Geneugten des Wordfeuds

Volgens sommige vrienden en familieleden ben ik een ‘Taalnazi‘.
Dit vind ik best grappig klinken, maar zelf vind ik het wel meevallen.

Ik ben wel redelijk taalgevoelig, ik houd van woordgrapjes en woordspelletjes en ik moet ook eerlijk toegeven dat ik me in sommige gevallen kapot kan ergeren aan storende of slordige taalfouten in persberichten of op websites. Vooral aan die van me eigen 😉

Helaas heb ik in mijn directe omgeving weinig medeliefhebbers van woordspelletjes, dus besloot ik om eens online tegenspelers te gaan zoeken.
De afgelopen jaren heb ik onder een steen geleefd, want de hele Wordfeud-hype is me volledig ontgaan. Maar inmiddels ben ik ‘hooked’ en behoorlijk fanatiek.

Een dag geen woordjes gelegd of geen potje gewonnen, is een dag niet geleefd. En ja: ik realiseer hoe sneu dit klinkt.

Wordfeud is het nieuwe Tinder?

Toen ik onlangs op Twitter riep dat ik leuke nieuwe tegenstanders zocht om tegen te Wordfeuden (Wordfeuten?) kreeg ik meteen uitdagingen verzonden van een aantal leuke lezeressen en Twitteraars, tegen wie ik nog steeds erg graag speel.

Maar je raadt het al: ik kreeg ook speluitnodigingen van een aantal low life losers.

De eerste keer dat ik woorden als ‘SLET‘ of ‘GEIL‘ voorbij zag komen, dacht ik nog heel naïef: ‘Dit is vast toeval en hij heeft verder alleen maar k*tletters…’

Die fase waarin ik nog uitging van het goede van mijn medemens, was van korte duur. En dan leg ik dus ook liever ‘NEEN’ neer, dan een mooier woord dat meer punten oplevert, voordat ik het spel verlaat.

Oké, misschien ben ik toch wel een klein beetje een taalnazi.

Want dat ‘NEUKE‘ door Wordfeud goedgekeurd wordt, vind ik stiekem nog schokkender dan dat zo’n kneus een lolletje heeft door een vies woordje neer te leggen.
En ja: het is aanvoegende wijs, maar come on: wie heeft er ooit een zin gezegd of geschreven met ‘NEUKE’?

Ik bedoel: mijn ‘DUBIO‘ wordt afgekeurd, maar ‘NEUKE‘ mag wel?!
Maar ik bemoei niet…

En dan is er nog de chatfunctie op Wordfeud:

Je denkt leuk een woordspelletje tegen iemand te spelen, maar wordt vervolgens bestookt met Tinderachtige chit chat.
Bovenstaande tegenspeler had mij gevonden via Twitter en hij wacht nog steeds op een reactie.

Iemand vriendelijk groeten, succes wensen of feliciteren met de overwinning vind ik oké, maar sommige tegenspelers verwarren Wordfeud met een chatbox.

Een paar dagen nadat ik Wordfeud had geïnstalleerd en belaagd werd met ‘Hoi hoi’s’ en vragen over wat ik zoal doe in het leven, besloot ik mijn profielfoto te vervangen met een regenboogkwarktaart.
Nu ik nog maar tegen een vast groepje tegenstanders (ook allemaal met echte profielfoto) speel, heb ik dit weer gewijzigd in mijn eigen gezicht.

Na mijn oproep op Twitter, waarschuwde iemand mij: Wordfeud zou als een soort dating app dienen, voor mensen met een relatie.
Ik dacht dat dit wel mee zou vallen, maar ik blijk toch echt een tikkeltje naïef te zijn.

Zo stuurde een ogenschijnlijk leuke (en heel goede) tegenstander mij deze berichtjes:

 wordfeud chat sex

Hier baal ik dus serieus van, want ik speel uiteraard niet meer tegen hem. En hij was helaas één van mijn meest fanatieke tegenspelers van wie ik nog niet gewonnen had.

En ja: ik realiseer wederom hoe sneu dit klinkt…

Wordfeudfanatisme

Inmiddels heb ik mijn draai gevonden op Wordfeud.
Ik speel nog maar tegen een vast groepje mensen en ik probeer dit trouw iedere dag te doen.

