25/06/2017 | 11 reacties

Behind The Scenes: Juni 2017 #2 Traag Internet & Thaise Massage

Vandaag weer een kiekje achter de schermen!
Ik reed voor het eerst weer over de snelweg en moest mijn hoofd regelmatig koel houden: letterlijk en figuurlijk. Ik shopte toffe spullen, heb een bed in elkaar gezet, ging naar een babyshower, kreeg een Thaise massage, maakte sushi en probeerde onze hoogzwangere poes door de laatste loodjes te slepen.

Kijkt u weer mee:

Ik vind het nog steeds jammer dat het me niet is gelukt om zelf een aardbeienplant te kweken, maar ben zo blij met dit grote kant en klare exemplaar!
Norah vraagt iedere ochtend om aardbeien en iedere dag pluk ik deze voor ons ontbijtje: zo’n leuk ochtendritueel!

Afgelopen weken had ik heel veel shit op mijn bord, zowel op werkvlak (waarover later in deze update meer) als privΓ©.
Maar shit happens en het is een kunst om koel te blijven wanneer temperaturen stijgen. Ik vond dat ik wel een massage had verdiend en trakteerde mezelf op een uurtje hardcore Thaise massage bij een Spa in de stad.

Heb je dit wel eens gedaan? Een Thaise dame gebruikt haar hele lichaam om je stramme lijf uit de knoop te krijgen. Niet voor mietjes en ik houd ervan: ik voelde me na afloop weer zoveel beter!

Wat ik altijd wel grappig vind wanneer ik in een Aziatische zaak (restaurant, toko of bijvoorbeeld een Spa) kom, is dat ik eerst enthousiast begroet word met een blik van herkenning (‘dat is er één van ons’) en vervolgens als ik dichterbij kom, een full body scan krijg en zie dat zo’n dame denkt: ‘DAMN, die vrouw is GROOT!’

Nou ben ik heus niet zo heel erg groot (171 cm lang) en ik oog wellicht een tikkeltje Aziatisch (vanwege mijn Indische roots), maar ik heb ook Nederlandse genen en heb meer een Hollandse bouw en rondingen, in tegenstelling tot die petit Aziatische dames.
Maar in een Oosters gezelschap, voel ik me altijd wel heel erg groot dus πŸ™‚

Aardbeienplanten kweken heb ik dus opgegeven, maar met een aantal andere moestuinprojecten gaat het gelukkig wel heel erg goed!
Mijn peperplant binnen is inmiddels al ruim 90 cm hoog en ik heb al 17 (zeventien!!!!) groeiende pepertjes geteld. Ongelooflijk, voor iemand zonder groene vingers!

Het ziet er gezellig en hoopvol uit op de vensterbank:

Van een aantal plantjes weet ik trouwens niet of het paprika’s of pepers zijn, omdat Norah de labels van de kiembakjes had losgepeuterd. Zucht.
In het zalmroze gekleurde plantenpotje zit een mooi groeiende tomatenplant, die nu ook bloemetjes heeft. Deze groeit en bloeit al zoveel beter dan zijn voorganger, die helaas zomaar opeens het loodje legde.

In de moestuinbak buiten in de tuin, groeien de tomatenplanten ook aardig:


De peperplant (rechtsachter) is niet zo hoog als my preciousssss binnen, maar doet het ook heel goed. Ik verheug me nu al op de vele potten zelfgemaakte sambal πŸ™‚

 

You can find me in the tub, flamingo full of bub 😜 #poolhanging

Een bericht gedeeld door Maris Maria Renne (@hare_maristeit) op

HOT HOT HOT! WΓ‘t was het warm!
Stiekem was ik best jaloers op Norah en haar zwembadje, waar ik alleen maar met mijn voeten in kan. Gelukkig is Norah er uren zoet mee om met een gieter water over mijn benen te plensen, dat hielp voor een beetje verkoeling.

Β 

Op Vaderdag verzamelden we met z’n allen bij mijn zwager en schoonzus thuis, want daar was een groot XL familiezwembad opgeblazen. Hier dook ik ook #dankbaar in en het was zo gezellig:

 

 

Ik heb serieus o-ve-ral gezocht naar mijn sleutels en ik wist gewoon zeker dat Norah ze had kwijtgemaakt. Maar ze gaf geen antwoord op mijn vraag wÑÑr ze lagen en ze keek me maar glazig aan.

Superzuur dat Seth daardoor meteen weer terug naar huis moest komen, maar ik moest voor afspraken de deur uit en Norah naar het kinderdagverblijf brengen. Mijn dag begon dus top. NOT.

Ik vind beestjes met een dikke vacht sowieso al zielig als het tropisch warm is, maar ik had afgelopen week toch wel extra erg met ons aanhankelijke zwangere poesbeest te doen.

Ze sléépt zichzelf zuchtend en steunend vooruit en zoekt koele plekjes in het gras buiten, of binnenshuis op tochtige plekjes op. Ik mag ook water over haar heen sprenkelen of met de plantenspuit op haar richten, dit vindt ze normaal echt niet cool, maar nu blijft ze lui en #dankbaar liggen, arm beest.

 

Voor een aantal samenwerkingen, ben ik bezig met een kleine make over van de slaapkamer. Zo kregen wij een superdeluxe Emma matras (review volgt) en kochten we een nieuw bed.

De rommel die dat geeft en de fysieke arbeid die dit vereist, was niet zo handig gepland met deze hitte, maar tsja: ik klaag niet, want ben echt superblij met onze nieuwe slaapkamer! Foto’s (en een video) volgen nog πŸ™‚

Troepppp! Ik heb weer vele wandelingen gemaakt met tassen vol karton en papier.

Gek gezicht, zo’n lege slaapkamer! Wij hebben een onhandige grote inbouwkast in onze kleine slaapkamer en dus maar één kant waar je het bed kunt instappen.

We kozen voor het praktische witte BRIMNES bed van Ikea. Deze is lekker hoog en heeft vier grote opberglades. Waarvan wij er maar drie kunnen gebruiken, maar ach πŸ˜‰

Het is ‘s avonds niet koel in onze slaapkamer en het was echt pittig om in die hitte het oude bed naar beneden te slepen en het nieuwe bed in elkaar te zetten. We hebben het in twee avonden (na werktijd en kinderbedtijd) gedaan en moesten dus een nachtje apart slapen. Ongezellig!

Het sorteren van alle schroefjes en onderdelen, deed me trouwens denken aan de vele LEGO-projecten met mijn zoon: ik mis die tijd!

Drie dagen moeilijk doen en sleutels laten bijmaken en WIE zit er vervolgens doodleuk mee te spelen? Ik noem geen namen, maar hier wat mugshots van de ogenschijnlijk onschuldige dievegge:


Don’t let the puppy eyes / duckface fool you!

Dit gedoe met mijn sleutels bracht me wel op het idee voor een leuke DIY die ik van de week uitwerk en binnenkort ga delen. ‘Ieder nadeel heeft z’n voordeel’ zullen we maar zeggen πŸ˜‰

 

Ik ging op pad voor een elektrische pomp om ons XXL zwembad op te blazen en kwam thuis met een flamingojurk πŸ™ˆ #storyofmylife

Een bericht gedeeld door Maris Maria Renne (@hare_maristeit) op

Ik was zo enthousiast over het grote zwembad van mijn schoonzus en zwager, dat ik besloot er ook eentje te scoren:

Nou was het na aanschaf van dit zwembad geen zonnig weer meer, dus ik heb nog even tijd om ergens een elektrische pomp te scoren. Deze waren overal uitverkocht en tijdens mijn zoektocht liep ik tegen een geweldig jurkje met flamingoprint aan.

Ik krijg veel berichten en vragen over dit jurkje, maar SORRY: ik heb geen merk of website om jullie naar door te verwijzen!
Op de labels in het jurkje (dat dus voor MIJ is en niet voor Norah) staat zero informatie. Ik scoorde ‘m voor een tientje in de uitverkoop bij een klein Ibiza-achtig boetiekje in de Haarlemse Amsterdamstraat (naast het Kruidvat, waar ik op zoek ging naar een pomp).
Ik kocht hier ook nog een toffe tas (die ik ga pimpen voor een DIY) en ik spotte er deze sneakers:

Ik twijfel nog of ik terugga om deze sneakers met gestrikt lint te kopen. Vinden jullie ze leuk? En dan in het zwart of in het roze?

Ik heb echt moeten afzien met onze internetverbinding de afgelopen twee weken. Op de meeste dagen had ik langzaam en haperend internet, maar ik ondervond ook vele dagdelen zonder internet, ondanks dat ik doodleuk melding kreeg dat alles gewoon werkte:

In totaal zijn er al zes verschillende monteurs langsgeweest en werd het probleem steeds tijdelijk verholpen en dit heeft me stiekem wel een beetje tot waanzin gedreven.

Ik werk vanuit huis en moest de afgelopen weken veel dingen aanleveren die niet te uploaden waren met traag internet of mijn mobiele data (die inmiddels ook al ruimmmmm overschreden is).
Een keer naar een lunchroom gaan voor gratis WiFi kan heus wel, maar niet in gezelschap van mijn peuter, die er de meeste dagen wel is.

Dit gaf dus wel enige druk en stress, maar heb ik ook kunnen/moeten loslaten: ik kon er echt niets aan doen en ik kon gelukkig aantonen dat het Γ©cht geen smoesje was. Maar het knaagde wel, want het klinkt als een ‘sorry dat ik te laat ben, maar de brug stond open’-excuus.
Van een aantal lezers kreeg ik ook berichtjes met de vraag of het wel goed met mij ging, omdat het op mijn blog stiller was dan normaal. Dit was dus echt geen onwil, maar puur overmacht.

Het is wat het is en eerlijk is eerlijk: mijn provider heeft Γ©cht zijn best gedaan om goede service te verlenen (en me voorzien van een mail met bevestiging van de twee weken durende internetstoring). Nu lijkt alles verholpen, maar dit durf ik nog niet hardop uit te spreken, bang om het weer te jinxen πŸ™‚
Komende week moet ik een flinke inhaalslag maken met achterstallige deadlines en gelukkig is het dan geen tropisch weer en kan ik dan koel/cool blijven.

 

Voor Couscous ben ik ook blij dat het komende week wat koeler is, want het beestje heeft het echt zwaar. Ze volgt me o-ve-ral, loopt me constant voor de voeten en ligt er voornamelijk comateus bij.
Vanwege de hitte sliepen we afgelopen week ‘s nachts met alle ramen en deuren open en dan fungeer ik dus als haar slaapplekje. Ze wordt echt iedere dag een beetje dikker en ze heeft een steeds boller wordend buikje (vooral aan de zijkanten), zo schattig!

Ik heb een kraammandje voor haar gemaakt, maar hier kijkt ze niet naar om. Stiekem ben ik bang dat ze op ons nieuwe bed (en nieuw beddengoed) of in Norah’s ledikantje gaat bevallen, want hier ligt ze momenteel namelijk het liefst.
Norah ligt trouwens wel graag in de kraammand (zucht…) en dit ga ik proberen om komende week vast te leggen met een fotootje, want dit ziet er echt heel grappig uit πŸ™‚

Vrijdag kwamen twee van onze BFF’s (waaronder mijn personal hairstylist, yeah!) eten en nadat ik weer bijgekleurd en geknipt was, aten we home made sushi.

Ik had al zoooo lang geen sushi zelfgemaakt, superlekker, maar wel een tijdrovende klus. Op mijn blog vind je een aantal recepten van mijn favoriete zelfgemaakte sushi (typ SUSHI in de zoekfunctie).

Ik was te druk met ouwehoeren en maakte snel deze foto:

Ik heb één stokje dus verkeerd vast πŸ™‚ Toen ik hierachter kwam, was mijn bordje al vies en was de mooiste sushi op. Ach ja πŸ™‚

Gisteren heb ik geen foto’s gemaakt, maar was ik een hele dag op shopping expeditie met mijn zoon.
Hij had een nieuwe fiets nodig, ik moest veel dingen shoppen voor een project waar ik aan werk en tussendoor hebben we gezellig samen geluncht.

Helaas ben ik niet overal voor geslaagd en zat ik dus zaterdagavond nog tot LAAT online te winkelen en moet ik de bezorgingen komende week afwachten.

bla

Inmiddels heb ik al wat meer autoritjes binnen Haarlem gemaakt, maar ik zag er tegenop om weer te rijden op de snelweg. Vandaag heb ik mezelf hier overheen gezet en reed ik naar het Amsterdamse Blijburg voor een surprise Babyshower voor één van mijn schoonzusjes.
Dit ging helemaal goed en ik vraag me nu af waarom ik er toch zo tegenop zag: het is net als fietsen, je verleert het niet en stiekem vind ik autorijden ook best wel relaxt. Lekker mijn hoofd leegmaken!

Nu alleen nog een keertje met 1 of 2 kinders op de achterbank rijden en het is hopelijk snel weer de gewoonste zaak van de wereld πŸ™‚

Het was grappig om precies een jaar later weer op Blijburg Beach te zijn: vorig jaar voor de bruiloft van mijn schoonzusje en vandaag voor haar babyshower!

Seth was deze middag dus alleen met de kinders en ging met ze naar een overdekt zwembad. Stiekem vond ik het niet heel erg dat ik hier niet bij was, want ik heb helemaal niets met binnenzwembaden πŸ™‚
Buitenzwembaden, meertjes en het strand vind ik hartstikke leuk, maar van binnenzwembaden word ik diep ongelukkig. Oh: en zwemles vind ik echt DE HEL!

Wij krijgen er (zoals je aan de roze decoraties al kunt zien) binnenkort dus een nichtje bij en ik ben zoooo benieuwd! Wel een gek idee, dat mijn Norah dan niet meer de kleinste in de familie is.
Ik heb ook alle schattige babykleding van Norah al voor ons nieuwe nichtje verzameld, zo gek om dit weer in mijn handen te hebben en te bedenken dat ze dit Γ©cht gedragen heeft: ze is nu alweer zoooooo groot!

Het was een erg gezellige en relaxte middag en een echte verrassing: mooie momenten πŸ™‚
Op bovenstaande foto mijn lunch: een geitenkaassalade met groene asperges. Stiekem vond ik het niet zo lekker, de balsamico was tΓ© overheersend en ik heb het dan ook helaas niet helemaal opgegeten.

Komende week ben ik druk met de laatste DIY’s voor de slaapkamer make over en het afronden van een aantal samenwerkingen. Ik kan dus nog niet garanderen dat ik weer 5-7 nieuwe artikelen (mijn gemiddelde per week) zal posten.
Ik overweeg eigenlijk ook om een zomerrooster voor mezelf in te voeren, met maar 3-4 posts per week de komende twee maanden. Ik ben namelijk ook wel toe aan een beetje rust en een vakantiemodus. Vinden jullie wel okΓ©, toch?

Hebben jullie je hoofd een beetje koel kunnen houden in de hitte afgelopen week?

Vraagje aan bloggende lezers: zouden jullie het leuk vinden als ik deze zomer net als vorig jaar weer een challenge lanceer om de Komkommertijd door te komen?
LET ME KNOW!

 

Ik ben deze zomer dus waarschijnlijk iets minder actief op mijn blog, maar deel wel backstage kiekjes en updates op de Facebookpagina van Hare Maristeit, Twitter (@MarisMariaRenne) en Instagram (@hare_maristeit).
Hier kun je me dus volgen als je het leuk vindt om op de hoogte te blijven van mijn wel en wee. En ik laat het daar natuurlijk ook direct weten als de kittens geboren zijn πŸ™‚

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

11 reacties

 • Beantwoorden Romy 25/06/2017

  Jaaaaa! Graag een nieuwe Challenge! Ik heb je vorige niet helemaal afgemaakt maar vond het wel superleuk om te doen. En wat betreft internet van Ziggo…ik zeg maar niks. Fijn dat ze hun best voor jou hebben gedaan, maar het zou niet mogen, zoveel storingen.

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 26/06/2017

   Ik heb zelf ook niet alle opdrachten van de vorige challenge gedaan, gelukkig waren er geen spelregels πŸ˜‰ Maar ik vond het wel heel leuk om te zien dat zoveel bloggers ermee aan de slag zijn gegaan! Ik ga brainstormen over een 2017-editie πŸ™‚

 • Beantwoorden chucky1012 26/06/2017

  Vervelend dat jij de sleutels kwijt as.
  Ook van het zeer trage internet.
  Leuk is het grote zwembad.

  Xoxo

 • Beantwoorden Anita 26/06/2017

  Zo die ogen van Norah blijven heel erg boeiend wat een blik….Heerlijk z’n nieuw bed die lades zijn zo handig Annniek heeft daar al d’r schoenen in meer dan 45 paarπŸ˜‚.
  GO challenge GO!! Heel leuk .

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 26/06/2017

   Het bed is lekker hoog (doet me weer denken aan de klossen tijdens zwangerschap haha) en die lades zijn te gek, daar hebben we ‘m op uitgekozen πŸ™‚ Superhandig als je net als wij een niet al te grote slaapkamer hebt!

 • Beantwoorden Elsbeth 26/06/2017

  Oh ik ben benieuwd naar het bed. Ik moet er ook aan geloven komend jaar. Ik heb ook weinig ruimte en denk erover om weer zelf een bed te maken. Voor mijn dochter goed gelukt (op keukenkastjes van Ikea) en voor mijzelf denk ik daar ook over maar misschien is dit bed wel een goede optie. Scheelt denk ik nog een trapje maken.

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 27/06/2017

   Ik ben echt heel blij met het bed! Jammergenoeg kunnen wij niet alle lades gebruiken, maar zelfs dan nog biedt het heeeeel veel meer opbergruimte πŸ™‚ En het is lekker hoog, vond ik tijdens de zwangerschap/kraamtijd zo fijn (klossen) en ben ik nu weer heel blij mee πŸ™‚

 • Beantwoorden marleen 27/06/2017

  Ik heb gelijk zin om een kinderbadje te kopen voor in de tuin hahahaha! En die sneakers? Kopen! In het roze! <3

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 27/06/2017

   Koop zo’n XL bad als je daar ruimte voor hebt haha πŸ™‚ Ik vond het echt heerlijk om in te liggen toen het zo snikheet was! Ik twijfel nog over de sneakers en neig ook naar de roze. Maar Seth vindt ze ver-schrik-ke-lijk, dus het knaagt een beetje.

 • Beantwoorden Esmee 27/06/2017

  Waaaat! Zeventien pepertjes, da’s wel echt veel! Lijkt me een heel tof gezicht als ze eenmaal groot worden. Zo lekker, groot zwembad! Die sneakers… sowieso roze. Die zwarte zijn wel gaaf, maar de roze zijn wel heel speciaal. Ik vind het flamingojurkje ook echt te gek! Zag ‘m al op instagram!

  Even gespiekt wat de blogchallenge van vorig jaar was (want ik blog nog niet zo lang), maar superleuk! Ik doe sowieso mee als je er dit jaar eentje online zet!

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 28/06/2017

   Ik ben aan het brainstormen voor iets leuks deze zomer, wordt spoedig vervolgd πŸ™‚
   En die pepertjes: het gaat heel hard nu, maar ze zijn nog allemaal groen. Lijkt me zo’n tof gezicht als ze allemaal rood zijn! Wordt hopelijk ook spoedig vervolgd πŸ™‚

  Laat een reactie achter