09/04/2017 | 7 reacties

Behind The Scenes April 2017 #1

Ik heb een leuke week achter de rug! Ik ging onder andere een weekendje naar mijn hometown Breda en heb veel geklust en gedaan.
Een kiekje achter de schermen:

Samen met Mika reisde ik naar Breda. Ik moet er HEEL erg aan wennen dat het Centraal Station zo verbouwd is en ook de wandelroute hier naartoe (van het Valkenbergpark naar het station).
Ik houd nog steeds heel veel van Breda en vind het één van de mooiste steden in Nederland. Maar het is er zo ontzettend veranderd in de afgelopen jaren, dat het voor mij niet meer ‘eigen’ voelt.

Het Valkenbergpark is mijn favoriete plekje van Breda. Hier heb ik honderden kilometers op skates afgelegd en vele dagen op een strandlaken doorgebracht (bij gebrek aan tuin). Dit rode bruggetje is vast bekend onder alle Bredanaars 🙂

Het was leuk om hier met Mika doorheen te struinen en om hem plekjes aan te wijzen waar ik speciale herinneringen aan heb.

Dit weekend had ik ook keuzestress: het is uiteindelijk Fristi & Kit Kat Crunchy geworden 😬 #icecream #instafood

Een bericht gedeeld door Maris Maria Renne (@hare_maristeit) op

Meteen na aankomst hadden we afgesproken met mijn jongste broer en zijn vriendin. Zij namen ons mee naar een nieuwe ijssalon en daar kreeg ik dus een kleine black out en een beetje keuzestress: zoooooveel lekkere smaken!

Hier wil je heen als je een dagje in Breda bent, je kunt het vinden op de Vlaszak, vlakbij het Valkenbergpark.


Ik heb zo’n spijt dat ik de trekdrop niet geproefd heb! Het lijkt me typisch zo’n smaak waarvan een heel bolletje te veel is, maar het spookt nog steeds door mijn hoofd. Deze ijssmaak staat dus op mijn bucket list 🙂


Een kleine impressie (die ik deelde op Instagram Stories) van onze eerste dag in Breda:

Mika had me overgehaald om in Amsterdam iets uit een snackmuur te kopen (ik ben trouwens snel overgehaald hoor) en we hadden op de heenreis al meteen vakantiepret.

We logeerden bij mijn favoriete Oom en Tante, waar we ‘s avonds patatjes aten en in joggingbroek op de bank hingen en film keken: zooooo relaxt en gezellig!

De volgende dag zag ik bijna mijn hele familie, op het verjaardagsfeestje van mijn Opa. En zoals dat gaat bij Indische feestjes, was er HEEL VEEL ETEN:

Risolles! Kennen jullie dat? Ik moest Mika uitleggen wat het was en ik noemde het maar ‘Indische kroketjes’. Hij vond ze geweldig! Zijn ze ook trouwens. Deze risolles waren gevuld met gehakt.

Oma & Ik 🌶

Een bericht gedeeld door Maris Maria Renne (@hare_maristeit) op

Is mijn Oma niet mooi? No botox, no fillers!

 
Oma had zich uitgesloofd en speciaal voor mij Gado Gado gemaakt: mijn favoriete Indische gerecht.
Op de foto’s zie je ook zoete en hete Babi Ketjap en Frikadel Pan.Op de terugreis had ik een grote tas bij me, met een hoge stapel bakjes Indisch eten. Seth was hier heel blij mee 🙂
Een impressie van de tweede dag in Breda:

Stroop Susu! Altijd als ik bij mijn Opa en Oma ben, wil ik Stroop Susu drinken. Ze hebben het ook ALTIJD in huis haha!
Kennen jullie deze siroop?

Wij hadden leuke cadeautjes meegenomen uit Haarlem:

Plantenpotten met stekjes van peperplanten! Nu kunnen we WhatsApp elkaar foto’s en tips & tricks sturen en als de plantjes volgroeid zijn, lekker pepers oogsten en zelf sambal maken.
Bekijk de How To van dit cadeautje hier.

Hoe het mijn peperplantjes vergaat zal ik binnenkort delen, gisteren deelde ik al het eerste moestuinproject: Basilicum!
Mijn doelen zijn: een basilicumplantje van de supermarkt in leven houden, zelf basilicumplantjes kweken en ten minste één basilicumplant 50 centimeter hoog laten groeien. Zal het mij lukken…?

 

Tsja, dat was ff KAK! Voor nu even geen commentaar, maar wordt vervolgd… Komende week doe ik het even rustig aan en pak ik mijn fitnessmatje er weer bij…

Oma had zooooveel eten meegegeven: we aten nog twee dagen zielsgelukkig Indisch, ik hoefde alleen maar zelf komkommer te snijden en een eitje te bakken.

Grappig: ik las in een Indisch groepje op Facebook over de term ‘EHBO’ dat staat voor: ‘Eten Halen Bij Oma’. Heel erg toepasselijk 🙂

Eerlijk is eerlijk: na een paar dagen Indisch eten, heb ik altijd erg veel zin in GVA: Groenten, Vlees en Aardappelen.

Het nadeel van zo vroeg al paasversiering in huis halen, is dat ik het RUIM voor Pasen ook alweer beu ben… Ik weet niet of ik het laat staan tot Pasen.
De dag voor Pasen ben ik jarig en geef ik een feestje, die enorme takken staan dan best wel in de weg.

Deze DIY deelde ik vorig jaar en neemt veel minder ruimte in beslag! Bekijk HIER hoe je deze paasdecoratie van takken met masking tape maakt. Na Pasen haal je de hangers eruit en heb je nog lang plezier van je bloeiende takken.


Seth had paaseitjes gekregen op zijn werk en ik heb er braaf maar twee gegeten. Knap, niet?

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

En hoe tof is dit? Ik ben echt heel blij met deze oude Barbiekleding! Je merkt wel dat Barbie in de afgelopen jaren nogal ehm… van figuur gewisseld is. Niet alle items gingen moeiteloos over de boobs van mijn 80’s Barbies heen 😉
Ik ben echt een sucker voor oud speelgoed en retro items en dus echt HEEL blij met deze kleertjes!

Ik ben niet zo van het aanpassen van profielfoto’s na bijvoorbeeld een terreuraanslag of zo. Maar het nieuws van het Arnhemse koppel hakte er bij mij in en ik wilde ‘iets’ doen, al was het maar mijn profielfoto wijzigen.
Ik word er echt droevig van dat er zulke domme mensen bestaan en tot zulke afschuwelijke daden in staat zijn.

Ik maakte een grote pan van één van mijn favoriete soepen, maar at het dit keer met feta: ook lekker! De wortelsoep is fluweelachtig zacht en romig en de combinatie met de krokante en zoute chorizo en salie is echt te gek!

Op Mika’s school was er een leuke presentatie van verschillende klassen. Omdat het mooi weer was, werd het buiten gehouden en dat maakte het nog mooier en leuker: een beetje een ‘festival vibe’!
Alle Europese landen werden vertegenwoordigd in kraampjes met hapjes, drankjes en leuke presentaties. Op bovenstaande foto zie je de hapjes van het Portugal-kraampje.
Mika zat in het België-team en zij maakten onder andere verse wafels: die roken en smaakten superlekker.

Ik dronk koffie met een vriendin en Norah aan het water. Haarlem is zo leuk in de lente en winter! Wij wonen zelf ook aan het Spaarne en het is zo leuk om al die bootjes de hele dag door voorbij te zien varen.

En hoe tof is mijn roze clutch van Valentino? Ik kreeg ‘m cadeau van Brandfield (alvast voor mijn verjaardag) en vertel er later deze week meer over.

Poes Couscous heeft ook echt de lente in haar bol. Even wennen voor mij, onze vorige poes was namelijk stokoud en nooit in beweging. Couscous is momenteel nogal ehm.. druk en onrustig. Daar word ik soms een beetje zenuwachtig van, want ze is zo onvoorspelbaar en snel.

Gisteren heb ik flink geshopt met Seth en Norah. Op de markt kocht ik onder andere veel plantjes voor in de tuin en bij de HEMA en Flying Tiger shopte ik wat foto props voor posts die ik nog aan het uitwerken ben. Ook kocht ik nog wat lekkere dingen bij de Toko voor nieuwe Tokotests, een fles Stroop Susu (ha!) en hapjes voor mijn verjaardagsfeestje.

Afgelopen week deelde ik het recept voor deze Taco Tubs met zalmsnippers en avocado. Dit is echt leuk party food en ga ik denk ik volgend weekend ook maken voor mijn feestje!

Ik heb de schilderkwasten er weer bijgepakt! Mijn toffe gele kastje was niet meer zo mooi en ik was de kleur inmiddels ook beu. Komende week deel ik de voor-en nafoto’s!
En ik heb ook wat accessoires gepimpt:

Ja je ziet het goed: blauwe lijstjes zijn nu WIT. Jullie hoeven niet bang te zijn dat ik kleurloos word hoor, maar ik vind het momenteel wel erg leuk om dingen weer te veranderen in zachtere tinten.
Wordt vervolgd SOONISH!

In de tuin heb ik ook bijna iedere dag een uur aangepakt, maar voor mijn gevoel is het resultaat van dit geploeter niet zichtbaar. We hebben een nogal vervallen en verwilderde tuin en het gras lijkt te groeien waar je bij staat.

Nu we definitief besloten hebben om niet in dit huis te willen blijven wonen, gaan we ook niet investeren in een grote verbouwing (of bijvoorbeeld mooie tegels) in de tuin. Maar we brengen er wel veel tijd voor en het is een heerlijke tuin, dus ik wil wel mijn best blijven doen om het zoveel mogelijk (waar mogelijk) bij te houden.

Er groeit en bloeit van alles nu en ik word daar erg vrolijk van! Je ziet het op de foto’s niet zo goed, maar binnenkort hebben we weer véél mooi groen tegen de muren. We hebben prachtige klimplanten, maar dat zijn nu nog maar ehm… droge takken met kleine knopjes 🙂

De megagrote Magnolia is prachtig, maar het is zo jammer dat hij ieder jaar maar zo kort bloeit! Hij neemt helaas VEEL ruimte in beslag en we gaan er met pijn in ons hart toch een flink stuk vanaf snoeien. Daardoor krijgen we er een flink stuk tuin bij, waar we bijvoorbeeld een speeltoestel voor Norah kunnen neerzetten of nog een terrasje kunnen aanleggen.

Wordt vervolgd!
Hoe was jullie week? En hebben jullie ook zo genoten van het prachtige weer?

Wil je vaker backstage kiekjes zien en updates lezen?
Volg mij dan op Twitter (@MarisMariaRenne) of Instagram (@hare_maristeit)

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

7 reacties

 • Beantwoorden chucky1012 09/04/2017

  Zo leuk om te zien dat jullie een gezellige week hadden!
  Heerlijk al die Indische gerechten etc..
  De siroop is heerlijk.
  De risolles ook.
  Fijn dat je weer terug geweest was waar jij jaren geleden opgegroeid was.

  Xoxo

 • Beantwoorden Nathalie 10/04/2017

  Het ziet er erg gezellig uit en je oma… mooie vrouw!

 • Beantwoorden Tessa 10/04/2017

  Over die zwangerschapsopmerking…bij je vorige zwangerschap begon je ook alles wit en lichter te verven toch? :p

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 11/04/2017

   Hahahahaha😂
   Ik schrok er even van (bang dat je gelijk had), maar nee hahaha: nu niet het geval ❤

 • Beantwoorden Nesrin 11/04/2017

  Oeh la la dat ijs ziet er zo lekker uit maar ook de risolles lijken mij heerlijk. Jouw oma is een mooie dame, goede genen 😉
  Leuk dat je een weekend in je hometown was met Mika.

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 11/04/2017

   Ja, mijn Oma is prachtig ❤ En haar kreukvrije voorhoofd vind ik een geruststellend vooruitzicht hehe 😬

  Laat een reactie achter