13/06/2017 | 10 reacties

Behind The Scenes Juni 2017 #1 Werken, Feesten, Shoppen & Klussen


Alweer bijna half juni! Time flies.
Deze maand is voor mij best wel druk, maar dat vind ik fijn! Het houdt me van de straat ๐Ÿ˜‰

Ik heb een aantal toffe campagnes waarvoor ik dagelijks bezig ben en waarvan ik ook wat sneakpeeks deel in deze ‘Behind The Scenes’.

Afgelopen week zat ik voor het eerst sinds lange tijd weer achter het stuur en dit was even wennen.
Norah had haar allereerste Play Date met haar BFF en ik ging uit eten met mijn eigen BFF.
Ook is dรฉ zwangerschap eigenlijk min of meer bevestigd en gaven we een leuk feestje.

Kijkt u weer mee, naar alle glitter and glamour van de afgelopen periode ๐Ÿ™‚

Seth en zijn tweelingbroer waren in maart jarig en hadden het idee om samen een feestje te geven. Het kwam er alleen maar niet van en voordat we het wisten waren we weer een paar maanden verder.

Op zich geen drama, want juni is qua tijd van het jaar natuurlijk beter geschikt voor het hosten van een feestje, dan maart. Het was deze avond gelukkig droog (na een week van regen) en we konden fijn buiten blijven. De grote tuin van mijn zwager en schoonzus was echt perfect voor het hosten van een tuinfeestje!

Een kleine impressie, die ik deelde op Instagram Stories:

Het was nog lang gezellig, we lagen pas rond 05:00 in bed en we waren nog heel lang moe ๐Ÿ˜‰

Op dit feestje waren kindertjes ‘Persona Non Grata‘ en Norah ging daarom logeren bij รฉรฉn van mijn lieve vriendinnen.
Zij heeft me regelmatig schattige en lieve foto’s gestuurd, zo leuk!
Heerlijk om te zien dat Norah het zo naar haar zin had en platgeknuffeld werd door de dochter van mijn vriendin:

Ook hadden zij een primeurtje, namelijk: Norah op een paard!

Norah mocht mee naar paardrijles en keek haar ogen uit op de manege. Zo schattig! Ik kreeg dus een blij kind terug van haar logeerpartijtje ๐Ÿ™‚

Lunch โค๏ธ

Een bericht gedeeld door Maris Maria Renne (@hare_maristeit) op

Zomaar een salade die ik maakte als lunch. Hij lijkt op deze salade met cottage cheese, avocado en walnoten.
Ik was door alle drukte met werk te lazy om nieuwe recepten (voor op het blog) uit te proberen, dus ik maakte vooral veel ‘golden oldies’.
Zoals deze pasta met asperges, die ik eveneens lazy met het bord op schoot voor de tv at:

En op bovenstaande foto zie je een bulgursalade waarin ik heb gefreestyled met twee favoriete salades. Ik had weinig inspiratie de afgelopen weken ๐Ÿ™‚

 

Een paar dagen geleden liet ik in de tweede editie van ‘Krolse Tijden, Kittige Tijden’ weten dat onze poes Couscous zwanger is.
Ik had een afspraak bij de dierenarts gemaakt voor controle en bevestiging van de zwangerschap, maar afgelopen week hadden wij geen twijfels meer. Ik bedoel…. check them nipples:

Ik had รฉcht mijn twijfels, want op zich leek ze niet echt veel dikker en ik voel ook niets in/aan haar buikje. Maar ze ligt er het grootste gedeelte van de dag comateus en voor pampus bij en haar buikje (met niet te missen tepels…) puilt dan echt uit.

Inmiddels wordt ze wel iedere dag dikker en heb ik echt geen twijfels meer. Na de bekendmaking van haar zwangerschap kreeg ik veel tips en adviezen voor o.a. de bevalling en verzorging en de periode dat kittens bij hun moeder moeten blijven.

Op 1 juli (dat is al bijna!!!) is Couscous uitgerekend dus ik moet nog flink veel lezen en informatie inwinnen. Maar ik heb er ontzettend veel zin in, het lijkt me heel bijzonder om eens mee te maken.
Ik ben alleen hoogbejaarde suffe poezen gewend, een tweejarige fitte poes was al even wennen en een nest vol piepjonge kittens zal vast een ehm…. bijzondere ervaring zijn ๐Ÿ™‚

Ik hoop dat mijn met pijn en moeite gekweekte planten het zullen overleven en ik ben blij dat we nog geen nieuwe bank hebben gekocht. Dit gaan we dus ook pas doen zodra de kittens het nest hebben verlaten.
In plaats daarvan hebben we nu een nieuw bed gekocht, dit stond รณรณk nog op de planning en komt kitten-wise nu beter uit ๐Ÿ™‚
Het nieuwe bed wordt volgende week bezorgd en foto’s deel ik uiteraard nog.

OPROEPJE!

Omdat we dit hoogseizoen vanwege de kittens niet met z’n allen op vakantie kunnen, gaan we apart van elkaar leuke dingen doen en tripjes maken.
Seth heeft al een reisje naar Ibiza geboekt met vrienden en ik zoek nog een leuke bestemming om samen met Sarah te bezoeken. Iets relaxts (spa-achtig of yoga bijvoorbeeld), maar geen detoxgedoe: er moet wel wijn geschonken worden, want we zijn immers op vakantie ๐Ÿ˜‰

Tips, anyone?

Vorige week woensdag ging ik naar het hoofdkantoor van Unilever in Rotterdam.
Samen met nog een aantal bloggers van media exploitant Adfactor (waar ik aangesloten ben) hebben we een leuke meeting gehad, heerlijk (plantaardig) geluncht, een workshop gevolgd en veel inspiratie opgedaan.

Ik reisde gezellig samen met mijn Blog Buddy Laura (van het bakblog Laura’s Bakery) die net als ik ook in Haarlem woont.

De kick off: een tractor kwam verse, net van het land geoogste koolzaden brengen, waar wij tijdens een workshop mee aan de slag gingen.

Ik houd echt van Amsterdam en vergeet soms dat Rotterdam ook leuk is en veel te bieden heeft. Ik moet hier echt eens vaker heengaan, maar het komt er eigenlijk nooit van.

Vroeger toen ik in Breda woonde, ging ik regelmatig in Rotterdam winkelen of stappen, maar de laatste 15 jaar kom ik er eigenlijk nauwelijks nog. Misschien een leuke city trip voor een weekendje weg in eigen land?

Na een hartelijk welkom en een korte presentatie, kregen we een heerlijke lunch.
Hoe gaaf is de decoratie?! Sfeervol aangekleed, nietwaar?

Ik kwam weer een aantal bekende gezichten tegen en tijdens de lunch zat ik tussen de foodbloggers Sabine (Ohmyfoodness.nl) en Charlie (charlies-kitchen.nl). Gezellig gezelschap dus!

Dit soort events vind ik altijd erg leuk om te bezoeken. Want ook wanneer je elkaar (nog) niet ‘offline’ kent, heb je meteen heel veel raakvlakken en gespreksstof ๐Ÿ™‚
Al mijn vrienden vinden het leuk en interessant wat ik doe, maar een ‘collega blogger’ snapt dat er eerst foto’s gemaakt worden van het eten (en er nog wat geschoven moet worden met tafeldecoraties) of jassen en tassen van stoelen verwijderd moeten worden, vรณรณrdat er gegeten kan worden.


We zijn gruwelijk verwend tijdens deze lunch en ALLES was plantaardig en heerlijk. In het wijnglas zit een zoete aardappelsoep en ook was er volop keuze tussen versgeperste groenten- en vruchtensappen.


Na de lunch gingen we in groepjes aan de slag met zelf margarine maken, van alleen plantaardige producten.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik me hier een beetje stil heb gehouden (ik offerde mezelf op om foto’s te maken), want… ik werd omringd door profi foodbloggers die allemaal intelligente en kritische vragen stelden over de bereiding en ingrediรซnten en…. ik ben natuurlijk maar gewoon een simpele huis-tuin-en-keukenblogger ๐Ÿ˜‰

Maar gelukkig ga ik voor deze samenwerking met Becel ook niet aan de slag met ingewikkelde recepten of moeilijke vraagstukken. Ik ga LEUKE, creatieve en laagdrempelige dingen doen en onderzoeken die bij mij en mijn blog passen. Wordt vervolgd ๐Ÿ™‚


Op bovenstaande foto zie je Mariette (van zoetrecepten.nl) die in recordtijd en als een pro zaden had geperst (met een tof retro oldskool apparaat) en opgeklopt met een plantaardige olie, totdat dit heerlijk smakende en romige goedje (met bieslook en citroen) op broodjes gesmeerd kon worden:

Looking good, no?

Ik wist echt niet dat het zo simpel was om zelf margarine te maken. Leuk om te mixen met verschillende kruiden en te serveren op een BBQ-feestje!
Moet je alleen wel een geschikte machine in huis hebben om zaden uit te persen ๐Ÿ˜‰

Een impressie (via Instagram Stories) van deze gezellige en inspirerende middag:

Donderdag moest ik met de auto door Haarlem crossen, omdat ik tรฉ veel spullen moest kopen en dit zou never nooit niet in mijn fietskrat passen.
Ik heb helaas een haat-liefde verhouding met autorijden.

Bovenstaande foto stuurde ik naar Seth, vlak voordat ik wegreed. Na afloop liet ik hem weten dat ik zonder schade of schande weer veilig thuis was gekomen.

Ik heb pas sinds vijf jaar mijn rijbewijs en het was een helse trip om dat papiertje te bemachtigen. In die periode mรณest ik echt een auto hebben vanwege onze webshop (veel beurzen bezoeken en inkopen) en de eerste twee jaar heb ik ook veel gereden. Maar de laatste drie jaar eigenlijk niet/nauwelijks en we hadden zelfs ook lange tijd geen auto.

Ik miste dit eigenlijk ook niet, want op onze families na, is alles wat ik nodig heb op loop-of fietsafstand. Naar het strand ga ik ook liever op de fiets of met de trein, want die files (en parkeerkosten) zijn de HEL.
Even overwoog ik om woensdag met de auto naar Rotterdam te gaan, maar ik zag er tegenop om na lange tijd weer op de snelweg te rijden en ook de weg te zoeken in een voor mij vreemde stad. Ik ben gewoon niet zo cool in de auto.

Een rondje in mijn vertrouwde stadje Haarlem naar grote winkelketens zonder kinders op de achterbank, leek mij dan ook meer geschikt. Maar ik had er niet veel zin in en zag er eigenlijk ook wel een beetje tegenop. Het werd ook echt een beetje een ‘dingetje’ (en ik voelde me een kneus) omdat ik het al zo lang heb uitgesteld.

Het eerste ritje ging een beetje onwennig, het tweede al een stuk beter en tijdens het derde ritje was het allemaal weer heel erg vertrouwd. Stom hรจ?
Ik ga proberen de komende tijd weer wat vaker te rijden en hopelijk wordt het dan weer een gewenning voor me.

 

Ik moest dus veel, heel veel shoppen. Op bovenstaande foto zie je alleen nog maar de helft van deze shopping expeditie ๐Ÿ™‚
Voor een andere leuke campagne waar ik achter de schermen mee bezig ben, moet ik flink wat klussen en stylen in huis. Dit vind ik echt รฉรฉn van de leukste dingen die ik kan en mag doen voor mijn blog!

Overigens moet ik deze week weer hetzelfde rondje met de auto maken, want de helft van de spullen moeten weer terug ๐Ÿ™‚
Pas wanneer het klussen en inrichten klaar is, weet je welke spullen wel of niet geschikt zijn. In winkels zelf twijfel ik soms en daarom koop ik meestal meer dan nodig is.
Overigens houd ik altijd wel de spullen die ik heb gebruikt, ik breng alleen de (ongebruikte) items terug die ongeschikt bleken te zijn.

Vrijdag had Norah haar allereerste Play Date.
Sinds een jaar gaat zij een paar dagen per week naar een Kinderopvang en hier zit een meisje in haar groep, dat even oud is als zij en met wie het heel goed klikt.
Ze zijn samen soooooo cute en maken ook steeds dezelfde fases door. Ze spelen lief samen, maar het zijn ook twee diva’s in de dop en kunnen ook heerlijk met elkaar kibbelen.

Dit was de eerste keer dat ze elkaar buiten de Kinderopvang zagen en voor mij is het ook weer even wennen om mee te moeten gaan naar speelafspraken. Het is altijd maar afwachten of het met de ouders ook klikt, maar dat zat deze eerste date gelukkig wel goed ๐Ÿ™‚

Ik kon het gelukkig heel goed vinden met de moeder van Norah’s BFF en de meisjes hebben heerlijk samen gespeeld en gegeten. We wonen ook nog eens bij elkaar om de hoek, dus ik zou het echt zo leuk vinden als ze BFF’s blijven en nog heel vaak samen kunnen spelen of opgroeien!

‘s Avonds had ik een date met mijn eigenste BFF Sarah. Zij is al sinds haar tienertijd vegetariรซr en sinds een jaar eet ze helemaal veganistisch.
Als wij uit eten gaan, is het wel zo leuk dat er voor haar meer keuze is dan brood, friet en een salade waar wat ingrediรซnten uitgevist moeten worden.

We streken neer aan een knus tafeltje bij De Meierij in Santpoort-Noord, waar ze รฉrg hun best hebben gedaan voor ons. Een review over dit restaurant en al het lekkers dat wij hebben gesmuld, deel ik binnenkort.
Maar met deze foto van de speciaal voor Sarah gemaakte Vegan Oreo Ice Cream, wilde ik jullie toch alvast even jaloers maken:

vegan oreo ice cream

Mijn weekend was verder niet heel spannend en op zich wel lekker rustig . Ik moest wat werken, weer veel shoppen (ik heb nog steeds niet alles in huis, aargh!), we maakten een uitstapje naar een kinderboerderij en een wandeling in het bos.

Shoppen in de Haarlemse binnenstad met Seth en Norah is een stuk gezelliger dan alleen in de auto grote ketens afstruinen ๐Ÿ˜‰
Na het winkelen konden we een plekje bemachtigen op een zonnig terrasje.

Ik kan niet haken. Waarom ik dit pakketje voor het zelf haken van een unicorn heb gekocht (bij de Xenos), weet ik eigenlijk ook niet.
Mijn nichtje had een unicorn gehaakt voor Norah (check HIER) en volgens haar heb ik het zo onder de knie. Hm… I’ll prove her wrong ๐Ÿ˜‰

Ik vind het in ieder geval allesbehalve ontspannend en hield er al snel mee op. Op YouTube heb ik geprobeerd mee te doen, met tutorials voor beginners. So far, no good. Het gaat te snel voor me en wat ik in elkaar knoop lijkt totaal niet op wat ik op mijn scherm zie.

Zondag moest ik met hulp van Seth in huis klussen, filmen en foto’s maken, maar we zijn tussendoor ook nog even naar een mooi natuurgebied hier in de buurt (Groenendaal, in Heemstede) gegaan.
Hier is onder andere een kinderboerderij en Norah huppelde hier zo dolgelukkig rond, tรฉ schattig!

Een kleine impressie van mijn Party Weekend:

En dit gebeurde deze maand ook nog:

Mijn peperplant is inmiddels al ruim 75 centimeter hoog, ongelooflijk, niet?!
Eindelijk is het me gelukt om een plant from scratch op te kweken, niet te vermoorden en er zelfs nog vruchten aan te laten groeien #blessed

Buiten in de tuin gaat het ok-ish met mijn moestuinavonturen:


De lelijke struik die er het hele jaar dood en dor uitziet, bloeit weer volop met knalroze fuchsia’s: zo mooi! Rechts zie je een grote struik met rode besjes. Ik heb er al een aantal kunnen oogsten en ze zijn heerlijk.De peperplant in de moestuinbak is minder hoog dan de plant die binnenshuis de royal treatment krijgt, maar ook hier groeit inmiddels een eerste pepertje:


Op een bosje dille na, heb ik alle kruiden uit de moestuinbak verwijderd. De vensterbanken puilden namelijk uit met stekjes paprikaplanten, tomatenplanten en peperplanten.
Gezien mijn ervaringen met hun voorgangers (allemaal dood), wil ik mijn winkansen spreiden door er zoveel mogelijk te kweken. Alleen kom ik nu dus ruimte tekort ๐Ÿ™‚

In een andere grote bloempot heb ik nu ook stekjes geplant in plaats van gezellige bloemen.
Norah had trouwens de labels van alle kweekbakjes verwijderd, dus ik heb geen idee welk stekje een zoete puntpaprika, gele paprika of rare peper is. We gaan het merken, als ze niet voortijdig sterven ๐Ÿ™‚


Het kweken van een aardbeienplant heb ik opgegeven. Een paar weken geleden kocht ik een heel grote aardbeienplant en sinds vorige week kan ik iedere dag opnieuw verse aardbeien oogsten: wat een feest!

Deze (en volgende) week zit ik vooral veel binnen achter mijn scherm en dat was de afgelopen dagen best wel lastig, want we hadden non-stop internetproblemen. Gisteren was ik zelfs bijna de hele dag offline en had ik drie uur lang een monteur over de vloer: geen pretje!
Gelukkig kon ik offline veel foto’s en video’s bewerken en ik kan in Word ook wel alvast dingen typen, maar ehm… online zijn is voor mij toch wel een must ๐Ÿ˜‰

Hoe is jullie maand juni so far?
En hebben jullie leuke vakantieplannen?

Do share ๐Ÿ™‚

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

10 reacties

 • Beantwoorden Marilyn 13/06/2017

  Ahhhh wat een leuke foto’s!!! Wat een heerlijke maand is dit geweest zeg ๐Ÿ‘๐Ÿผ Ik ben benieuwd wat voor namen je aan het bedenken bent voor de kittens straks??

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 13/06/2017

   Haha, dit waren maar 13 dagen, voor een hele maand zouden het tรฉ veel filmpjes en foto’s zijn ๐Ÿ˜‰ De namen voor de kittens wil ik matchen met ‘Couscous’ en ik heb al wat leuke ideetjes!

 • Beantwoorden Lianne 13/06/2017

  Nou je maakt echt niet alleen Sarah jaloers met dit toetje. Mennn, wast ziet dat er lekker uit! ๐Ÿ™‚ Leuk dat je kittens krijgt. ๐Ÿ˜€

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 13/06/2017

   Nee nee: dit is een Vegan Proof toetje, speciaal gemaakt voor Sarah, waar ik uiteraard ook een portie van heb genomen ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚

 • Beantwoorden Esmee 15/06/2017

  Je tuintje gaat lekker! Ik ben ook super blij met onze (ook kant-en-klaar-gekochte) aarbeiplant in de tuin. Dat Oreo ijsje ziet er echt fantastisch uit, leuke presentatie ook! Wat leuk dat Couscous zwanger is, ik verwacht wel een maximum aan kitten-foto’s tegen die tijd hoor ๐Ÿ˜‰

 • Beantwoorden Nathalie 27/06/2017

  Je moet echt een keer voor een shopdag naar Rotterdam komen, hoor! Zoveel leuker dan 15 jaar geleden. Nieuwste superleuke: tentje waar je cookie dough kunt kopen met topping, gewoon om op te eten.

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 27/06/2017

   Ja, Rotterdam lijkt me leuke bestemming voor een weekendje city trip in eigen land ๐Ÿ™‚ Weet je ook een leuk hotel?

   • Beantwoorden Nathalie 27/06/2017

    Hotel Bazar is wel wat voor jou. Kijk: http://www.hotelbazar.nl/nl/hotel-bazar-rotterdam/onze-kamers/ Maar wel in de drukke Witte de Withstraat. Geen idee of het rustig is. En het Mainport Hotel is pure luxe. Mijn collega zat daar een keer. Mooi uitzicht en bubbelbad etc. Wel duurder maar bij Booking.com zie ik 141 euro voor een nacht en dan valt het nog mee (weet niet of dat een kamer met uitzicht op een brandtrap is…). Locatie is ook top: uitzicht over de Maas en de Erasmusbrug. Nhow is nieuw en erg modern. Voor een keer best leuk, denk ik. Is op de Kop van zuid in dat mega-gebouw.

    • Beantwoorden Maris Maria Renne 27/06/2017

     Wij wonen nu ook niet rustig, dus druk te is geen probleem ๐Ÿ˜‰ Ik ga ze allemaal ff checken, dank je wel voor de tips!

  Laat een reactie achter