Eetdagboek van een Flexitariër Week #3

eetdagboek

Waar de eerste week van deze eetdagboekreeks vooral uit ‘meerdaagse pannen met VOER’ leek te bestaan en week twee wel een burgerweek leek te zijn, is het thema van deze derde week ‘soepweek’ 🙂

Ik was afgelopen week lang en veel ziek en had nergens echt trek in.
Een aantal boodschappen die ik in huis had gehaald om deze week mee te koken:


De meeste dagelijkse boodschappen koop ik bij onze buurtsuper en eens per week ga ik naar een grote Albert Heijn. Met een buurtsuper in de straat, komt het er gewoon niet van om vaker ‘de onderneming’ naar Oom Albert (10 minuten fietsen) te maken.

Maar ik ga er nu dus braaf wekelijks heen om dingetjes te kopen die ze bij onze toch wel beperkte buurtsuper niet hebben. Zo heb ik nu al weken geen melk meer gekocht en ben ik helemaal gewend aan de smaak van Oatly (havermoutmelk) in mijn koffie en bereid ik hier ook ‘s ochtends mijn havermout mee.

Onze buurtsuper verkoopt wel vegaproducten van Vivera, maar ik vind de vega huismerkproducten van Appie erg fijn en ook probeer ik iedere week iets nieuws van de Vegetarische Slager.
Voor deze week wilde ik de Mc2 Burgers proberen en kocht ik ook tempeh ketjap en Mexicaanse vegaburgers.

Maandag: Tempeh Ketjap

Ik voelde me vandaag al niet zo top, maar dacht dat het een gewone verkoudheid was. ‘s avonds maakte ik snel tempeh ketjap, met een beetje rijst, ei en (in sambal gewokte) peultjes.

tempeh ketjap

Op mijn blog vind je het recept voor Tahoe Tempeh Ketjap en dit was me nog niet gelukt met zelfgemarineerde tempeh.
Deze reeds gemarineerde tempeh was echt top! Ga ik zeker vaker kopen dus.
Wanneer ik tofu (tahoe) in ketjap marineer en bak wordt het mooi bruin, maar tempeh komt bij mij eigenlijk toch altijd wel een tikkeltje (te) zwartgekleurd uit de pan.
Maar het smaakt er niet minder lekker door 🙂

Dinsdag: AVG zonder A

Vandaag begon ik al aan te voelen dat ik een griepje onder de leden had. Ik werd met het uur vermoeider en lamlendiger en had ‘s avonds niet echt trek.


Op het menu stond AVG (Aardappelen, Vlees, Groenten) maar ik heb de V (Mexicaanse Vleesvervanger) gedeeld met Norah en de aardappelen geskipt.
Ik kreeg het maar met moeite weg en het smaakte me niet, maar het leek me toch wel goed om maar gewoon te eten.

Woensdag: Wortelsoep

Vandaag voelde ik me echt hondsberoerd, blafte ik als een zeehond en had ik ontzettende keelpijn. Ik besloot een heeeeeel grote pan van één van mijn lievelingssoepjes te maken.

wortelsoep

Normaal gesproken maak ik deze fluweelzachte en romige wortelsoep met krokant gebakken salie en chorizo, maar ik had nu echt geen zin in chorizo.
Een krokante en zoute bite aan deze soep is wel een ‘must’ en ik besloot het eens te maken met zelfgemaakte croutons. Ik marineerde in blokjes gesneden brood met olijfolie, gedroogde salie, peper en zout en roosterde dit kort in de oven. Lekker!

Een goede vegavervanger dus, voor dit soepje!

Donderdag: Thee en Soep

Ik hield het gisteren niet voor mogelijk, maar vandaag voelde ik me nóg beroerder.

Ik lag heel zielig te rillen onder een dekentje en heb de hele dag geteerd op liters thee en een kommetje soep.

wortelsoep
Soep is echt mijn favoriete comfortfood wanneer ik me ziek voel. Volgens Seth was de soep iets te gekruid, maar hier proefde ik niets van want mijn smaakpapillen waren helemaal kapot.

Vrijdag: Soep & Pudding

Ik had dit nasty griepje echt onderschat. Meestal is het een troost op een dag dat je je hondsberoerd voelt, te weten dat je morgen beter zult voelen wanneer je opstaat.
Vandaag was dus niet zo’n dag, ik voelde me nog k*tter dan gisteren en werd inmiddels een beetje wanhopig en krankzinnig. Ik ben geen inspirerend of leuk persoon wanneer ik ziek ben.

pudding

Ik at wéér wortelsoep en een paar hapjes pudding. Niet omdat ik hier trek in had, maar gewoon om het te proberen. Ik had namelijk een leeg puddingbakje nodig voor een DIY die nog online verschijnt en moest bestuderen hoe de saus over de pudding heendruipt.

Vorige week at ik ook pudding en maakte ik een Pacman Piñata van een leeg puddingbakje. Ik ben alvast vooruit aan het werken voor Sint Maarten en Sinterklaassurprises 🙂

Maar deze pudding belande dus al snel in de prullenbak, want ik proefde niets en had geen trek.

Zaterdag: Witlof Ovenschotel

Mijn wanhopigheid had op deze dag een dieptepunt bereikt. Ik dacht dat ik me niet nóg slechter kon voelen, maar vandaag ging mijn gehoest en gesnotter gepaard met hevige griepspierpijn en koortsaanvallen.

Ik voelde me superslap en kon het idee van wéér een dag alleen soep en thee niet verdragen.
Ik maakte een vegetarische witlofovenschotel met o.a. kerrie en appel die lekker licht verteerbaar was.

witlofovenschotel
Ondanks dat ik tegen heug en meug zat te eten, kon ik wel proeven dat het lekker was. Maar wederom smaakte niets me goed: zo jammer!

Zondag: Bananencake & Vega Big Mac

Ik kan niet goed ziek zijn. Alleen maar op de bank hangen maakt dat ik me nóg ellendiger voel. Ik besloot een bananencake te bakken met walnoten en chocolade, waar we dan de komende dagen van konden ontbijten, lunchen of snacken.

bananencake

Je raadt het al: ik heb hier niet veel van gegeten, maar volgens Seth rook hij heel lekker 😉
‘s Avonds wilde ik de Mc2 Burgers van de Vegetarische Slager gebruiken voor onze geliefde Home Made Big Mac Hack.

vega big mac
Deze viel een beetje tegen helaas en ik had er na een paar happen ook geen zin meer in.
Mijn smaak is nu niet betrouwbaar, maar ook Seth was niet rete-enthousiast.
Hij vond het wel een lekkere burger, maar geen goed lijkende vervanger voor een runderburger.
Heeft iemand hier misschien een suggestie voor?

Ik heb nu een aantal producten van de Vegetarische Slager geprobeerd (waaronder de vegetarische Filet Americain en de Vega Gehacktballen) en hier was ik echt diep van onder de indruk.
Ongelooflijk hoe écht deze vleesvervangers smaakten, dus mijn verwachtingen van de Mc2 Burger waren wellicht wat te hoog (of verkeerd?).

Deze week voelde ik me ook niet geweldig en at ik heel inspiratieloos (en smaakloos) weer veel soepjes. Dus nu twijfel ik of ik wel door moet gaan met deze eetdagboekreeks.

Wordt wellicht vervolgd. Of niet 😉

0

Reader Interactions

Comments

 1. Hmmm vreemd. Ik vind de hamburger van de Vega slager echt goed. En hij wordt ook goed gewaardeerd over het algemeen. Zou het nog eens een kans geven. 😊

  • Wij vonden ‘m ook zeker niet verkeerd, maar wij vonden het niet naar een runderburger smaken. Jij wel?
   Wellicht moet ik het nog een keer proberen wanneer mijn smaakpapillen weer in orde zijn 😉

 2. Ik vind die burger ook niet zo’n toppertje hoor. Ik heb zelf geen goede vervanger die lijkt op een rundvleesburger. Maar zelf kies ik altijd de vega(n) burger van eigen merk van ome Ap. Die vind ik zelf lekkerder dan die van de vega slager. Ik hoop dat je wat bent opgeknapt! En doorgaan? Zeker wel! Ik vind de reeks heel erg leuk! 💛

  • Ah, dank je wel 🙂
   Ik ben nog niet helemaal opgeknapt, maar heb al wel lekkere dingen in huis gehaald voor hopelijk iets meer variatie komend weekmenu. Die van vorige week (soep, soep en nog meer soep) laat ik even voorbijgaan 😉
   Welke burger van Oom Albert bedoel je? Vind sowieso de huismerk burgers van Appie erg goed! Misschien moet ik loslaten dat er een geschikte rundvleesburgervervanger is, is ook geen drama 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *