Bagel met Avocadospread, Camembert, Walnoten & Honing

bagel avocado rucola honing walnoten camembert

Vorige week kocht ik bagels en ging ik losssss met het bedenken van lekker beleg. Deze bagel met avocado, rucola, camembert, walnoten en honing was mijn favoriet.
De combinatie van pittige camembert met knapperige noten en zoete honing is te gek! Als jij hier ook van houdt, dan vind je deze camembert met appel, walnoten en honing in bladerdeeg uit de oven ook lekker.

Dit is al jaren een party hit op feestjes die wij thuis hosten, dus het leek me lekker om een combi te bedenken die het goed doet op een bagel. Dit kun je natuurlijk ook op een ‘gewoon’ broodje doen en als je camembert te heftig vind, dan is brie een goede vervanger.

Ingrediënten voor 1 bagel

  • 1 bagel
  • een halve avocado
  • klein handje walnoten, grof gehakt
  • handje rucola
  • lepeltje honing
  • paar plakjes camembert (of brie)

 

Hoe maak je deze fantastische bagel?

Verwarm de oven voor, volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Snijd de bagel doormidden en beleg de onderste helft met de plakjes kaas. Verdeel hier de walnoten over.

bagel camembert walnoten honing avocado rucola

Doe de bagelhelften in de oven en haal de bovenste helft er na ongeveer 5 minuten weer uit.
Laat de onderste helft er nog even in zitten, zodat de kaas nog meer kan smelten.

TIP: je kunt er ook voor kiezen om op dit moment pas de walnoten in de kaas te drukken. Het smelten van de camembert duurt namelijk langer, dan het aanbranden van de walnoten, kijk maar:

bagel avocado rucola honing walnoten camembert

bagel avocado rucola honing walnoten camembert

Prak ondertussen de avocado fijn met een vork in een kommetje en breng op smaak met peper en een snufje zeezout. Besmeer hiermee de bovenste helft van de bagel en verdeel hier wat rucola over.

bagel avocado rucola honing walnoten camembert

Haal de onderste helft van de bagel met de gesmolten kaas en de walnoten uit de oven en drizzle er wat honing over.
Leg de bagelhelften op elkaar en vergeet er niet een servetje bij te pakken: knoeien is gegarandeerd! Maar je gaat er ook zeker weten van genieten, dus: eet smakelijk!

Lijkt jullie dit lekkerder met brie, of met camembert?
Let me know!

bagel avocado rucola honing walnoten camembert

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s!

[bctt tweet=”Bagel met avocadospread, camembert, walnoten en honing!” username=”MarisMariaRenne”]

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

7 reacties

  1. Op zo’n combinatie zou ik zelf dus echt noooit komen. Maar nu ik het op de foto’s zie kan ik alleen maar denken: IK WIL HET. (Heb alleen nog maar ‘ontbeten’ met koffie..)

  2. Ha lekker! Ik heb van vandaag een halve avocado over. Ik at ‘m – samen met Mila die er heel erg niet weg van was – met gebakken ei, tikje mayonaise, plakje kaas en halve snoeptomaatjes. Mjam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret