Be Gone Bugs! Fruitige Limonadebeschermers van strijkkralen

strijkkralen limonade
Er zijn twee dingen die ik irritant vind aan de zomer: pigmentvlekken in mijn gezicht (zucht…) en insecten.
Vooral insecten in mijn drinken: bugs, be GONE!

Met deze fruitige deksels van strijkkralen, is dit probleem verleden tijd.

Deze DIY is kidsproof + zomervakantieproof.

Wat heb je nodig en hoe maak je het?

strijkkralen

 • Strijkkralen
 • Ronde kraaltjessteekplaat
 • Schaaltjes om kleuren in te sorteren
 • Strijkbout
 • Bakpapier

Shoptip!
Bij IKEA scoor je een grote pot strijkkralen voor €4,99 en een setje van vier steekplaatjes (verschillende vormen) voor €1,99.
Hier kom je de regenachtige dagen in de zomervakantie wel mee door!

strijkkralen sorteren
Toen mijn zoon het nog niet kinderachtig vond om met strijkkralen te spelen, kon hij urenlang kraaltjes sorteren en mij instructies geven over wat ik moest maken.
Soms mis ik die tijd…

strijkkralen watermeloen

Op Pinterest vind je veel voorbeelden van leuke fruitige printjes.
Zoek maar eens op: Fruit, Lids, Beads en geef je over aan de keuzestress.
You’re welcome 🙂

strijkkralen deksels

Tips!

 • Druk niet te hard met je strijkbout op je knutselwerk, daardoor kan het vervormen óf versmelten met het steekplaatje.
 • Laat het na verwijderen goed afkoelen (voorzichtig: HEET!) en leg er een zwaar boek op, zodat het mooi plat wordt.
 • Ben je in je enthousiasme vergeten om een opening in het midden te maken? Dan zijn het gewoon fruitige onderzetters. Problem solved!

strijkkralen limonade rietjes

Mijn gekleurde melamine bekers van RICE zijn nét iets te groot eigenlijk, maar dit mag de pret niet drukken. Ook al is het een kleine doorn in mijn oog voor deze blogpost.
Ik heb geen passende doorzichtige glazen in huis. Alleen met printjes, maar dan waren de foto’s echte zoekplaatjes geweest.

En nu maar hopen dat die zomer gaat doorzetten en we nog vele limonadedeksels nodig zullen hebben!
Vinden jullie het leuk om met strijkkralen te freubelen?

Bekijk hier meer kidsproof DIY’s om een schoolvakantie door te komen!

strijkkralen limonade beschermer

Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn blog?
Maak je er een foto van en zou je het leuk vinden als deze in een volgend artikel met lezersfoto’s verschijnt?

Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de HASHTAG #haremaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.

Bugs, be GONE! Geen insecten in je limonade, met deze fruitige beschermers van strijkkralen! Click To Tweet

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

2

Reader Interactions

Comments

 1. Super leuk en vrolijk! Misschien dat ik me er nog aan ga wagen 🙂 Ik gebruik nu gewoon cupcake vormpjes om vliegjes weg te houden.

 2. Deze staan al heel lang op mijn lijstje om te maken! Strijkkralen zijn (net als kleurboeken…) ook heel leuk voor volwassenen. Een tijdje terug heb ik de Mona Lisa gemaakt…(dankzij een Pinterest patroontje hoor).

  • Wat een leuk idee! Dat ga ik opzoeken voor deze zomer 🙂
   Ik was met mijn zoon twee jaar geleden op een te gekke LEGO-expo met waanzinnige LEGO-kunstwerken, waaronder dus grote afbeeldingen van als Jimi Hendrix, het meisje met de parel en Mickey Mouse. Giga mozaïek kunstwerken van LEGO, echt heel gaaf! Misschien dat mijn zoon voor zoiets wel te porren is op een regenachtige dag in de zomervakantie, want kleine knutselwerkjes met strijkkraaltjes zijn natuurlijk ‘vet kinderachtig’. Wordt vervolgd, thanks voor de inspiratie!

   • Het meisje met de parel… hmmm, klinkt alsof ik ook nieuwe inspiratie heb gekregen! Lang leve de vakantietijd. PS Voor de Mona Lisa heb je wel een extra zakje (of twee) zwart nodig.

    • Goed om te weten, thanks! Als je op mijn blog zoekt op “The Art Of The Brick” zie je foto’s van de LEGO-expo en close ups van de “schilderijen”. Voor de parel hadden ze een steentje uit een Harry Potter bouwpakket gebruikt ?

 3. Dit is zo leuk!! En eigenlijk ook so not me, ik heb gisteren nog een bak met deze kraaltjes weggegooid (don’t hit me) ik was aan het ontspullen 😉

  Echt een heel leuk idee ik zou dit aan mijn dochter moeten laten zien zodat ze ziet dat je veel leuke dingen kunt maken zolang je maar creatief bent.

  • Als het 6 weken regent deze zomervakantie, koop je gewoon een nieuwe bij IKEA 😉
   Ik twijfelde tijdens mijn ontspullen project ook of ik het moest houden of niet. Mijn zoon speelt er al jaren niet meer mee en mijn dochter propt alles nog in haar mond of neus. Maar dit ideetje speelde nog in mijn achterhoofd en wie weet, zwicht Mika nog als het nonstop regent straks?

 4. Oh wat een geinig idee!! Was vroeger ook echt verzot op strijkkralen. Duurde me alleen altijd te lang voordat mama het ging strijken, want ondertussen had ik alweer nieuwe creaties bedacht, haha. 🙂

 5. Oeh, deze heb ik eerder gezien! Ik heb kralen nog wel ergens op zolder gezien. Ik vind ze heel leuk! Ook als onderzetter misschien wel. Alleen ik ben bang dat mijn vriend het niks vind, want die vindr de borden met fruit zoals deze limonadebeschermers van zijn ouders al vreselijk… 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *