Je kunt wel de facebookpagina van Hare Maristeit liken om up to date te blijven van de challenge.

Spam en zo

Natuurlijk is het niet erg als je een keer geen inspiratie hebt om ‘live’ een foto te maken en deze te uploaden als deelname aan de challenge. En natuurlijk is het ook he-le-maal niet erg als je eens een keer een foto van een paar dagen/weken geleden gebruikt als die toevallig aan de opdracht van de dag voldoet, en je hieraan de hashtag #HMpicaday toevoegt.

Persoonlijk vind ik het alleen niet echt origineel (of leuk t.o.v. andere challengers die een hele dag zitten te broeden op een goede foto) als je het overzicht gaat domineren door in een keer een tigtal oude foto’s van jezelf te recyclen. Vooral niet als je ziet dat er eerder al veel tags voor andere acties of challenges zijn gebruikt bij dezelfde foto.

Ook begrijp ik dat er onder de deelnemers webshop eigenaren, stylisten of ontwerpers zijn die subtiel iets van eigen werk of winkel willen uitlichten. Uiteraard geen probleem, zolang het smaakvol/stijlvol en niet opdringerig wordt gedaan.

HIER vind je een interessante link over ‘Instagram Blacklist Hashtags’ waar je mogelijk ook wat nuttige informatie uit haalt. Ik zag bijvoorbeeld dat een aantal mensen naast #HMpicaday ook tags als #like gebruiken.
‘Like’ staat op de Instagram blacklist. Daardoor wordt je foto automatisch gefilterd en is ‘ie niet zichtbaar op het hashtag overzicht van mijn photo challenge.

Voor mensen die nu pas inhaken op de challenge of meer willen weten, in DEZE post wordt uitgelegd hoe het precies in zijn werk gaat, hoe en waar je mee kunt doen, waarom het Engelstalig is enz.

En dan schakel ik nu fijn over naar een wat luchtiger topic: de FabFour’s van Week 1!

HMpicadayFabfour1

Day 1: Pink. @TineSeynaeve (via Twitter) @cath_nauta @dewereldvanshaz & @sanzie1982 (Via Instagram)
FabFourday2
Day 2: DIY. @mirandaterweele @dianaftnana @twee_dotjes & @ambelaa

hmfab3
Day 3: Love. @liannewisse @mirjamsel @ rosavanriel & @zizazootje
fabfour4
Day 4: Dots. @klaskehaz @marijke_van_kampen @hiskehis @MinkePins

fabfour5

Day 5: Favourite. De Valentijn Favo-Rietjes (hoe cute!?) van @vanbrittnl ♡ minicooper (ook mijn favo auto!) van @sbnfranke ♡ Frietjes op vrijdag van @veryberrymint (lekkerrrrrr) ♡ en mooie quote in mooi tafereeltje van @ammie2304
fabfour6
Day 6: Outside. Flamingo’s van @pompstraat ♡ Kabouter Karel in de kruidentuin van @bienemize ♡ Overleg op het sportveld door @solufie ♡ Bonbon de poes heeft een nieuw favo plekje buiten op balkon van @suzonline

Hebben jullie nog vragen of opmerkingen over de photo challenge? Laat het weten in een reactie!

Bewaren

0

Reader Interactions

Comments

  1. En waar ik vandaag achter kwam mede-HMpicadayers: het gehashtagde woord #like staat op een blacklist (samen met woorden voor mannelijke broekslangen en vrouwelijke doosjes 😉 ) en wat gebeurt er dan? Je foto staat niet in het hashtagoverzicht! Dus gebruik niet #like. Al je hashtags zijn dan nutteloos. True story!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *