30/04/2017 | 12 reacties

Behind The Scenes: Koningsdag, Beroofd, Gestopt met de pil & Bezwangerd? April 2017 #3

april 2017
Ja, de titel van dit overzicht is veelbelovend, nietwaar? En er is geen woord van gelogen.
Wij vierden Koningsdag, zijn beroofd, ik ben gestopt met de pil en iemand hier in huis is mogelijk bezwangerd.

Kortom: volop spanning en sensatie!
Kijkt u mee naar foto’s en filmpjes van de afgelopen twee weken:

Vorig weekend hebben we zoveel mogelijk NIETS gedaan. Het weekend ervoor vierden we mijn verjaardag en Pasen met flinke katers, dus dit weekend wilden we het heeeeeel rustig aan doen. En zo geschiede.

Camping outfits, staren naar de TV en eten thuis laten bezorgen: dit zijn de betere weekenden!
Ik gaf Norah één van mijn spiegeltjes cadeau en ze raakt nog steeds niet uitgekeken naar zichzelf.
Een impressie van Instagram Stories:

Ik moest wat, met het overschot aan zelfgekweekte basilicum op de vensterbank, dus ik maakte veeeeeel recepten met basilicum afgelopen weken.
Ik kreeg trouwens wisselende reacties op mijn frisse jelly van limoen met basilicum:

jelly van limoen met basilicum
Snap ik heus, want niet iedereen is fan van dat ‘gedril’ van een pudding.
Maar ik vind het geweldig en hij was echt superlekker! Een leuk en fris dessert op bijvoorbeeld een BBQ-feestje.

 

Ik was er op tijd bij om arme Ambu uit haar handjes te redden: ze had hem op een (schone) luier neergelegd en was druk bezig met zijn billen en buik insmeren.

Ambu moest daarna even in de wasmachine dus.
Superzielig: toen hij nog aan het centrifugeren was en het tijd was voor haar middagslaapje, riep ze snikkend: ‘Ambuuuuu?’


Oh wat HAAT ik dit! Echt CAPSLOCK en vetgedrukt: HAAT!

Toen wij de webshop nog hadden, leverde ik maandelijks al mijn administratie in bij onze accountant. Nu doe ik dat eens per kwartaal en dit leek me in het begin zoveel fijner, maar blijkt in de praktijk toch tegen te vallen.


Drie maanden vliegen namelijk voorbij en zodra het nieuwe kwartaal aangebroken is, neem ik me voor om het zo snel mogelijk in orde te maken, maar toch wacht ik altijd tot het laatste moment.

Ik bewaar altijd braaf al mijn bonnetjes, facturen en ieder buskaartje. Maar het sorteren van die enorme stapel meuk en mails kost me meer tijd, dan eens per maand alles snel invoeren in een Excel documentje.
Uiteraard heb ik me nu weer voorgenomen om het netjes maandelijks bij te houden: zal het me nu wel lukken?

 

Eén van de vele toffe verjaardagscadeaus die ik deze maand gekregen heb, waren deze retro rolschaatsen. Ik vind ze zo cool!
Maar oeh… ik heb zwaar onderschat hoe anders het is dan rollen op inline skates, wat ik de afgelopen jaren heb gedaan…

retro rolschaatsen
Ik wil er nog een artikel aan gaan wijden, maar laten we het erop houden dat ik blij ben dat ik mijn polsen niet heb gebroken tijdens mijn testritje naar de supermarkt 100 meter verderop in de straat…
Wordt vervolgd.

Ook over onze tweejarige poes Couscous (die sinds oktober 2016 bij ons woont) wil ik binnenkort een artikel delen en vertellen hoe dit eerste half jaar is geweest.

Ik heb namelijk wel vaker poezen als huisdier gehad, maar eigenlijk alleen oudere, bijna hoogbejaarde dames. Dit… is heel andere koek en was af en toe best even wennen.

Maar ik ben wel écht van haar gaan houden en ze hoort gewoon echt bij ons. Ik ben nog steeds niet helemaal wegwijs met haar gebruiksaanwijzing, maar ach: dat houdt het ehm… interessant.

Gestopt met de pil

Zoals ik in de titel al aangaf, ben ik gestopt met de pil. Nu een aantal weken.
Ik weet niet of ik hier nog een artikel aan ga wijden, maar ik wil het graag nog een tijdje zonder pil proberen om te kijken of ik me beter ga voelen.

Na de geboorte van Norah (mei 2015) ben ik gestart met de pil (daarvoor heb ik jarenlang een spiraal gehad) en sindsdien is het iedere maand een week zwaar afzien voor mij en mijn huisgenoten. En daar ben ik dus echt helemaal klaar mee, die kloterige hormoonschommelingen: ik voel me er niet goed bij en wil kijken hoe ik het ervaar zonder deze troep in mijn lijf.

Op bovenstaande foto zie je dat mijn ring nu veel te groot is. Deze draag ik nu ruim een half jaar en iedere maand omstreeks mijn menstruatie, moet ik ‘m afdoen omdat hij knelt. En nu is hij dus opeens een paar ringmaten te groot: puur vocht dat ik vasthield!? Ik vind het best een beetje shocking.

Ik zie wel verband met de pil dus. Het is nog te pril om overige ervaringen of verbeteringen te melden, maar ik wil het nog wel een tijdje zonder pil proberen en nee: niet omdat ik een nieuwe kinderwens heb.
Wordt wellicht vervolgd 🙂

Achter de schermen ben ik bezig met een aantal erg toffe opdrachten en hiervoor moest ik de stad in om leuke spullen shoppen. Zoals het een shopaholic betaamt, kwam ik met nog veel meer andere dingen thuis, die niet op het lijstje stonden.

Want zeg nou zelf, zo’n regenboog tule rokje met vlindervleugels, Birthday diadeem en espradilles, kán ik toch niet gewoon laten liggen:

Wil je alles zien wat ik heb geshopt deze middag? Mijn shoplog van deze uitspatting kun je HIER bekijken.

Ik vind dit soort reacties van lezers echt zo leuk!
De foto van Naomi’s dochtertje en nog 12 andere leuke plaatjes deelde ik gisteren in de 20e editie met lezersfoto’s.
So cute:

Mijn arme zoon heeft dit middagje winkelen met zijn shopverslaafde moeder kranig doorstaan en ik heb hem beloond met een kaassouflé uit de trekmuur en een rondje op de kermis a.k.a. THE HELL.

Op mijn eigen verjaardag eindigde ik ook spontaan met mijn BFF op de kermis, maar dat was toch anders. Dat was ‘s avonds laat, in het donker en met een aantal cocktails in onze mik. Dán is de kermis best grappig.

Maar de kermis op een doordeweekse middag, is echt een heel andere gewaarwording…

Maar ik heb het overleefd en mijn zoon had het echt verdiend. Bless him.

In bovenstaand filmpje zie je ook dat ik een superleuk pakketje heb ontvangen. Om mijn verjaardag te vieren, had ik eerder deze maand een winactie op mijn blog waarin ik een supermooi jurkje van WTG en make-up van Pupa Milano heb verloot.

Ik had het totaal niet verwacht, maar ik heb dit pakketje nu dus ook zelf ontvangen! Zo blij mee: ik voel me gewoon wéér jarig! De outfit ga ik binnenkort nog showen natuurlijk.

Op Facebook Messenger zitten tegenwoordig leuke filtertjes: te gek om mee te videochatten!
Hier chat Norah met Seth:

En hier chat ze met mijn favoriete oom:

Mijn oom heeft een grote baard en die vindt ze best wel eng.
Altijd wanneer ze hem ziet, heeft ze wat tijd nodig om te ontdooien en werpt ze hem een boze blik toe.

Maar met het poezenfiltertje op Facebook Messenger, vindt ze zijn baard niet meer eng en kletst ze honderduit tegen hem, zo schattig! We hebben inmiddels al een paar keer gechat en ze vindt het zo leuk.

Het konijnenfiltertje is favoriet:

Dit filtertje is minder schattig, maar wel grappig:

Ik werd verrast met een goedgevulde box vol verse groenten en fruit van verseoogst.nl
Dit soort perspakketten vind ik extra leuk, omdat ik dan word uitgedaagd om met (voor mij) nieuwe ingrediënten te gaan koken.

Zo zaten er in de box bijvoorbeeld gele cherrytomaatjes en gele courgettes: daar had ik nog nooit van gehoord! De gele courgettes smaken trouwens hetzelfde als de groene, maar zien er toffer uit.
De gele cherrytomaat is wat frisser van smaak en is een kleurrijke variatie in bijvoorbeeld een salade.

asperges

In de box zaten ook groene en witte asperges van aspergetelers Antonio & Jolanda van Beek. Dit vind ik ook een leuk extraatje van deze box: dat je weet wáár je eten vandaan komt!

aardbeien oreo pasta
Verse aardbeien zaten ook in de box: zooo lekker! Heerlijk op een boterham met chocoladepasta. Op bovenstaande foto heb ik Oreopasta gesmeerd (van Duo Penotti). Soooo good!

De asperges waren echt héérlijk en de recepten van de gerechten die ik ermee heb gemaakt, post ik binnenkort. Op Instagram Stories deelde ik al sneakpeeks van gerechten die ik met de asperges en witlof heb gemaakt. Dit zijn er een paar:

Achter de schermen ben ik bezig met het freubelen van slingers en overige decoraties, voor een opdracht waar ik komende week mee aan de slag moet. Ik wil niet last minute stressen, dus heb in dit weekend al veel gevouwen en geplakt en de tafel alvast gedekt met tafelzeil (heeft een paar dagen nodig om geheel glad te zijn).
Ziet er gezellig uit, niet?

Norah is over een paar weken jarig: misschien laat ik alles maar gewoon hangen als ik klaar ben met de opdracht. Dan hoef ik op haar verjaardag alleen nog maar wat ballonnen op te blazen 😉

Koningsdag: Vinyl Shoppen & Beroofd

Leuk detail: Seth en ik kregen vaste verkering op een Koninginnedag.
Met Koningsdag heb ik zelf iets minder: het voelt gewoon anders. Het is nog steeds wel leuk, maar ik heb minder de behoefte om het vroeger zoals Koninginnedag te vieren.

Wij waren het serieus gewoon vergeten vandaag! Maar we hebben vandaag dus zes jaar vaste verkering: time flies.
Wij zijn niet van die klefbekjes dat we dit met cadeautjes of een etentje of zo vieren. Het was leuk toen het nog een feestdag was en dat dit ‘ons dingetje’ was, maar nu… is het gewoon 30 april.
Maar natuurlijk ben ik blij dat we alweer 6 jaar samen zijn en hopelijk komen er nog 60 mooie jaren bij!

Seth ging op Koningsdag naar Amsterdam met vrienden, Mika ging in Haarlem spullen verkopen op de Vrijmarkt en ik ben ‘s middags maar een paar uurtjes met Norah in de Haarlemse binnenstad gaan wandelen en struinen naar koopjes.

Ik houd van de sfeer in de stad op deze feestdag, maar ik had in in tegenstelling tot ‘vroeger’ geen behoefte om er heel lang aan deel te nemen.


Mijn vriendin (van wiens dochter ik deze Elmo knuffel kocht) maakte deze foto’s van ons, zo cute! Norah is er zo blij mee: Elmo en Shaun het schaap moeten nu overal mee naartoe.
Zelf heb ik flink wat (foute) LP’s gescoord:


Bekijk HIER alles wat ik heb gescoord op Koningsdag (inclusief een kleine impressie van Koningsdag in Haarlem, dat ik deelde op Instagram Stories).

De LP’s kocht ik bijna allemaal voor een habbekrats bij een superleuke verkoper, die ook een webshop heeft. Als je ook fan bent van Vinyl, dan wil je hier zeker even kijken en shoppen: platenkopen.nl

 

Seth vierde dus Koningsdag in Amsterdam. ‘s Nachts rond 04:00 botste hij tegen iemand op, ze wisselden excuses en een knuffel uit (zo gaat dat, op dit tijdstip) en toen is hij van zijn portemonnee beroofd.

Deze dief heeft hiermee zijn rijbewijs, pinpas, overige pasjes en zo’n €60,- contant geld buitgemaakt en de sukkel is vervolgens gaan tanken en heeft de benzine contactloos met Seth’s pinpas betaald.
Zowel de bank als het benzinestation (camerabeelden + kenteken!) werken mee, maar de aangifte bij de politie moet deze week in persoon afgerond worden.

Superfrustrerend: om dit soort dingen kan ik echt pislink worden. Kom NIET aan mijn gezin! Ik word ook echt misselijk van de gedachte dat iemand met de verkeerde bedoelingen in bezit is van Seth’s rijbewijs. Ik moet dan meteen denken aan fraudepraktijken op Marktplaats e.d.

Het zal uiteindelijk allemaal wel loslopen, maar het is zo’n gedoe om alles te blokkeren, opnieuw aan te vragen (naast de kosten) en gewoon een k*tidee dat iemand beschikking heeft over jouw persoonlijke eigendommen.

Door dit maskertje voelde ik me weer iets beter.
Deze face mask is van Origins (lees er HIER meer over) en heb ik al een tijdje in huis: hij blijft favoriet!

Zoals ik al eerder in deze post schreef: ik moet er af en toe nog aan wennen dat we een tweejarige poes in huis hebben en geen hoogbejaarde dame, zoals haar voorgangers.

Couscous is behoorlijk streetwise en jaagt alle katten uit de buurt steeds stoer en ghetto-style uit onze tuin. Alleen één grote zwarte kater, daar leek ze toch een beetje van onder de indruk. Ik snap nu waarom…

We hebben met de plantenspuit geprobeerd het katerbeest weg te jagen, we hebben Couscous geprobeerd op te sluiten, maar alles was tevergeefs. Couscous deed wel alsof ze ‘hard to get’ was, maar ondertussen hebben ze al meerdere keren in het bijzijn van de kinderen (hun arme tere zieltjes…) gewipt.

Couscous is niet geholpen en ze had ook een nestje met volgroeide kittens, toen wij haar in huis namen. We vermoeden dat deze kater ook niet geholpen is, dus mogelijk deel ik binnenkort een zwangerschapsupdate op mijn blog….

Dit weekend hebben we wederom goed gechilld in en rondom ons huis.
Onze tuin is een never ending story en bijna een fulltime baan om te onderhouden. Helemaal kansloos ook. Het hoeft maar twee dagen te regenen of miezeren en het gras is weer drie meter hoog…Ik ben uuuuren bezig geweest met nieuwe plantjes zaaien en stekjes overpotten. De vensterbanken staan weer vol en ik hoop zo dat alles gaat lukken!


 

Ik heb vier peperplanten, waarvan er twee (vrees ik te vroeg) naar buiten zijn verhuisd. De twee op de vensterbank groeien als een malle. Voor de zekerheid heb ik maar weer een nieuwe batch peperzaadjes gezaaid. Een aantal zaadjes uit een zakje en een aantal zaadjes die ik zelf uit een rode peper heb gepulkt, met tips en tricks van een moestuinwebsite.

basilicumplant
Paniek: één van de potten met basilicumplanten heeft gele blaadjes (die nu ook uitvallen). Dit zou duiden op ‘stress’ maar ik snap niet zo goed wat er te stressen is voor deze plant. Hij krijgt dezelfde treatment als zijn basilicumbroeders, dus: WHY?

Lees HIER de updates over mijn peperplanten en HIER hoe het mijn basilicumplanten vergaat. Overige groenten-en fruitsoorten volgen spoedig!

citroenzaadjes

Sneakpeek: ik heb citroenzaadjes gezaaid! Als dit lukt dan wordt dit een twee-of driejarig project. Ben benieuwd!

Mijn favoriete blogger Iris (de groene hippie achter ikbenirisniet.nl) was deze maand heel toepasselijk jarig op Earth Day.

Eén van haar lezers riep op dat iedereen één van Iris’ groene tips moest uitvoeren en ik besloot om met haar Groene Tip #24 ‘Zelfgemaakte Kweekpotjes van lege pleerollen’ aan de slag te gaan.
Wordt vervolgd 🙂

Ook al zo grappig: Ollie (het hondje van Iris) was jarig en zij deed voor een winactie een oproep aan huisdiereigenaren om een felicitatie te sturen. Natuurlijk deed Couscous dit niet zonder zucht of steun.

Casa di Maris

Vanmiddag, al chillend in de tuin, pakte ik voor het eerst sinds jaren mijn tekenspullen weer eens uit de kast. Ik kwam op het idee om een reeks striptekeningen te maken van ons gezin, van alledaagse, grappige of bijzondere gebeurtenissen, waarvan geen foto’s zijn gemaakt of die lastig zijn om in tekst uit te drukken.

Lijkt jullie dit leuk als ik dit ga uitwerken?
Let me know!

