De eerste Herfstkleding Shoppen voor mijn dochter

Met tegenzin, trok ik gisteren voor het eerst weer een dikke panty aan onder een jurkje. BAH!

Ik ben namelijk een echt zomermeisje en een groot liefhebber van slippers en blote benen. Toch heb ik wel een zwak voor herfstkleding en het dragen van laagjes en vond ik het ergens ook wel fijn om weer wat lang ongedragen items weer van stal te halen.
Die seizoensverandering in je garderobe voelt toch een beetje alsof je weer nieuwe kleding hebt, ook al zijn het oude(re) items 😉

Wanneer je kinderen hebt, dan gaat dit niet op. Want bij het intreden van een nieuw seizoen, kom je tot de pijnlijke conclusie dat ze bijna NIETS hebben om aan te trekken.

Broekjes van de vorige winter zijn opeens hoogwater en shirtjes zijn tot krappe naveltruitjes gekrompen.
Mijn peuterdochter is natuurlijk volop in de groei en toen de zon opeens niet meer scheen, moest ik dus halsoverkop met haar naar de stad om nieuwe schoentjes en warmere kleding te kopen.

Het afgelopen seizoen droeg ze sandaaltjes, slippers en espradilles in maat 22 en die begonnen inmiddels een beetje krap te zitten.
Ik kocht stoere Adidas sneakers (€30,- bij van Haren) met klitteband in maat 23. Deze zitten nog een beetje ruim bij haar teentjes, maar ik heb haar ook maat 22 laten passen en deze zaten toch wel iets te strak.
Lastig, zo’n tussenmaatje!

De stoere sweater kocht ik op de meisjesafdeling van Zeeman (€5,99 en verkrijgbaar van maat 92 t/m 128).
Soms vind ik het jammer dat ze niet meer zo babyachtig is, maar shoppen op de kinderafdeling (ze heeft nu het kleinste maatje, maat 92) vind ik dan wel weer héél erg leuk! Er is zo ongelooflijk veel leuk meidenspul te koop, echt een Walhalla (en een tikkeltje gevaarlijk..) voor shopverslaafden zoals ik 🙂

En wat dan toch wel weer fijn is aan dit tussenmaatje: voor sommige items kan ik nog wel terecht op de (goedkopere) babyafdeling, want hier vind je vaak nog items tot en met maat 92 of 98 🙂
De roze legging op bovenstaande foto is er één uit een 2-pack (de andere zie je zometeen voorbij komen) van de HEMA babyafdeling: 2 stuks voor €8,- YEAH 🙂

Ik wilde Norah fotograferen in haar nieuwe outfit, maar ze had er geen geduld voor om stil te zitten, daarom wat actiefoto’s:Mocht je je afvragen wat ze aan het doen is: ze was aan het zingen voor onze kitten Badjak, maar hij had hier geen zin in dus rende weg.
Dit accepteerde zij niet, dus probeerde ze hem te vangen.
Never a dull moment in Casa di Maris!

De andere legging uit het setje heeft een stoere grijze kleur en een hartjesdessin.
Ik houd van stoere meisjesitems, maar combineer het wel meestal met iets roze, want ondanks dat ze tegenwoordig een staartje in heur haar kan, complimenteren mensen mij nog steeds met ‘mijn schattige KNULLETJE’. (Grrrr!).

Het roze shirtje droeg ze afgelopen zomer vaak (ook van HEMA) en deze past nog steeds goed. Leuk om hieronder een longsleeve romper met een printje te dragen!
De écht zomerse items uit haar kledingkast heb ik inmiddels opgeborgen, maar dit soort shirtjes en jurkjes, kunnen nog prima even mee met bijvoorbeeld een winters rompertje of een maillot eronder.

Ik zie het als een langzame overgang van de zomer naar de herfst, zodat ik niet in één keer een compleet nieuwe garderobe hoef aan te schaffen.
Bovendien heb ik als doorgewinterde moedert ervaren dat die kinders zomaar opeens (wanneer je twee keer met je ogen knippert) een kledingmaat groeien en de helft van hun nieuwe outfits niet eens hebben kunnen dragen.

Bij de HEMA kocht ik ook deze schattige rode regenlaarsjes met witte stippen (€7,50) en Norah trekt ze niet meer uit, zo blij is ze ermee 🙂
Ze loopt er niet zo soepeltjes op als op haar sneakers, maar het is wel handig om alvast te wennen aan haar Dr. Martens.

Hier krijg ik af en toe trouwens vragen over, dus het leek me wel handig om dit met een fotootje toe te lichten:

Vorig jaar kreeg ik deze Dr. Martens in maat 22 voor haar (lees HIER terug), maar ze past ze helaas nog steeds niet.
De regenlaarsjes zijn maat 23 en zijn zoals je ziet dus kleiner dan de Docs in maat 22.

Dr. Martens voor kinderen zijn soms verkrijgbaar vanaf maat 22, maar het is dus goed om te weten dat deze maat NIET overeenkomt met de gemiddelde schoenmaat van andere merken/winkels.
Ik ben een groot Dr. Martens fan (toen, nu, altijd!), maar raad het je toch aan dat wanneer je ze voor kleine kindjes wilt kopen, ze toch even in de winkel te passen.

Qua breedte komt het wel overeen met het regenlaarsje, dus ik verwacht dat mijn dochter deze winter dan ein-de-lijk op haar Docs kan rondlopen!

Verder shopte ik nog wat rompers met lange mouwen en maillots, om een aantal items van het vorige seizoen te overbruggen. Maar ik ben al aan het speuren naar toffe herfst-en-winterjurkjes en jasjes.
Nooit gedacht dat ik shoppen voor mijn dochter nog leuker zou vinden, dan voor mijzelf 🙂

Zijn jullie ook al druk bezig met het inslaan van herfstkleding?
En combineren jullie het ook nog een beetje met zomeritems?

Bewaren

Bewaren

0

Reader Interactions

Comments

 1. Shoppen voor je dochter blijft eeuwig leuk echt…Maar…een panty neeeeeee ga vanavond naar huis vliegen en deze sukkel heeft niets “Hollands weer” kleding mee😬Anniek heeft hier natuurlijk wel ff geshopt die doet gewoon d’r nieuwe rode lakjas aan….dat roze staat heel snoezig bij Norah stoer& om op te vreten .

 2. Jaaaa herfstkleren! Ik ben dus juist en echt herfstmeisje dus dolgelukkig dat ik weer dikke panty’s en warme slobbertruien en gevoerde laarzen aan kan 🙂
  Ik maak de laatste tijd veel kleren voor mn dochter en heb nu ook wat fantastische herfst-stofjes gebruikt. Een broek met egeltjes en oranje zakken, een blauwe warme met paddenstoelenstukjes, heerlijk! Maar die maten, inderdaad niet normaal. Sommige dingen heeft ze al heel lang aan (okee, ik vond die lama-trui in maat 86 té leuk dus toen ze in 74 zat trok ik m al bij haar aan, en nu begint hij normaal te zitten) en andere past ze na twee keer niet meer (hoe dan!?!). Schoenen vind ik heel lastig, en passen vindt zij niet leuk. Dus ze banjert nu maar gewoon altijd op kaplaarzen rond :p
  En dat mensen Norah nog steeds voor een jongetje aanzien… tsss. Ik vind het ook super irritant maar die van mij laat haar staartje niet in dus ik moet me er maar bij neerleggen.

  • Ik vind herfstkleding ook leuk, maar ik word depressief van dit weer 🙂 Een mooie zachte herfst met een zonnetje en overal mooie blaadjes kan ik wél waarderen (schrijf ik terwijl er 10 cm water in mijn tuin ligt en het er niet op lijkt dat het nog gaat stoppen met hozen).
   Kledingmaten zijn inderdaad zo afwijkend en ieder kind is anders. De maten boven-en-onderkleding komen voor Norah ook niet overeen en sommige items van maat 86 of 98 past ze ook. En Norah houdt haar staartjes, speldjes of haarbandjes ook niet lang in. Merk inderdaad dat als ze niets in heur haar heeft, mensen er sneller vanuit gaan dat het een jongen is (ongeacht de roze legging en gebloemd herfstjasje). Dus ik wacht geduldig af tot ze een wat langere en vollere meidencoupe heeft 🙂

 3. Wat een onwijs leuke items!! En mensen die zeggen dat ze een jongetje is zijn gek. Ze kijken niet en roepen maar wat. Zelfs als je met een knalroze kinderwagen loopt durven ze nog te vragen of je een jongen hebt. #helaaservaringmee

  • Ik weet dat er belangrijkere dingen zijn, maar ik maak wat eyerolls als ik met haar op pad ben 😉
   Ze had een bloemetjesjas en roze legging aan en in de roze beugel van haar kinderwagen staat haar meisjesnaam. De verkoper vond de rood-met-witte-stippen-laarsjes HEM heel leuk staan 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *