10/05/2017 | 5 reacties

Behind The Scenes Mei 2017 #1

Als je deze collage met foto’s van mijn eerste mei-overzicht ziet, dan zou je denken dat het hier altijd feest is, niet?
Dat is het niet hoor.

Soms vind ik het wel eens lastig om een persoonlijke blogger met een feestelijk en kleurrijk imago te zijn. Want net als in ieder ander mensenleven, gaat bij mij heus ook niet altijd alles op rolletjes, zonder schade, schande, grote of kleine drama’s.
En dan zou ik willen dat ik ooit gekozen had voor een carrière als foodblogger of beautyblogger, zodat ik het leuk alleen over mijn nieuwe mascara of een seizoensrecept kon hebben.

Mijn gras is waarschijnlijk dan wél weer groener dan bij jou. Maar dat komt omdat er bij ons in de tuin simpelweg niet tegenop te maaien is en ik in twee jaar tijd al drie grasmaaiers versleten heb.

Op dit moment spelen er wat dingen in mijn privéleven die me verdrietig maken en erg bezighouden.
En op het moment dat ik dit schrijf denk ik ook: ‘Dit moet ik niet delen op mijn blog, want dan lijkt het alsof ik aandacht zoek of mezelf zielig vind’.

Dit is allemaal niet aan de orde en daar zit ik ook helemaal niet op te wachten: niemand hoeft zich zorgen te maken over mij. Ik wil er niet geheimzinnig over doen, ik ga er inhoudelijk niets over delen, maar ik had wel de behoefte om dit even te melden.

Waarom? Omdat ik ook maar een mens ben. En omdat ik wil meegeven dat je nooit alléén van de vrolijke foto’s of social media berichten moet uitgaan en dat werkelijk waar heus ieder huisje zijn kruisje heeft.
Maar ik deel op mijn blog dus alleen foto’s en details van de higlights, niet van de dieptepunten.

Komen ze, die eerste highlights van deze maand. Want hee: je moet stilstaan bij de mooie momenten en altijd proberen om de beste en kleine mooie dingen te onthouden en koesteren, ook als dingen eens niet meezitten.

 

 

Wat een soap, niet?
De eerste aflevering van ‘Krolse Tijden, Kittige Tijden‘ staat inmiddels online. Het is nog onduidelijk of deze serie vervolgd wordt met een zwangerschapsaankondiging. Wordt vervolgd dus 🙂

 

Dat van die peren vond ik dus wel grappig 🙂 En wij aten die dag dus veel peren, want ik had geen tijd om een perentaart te maken.

 

 

Mijn arme tomatenplant is inmiddels overleden. Zo zonde! Hij leek het supergoed te doen, maar opeens ging hij hangen en binnen no time was ‘ie dood, snik.
Uit voorzorg had ik twintig nieuwe zaadjes geplant, maar slechts één is er aan het ontkiemen: aargh!?

BALEN, want ik heb een nieuwe rubriek (MOESTUIN) en daarin kun je tot nu toe alleen nog maar updates lezen over mijn basilicum en peperplanten. Maar hopelijk wordt deze schade binnenkort ingehaald. De peperplanten op de vensterbanken doen het trouwens wel goed:

peperplanten

En je raadt het al: de peperplanten die ik onlangs iets te enthousiast naar de moestuinbak in de tuin had verhuisd, zijn inmiddels óók overleden. R.I.P….

Bloggen is méér dan alleen SEO, GA en html. Vandaag bijvoorbeeld, vouwde ik slingers en meloentjes.

Een bericht gedeeld door Maris Maria Renne (@hare_maristeit) op

Voor een artikel (samenwerking) dat binnenkort online komt, was ik druk met party stuff en decoraties. Dit vind ik natuurlijk ontzettend leuk om te doen, maarrrrrrrr….. vergis je niet in de enorme TROEP die dit oplevert! Ik zat dagen in de zooi. Wel een vrolijke en feestelijke zooi, maar wel een zooi.

Ik ben twee dagen bezig geweest met dingetjes uitwerken en het maken van de foto’s voor dit artikel en op dag twee flikkerden sommige decoraties steeds van de muur af: fun!
Maar het is erg leuk geworden en het resultaat deel ik binnenkort.

Ik heb de feestelijke decoraties ook gebruikt voor het maken van nieuwe Norah-foto’s, want zij wordt volgende week alweer twee jaar!
Vorig jaar maakte ik deze foto’s voor haar eerste verjaardag:

En dit jaar wilde ik hier een vervolg op maken:


Deze foto’s deel ik volgende week, ze zijn superleuk geworden! Mijn BFF Do was er gelukkig om te assisteren, want Norah liet uiteraard heur haaraccessoires niet zitten.
En Do (die naast BFF ook mijn hairstylist is) heeft mij van een nieuwe coupe en haarkleur voorzien:

 

 

Mijn nieuwe coupe kun je bewonderen in DIT artikel (mét video!) dat ik gisteren heb gedeeld, waarin ik laat zien wat ik van de DD Cream van Sans Soucis vind.

Me & my fabulous brother from another mother ❤️ @domini3k

Een bericht gedeeld door Maris Maria Renne (@hare_maristeit) op

Het wordt inmiddels een beetje traditie, dat ik ieder jaar in de aanloop naar 4 & 5 mei dit artikel over mijn Opa opnieuw deel.
Ik houd van tradities en vind het héél belangrijk dat wij de oorlogsverhalen aan onze kinderen doorvertellen.

Spannend! Als er zaadjes gaan ontkiemen, ga ik denk ik maar een moestuinquiz op social media houden, want ik vrees dat ik alleen basilicum zal herkennen…

 

In de laatste april update, vertelde ik dat Seth’s portemonnee op Koningsdag gerold was.
De aangifte is inmiddels gedaan, zijn rijbewijs is gevonden en wordt opgestuurd en nu is het afwachten. De dieven staan op camerabeelden van het tankstation waar ze contactloos met Seth’s pinpas hebben betaald. Wordt vervolgd!

 

 

Op 5 mei ging ik met een paar vriendinnen naar één van ‘s lands grootste Bevrijdingsfestivals: Bevrijdingspop in Haarlem. Een thuiswedstrijd natuurlijk, want dit is op loopafstand van ons huis, mwuahahaha!

Een impressie (gemaakt op Instagram Stories):

Ik ben zo blij dat ik toch gegaan ben (mijn hoofd stond er niet naar), want dit had ik echt even nodig: dansen, lachen, gieren en brullen met een leuk cluppie. Om er maar weer een cliché in te gooien: ‘Laughter is the best medicine’.

 

Wat hebben jullie gedaan op Bevrijdingsdag?
En wie heeft er wel succesvolle moestuinavonturen te delen?
Do share 🙂

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

5 reacties

 • Beantwoorden Minke 11/05/2017

  Zelfs een pot Nutella maakt niet iedereen blij ! Het is me het overzichtje wel weer hoor, wat een perikelen! Ik heb genoten van de avonturen van Poes CousCous en haar lovers trouwens, gelukkig heb ik alleen jeweetwelkaters en een dame op leeftijd dus de seksuele spanning op kattengebied is hier ver te zoeken 😆 ik begin niet eens meer aan moestuintjes, (van een bekende grootgrutter of anderzijds) alles verlept en verdrinkt op een venkel na die de hele tuin heeft geannexeerd. Het schijnt dat je met paardebloemen ook veel recepten kan maken, daar houd ik me nu maar aan vast …. xoxo

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 12/05/2017

   Haha, misschien een nieuw Pinterestbordje maken met paardebloemrecepten en paardebloem DIY’s?
   De sexuele spanning was hier gelukkig maar een paar dagen. Gister kwam er blij een kater de tuin in huppelen en Couscous heeft ‘m Ghetto Style verjaagd, achterna gerend en nagetrapt. That’s my girl 🙂

 • Beantwoorden chucky1012 11/05/2017

  Sterkte….
  Ik had zo ontzettend genoten van de stuken van de poezen.
  Zonde van het experiment van de plantjes.
  Prachtige foto’s van het prinsesje 😉

  Xoxo

 • Beantwoorden kIM 11/05/2017

  O my, good luck meis.
  Jou Norah matcht goed met mijn terrorzoontjes, zodra ik mijn kont heb gedraaid vreten ze iets ondeugends uit. De heren klimmen op de tafel om mijn geliefde Bloomon bossie geheel te ontleden of schuiven met hun tripp trapp stoelen de kamer door om toch bij items te kunnen die ik strategisch omhoog gezet had. De kleine 1jarige aap neemt het voortouw en zn 2jarige broer doet vervolgens met alle liefde mee. Respect dus dat jij thuis kunt werken en ik ondertussen van je stukken kan genieten!

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 12/05/2017

   Haha, dank je wel 😉
   Ik krijg het meest gedaan op de dagen dat ze naar het KDV gaat en ‘s avonds en in het weekend. Maar het is maar een fase, het is maar een fase 😉 Respect hoor, 2 van die terroristen met zo’n klein leeftijdsverschil! Ik heb voor eentje eigenlijk al 3 paar ogen nodig 🙂

  Laat een reactie achter