Getest: Sans Soucis DD Cream + VIDEO!

sans soucis DD Cream

Wordt wakker allen, want…. there’s a new Beauty Vlogger in town!!!

Grapje natuurlijk: ik heb geen beautyblog-of vlogger ambities. Maar voor deze post heb ik wel mijn trots en principes opzij gezet en een klein filmpje gemaakt.

Van Sans Soucis kreeg ik namelijk een product cadeau, waarover ik oprecht enthousiast ben. Maar… dat is niet echt in foto’s uit te beelden, want dan zou ik misschien beticht kunnen worden van het stiekeme gebruik van filtertjes of een camouflagestick.

Vaste lezers weten dat ik liever typ en fotografeer, dan film en iets demonstreer. Dus jullie snappen dat dit best wel een drempeltje voor mij was om overheen te stappen.
Maar voor jullie doe ik dat natuurlijk gewoon: No shame. No make up. En no filter ook. De horror…

Wat is het, wat doet het, wat kost het en wat vond ik ervan?

DD Cream staat voor ‘Daily Defense’.

Deze crème combineert de eigenschappen van een BB en CC Cream en geeft daarnaast effectieve bescherming met krachtige anti-oxidanten. Zo wordt de huid elke dag opnieuw beschermd tegen huidveroudering veroorzaakt door oxidatieprocessen.

sans soucis dd cream

De Sans Soucis DD cream gaat huidveroudering tegen, perfectioneert de teint en laat de huid stralen. Ook wordt de huid beschermd tegen uv-stralen met een SPF 25.

Mooie woorden en beloftes natuurlijk, en of het huidveroudering tegengaat kan ik (nog) niet beoordelen. Wel durf ik met het hand op mijn hart te zweren dat ik oprecht vind dat mijn huid meer straalt en mijn teint mooier en gelijkmatiger is, wanneer ik deze crème gebruik.
Zo heb ik al meerdere complimenten van verschillende mensen gehad, waaronder de vraag of ik misschien ZWANGER was, omdat ik zo straalde.

sans soucis DD Cream

Wat mij het meest heeft verbaasd over deze crème, is dat het niet aanvoelt of eruit ziet als een foundation, maar wel een beetje een camouflerend effect heeft.
Voor mij doet het wel méér dan een gewone BB Cream.

Het geeft niet af op je vingers (of kleding), maar verdoezelt wel oneffenheden. Ik gebruik foundation normaal gesproken alleen om pigmentvlekken of donkere kringen onder mijn ogen te camoufleren, maar dit heb ik op een goede dag dus niet echt nodig met deze crème.

En met een goede dag bedoel ik: geen uitbraak van extreme hormonale pigmentvlekken of een slapeloze nacht.
Mede-ouders van newborns of peuters, weten wat ik hiermee bedoel.
Wanneer deze dingen wél aan de orde zijn, heb ik helaas grover geschut nodig.

Maar wanneer het leven voor deze 38-jarige vrouw meezit en ik maar minimaal in de kreukels wakker word en geen belangrijke afspraken buiten de deur heb: dan volstaat voor mij deze DD Cream, met een beetje bijtekenen van mijn wenkbrauwen, snelle veeg mascara en lipstick.
Een 1 minute make up routine, waarmee ik ‘good to go’ ben voor simpele bezoekjes aan bijvoorbeeld het schoolplein of de supermarkt.

Voor een belangrijke afspraak buiten de deur of een avondje stappen, trek ik meer uit de kast. Voor ‘gewone dagen’ ben ik best een bescheiden en simpel mens, maar wil ik (ijdel als ik ben) ook weer niet met een blote billen gezicht de deur uitstappen. Want dan vragen mensen namelijk of ik ZIEK ben of slecht geslapen heb.

Deze Sans Soucis DD cream (30 ml €25,95) is HIER verkrijgbaar in twee kleuren; light & dark.
Ik heb overigens de light variant gebruikt en mijn huidskleur is licht getint.

Maris test: Sans Soucis DD Cream

For your viewing pleasure, heb ik deze wondercrème op mijn onopgemaakte smoeltje gesmeerd en gedemonstreerd in deze video (NO EDITS):

Mocht je het leuk vinden om het als eerste te weten wanneer ik weer iets probeer op YouTube, dan kun je HIER abonneren op mijn prille kanaal.

Je bent gewaarschuwd: ik heb me nog niet verdiept in hoe ik dit account mooier of aantrekkelijker kan maken. Dit staat op mijn To Do List voor de zomervakantie en tips zijn welkom in de reacties 😉

Vraagje aan mijn mede 30-something lezeressen: wie van jullie heeft er ook het idee dat je er ZIEK uitziet wanneer je NIETS op je gezicht smeert?
Laat het weten in een reactie 😉

Getest: Sans Soucis DD Cream Click To Tweet

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

0

Reader Interactions

Comments

 1. Het effect van de crème is zo groot, had ik echt niet verwacht! Ik heb weleens een gekleurde dagcreme gebruikt bijvoorbeeld, maar dan kreeg ik echt zo’n glimkop en het maakte mijn huid ook niet egaal. Ik vind je filmpje superleuk! 😀 <3

  • Dank u, dank u 🙂 Ik had het ook niet verwacht en daarom wilde ik het ook in een filmpje laten zien. Komt op foto’s toch anders over! Ik had ook niet eerder goede ervaringen met BB Creams, dus was echt verrast met deze!

 2. Ik heb onlangs ook eens foundation geprobeerd. Maar door al dat gedoe met die kapotte mondhoeken (en inmiddels een hardnekkige ontsteking van de huid om mijn mond, neus en kin die over is gegaan in een vorm van eczeem) kan ik nu al maanden NIETS gebruiken in die regio. Geen zonnebrandcrème, geen lippenstift, DDML, serum. Niets. Bagger. Ik vind de video heel leuk! Leuk om je stem te horen en te zien wat je doet. Met zo’n product is dat misschien ook wel beter dan alleen op foto’s.

  • Ja, dat was even een drempeltje waar ik overheen moest stappen. Maar in video is het effect idd duidelijker zichtbaar dan met foto’s, dus ‘for the greater good’ heb ik mezelf maar over mijn videofobie heengezet 😉
   Wat klote van je mondhoeken! Lijkt me ook iets dat je constant voelt en dat vreselijk irriteert met eten, drinken en praten 🙁
   Ik loop nu op deze zonnige dagen altijd buiten met een hoedje op mijn hoofd. Niet als fashion statement (hoewel het wel handig is om uitgroei bijwerken even uit te stellen), maar om de pigmentvlekken zoveel mogelijk te beperken. Voor de ergste uitbarstingen (bovenlip en voorhoofd) heb ik een nasty zalfje (op recept) en daar heb ik soms ook last van. Nu voelt mijn bovenlip ook eczeem-achtig aan en moet ik voorzichtig zijn met zonnebrand smeren (prikt!) en make-up (prikt! rood! lelijk!).
   Leuk hoor, gracefully aging 😉

 3. Ja! Herkenbaar van de pigmentvlekken. Heel duidelijk zichtbaar op mijn wangen en in de zomer zeker. Nu ontkom ik er gewoon niet aan en smeer ik daar met factor 50. Maar ja. Op dé plekken om mijn mond kan dat dus nu even niet. En ik vind de pigmentvlekken op mijn bovenlip ook heel vervelend. Lijkt het net alsof ik een snor heb 🙁 Ach ja…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *