18/04/2017 | 8 reacties

Behind The Scenes: Jarig + Pasen! April 2017 #2

april 2017

Wie heeft er ook het gevoel dat het vandaag maandag is, in plaats van dinsdag?
Ik raak altijd een beetje van de leg, wanneer feestdagen op doordeweekse dagen zijn.

Naast Pasen, vierde ik afgelopen weekend ook mijn eigen verjaardag en kreeg ik een overkill aan snacks, cocktails en kleurstoffen binnen.
Kijkt u mee:

Ik kreeg een aantal verbaasde reacties over deze pitabroodjes met paprika, feta en PEER. Maar echt: het is zo lekker en fris en vullend! Een superleuke vegetarische maaltijd, die ik zeker nog vaker ga maken.

Brabantia

Afgelopen week stond ik vele dagen stand by en naar de lucht te staren, ready set go met allemaal spullen paraat om naar buiten te rennen. Voor een samenwerking (die morgen of overmorgen online komt), moest ik foto’s maken van wasgoed op een droogmolen.
Ik had een plaatje in mijn hoofd van een strakblauwe lucht, mooie kinderkleding en een bloeiende Magnolia op de achtergrond.

Laat het nou precies k*tweer zijn geweest op de momenten dat ik foto’s kon/wilde maken en de Magnolia begon al bloemen te verliezen… Na een aantal dagen met tevergeefse pogingen, is het me tijdens een zonnig kwartiertje dat ik thuis was gelukt. HALLELUJA!
Het leven van een blogger gaat niet altijd over rozen. Of Magnolia’s.

Overigens heb ik ook echt geluk gehad qua timing met het maken van de foto’s in de tuin. Want helaas is de tuin nu één grote en beschadigde droevige bende. Wordt vervolgd (aan het einde van deze blogpost). πŸ™

 

Ik was één van mijn parfumflessen al een tijdje kwijt en ik snapte er niets van. Hij was het laatst gespot op één van de traptreden.
Toen ik snel even naar de glasbak ging, vond ik in de tas met lege flessen en potten mijn nog volle geurtje. Zucht…

stroop susu cocktails

Afgelopen week deelde ik de how to voor deze Stroop Susu Cocktails & Mocktails. Ze zijn zuurstokroze en mierrrrrzoet! Het leek me leuk om deze drankjes met Indische rozensiroop te serveren op mijn verjaardag.

We gaan weer een nieuwe fase in met het peuterkind. Gelukkig een heel leuke fase, maar mannnn: ze is ZO eigenwijs en dwingend. En ze heeft gevoel voor drama. Van wie heeft ze dit…?
En het antwoord op alles is dus ‘NEE’. Ook wanneer ze ‘ja’ bedoelt.

Ze is inmiddels wel een stuk rustiger met Couscous. Niet voor niets, gaat ze af en toe ook bij haar liggen. Toch moet ik dit altijd goed in de gaten houden, want ze kan ook zomaar opeens iets te hardhandig zijn of aan haar staart trekken.
Maar bovenstaande foto vind ik zo schattig: ze was moe en ging met een boekje en een dekentje chillen op de bank en Couscous klom meteen op schoot.

Ik ben een sucker voor eten in gekke vormpjes en shopte er dan ook flink op los in de aanloop naar Pasen. Zo bakte ik onder andere al Paashaasvormige aardappeltjes en kocht ik een kipvormig kruidenbotertje voor mijn verjaardag.

Jarig zijn nabij een feestdag, heeft zo zijn voordelen wat betreft hapjes scoren en ik had het voornemen me dit jaar niet al te erg uit te sloven.

Ik had een missie om de koelkast en vriezer leeg te maken (zodat deze weer gevuld konden worden voor mijn verjaardag en Pasen). We aten dus ook een restje spinazie met ei, mijn favoriete broodje met mozzarella, avocado, sambal badjak en pijnboompitten en een eenvoudige Italiaanse salade.

Drie dingen die totaal niet bij elkaar horen, maar samen wel erg lekker waren: ik houd van zero verspilling!

 

Zoals ik al schreef: dit jaar wilde ik me niet uitsloven voor mijn eigen verjaardag / meer tijd met gasten en minder tijd in de keuken doorbrengen.
Ik maakte een simpele kwarktaart (uit een pakje) met verschillende kleuren. Weinig werk en een leuk effect!

En toen was ik jarig en werd ik 38 jaar. Time flies!

Seth en Mika brachten me een tompouce (met kaarsje) en koffie op bed, zo schattig! En ze zongen natuurlijk (samen met Norah) verjaardagsliedjes.
Ze hadden een portemonnee voor mij gekocht, maar… de verkeerde! Niet die op mijn verlanglijstje stond, dus deze moet nog geruild worden. Maar het idee was lief, net als de tompouce en de liedjes en de tekening en de knuffels.

Eenmaal beneden in de woonkamer, struikelde ik over de ballonnen. Seth had er 38 opgeblazen en op allemaal geschreven. Op nummer 38 stond een lieve boodschap (die je zometeen in een filmpje voorbij ziet komen).
Norah vond dit ballonnenparadijs helemaal te gek natuurlijk.

Ik heb ook nog ‘gewerkt’ tussendoor: ik kreeg afgelopen week een aantal pakketjes met beautyproducten (ja: #hatemylife) en die moeten getest worden natuurlijk.
Op mijn verjaardag probeerde ik deze pads van Rodial onder mijn ogen: review volgt!

Ik ben echt een nerd, maar ik word dus serieus blij van geanimeerde opstijgende ballonnen op mijn Twitter profiel πŸ™‚
En hier werd ik trouwens ook heel blij van:

Dit stuurde één van mijn BFF’s en ik moest er zo om lachen πŸ™‚
Misschien ga ik toch maar wel weer Snapchat installeren: ik mis de filtertjes en extra’s die je op Instagram Stories niet hebt!

Β  Β 

Deze tompouces komen gewoon uit de supermarkt, net als alle kaasjes. Ik sneed nog wat groenten (en sorteerde dit op kleur) en maakte een dipje.

Hierboven een close upje van de taart, cool hm?
Hij flikkerde na het aansnijden helaas al snel uit elkaar:

De how to (met tips & tricks en mijn leermomentjes) voor deze taart, deel ik later deze week nog in een blogpost.

Mijn BFF Sarah en ik met Stroop Susu Mocktails.

Β 
Β Β Β 

‘s Middags kwamen er verschillende van mijn beste vrienden langs en het was prΓ©cies goed: niet te druk en niet te rustig en een soepel verloop.

Dat is ook een voordeel van een dag voor Pasen jarig zijn: familie zag ik met Pasen en vrienden de dag ervoor op mijn verjaardag. Geen extreem volle bak dus, ik heb iedereen goed kunnen spreken, iedereen had een zitplek en het was gewoon relaxt en gezellig!

Ik ben gruwelijk verwend met toffe cadeaus, waaronder tuindecoraties, verzorgingsproducten, een stijltang/krultang en een moestuinbak! Ben er echt zo blij mee!!!!

 

‘s Avonds, toen de kinders (die overigens geweldig lief en leuk waren deze dag, bless them) naar bed gingen, kwam Sarah op het idee om samen nog even naar de stad te gaan en cocktails te gaan drinken.

De eerste cocktail was iets met lychee en rum en toen speelden we nog een hilarisch spelletje beneden in de kelder van de cocktailbar.
De tweede cocktail was boven aan de bar en ik weet niet meer wat voor een cocktail het was.

Dit was niet mijn cocktail, maar ik vond ‘m zo mooi (slagroom! sprinkles! een Tiny Tony!) dat ik er wel een foto van moest maken.

Op de Grote Markt van Haarlem staat er nu een kermis (vreeeeeselijk) en we waren dronken en uitgelaten genoeg om in een aantal attracties te gaan.
Dit filmpje (een compilatie van filmpjes en foto’s van Instagram Stories) geeft goed weer hoe mijn verjaardag verliep:

Ik ben er niet heel druk mee, maar ik heb wel plannen om ‘wat’ te gaan doen met mijn YouTube kanaal. Als je het leuk vindt, kun je dus hierop abonneren.

Toen ik op zondagochtend met een bonkend hoofd en droge bek wakker werd, wist ik weer waarom ik al jaren geen cocktails meer drink. Sterke drank en ik, wij zijn geen match. En de kermis en ik trouwens ook niet…

Stiekem wilde ik een beetje dood, toen ik kotsmisselijk eindelijk in het regenachtige Almere was aangekomen. En stiekem vond ik het ook niet heel erg dat het grauw en grijs kakweer was en we niet naar een parkje gingen om eieren te zoeken.

De chocolade eitjes werden daarom in de tuin verstopt en ik kon rustig een beetje bijtrekken van mijn verjaardagsfeestje, want ik ben ten slotte geen 37 meer πŸ™‚

Dit soort koddige en hartverwarmende momentjes koester ik echt: Norah was zo stikgelukkig met ieder eitje of haasje dat ze in haar mandje kon stoppen <3

Deze foto is zo schattig: mijn schoonmoeder leest voor aan haar kleindochters <3
En ook hier was er weer véél te veel lekkers, waaronder kaasfondue: mijn guilty pleasure! Wel perfect anti katervoer trouwens πŸ™‚
Eenmaal half ontkaterd, schrok ik toen na een toiletbezoek iedereen begon te zingen en ik wéér een geweldig verjaardagscadeau kreeg:

 

Deze retro rolschaatsen stonden Γ³Γ³k op mijn verlanglijst! Ik ben echt zo gruwelijk verwend dit jaar!
Ik heb er een klein stukje mee gerold en het is even wennen: heeeeel anders dan inline skates. Maar ik ga oefenen en laat binnenkort weten hoe het gaat.
Precies deze rolschaatsen had ik als Mini-Maris ook, ik vind ze zo cool!

En ‘s avonds moesten we doodmoe weer met het helse OV en omleidingen terug naar Haarlem, waar ik weer kotsmisselijk aankwam. Bussen en ik (vooral met een kater) zijn geen goede match.

Op Tweede Paasdag begonnen we zo laat mogelijk met een Paasontbijt-slash-brunchje. Ook handig van jarig zijn vlak voor Pasen: er zijn meer dan genoeg leftovers!

En zo trof ik onze tuin aan:

Ik weet nog niet wat ik erover kwijt wil/nog ga delen. We hadden onze buren akkoord gegeven tot het snoeien van wat takken waar zij overlast van hadden. Maar het was even schrikken toen ik zag dat de boom he-le-maal omgekapt was en de tuin vol puin lag.

En er is ook best wel wat schade en ik ben nog aan het puinruimen… Wordt (misschien) vervolgd, maar ik ben hier niet blij mee πŸ™
Snap je nu dat ik blij ben dat ik de foto’s van het wasgoed op de droogmolen al eerder had gemaakt? Ik heb nu geen groen/mooi uitzicht meer!

 

Foto: Norah op kinderpartijtje met glijbaan

Ik had dus een druk weekend: heel gezellig, maar ook heel vermoeiend. Maar gelukkig alleen maar leuke dingen met alleen maar leuke mensen en heel veel lekker eten, dus ik klaag niet/zal proberen niet te klagen.
En dan ga ik nu een paar dagen uithongeren met water en komkommer, misschien nog een appel of een selderijstengel <BURP>

Hoe was jullie week? En hebben jullie fijne Paasdagen gehad en voelde het vandaag voor jullie ook als een rare maandag?
Bij mij ging alles vandaag in slowwwww motion. Morgen beter πŸ˜‰

Wil je vaker backstage kiekjes zien en updates lezen?
Volg mij dan op Twitter (@MarisMariaRenne) of Instagram (@hare_maristeit)

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

8 reacties

 • Beantwoorden Olga // Daar Was Eens 19/04/2017

  Dat vind ik helemaal niet netjes van je buren om gewoon een boom helemaal om te snoeien. Lijkt me toch wat anders dan een akkoord voor het snoeien van wat takken of een overhangend stuk van je boom. Ik was woest geweest! :O

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 19/04/2017

   Het is een misverstand en ik ga er geen tijd/energie in steken. Ben vooral een beetje zuur van de schade en troep, maar goed: puinruimen in de buitenlucht schijnt goed te zijn voor je gezondheid. En ik heb nu NOG meer licht in de woonkamer en dat is weer goed voor het maken van foto’s. Positief blijven denken hm πŸ˜‰ (Van binnen vloek ik hoor)

 • Beantwoorden Els 19/04/2017

  Wat een heerlijk gekleurde tafels en die rolschaatsen super cool! Ik zit nog steeds vol van de paasdagen haha

 • Beantwoorden Margriet 19/04/2017

  Rolschaatsen, cool!! En is idd eerst best gek om op te rijden als je skeelers gewend bent… Alleen die boom, neeeee. Nou hup, verhuizen dan maar πŸ˜‰

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 19/04/2017

   Het is heel raar, alsof je ‘blokken’ aan je voeten hebt in plaats van schaatsen (zoals met skates). Je moet een andere beweging maken, maar dit komt vast goed. Ik denk/hoop dat het stabieler is dan skates.
   En met het oog op een verhuizing, zeg ik inderdaad maar niets meer over de boom: ik ben cool, kalm en Zennnn…. Oommmmmm…..

 • Beantwoorden TypischKim 19/04/2017

  Wat leuk om met je mee te kijken! En wat vervelend, dat hele verhaal van je buren πŸ™

 • Beantwoorden kIM 26/04/2017

  Allereerst nog een verlaatte van harte met je 30ish! Ziet er uit als een geslaagde en relaxte birthday. Ik ben over een week aan de beurt, kijken of ik dat gevoel minus de kater kan evenaren πŸ˜‰
  Moest met pasen nog aan je denken, toen ik op paaspop in een tent (genaamd Disco Snolly) belande waar je rolschaatsen kon huren om er vervolgens mee te discodansen <3 Durfde dat in combi met de alcohol en mijn op leeftijd zijnde schenken toen helaas niet aan.
  O my, die boom, dat zou mij wat slapeloze nachten en behoorlijke wraakgevoelens opleveren. Nou ja, nog een voordeel, je hoeft in de herfst geen duizenden afgevallen blaadjes uit je tuin te harken :s Succes met je coolness!

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 26/04/2017

   Dank u, dank u πŸ™‚
   Hoe oud word jij volgende week?
   Disco Snolly!!!!! Dat klinkt te gek, wil ik een keer meemaken! Mijn eerste rolschaatspoging was geen succes: wordt vervolgd πŸ™ˆ
   Ik moest gister overdag naar de kermis met mijn zoon. Dat was op mijn verjaardag (bodempje cocktails en ‘s avonds) toch een heel andere ervaring πŸ˜‰
   Maar rolschaatsen in beschonken toestand zou ik ook iedereen afraden.

  Laat een reactie achter