Het was voor mijn innerlijke taalneuroot een tikkeltje lastig om niet voor de mooiste woorden te gaan, maar voor de meeste woordwaarde.
Maar de spelletjesnazi in mij, maakt zich tegenwoordig ook schuldig aan het neerleggen van rare verbasteringen, toegestane Engelse woorden en de spuuglelleke aanvoegende wijs.
Want het is immers een spelletje en ik houd nou eenmaal van winnen.

Die eerste potjes vond ik het moeilijk te verkroppen, dat een door mijn tegenstander slim neergelegd tweeletterwoordje als ‘EX‘ of ‘ZO‘ met driedubbele letter-of-woordwaarde meer punten opleverde dan mijn bijvoorbeeld prachtige ‘MAKREEL‘ van zeven letters.

Inmiddels heb ik deze teleurstelling een plekje kunnen geven en doe ik fanatiek mee met het maken van dichtgetimmerde blokken vol woorden en zoveel mogelijk punten verdienen met het neerleggen van slechts één of twee letters.

Mijn hoogste score was op een willekeurig bord, waar ik toevallig bij de eerste beurt alle zeven letters neer kon leggen op prachtige stenen met extra punten:

Zestienhonderdzestig punten (!?!?!) met het eerste woord tegen een voor mij nog onbekende speelster: ik dacht dat ze meteen zou afhaken.

Maar ze heeft het potje waardig uitgespeeld met schitterende woorden en momenteel is ze mijn favoriete en meest fanatieke tegenspeelster, van wie ik ook regelmatig verlies.

En dáár houd ik dus van: spelletjes die me scherp houden en uitdagen, ook als ik niet altijd win.
Je zou het misschien niet denken, maar met spelletjes kan ik ondanks mijn fanatisme ook heus best goed tegen mijn verlies.

Al verlies ik liever met ruim 100 punten, dan met nét 10 punten.
Want dat is k*t.

Mijn Blog BFF Minke (van Minkepins.nl) is ook één van mijn favoriete tegenspeelsters en Wordfeud is bijna dagelijks een gespreksonderwerp voor ons.
We twijfelen over elkaars woorden (‘Jij speelt vals: dit heb jij opgezocht!?’) of spellingvaardigheden en bestoken elkaar met bewijsmateriaal.

Ik leer een hoop nieuwe woorden (waaronder lelijke straattaal) en ook pluk ik nu de vruchten van het overhoren van basisschoolproefwerken. In het heetst van de strijd herinner ik mij soms de meest onbenullige woorden uit de Aardrijkskunde-of Geschiedenisboekjes van mijn zoon.

Ook offline levert het grappige gesprekjes op met mijn vriend:

Hij: ‘Ga je mee naar bed?’
Ik: ‘Nee, ik moet eerst nog even je zusje inmaken.’

Voor de mensen die zich vanwege mijn nieuwe hobby nu zorgen maken om mij: no worries!
Afgelopen weekend ben ik nog uit eten en naar een nachtclub geweest: offline en met échte mensen.

En dan ga ik nu weer de zondag van een paar mensen op Wordfeud verpesten met wat tweeletterwoorden en driedubbele woordwaarde

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

1

Reader Interactions

Comments

  1. Hilarisch!!! Wat een mafklappers heb je er tussen zitten.Wel weer stof tot bloggen😂😂😂

  2. Kipseks 😀 Mijn hemel, wat een verhaal. En van die vent die spanning zoekt. Doe ff normaal (denk ik dan). Ooit heb ik het spelletje ook gedaan (maar geen tijd meer voor). Ik moet er ook maar niet aan beginnen volgens mij. En indien wel, dan met een foto van Ma Flodder ofzo 😉

    • Begin er niet aan: save yourself!!! 😉
      Ik vind het heerlijk om te doen als ik niet kan slapen. Maar sinds dit artikel online staat krijg ik heel veel uitnodigingen en vrees dat ik er niet aan toekom om tegen iedereen te spelen. Een klein groepje vaste tegenstanders is leuk, maar anders wordt het inderdaad een parttime baan en daar heb ik ook geen tijd voor haha

  3. Jeetje… Je bent inderdaad nergens meer veilig lijkt het. Seks zoeken via Wordfeud…wat een wereld! Ik moest heel erg lachen om ‘daten’ en dan ‘neen’!! Wordfeud is niks voor mij, ik leg gewoon woorden en heb er een bloedhekel aan als mensen alleen maar willen blokken enzo… Ik ga voor de leuk, niet voor de tactiek en vind dat zo ontzettend kinderachtig. Dus voor mijn bloeddruk het maar weggegooid 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *