’s Winters houd ik wel van een lekker stevig havermoutontbijtje met een bijzondere twist.
Je kunt er lekker mee variëren, bijvoorbeeld met taartsmaken zoals Carrot Cake Oats of Appeltaartpap.
Meestal bereid ik havermout met (warme) kokosmelk of amandelmelk, maar soms vind ik dit melkachtige iets te zwaar.
Twee jaar geleden ontdekte ik de mogelijkheid van havermout bereiden met vruchtensap en er ging een wereld voor me open.
Dit is namelijk een eveneens voedzaam, maar veel lichter en frisser ontbijtje!
Leuk en lekker om eens mee te variëren dus, of om te onthouden voor de lente-en zomermaanden.
Zie ook:Havermout met lychee, ananas en walnoten
Ingrediënten voor 1 persoon
- sap van 1 klein blikje ananasstukjes (227 gram) en helft van de ananasstukjes
- 35-50 gram havermout (naar smaak / dikte naar wens)
- halve mango
- grote hand rozijnen
- 1 el geraspte kokos
Hoe maak je het?
Ik kwam op het idee voor dit ontbijtje, omdat ik een klein blikje ananas had gekocht waarvan ik de helft had gebruikt om een pizza te beleggen.
Meng de havermout met de ananassap en laat een nachtje wellen in de koelkast.
De volgende ochtend roer je dit goed door, snijd je een halve mango in blokjes en garneer je dit frisse ontbijtje met de rozijnen, geraspte kokos, stukjes mango en ananas.
That’s it!
Heb je ook een leuke, verrassende of frisse havermoutvariatietip (leuk woord voor Galgje!) laat het dan weten in een reactie 🙂
Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er dan een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Tag mij ( @hare_maristeit) in je foto of gebruik de HASHTAG #HareMaristeit in je onderschrift.
Wie weet zie je jouw creatie terug in een volgend artikel met lezersfoto’s 🙂
[bctt tweet=”Fris ontbijtje: Havermout bereid met vruchtensap!”]
5 reacties
Het klinkt zo heerlijk ?
Xoxo
Hmm dat klinkt goed! Ik welmihn havermout meestal een nachtje in (soja)yoghurt 🙂 met raw cacao nibs (van de action ;)) en rozijntjes.. sochtends n gesnipperd appeltje erbij en wat kaneel Hmm! Voordek van die nibs ten opzichte van chocolade is dat t niet “smelt” of zacht wordt door de yoghurt maar gewoon een hard stukje blijft :), wel is het wat bitterder dan normale chocolade dus moet je van houden..
Ja ik ken ze, die zijn lekker! Kruidvat heeft ze ook van eigen merk: heerlijk crunchy!
Wat een goed idee! Ik vind met amandelmelk, soyamelk of kokosmelk soms ook net wat te machtig, dit lijkt mij een heel goed alternatief! Ik ga het gauw eens uitproberen.
Het is echt een stuk frisser en een fijne afwisseling! Vooral in de zomer bereid ik havermout vaak met verschillende soorten vruchtensap.