Bruiloft op Blijburg Beach

bruiloft-blijburg

De kans dat ik zelf ooit een verslag op dit blog zal typen over mijn eigen bruiloft, is kleiner dan 5% denk ik.
Ik ben namelijk niet zo trouwlustig en ik mis ‘The Bride Gene’.

Het liefst wil ik stiekem alleen met Seth samen naar Las Vegas vliegen en daar in een roze Cadillac + Drive In getrouwd worden door een slechte Elvis lookalike. Maar dit is helaas niet bespreekbaar voor Seth.
Hij zou graag een groot feest willen geven met veel familie en vrienden, maar dit zie ik weer niet zo zitten (lees er HIER meer over).

Mochten we wel ooit tot een compromis komen en een niet al te grote bruiloft in Nederland vieren, dan zou ik het bijna hetzelfde doen als Seth’s zusje deze zomer heeft gedaan.
Met toestemming van het bruidspaar mag ik vandaag een aantal foto’s en details delen met jullie. Omdat het zo’n schitterend strandfeest was met zulke mooie details, hoop ik dat lezers met trouwplannen hier wat inspiratie uithalen!

Ik deel onder andere de feestlocatie en waar de jurk, bloemdecoraties en taart gekocht zijn.
Enjoy!

blijburg-1 

blijburg3

blijburg aan zee

Eind juni gaven Seth’s zusje en haar (toen nog) verloofde elkaar het jawoord op het Amsterdamse Blijburg aan Zee.
Een supertoffe en intieme locatie op het strand, met een prachtige sfeervolle kapel, die later omgetoverd werd tot feestzaal.

blijburg-bruiloft

bruiloft bloemen

bruiloft schoenen

Het kleurrijke bruidsboeket en de sfeervolle bloemdecoraties zijn verzorgd door Bloemen op Locatie uit Amsterdam.

bruiloft zaal

blijburg-bruiloft-5

bruiloft-blijburg-3Bruidspaar samen met hun zoontje.

blijburg-bruiloft-6Kijk voor meer sfeerimpressies van trouwen op deze locatie op: instagram.com/dekapelvanblijburg

Omdat de huwelijksvoltrekking plaatsvond op de feestlocatie, konden we na het jawoord meteen naar buiten om in de zon te proosten op het bruidspaar.

Dit vond ik echt ideaal! Soms is het voor bruiloftsgasten namelijk best een heel gedoe om van locatie naar locatie te reizen. Alles op één plek is wel zo makkelijk. En dan is het een bonus wanneer alles ook nog eens op zo’n mooie en sfeervolle locatie kan plaatsvinden!

bruiloft blijburg

bruiloft maris sethMeer info over mijn outfit en de pré party stress, kun je HIER lezen.

bruiloft-blijburg-8

bruiloft 3

bruiloft gasten
Wij hadden ongelooflijke mazzel dat het op deze dag stralend weer was. Dat weet je natuurlijk maar nooit met Nederlandse zomers!
Gelukkig was deze locatie er ook op ingericht, dat het feestje binnen voortgezet kon worden indien het toch zou regenen.

Maar wij hebben dus voornamelijk buiten kunnen feesten en kinderen konden er heerlijk spelen en de zandheuvel op- en afrennen.

bruiloft blijburg strand

bruiloft-3
De bruiloft startte om 15:00, waarna er geproost en geborreld werd. Echt: de catering was SUPER! Volgens mij was er geen moment dat we zonder hapje of drankje in onze handen stonden.

Ik vind 15:00 ook een prima starttijd voor een bruiloft trouwens!
Soms heb je van die bruiloften waar je van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat te gast bent en waar lange ‘gaten’ in het programma voor de gasten kunnen zitten. Deze bruiloft startte meteen met een feestje na het jawoord en de stemming zat er direct in!

bruiloft food

party food blijburg aan zee

party food blijburg aan zee
Ik ben dol op buiten eten en de catering was waanzinnig! Ik heb heerlijk gesmuld van Gamba’s op de BBQ, superlekkere salades en een gepofte aardappel. Natuurlijk hield ik nog een plekje over voor….

red velvet naked wedding cake

bruidstaart-2
bruiloft taart close up

De bruidstaart!
Geen traditionele witte taart, maar een enorme Red Velvet Naked Wedding Cake met macarons en rood fruit.

Een ‘Naked’ cake betekent dat een taart niet bekleed is met marsepein of fondant. Hij is dus wel gevuld, afgesmeerd en gedecoreerd en zoals je ziet kan dit ook erg feestelijk zijn.
De taart was waanzinnig lekker en is gemaakt door Majesteit Taart uit Amsterdam.

bruiloft red velvet wedding cake

bruid

bruiloft strand
Ik begreep later dat dit kleine meisje (die op de foto onder de trouwjurk gluurt) had gezegd: Dit was ook de mooiste dag van MIJN leven!’
Dat snáp ik 🙂

De schitterende bruidsjurk is van Kenneth Winston en gekocht bij Yentl@deBruidssuite in Badhoevedorp.

bruiloft1

trouwen op blijburg

bruiloft-4

blijburg2Foto via Blijburg.nl

bruiloft2

Van het feest ‘s avonds heb ik niet veel foto’s kunnen terugvinden en dat is misschien ook maar beter 😉

beyonce-movesFoto: mijn andere schoonzusje en ik rocken onze smooth Beyoncé moves.

Het was érg leuk en het werd ook behoorlijk laat. Het was de kater de volgende dag (oké… dagen, ahum…) méér dan waard!
Tot slot nog een kleine sfeerimpressie van de bruiloft, die ik heb gemaakt met korte Snapchat filmpjes:

Als je het leuk vindt om me daar te volgen, kun je me vinden onder de naam: haremaristeit

 

Ik word nog steeds blij als ik deze foto’s terugzie: het was echt zo’n schitterende dag! En een prachtige bruid natuurlijk ❤
Als je nog niet getrouwd bent: lijkt het jou ook leuk om op het strand te trouwen?
DO share!

Heb je specifieke vragen over deze bruiloft? Laat het weten in een reactie en dan ga ik voor je achter het antwoord aan!

Ook een leuk artikel om te lezen: ‘Mijn Droombruiloft‘ met lijstjes van dingen die ik wel en vooral NIET wil 😉


Credits!
Niet alle foto’s in dit artikel zijn door mij gemaakt. Een aantal foto’s heb ik van Blijburg.nl gekregen en een paar zijn gemaakt door andere bruiloftsgasten.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

0

Reader Interactions

Comments

 1. Goh… laat ik nou (zo’n beetje) JOUW droombruiloft gehad hebben…mijn man en ik (hij Amerikaan, ik gewoon een gezonde Hollandse meid) hebben mekaar in een (Amerikaanse) chatbox leren kennen, en na vijf jaar van (zeg maar) ‘uitproberen’ zijn we met elkaar getrouwd in Las Vegas (ik in een rok van de GAP, gympies en een zelfbedacht t-shirt, hij in een kaki-broek en ook zo’n t-shirt, en dan hadden we nog twee getuigen die ook zo’n t-shirt droegen (zíjn beste (Iraanse) vriend uit LA en míjn beste (Canadese) vriendin uit de chatbox).

  Míjn ‘bruidskostuum’ was dus een rok van de GAP (= zeg maar een Amerikaanse Vero Moda), gympies en een t-shirt dat ik door iemand van eBay.com had laten drukken (op de mijne stond ‘I am the bride’ en de datum, op de zijne ‘I am the groom’ en de datum, en op die van de getuigen stond ‘I am the witness’ en de datum).

 2. Nog vergeten te zeggen dat we mekaar ‘ontmoet’ hebben (in de chatbox) op 6 juni 2000, in ‘het ech’t’ op 12 juli 2000, en getrouwd op 12 juli 2005.

  Enne… we zijn nog steeds dolgelukkig met elkaaR!

 3. Leuk, ik heb ook niet het trouw gen. Deze bruiloft lijkt me wel heel laagdrempelig. Dus inderdaad niet met veel te veel poespas en ellenlange programma’s en meerdere locaties. Als ik al zou trouwen zou het totaal niet traditioneel zijn. Mijn vriend en ik zijn namelijk niet traditioneel en ik zou dan wel willen dat die dag ONS weergeeft.

  • Ik ook. Toch heb ik volgens mij nog nooit ergens gezien dat zo’n bruiloftsvoorbereiding stressvrij gaat en word je toch beïnvloed door sociale druk of andermans verwachtingen/wensen. En dan haak ik dus al af ?

 4. Wow, ziet er geweldig uit! Ik hoefde ook nooit zo nodig. Uiteindelijk zijn we getrouwd tijdens in Sydney tijdens onze reis door Australië. Voor familie en vrienden arriveerden op onze trouwdag een uitnodiging voor een etentje na onze terugkomst. Verrassing al om en toch een gezellig feestje gehad :D.

 5. Een prachtige bruid en taart. Als ik dit zo zie wil ik ook trouwen ergens op een strand en zo een taart eten.

  Ik zou echt wel een keer in Vegas willen trouwen met een mooi wit jurkje wat niet op een bruidsjurk lijkt.

 6. Schitterende plaatjes van een schitterende bruiloft!! Wij hadden vorig jaar ook zo’n mooie trouwerij, waarbij alles perfect was.

 7. Ziet er super uit. Wat een geluk met het weer! En wij gaan volgend jaar echt trouwen in Vegas. Ik moet er ook niet aan denken in Nederland een groot feest te organiseren. We zijn druk aan het plannen, want er komt ook een roadtripreis bij. De jurk is al binnen (niet wit!), roze Cadillac would be nice, een drive in wil ik niet. Dat zag ik eens op tv en het was wel heel snel en niet romantisch. Ik wil echt lopen naar het altaar met muziek van Elvis en het liefst getrouwd worden door zo’n lekkere Amerikaanse oudere dame (zoiets als de moeder van The Nanny). Nog 13 maanden en ik ben de bruid!

 8. Ziet er een zaaaaaalige bruiloft uit! En een geweldige locatie!
  Husband en ik zijn heel eenvoudig getrouwd. In april besloten om te trouwen en een maand later, in mei, was het al van dattum 😀 Wij vijfjes, onze ouders en de getuigen. That’s it. Geen gedoe, zoals we het wilden 😉
  Wel zouden we ooit zo’n hernieuwing van de geloftes willen doen bij een speciale huwelijksverjaardag en dan mss een ‘groot’ feest willen geven. En dan zal het waarschijnlijk iets in de trant van jouw schoonzusje zijn. Lekker relax en zen op een strand. 😉

 9. Zo leuk om te zien altijd andere bruiloften!! 😀 Wij hebben ons trouwen ook al helemaal in ons hoofd hoe we het willen. Heel anders dan dit overigens, wel alles op 1 locatie trouwens. Heel leuk om mee te genieten hiermee!

   • Jazeker, heb er al over geschreven! (zie lifestyle in menu balk, dan trouwen). Wij trouwen volgend jaar in Nederland, maar niet voor de wet, dan doen we komende december in Colombia. Dit wordt geen bruiloft, alleen tekenen bij de notaris en als het nog lukt organiseren we daarna een etentje. De bruiloft in NL wordt een kleine bruiloft helemaal afgestemd op ons en hoe we in het leven staan. Hoe dat precies wordt dat verklap ik nog niet 🙂

    • Ik heb m’n excuses al aangeboden onder je laatste trouw-artikel 😉 Snap niet dat ik DIT nieuws gemist heb, volgens mij volg ik je overal?! Benieuwd naar alle updates!!!

     • Thnx maar dat is niet nodig hoor 😛 Ik mis ook weleens wat 😉 Ik hoop binnenkort weer een update te plaatsen. December komt immers al in de buurt!

 10. De tic van een oud-trouwtijdschriftredacteur: raden van welk merk de jurk is. En ik had het goed, yes! Ziet eruit als een heerlijk feestje. Ik ben het helemaal met je eens wat betreft de starttijd van 15 uur. Borreltijd is de leukste tijd van de dag, waarom zou je dan niet gewoon daarmee beginnen? 😉

  • Haha, waardoor herkende je deze jurk meteen dan? (Ik heb er overigens geen verstand van)
   Ik heb als student op veel bruiloften gewerkt (horeca) en heb zooooo vaak gasten horen mopperen en klagen over de lange gaten in het programma of de afstanden tussen locaties. Ben ik zelf ook niet zo’n fan van en vond het echt super dat op deze bruiloft alles metéén achter elkaar doorging op één locatie. Top geregeld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *