18/09/2017 | 5 reacties

Backstage Foto’s Augustus & September 2017

Ik leg mezelf nooit de druk op dat ik standaard iedere week, om de week of maandelijks een Photo Diary deel op mijn blog.

Dit heeft enerzijds het voordeel dat als ik een saaie kakweek heb gehad, ik dit stilletjes voorbij kan laten gaan. Maar het heeft dus ook zo zijn nadelen, zoals nu.
Ik heb nu namelijk weer loeiveel foto’s opgespaard en dit had ik dus achteraf gezien beter in twee delen kunnen posten. Sorry alvast voor het vele scrollen 😉

In dit kijkje achter de schermen van half augustus tot en met half september, laat ik je wat laatste zomertafereeltjes zien, hoe ik weer in mijn werkmodus kwam en wat voor klussen in huis we momenteel aanpakken.

Miauwwwww…..

De afgelopen periode stond natuurlijk het afscheid van de kittens centraal.
Het was echt heel bijzonder om eens een zwangerschap en kraambed van onze geliefde Couscous mee te maken en we hebben veel gelachen met/door de kittens.

 

Eén van de allerlaatste groepsfoto’s:

In de laatste fase vond ik het toch wel erg druk en intensief, zo’n huishouden met VIJF poesbeesten waarvan er vier extreem druk en niet altijd zindelijk zijn.
Toch was het gek om afscheid van ze nemen, voelde toch wel raar en was een tikkeltje emo. Kijk dan hoe zielig:

Aflevering van de kittensoap ‘Krolse Tijden, Kittige Tijden‘ gemist?
Je kunt ze hier terugkijken:

Aflevering 7: Trial & TERROR
Aflevering 8: Bye Bye Oreo….
Aflevering 9: The End

En nu hebben we dus alleen Couscous en Badjak nog:

Couscous lijkt het wel fijn te vinden haar aandacht nu nog maar op één kitten te hoeven richten. Ze is een stuk rustiger nu en ze komt eindelijk ook weer wat aan.
Ze was namelijk behoorlijk afgevallen door het dagelijks voederen van vier kinders.

Badjak daarentegen, transformeert van suffe kitten, naar een tikkeltje baldadig en ondernemend schepsel.

Doordat er nu drie kittens weg zijn, is het niet opeens rustig in Casa di Maris 😉
Ik bestelde deze kattenmand voor de poezels bij Oom Ali:

Hopelijk wordt ‘ie snel bezorgd, denk dat ze het wel fijn vinden om een warme aardbei te hebben om lekker in weg te kruipen nu het steeds kouder wordt!

Moestuinierleed…..

Deze week wil ik de artikelen van mijn peperplanten en tomatenplanten afmaken met de allerlaatste foto’s.
Ik kan alvast verklappen dat ik weer een illusie armer ben en het moestuinieren nu écht voor gezien houd. Wordt vervolgd.

Mijn enige succesverhaal op moestuiniervlak dit jaar, zijn de vele pepers die ik heb mogen oogsten en mijn meterhoge basilicumplant.
Ik heb geoefend met zelf sambal maken en dit is zoooooooveel lekkerder dan sambal uit de supermarkt!

Leuke Dingen Doen & Family Time

Omdat wij deze zomer een nestje met kittens moesten verzorgen, gingen Seth en ik apart van elkaar een  midweekje weg.

Ik ging met de kinders naar een vakantiepark in Brabant en hoe fijn deze week was kun je HIER teruglezen.


Terwijl Seth en zijn tweelingbroer samen met nog wat vrienden in hun Mankini’s op het strand van Ibiza verbleven, at ik op een zonnige zondagmiddag poffertjes met mijn schoonzusje, neefje en nichtje.
Daarna bezochten we een leuke speeltuin (aanrader: Groenendaal in Heemstede!).


Aanrader dus, want er is een groot terras waar wijn geschonken wordt en een rondrijdende trein voor de kinders.


Ik krijg echt een beetje heimwee naar de zomer (die we eigenlijk niet echt hadden) als ik deze ijsjesfoto’s weer zie…

Deze speeltuin ligt in een bosrijk gebied waar je ook erg fijn kunt wandelen en ook nog een kinderboerderij vindt.
Zoals ik schreef: aanradertje dus!

 

 

Ik heb leuke ideetjes voor een tattoo op mijn onderarm, maar ik heb zo vaak sneetjes en (kleine) brandwonden: zou echt zonde zijn als ik een tattoo daarmee verpest…

 

Eenmaal herenigd, gingen we nog een dagje naar Blijburg Beach met alle neefjes en nichtjes samen (waarvan er eentje helemaal BRAND NEW is):

Toen het er vervolgens naar uitzag dat er nog maar één mooie stranddag zou komen, heb ik ook alles uit mijn handen laten flikkeren en deze hele dag op het strand doorgebracht.

Norah heeft de hele dag zo lief gespeeld met haar nichtje (zij schelen maar drie maanden) en ik vind het zoooo leuk dat zij samen opgroeien!
Dit jaar heb ik maar drie mooie dagen aan zee kunnen doorbrengen en ik kan dit (als groot strandliefhebber) maar moeilijk verkroppen.

As we speak zijn we aan het speuren naar een last minute in Zuid Europa en hopen we met wat dingen in onze agenda’s te kunnen schuiven om toch nog even samen weg te gaan. Wordt vervolgd.


Na een dagje strand, eet je patat. Althans, dit doen wij eigenlijk altijd wel 😉

Afgelopen maand heb ik VEEL potjes Crazy Chicken gespeeld met mijn zoon. Ook leuk om te doen en het vakantiegevoel vast te houden: gewoon thuis spelletjes spelen en niet alleen op je vakantie-adres!

Afgelopen weekend bezochten we voor het eerst de grootste vlooienmarkt van Europa: de IJ-hallen in Amsterdam.
Geen idee waarom ik hier nooit eerder ben geweest (shame on me!), want: dit is écht helemaal mijn ding en de volgende keer ga ik VROEG.

Deze editie was de laatste keer buiten dit jaar, volgende maand is er weer een binnenmarkt. Het was gisteren vrij aardig weer en we hebben leuke koopjes gescoord.

 

Urenlang kraampjes afstruinen is niet Seth’s hobby, maar mijn zoon en ik vinden dit echt te gek. Mika kan ook echt goed onderhandelen trouwens en ‘cool’ blijven. Zo trots 😉

Trouwens ook een te gekke locatie om leuke plaatjes te schieten:

Toen Norah geen zin meer had om mee te lopen, gebruikte ik een leugentje om bestwil:

‘Kom liefje, volgens mij zie ik daar verderop een kraampje met allemaal leuke spulletjes van OLAF en ELSA!’

Works like a charm, want het kind is helemaal in de ban van Frozen.
Helaas voor mij zag ze ook daadwerkelijk een kraampje met Frozenspulletjes (zucht en kreunnnn…..) en rekende ik dus niet veel later een tasje af met een spuuglelijke Olaf-legging en drie Anna & Elsa shirtjes.

Intens gelukkig heeft ze de rest van de dag met het tasje stevig vastgeklemd rondgehuppeld en eenmaal thuis trok ze ook direct ALLES aan (drie shirtjes over elkaar dus).
Ik heb haar geprobeerd duidelijk te maken dat ze er alleen in mag slapen, maar vanmorgen was er een kleine driftbui toen ik vertelde dat ze haar Olafbroek niet aan mocht naar het Kinderdagverblijf.


Dit jurkje scoorde ik gisteren voor haar, voor maar slechts €2,-!
Nice, no?!

Afgelopen maand heb ik nog meer herfstitems voor haar geshopt, deze shoplogs kun je HIER en HIER teruglezen.
Ik ben nog steeds niet klaar en dat vind ik niet erg, want peutermeisjeskleding (en accessoires) shoppen is ZO tof!

Back To Work & Groot Onderhoud (Online + Offline)

Ik had er afgelopen maand een beetje moeite mee om uit mijn Komkommertijdmodus te komen, maar inmiddels ben ik weer ‘on a roll’.
Mijn mailbox en brievenbus worden weer dagelijks overspoeld en je kunt weer merken dat de voorbereidingen voor de feestdagen zijn begonnen.

Deze toffe wasmand (gevuld met wasmiddelen) ontving ik van OMO, toen ik net terugkwam uit Brabant met een grote tas vol vuile was. Goed getimed dus 🙂

Het perspakket was ook voorzien met leuke tips & tricks om het vakantiegevoel na thuiskomst langer vast te houden. Hier had ik nog wat mee willen doen op mijn blog, maar… ik zat een beetje in Komkommertijdmodus dus.
De zwart-wit gestreepte wasmand krijgt een plekje op de nieuwe kamer van mijn zoon (waarover zometeen meer).

Ook deze foodpost was niet verkeerd!
Van HEMA kreeg ik Popcorn met Tomoucesmaak. Ik ben zowel gek op popcorn als op tompouces, dus ik was superbenieuwd naar hoe dit zou smaken.


De uitslag van deze smaaktest kun je HIER teruglezen.

Een nieuw seizoen, betekent ook altijd dat er weer nieuwe kookboeken uitgebracht worden. Ik heb al een aantal nieuwe kookboeken ontvangen die dit najaar verschijnen en ben ze aan het doorbladeren.

Binnenkort deel ik een shoptipartikel met een aantal nieuwe titels en ik zal ook wat recepten uit een paar boeken maken en posten.

