20/04/2017 | 1 reactie

Ciabatta met Mozzarella & Prosciutto

ciabatta mozzarella prosciutto pesto

Dit broodje is misschien niet superorigineel, maar wel heeeeeeel erg lekker!

Ik had een ramvolle koelkast met leftovers na mijn verjaardagsfeestje afgelopen weekend en al deze ingrediënten gewoon in huis. Deze ciabatta met prosciutto en mozzarella was binnen no-time klaar en is een heerlijke en makkelijk te bereiden lunch.

Ik gebruikte kleine ciabatta’s en een restje mozzarella, maar als je met meer mensen samen luncht, dan gebruik je natuurlijk een grote ciabatta en een hele bol mozzarella.

Wat heb je nodig voor dit Italiaanse broodje?

  • kleine ciabatta
  • paar plakjes mozzarella
  • 3-4 cherry tomaatjes
  • 1 el groene pesto
  • handje pijnboompitten
  • handje rucola
  • plakje prosciutto (of andere rauwe Italiaanse ham)ciabatta mozzarella prosciutto pesto

Hoe maak je dit simpele maar oh zo geweldige broodje?

Verwarm de ciabatta volgens de verpakking, maar haal het er voortijdig uit.
Snijd de ciabatta doormidden en besmeer de bovenste helft met groene pesto. Leg hier de plakjes mozzarella op en doe beide helften van de ciabatta nog even in de oven.

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Haal de ciabattahelften uit de oven en besmeer nu ook de onderste helft met groene pesto.
Beleg met rucola, tomaatjes, de ham en pijnboompitten.

Ik heb er zelf geen peper of zout aan toegevoegd, want de pesto en ham zijn voor mij al zout genoeg 🙂

ciabatta mozzarella prosciutto pesto

Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn blog?
Maak je er een foto van en zou je het leuk vinden als deze in een volgend artikel met lezersfoto’s verschijnt?
Tweet je foto dan @MarisMariaRenne of deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de HASHTAG #HareMaristeit en tag @hare_maristeit in je foto!

Lunchsuggestie: Ciabatta met pesto, mozzarella, prosciutto en tomaatjes! Click To Tweet

You like?
Dan vind je dit misschien ook lekker:

Broodje met Spinazie, Mozzarella, Avocado en Sambal
Broodje Oude Kaas met Rosbief, Honingmosterd en Pijnboompitten
Omelet Caprese

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

1 reactie

  • Beantwoorden Els 25/04/2017

    oeh heerlijk, ben echt dol op zulke broodjes

  • Laat een reactie achter