 

Hoe was jullie maand april?
Wil je nooit meer iets van mijn avonturen missen?
Volg me dan op Twitter (@MarisMariaRenne) of Instagram Stories: @hare_maristeit

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

12 reacties

 • Beantwoorden Nathalie 30/04/2017

  Lekker dan… beroofd!
  En een zwangerschap, ahhh kittens, best leuk!

  Een flink overzicht is het geworden, leuk om te lezen!

 • Beantwoorden Lisette 30/04/2017

  Grr voor die beroving :@

  Hier al jaaaaarren geen pil meer (zon 7 jaar). Heer-lijk!! Ik werd er zon naar mens van, voelde me niet mijzelf, stemmingswisselingen en al die dingen meer. Het is echt troep.

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 01/05/2017

   Ik hoop ook dat ik snel nog meer verbeteringen merk, vooral die extreme stemmingswisselingen inderdaad: voor niemand leuk!

 • Beantwoorden chucky1012 01/05/2017

  Wat erg zeg.
  Verschrikkelijk van die stemmingswisselingen en hoop dat het snel over zal gaan…

  Xoxo

 • Beantwoorden Rom 01/05/2017

  Ah jeetje, wat naar van die beroving! Hopelijk helpt het stoppen met de pil! Wat een verschil dan inderdaad al qua vocht dat je vasthoudt. Echt bizar wat die hormonen met je lichaam kunnen doen! Nog gefeliciteerd met jullie 6-jarig jubileum!
  Wat een leuk overzicht! Ik moest wel lachen om Couscous die ligt te chillen op haar krabspeelgoed, haha.

 • Beantwoorden Jacqueline 01/05/2017

  Yeah, leuk die striptekening! En goed getekend! Altijd leuk als extra aanvulling op je superleuke blogs….

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 01/05/2017

   Wat lief, dank je wel 🙂
   Heb al wat leuke ideetjes om te tekenen, maar moet mijn teken skills nog wat oppoetsen haha, beetje roestig geworden!

 • Beantwoorden Ayla 01/05/2017

  Haha kattenliefde is toch wel heel bijzonder he? Onze mannenkat is verliefd geworden op een heel wild rood poesje uit de buurt en blijft nu nachtenlang buiten om zijn liefde te vieren. De oude poezendame hier in huis is not amused. Shit dat Seth beroofd is zeg, ik hoop dat ze hem vinden!

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 01/05/2017

   Ik hoop ook dat hij snel gepakt wordt, en anders hoop ik de camerabeelden te bemachtigen en ga ik zijn gezicht flink spammen op social media!
   Wij hebben inmiddels drie hitsige katers die nonstop in de tuin wachten op ons poesje….! Heb mijn zoon niets meer uit te leggen over de bloemetjes en de bijtjes 🙂

 • Beantwoorden Nesrin 01/05/2017

  Oh wat naar dat Seth is beroofd! Fakkers op straat moeten met hun poten van andermans spullen afblijven.

  Ontpillen kan bij iedereen anders gaan, ik besloot toen ik stopte mijn mindset ook om te zetten. Hoop toch snel dat je het als positief ervaart. Er zijn ook vrouwen die niet zonder de pil kunnen. Ik ben nog steeds voor een mannenpil.

  Welk merk slikte je?

 • Beantwoorden Elsbeth 02/05/2017

  Wat een hoop gedoe met zo’n beroving ☹️ Zit je ook niet op te wachten.
  Over de pil, jaren geslikt maar ook al jaren gestopt. Ik heb het mirena spiraaltje, geen bijwerkingen tenzij je het uitblijven van de menstruatie een bijwerking noemt, ik noem dat een prettige bijkomstigheid ☺️ En ik raad het iedereen aan!
  De poes kan trouwens ook aan de pil he 😁 Maar een nestje kittens lijkt mij toch wel erg leuk 😻

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 09/05/2017

   Over die poezenpil lees ik nare dingen, waardoor ik toch mijn twijfels heb (verhoogde kans op kattenkanker e.d.), dus dan zou ik eerder voor sterilisatie kiezen.
   Ik heb zelf ook goede ervaringen met Mirena en dat nooit meer ongesteld zijn vond ik ook een heel erg fijne bijkomstigheid 😉

  Laat een reactie achter