Boerenkoollasagne Quatro Formaggi met Noten

boerenkoollasagne met 4 soorten kaas en noten
Boerenkool is niet mijn favoriete groente. Eigenlijk vind ik het maar een muffe en droge grassoort. Niet dat ik weet hoe gras smaakt, maar je snapt hopelijk wat ik bedoel.

Voor een winterse stamppot verkies ik andijvie boven boerenkool en in een smoothie kan ik boerenkool ook alleen maar waarderen wanneer het gemixt is met zoete vruchten.

Boerenkool is echter wel een voedzame en stevige groente die zich prima leent voor het bouwen van een mooie lasagne. Maar dan wel met VEEL kaas om de muffige smaak te compenseren 😉

Mocht je dit recept gevonden hebben omdat je hoopte op een skinny gerecht met boerenkool (want: ‘Kale’ = Engelse vertaling voor boerenkool + hip superfood), dan moet ik je helaas teleurstellen.
Ik gok namelijk dat een portie van deze superlekkere lasagne met vier soorten kaas en crunchy noten ongeveer 95317 kcal bevat.


Ingrediënten voor 4 personen

boerenkoollasagne met 4 soorten kaas en noten

  • 3-4 el olijfolie
  • 1 prei, in halve ringen gesneden
  • 3 grote tenen knoflook (fijngehakt of uitgeperst)
  • 300 gr boerenkool, fijngesneden en gewassen
  • 150 gr ricotta
  • 150 gr Roquefort
  • 150 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 150 gr extra belegen kaas (of oude kaas), geraspt
  • 250 ml kookroom
  • 6 lasagnebladen
  • grote hand walnoten, fijngehakt
  • klein handje pijnboompitten

Hoe maak je het?

Vet een grote ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180 °C .
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de prei en knoflook, voordat je er de boerenkool aan toevoegt en dit ongeveer 5 minuten meebakt.

boerenkoollasagne met 4 soorten kaas en noten

Voeg de kookroom toe en gaar dit mengsel 5 minuten op laag vuur.
Hak de walnoten fijn.
Schep een laagje van het groentemengsel in de ovenschaal en leg hier drie lasagnebladen op.

boerenkoollasagne met 4 soorten kaas en noten

Bedek de lasagnebladen met een derde deel van alle kaassoorten en walnoten.

Verdeel hier nog de helft van het overgebleven boerenkoolmengsel over en smeer het geheel uit over de lasagnebladen.

boerenkoollasagne met 4 soorten kaas en noten

Leg hier weer drie lasagnebladen op en beleg dit met het laatste groentemengsel, waarover je alle overgebleven kaas verdeelt.
Strooi er de pijnboompitten over en bak de lasagne in ongeveer 20-25 minuten mooi goudbruin.

Laat even afkoelen voordat je het serveert en… eet smakelijk!

 

boerenkoollasagne met 4 soorten kaas en noten

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Stuur me een foto en wie weet staat deze (met credits) in een volgend artikel met lezersfoto’s !
Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de HASHTAG #HareMaristeit en tag @hare_maristeit in je foto 🙂 

boerenkoollasagne met 4 soorten kaas en noten

Lasagne met boerenkool en 4 soorten kaas Click To Tweet 0

Reader Interactions

Comments

  1. Het ziet er heerlijk uit en misschien is dit de manier dat ik dan uiteindelijk wel boerenkool zal gaan eten.
    Want daar hou ik niet van.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *