DIY: Paddenstoel Voorraadpotten

paddenstoel-pot
Hadden jullie gezien dat er vorig weekend een gastartikel van mij op de website van Telegraaf’s VROUW stond?
Ter inspiratie voor de regenachtige dagen deze zomervakantie, maakte ik deze paddenstoel potten.

Leuk om met je kids samen te doen wanneer de verveling toeslaat! En handig voor jezelf, want je hebt immers nooit genoeg voorraadpotten in huis. Althans: ik niet.

Mocht je mijn gastblog vorige week gemist hebben, niets aan de hand: vandaag deel ik deze How To ook op mijn eigen site! 

Benodigdheden

Glazen potten.
Ik vind het leuk om verschillende formaten te gebruiken voor een speels effect.

Let er wel op dat de onderkant van de potten ‘recht’ is. Het resultaat wordt minder mooi wanneer er een welving in het glas zit.

paddestoel potten benodigdheden

 Acrylverf in de kleuren rood, wit en groen.
Het mooiste effect krijg je met twee verschillende tinten groen, maar één kleur groen volstaat ook. Ook kun je natuurlijk groen met wit mengen, voor een lichtere kleurtint.

 Kwasten/penselen, een beker water (voor je kwasten), een wegwerpbordje om de verf op te spuiten en toiletpapier (om je kwasten af te vegen).

How To & Tips

Breng met een dun penseeltje de omlijning aan voor het gras. Teken afwisselend hoge, lage en schuine grassprieten die verschillende kanten opspringen.

paddestoel potten stap 1

Het is niet leuk om van buitenaf de bodem (aan de binnenkant) te zien als het klaar is. Begin dus wat hoger met het ‘schetsen’ van de grassprieten en niet helemaal onderaan de pot.

paddestoel potten how to

Met een groter penseel kun je daarna het gehele groene vlak en de sprieten inkleuren. Ik heb dit afwisselend met verschillende tinten groen gedaan, zodat er meer diepte ontstaat.
Dit kun je het beste snel achter elkaar doen, zodat de kleurtinten mooi in elkaar overlopen.

Ik heb drie lagen groene verf aangebracht, voordat ik het mooi dekkend vond. De onderkant van de potten heb ik niet geschilderd, want dit zie je niet wanneer het gevuld is en dit voorkomt krassen/strepen of beschadigingen van het oppervlak waar je de potten neerzet.

De deksels hadden maar twee lagen rode verf nodig. Breng indien nodig nog een klein beetje extra aan, daar waar bijvoorbeeld de houdbaarheidsdatum op de deksel geprint is.

Wanneer de rode verf volledig opgedroogd is, breng je met een klein penseel en witte verf de stippen van de paddenstoel aan. Dit hoeft niet netjes op een rijtje en ze hoeven ook niet allemaal even groot: echte paddenstoelen in het wild zijn immers ook niet perfect!

Vergeet niet om op de rand wat ‘halve’ stippen aan te brengen, dit maakt het net wat levendiger.

paddestoel potten schilderen

Zoals je op deze foto ziet, vond mijn zoon het hartstikke leuk om samen glazen potten te beschilderen. Alleen had hij er geen zin in om paddenstoelen te schilderen, want: ‘Dat is voor kleuters of voor meisjes’.

In het kader van de artistieke vrijheid, heb ik hem dus lekker laten doen waar hij zelf zin in had. Zijn project werd een potdicht geschilderde oranje ehm… ik weet eigenlijk niet wat het moet voorstellen. Maar er zit LEGO in, hij is er blij mee, we hebben een gezellige middag gehad samen en dat is het enige dat telt.

paddenstoel-potten

Ik heb mijn paddenstoel voorraadpotten gevuld met cornflakes en rietsuiker. Dit ziet er toch veel gezelliger uit op een keukenplankje of in een voorraadkast?

Laten we hopen op een zonnige zomervakantie, maar hopelijk heb je wat aan deze DIY op een regenachtige dag!

paddenstoel potten VROUW


Foto: mijn gastartikel op de website van VROUW.

 

Ga je aan de slag met deze DIY?
Deel er dan een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne

Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit IN je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s 🙂

 

Kidsproof DIY: maak paddenstoel voorraadpotten met lege potjes en een beetje verf! Click To Tweet

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

1

Reader Interactions

Comments

  1. Dit is super cute!! Waarom ben ik niet zo creatief…Heel gaaf om te zien en ook nog leuk om dit samen met de kiddo’s te doen.

    • En heel erg makkelijk! Hier hoef je niet creatief voor te zijn hoor, je hebt er alleen een regenachtige dag in de zomervakantie en een paar materialen voor nodig 😉

  2. Wat een leuke diy! Vooral ook om alle kindershizzle in op te ruimen. Ik ga dit ook doen, maar dan met plastic potten denk ik .

    • Ja, perfect voor het opbergen van strijkkralen, pompons en al die keine knutselspullen 🙂
      Als je het hebt gemaakt en er een foto van deelt op social media, gebruik dan de hashtag #haremaristeit zodat ik het ook kan zien 🙂 Vind het altijd leuk om te zien als mensen iets van mijn blog gemaakt hebben!

  3. Superleuk idee, wij bewaren altijd de glazen potten en potjes om ze te beplakken/beschilderen dit is een heel leuk idee !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *