De dag die je wist dat zou komen….

En toen was het zover: mijn zoon en ik hebben dezelfde schoenmaat!
Je weet dat die dag een keer gaat komen en in mijn hoofd en hart blijft hij altijd een klein en schattig jongetje, maar boehoe: hij past nu gewoon mijn schoenen.
Maat 39 dus.

Ik ga mijn Dr Martens en toffe sneakers maar even uit het zicht bewaren, totdat hij weer wat gegroeid is.
Waarschijnlijk is dit over een paar weken al of wanneer ik een paar keer met mijn ogen heb geknipperd. Zo voelt het namelijk nu ook.
Belachelijk cliché, maar waarheid als een koe: het gaat ZO fakking snel!

Overigens hoef ik niet bang te zijn dat hij mijn schoenen gaat willen dragen. Want als er iets is dat ik inmiddels geleerd heb als moeder van een twaalfjarige, is dat ik 1) geen smaak heb, 2) de mode van nu niet begrijp en 3) stokoud ben.

Mijn dochter (die volgende week drie jaar oud wordt) zag dat ik foto’s maakte van onze kekke patta’s en kwam meteen aanrennen met haar regenlaarsjes.
Die moesten natuurlijk ook op de foto 🙂

Met haar moet ik dus wél op mijn hoede zijn met mijn spullen, want in haar belevingswereld is alles van ons SAMEN. Ze gaat er nu al regelmatig met mijn accessoires vandoor, zit altijd te azen op mijn make-up en wil standaard dezelfde nagellak als ik.
En dit laat ik met een glimlach toe, want over negen jaar krijg ik van haar misschien ook eyerolls als we samen gaan shoppen voor schoenen en moet ik aanhoren dat alles wat ik aanwijs ‘vet voor schut’ is.

En negen jaar lijkt nog zooooooo ver weg, maar ik keek vandaag nog eens weemoedig naar de babysneakers die ik voor mijn gevoel vorige week pas voor mijn zoon had gekocht…. Time flies!

We sluiten even af met nog een beetje weemoedigheid:

“Daar sta je dan
Je zag dit moment al zo vaak in je dromen
daar is ‘t dan
De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier
Ben je er klaar voor?
Kun je dat ooit echt zijn?”

4

Reader Interactions

Comments

 1. Ik dacht gelijk onooooo daar gaan je sneakers. Maar gelukkig heb je een wansmaak in zijn ogen. 😉

  • Gelukkig wel 😉
   En hij heeft waarschijnlijk ook in recordtijd maat 40 dus dan kan ik weer een paar jaar rustig ademhalen. Hoewel: mijn dochter loopt wel nu al graag op mijn schoenen rond 😂

 2. Haha!
  Ik verwacht eigenlijk niet meer dat mijn meiden mij gaan inhalen. De oudste is bijna 15 en heeft nog steeds maat 39. Ik heb al sinds mijn 11e maat 40/41.
  Dat houdt ze overigens niet tegen om af en toe op mijn oude schoenen te lopen. Zo zijn mijn gothic plateauzolen die ik uit jeugdsentiment bewaard heb al gesneuveld bij een verkleedpartijtje…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *