Date Night: Burgers eten op Amsterdamse Rondvaartboot

amsterdam canal tour

Bij een rondvaartboot denk je misschien meteen: ‘Dat is alleen leuk voor toeristen’ maar, hear me out!
Want ook wanneer je een stad goed kent, ervaar je een stad heeeeeeel anders vanaf het water gezien.

Mijn vriend is geboren in Amsterdam en kent iedere straat als zijn broekzak. Hij vindt het leuk om met ons in Haarlem te wonen (gelukkig maar…), maar zijn hart ligt in Amsterdam.
Nou is een bezoekje aan Amsterdam voor ons maar een kwartiertje reizen met de trein en na een avondje stappen gaan er ook nachtbussen, dus we komen er wel regelmatig.

Toen ik door Blue Boat werd uitgenodigd om één van hun boottochten te ervaren, wist ik zeker dat ik hier mijn vriend leuk mee zou verrassen.
Een paar weken geleden was hij jarig en had ik verteld dat ik hem ‘s avonds mee uit zou nemen. Verder vertelde ik hem niets en dit vond hij niet zo grappig 🙂

 

Een boottocht zag hij echt niet aankomen, maar hij was bij aankomst gelukkig meteen enthousiast 🙂

Via Blue Boat kun je verschillende arrangementen op een rondvaartboot boeken, voor één persoon tot groepen groter dan 25 personen. Maar ik wist dat ik mijn vriend blijer zou maken met een Hard Rock Burger dan met een ‘romantisch diner voor twee’ (wat ook tot de mogelijkheden behoort).
We are Burger People 🙂

rondvaart Hard Rock Burger Amsterdam

Mocht je mij nog niet zo lang volgen: we LOOOOOVE (Veggie) Burgers en ik heb in de Food Index van mijn blog ook een speciale Burgerrubriek!

Hard Rock Cafe Burger Cruise

Op het menu van de Hard Rock Cafe Burger Cruise kun je kiezen tussen twee burgers: de beroemde Classic Hard Rock Burger of de Veggie Hard Rock Burger.

hard rock cafe burger

De cruise (€39,50 per persoon) vertrekt iedere vrijdag en zaterdag om 19:00 vanaf de steiger direct tegenover het Hard Rock Cafe Amsterdam.
In deze 90 minuten durende boottocht zijn naast het burgermenu (burger naar keuze, potato wedges en een bite-size brownie) ook twee drankjes en nacho’s met salsa inbegrepen.

rondvaart Hard Rock Burger Amsterdam

Toen wij op de boot stapten was het nog licht buiten, maar halverwege de cruise viel de schemering en zagen wij de sfeervolle verlichtingen aangaan in Amsterdam.
Ook als je Amsterdam al door en door kent, is het echt HEEL leuk om zo’n tocht te maken en de zon onder te zien gaan. Echt een aanrader dus voor Amsterdamliefhebbers, om deze lente of zomer eens te doen!

Tijdens de cruise smulden wij natuurlijk van onze (very yummy) burgers, genoten we van het mooie uitzicht en luisterden we ook naar de geanimeerde kapitein die (in het Engels) leuke details vertelde over bepaalde grachten of panden.
En zo bleek maar weer, dat ook echte Amsterdamkenners toch nieuwe dingen en weetjes kunnen ontdekken over onze prachtige hoofdstad 🙂

Een kleine impressie van onze Date Night, die ik deelde op Instagram Stories:

Ik publiceer sinds een aantal maanden geen fotodagboekjes meer op mijn blog, maar deel op Twitter ( @MarisMariaRenne ) en Instagram Stories ( @hare_maristeit) nog wel af en toe backstage kiekjes en filmpjes.
Mocht je deze rubriek missen, dan kun je me daar volgen!

Na onze gezellige cruise werd Seth verrast door vrienden die ons opwachtten bij de steiger (SURPRIIIIIIISE!) en was het nog LANG gezellig.
Maar zoals ik al schreef: gelukkig gaan er vanuit Amsterdam ook nachtbussen naar Haarlem 😉 

0

Reader Interactions

Comments

  1. Dit ziet er super gezellig uit! Ook van de burgers loopt het water mij in de mond. Worden deze cruises ook in de zomer georganiseerd?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *