10/07/2017 | 5 reacties

Behind The Scenes: eind juni & begin juli 2017

 

Mijn dochter zette me voor schut op het consultatiebureau. Onze hoogzwangere poes beviel op de uitgerekende datum van een nestje prachtige kittens.
Ik stond model voor een eindexamenkandidaat hairstyling, bezocht een borrel met poffertjes en had een supergezellig familieweekend.

Vandaag deel ik weer backstage foto’s en filmpjes van mijn glamourous bestaan:

In mijn vorige diary heb ik ook al geklaagd over sleuteldrama’s.
Dit keer was het dus niet onze lieftallige peuter die de sleutels had zoekgemaakt. Ik was er klaar mee en bedacht een creatieve oplossing. De DIY voor dit ingenieuze idee staat binnenkort online.

‘s Ochtends samen aardbeitjes plukken is nog steeds ons ochtendritueeltje: zo leuk! En superlekker natuurlijk, heerlijk begin van de dag (in combinatie met ander fruit en kwark).

EΓ©n van mijn BFF’s is naast vakkundig hairstylist, ook docent uiterlijke verzorging. Hij vroeg mij of ik model wilde zijn voor zijn eindexamenklas en natuurlijk kwam ik opdraven!
Mijn haar werd gewassen en gestyled door een zenuwachtige eindexamenkandidaat en ze is gelukkig glansrijk geslaagd πŸ™‚

Superleuk om ook te zien waar mijn vriendjes werken! Ik weet natuurlijk wel wat ze allemaal doen, maar echt bij elkaar op de werkvloer kijken, doen we eigenlijk nooit.
Het was een gezellige dag en ‘s middags hebben we lekker buiten in het zonnetje op een Amsterdams terras geluncht.

Wat een kleurrijke vrolijkheid in de tuin, niet? Het is echt de HEL om bij te houden! Echt, géén beginnen aan. Het onkruid groeit als een tierelier, net als het gras. Maar sfeerloos is het in ieder geval niet πŸ™‚

De afgelopen weken heb ik weer veel postpakketjes ontvangen met leuke producten om te testen en reviewen. Norah is altijd zo blij als de postbode aanbelt en begroet hem altijd uitbundig. Pakketjes openmaken vindt ze echt te gek.

Laatst kwamen we onze vaste pakketpostbezorger ergens op straat tegen en herkende ze hem ook: zo grappig!

Ziet er spannend uit, zo’n handje vol pillen, vind je niet?

Ik ga een aantal verschillende producten van Oenobiol Paris testen (vanaf half juli te koop bij Etos) en ben zeer benieuwd of ik over drie maanden positieve resultaten kan melden. Wordt vervolgd!

Couscous, ons arme poesbeest had het zwaar de laatste dagen voor de bevalling. Lees HIER over de laatste loodjes.

 

 

Video-opnames in de slaapkamer klinkt inderdaad spannender dan dat het is πŸ™‚

We hebben eindelijk een nieuw bed en nieuw matras en ik heb de slaapkamer wat gezelliger gemaakt met een mini-make over.
De DIY (inclusief video) staat morgen online en volgende week deel ik een uitgebreide binnenkijker van onze slaapkamer.

Achter de schermen heb ik afgelopen weken vele uren doorgebracht met video’s editen. Dit is allemaal nieuw voor mij en kost me nog heeeeeeeel veel tijd.
Ik heb ontdekt dat ik het best leuk vind om video’s te maken, maar ik ben erg ongeduldig om alles uit te zoeken en ik zit flink te klungelen met iMovie. Deze zomer wil ik er nog meer mee gaan oefenen.

Afgelopen weken heb ik vier (!) video’s gemaakt voor een samenwerking met het merk tesa. Dit nam veel tijd in beslag, maar het was erg leerzaam en gelukkig heb ik ook hulp gekregen (met editen) van mijn mediabureau. Dat scheelde weer wat frustraties en tranen πŸ™‚

Vannacht zijn de kittens geboren ❀️ Een update met VEEL cuteness overload foto’s nu online #linkinbio #poescouscous

Een bericht gedeeld door Maris Maria Renne (@hare_maristeit) op

En toen was het zover: de kittens zijn in de nacht van 1 op 2 juli geboren en ze zijn prachtig!

Heb je dit wereldnieuws gemist? HIER kun je de allereerste foto’s en filmpjes van onze vier nieuwste huisgenoten bekijken. Het zijn twee rode kittens (Sambal & Badjak), één lapje (Tofu) en één zwart-wit koekje dat de toepasselijke naam ‘Oreo‘ kreeg πŸ™‚

Ik voel me een echte moeke, maar ik wil gewoon thuis cocoonen en de hele dag met mijn neus boven de kraammand hangen. Ze zijn zoooo leuk en mooi, ik wil ze eigenlijk allemaal houden… Seth niet, dus dit is nog een dingetje… Wordt vervolgd…

 

De eerste dagen maakte ik alleen foto’s van de kittens met mijn telefoon, omdat Couscous nog een beetje zenuwachtig was en ik niet met een lens en veel geluid wilde fotograferen.
Toen ze eenmaal wat relaxter was, heb ik meteen een statief gepositioneerd om ten alle tijde op het knopje van de foto-of videocamera te kunnen drukken πŸ™‚

 

Ik heb al heeeeeel veel veel foto’s en filmpjes gemaakt en later deze week wil ik een verslag met veel beeld delen over die bijzondere eerste kraamweek. De beestjes zijn al zo veranderd en gegroeid in zeven dagen tijd, echt ongelooflijk!

 

 

Ik moest met Norah naar het consultatiebureau: altijd lachen. Not.
Toevallig had ik vandaag weer eenzelfde situatie op Norah’s Kinderdagverblijf, met een invalster op haar groep. Ze merkte bij het ophalen op: ‘Ze praat niet echt, maak je je zorgen…?’
Ik zei: ‘Laat de deur maar openstaan en luister wat ze zo op de gang allemaal zegt’.

En inderdaad, we hadden nog geen ‘daaaag’ gezwaaid, of ze begon te kwebbelen: ‘Naar huis Mama. Naar poesjes toe. Poesjes aaien. Mag ik drinken? Papa thuis?’

Mijn dochter heeft het gewoon niet zo op vreemde mensen. Whatever.

Maar grappig was het wel, op het consultatiebureau. Ik moest ze er echt van overtuigen dat ze heus wel wist wat een neus en bal was dat ik niet over een paar maanden terug hoefde te komen voor een extra controle. Volgend jaar hoeven we pas weer terug te komen voor de ogentest, ik ga maar vast oefenen πŸ˜‰

 

Oh yeah! Mijn loeigrote peperboom vol groene pepers, heeft eindelijk één roodgekleud pepertje! Ik ben zo trots dat hij nog leeft πŸ™‚
Ook mijn zelfgekweekte basilicum doet het goed:

basilicum
En ook mijn tomatenplant (tweede poging) leeft nog:

Ik geloof dat ik ook paprikaplanten heb, maar dat weet ik niet zeker, want Norah had de labels van de kiembakjes eraf gepulkt en ik zie het verschil niet tussen de paprika-en peperplanten in dit stadium.
Wordt hopelijk vervolgd en niet gesloopt door de kittens binnenkort…

Eindelijk is het me gelukt om staartjes te maken! Weliswaar met behulp van een viertal speldjes, maar toch: ik heb een peuterdochter met staartjes, yeah!

Zomerfeest op het Kinderdagverblijf met een BBQ, poffertjes en drankjes.
Seth kwam ook na zijn werk en het was supergezellig om met andere ouders te praten en zo leuk om Norah met andere kindjes te zien spelen.

Norah’s BFF zit ook bij haar op het kinderdagverblijf en zij zijn al ‘dinnies’ sinds dag één.
Ze hadden afgelopen week weer een play date en ze waren zo schattig samen:

Even een bad burger tussendoor, op een dag dat ik geen zin had om uitgebreid te koken:


Afgelopen weekend was een familieweekend met mijn schoonfamilie.
Seth komt uit een groot gezin en zijn oudste broer woont in Bangkok. Eens per jaar komt hij een paar weken naar Nederland en dan komen we allemaal samen.

De BBQ ging aan (niet echt: de amateurs hebben een elektrische BBQ, geen houtskool…) en het was nog lang en laat heel gezellig. Gelukkig bleven we met z’n allen logeren πŸ™‚

Volgend weekend gaan we weer en bezoeken we met z’n allen net als voorgaande jaren het festival ‘Gestrand in Almere‘.
En waarschijnlijk/hopelijk zien we elkaar deze week nΓ³g een keer, want afgelopen weekend was Seth’s zusje ook uitgerekend om te bevallen van ons nieuwste nichtje, dus: champagne en beschuit met muisjes!

Zondag moesten we weer op tijd terug zijn in Haarlem, want Mika ging middags naar een verjaardagsfeestje van een vriendje. Wij childen vervolgens nog lekker in de tuin en doken ‘s avonds vroeg ons bed in. Heel rock & roll allemaal.

Om nog even in de kraamsferen te blijven, hier twee cuty cute filmpjes van onze miewende kittens. Kittens ‘mieuwen’ namelijk, in plaats van ‘miauwen’ πŸ™‚

Hoe gaat het met jullie?
En hebben jullie succesverhalen met de moestuin of nog leuke festivals in de agenda staan?
DO share!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

5 reacties

 • Beantwoorden chucky1012 11/07/2017

  Heel mooi om de eerste peper te zien πŸ˜‰
  Gezelligheid kent geen tijd.

  Enjoy Xoxo

 • Beantwoorden Jody 11/07/2017

  Kittens 😍😍😍
  En wat een heerlijk (maar niet altijd) eigewijsje kan jouw dochter zijn zeg hahaha! Gelukkig weet jij leidsters e.d. wel op een andere manier te overtuigen dat Norah wel kan praten!

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 11/07/2017

   Haha: ik heb inmiddels 11+ jaar ervaring en trek me dergelijke opmerkingen niet meer zo snel aan πŸ˜‰

 • Beantwoorden Esmee 12/07/2017

  Heel benieuwd hoe je het sleutelprobleem op wist te lossen. Leuk dat je zoveel aardbeitjes hebt! Wij hebben ook een plant, maar daar groeien er echt niet genoeg aan voor een fruit-ontbijtje. Ook heel erg benieuwd wat je van de pilletjes vind, want ik geloof daar eigenlijk nooit in. De BBQ ziet er super gezellig uit en het blijft een feest om de kittens te mogen zien! <3

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 14/07/2017

   Mijn oplossing voor ons sleutelprobleem staat volgende week online, as we speak wordt de DIY-video gepolijst πŸ™‚ Ik ben ook erg benieuwd naar het effect van de pillen. Het resultaat zou je na 3 maanden moeten zien, dus ik maak voor & nafoto’s van haar, figuur en huid. Wordt vervolgd πŸ™‚

  Laat een reactie achter