Dit boek kocht ik met de intentie het te lezen in ons Brabants vakantiehuisje. Daar kwam alleen helaas niets van terecht.
Ik begon eraan op een zonnige middag in de tuin en kon het moeilijk wegleggen: ik zat er meteen in!

Maar helaas: daarna heb ik het niet meer aangeraakt en ik moet eigenlijk een vrije dag inplannen om dit boek gewoon in één keer uit te lezen.
Ik vind het zo jammer dat ik sinds een aantal jaren de rust niet meer heb om gewoon neer te strijken met een boek of iedere dag wat te lezen. Vroeger verslond ik echt boeken en dit mis ik stiekem wel een beetje.

Norah wordt ook altijd heel blij van de postbezorger, die ze trouwens ook buiten op straat herkent wanneer hij niet bij ons aanbelt 🙂
Ze is er altijd als de kippen bij om pakketjes open te maken en roept bij alles: ‘Heel mooi!’ en vervolgens: ‘Voor mij?!’

Als het dan ook daadwerkelijk voor haar is (zoals deze Oerhollandsche Regenlaarsjes van Sourcy) dan is ze ook echt dolgelukkig.
Voor deze laarsjes kun je vanaf 1 oktober 2017 sparen met een leuke actie (meer info HIER).

Zoals ik in dit kopje al aangaf: Groot Onderhoud dus. Zowel online als offline 🙂
Op bovenstaande foto zie je het oude menu van mijn site, deze is onlangs aangepast en ziet er nu zo uit:

Dit soort dingen vallen niet direct op, maar achter de schermen is het altijd wel een tijdrovend klusje.

De button met WINACTIES is komen te vervallen (de rubriek bestaat nog wel) en heeft plaatsgemaakt voor een nieuwe pagina, namelijk <tromgeroffel> een WEBSHOP:

En nee, ik heb geen webwinkelambities meer, ik blijf gewoon met pensioen 😉
Maar een overzicht van al mijn favoriete producten (die je ook op mijn foto’s en in blogposts ziet) die je direct kunt shoppen, leek me wel erg handig.

Ik krijg namelijk best veel mailtjes en berichtjes met productvragen en het knaagt soms aan mijn schuldgevoel als ik verzuip in mijn mail en er niet aan toekom om iedereen netjes te antwoorden.
Aan de layout van ‘mijn webshop’ wordt nog gesleuteld trouwens, want alle producten staan nu onder elkaar en ik wil ze graag netjes in kolommen van twee. Hier heb ik hulp voor ingeschakeld want tsja: ik kan nou eenmaal niet alles zelf 🙂

Verder is in het menu de button RECEPTEN hernoemd naar FOOD.
Er waren namelijk een aantal rubrieken (zoals reviews van restaurants of producten die ik heb getest) die een beetje verdwaald ‘rondzweefden’ onder andere categorieën. Onder deze button vind je nu ook een rubriek met KOOKBOEKEN en ook nieuw is de rubriek VEGAN PROOF.

Door mijn eerste eetdagboek van een Flexitariër krijg ik nu ook af en toe vragen of ik veganist ben geworden.

Dat ben ik dus niet, maar ik vind het wel interessant om te experimenteren met meer vega & vegan proof gerechten.
Gewoon, om te ervaren of ik me hier beter/anders door voel, of het haalbaar is om dagelijks (al dan niet met vleesvervangers) te kopen en koken voor een druk gezin van vier personen met verschillende wensen, smaken en levensfases.

Ik kan alvast verklappen dat het tweede eetdagboek (deze week online) een sticker heeft met ‘6 Dagen Vega‘ en geen 7 😉
En ik eindig die zin wel leuk met een knipoog 😉 , maar ik heb dus gisteren voor het eerst weer vlees gegeten en ben er vandaag ziek van. Toeval…?

Ik kocht een nieuwe blender en ik trad eens uit mijn comfortzone door NIET voor een roze exemplaar te kiezen.

Mijn vorige blender was al een tijdje geleden overleden en na al het gesnaai in Komkommertijd, schreeuwde mijn lijf weer om verse sapjes en smoothies.
Hij is verkrijgbaar in veel leuke pastelkleurtjes en je kunt ‘m vinden in mijn webshop 😉

Goed, terug naar het Groot Onderhoud, want ook offline heb ik flink aangepakt:

Afgelopen weken heb ik op sommige dagen heuse spierpijn gehad van het vele klussen en sjouwen.
De gare, oude en versleten rieten schutting in de tuin hebben we gesloopt (goed voor tien volle vuilniszakken). Nu kijken we naar een lelijke gare golfplaat en hier wil ik een triplex plaat op bevestigen en in een tof kleurtje schilderen. Dan heb ik mijn eigen fotowandje voor het maken van outfitfoto’s 🙂


Verder heb ik (met een kleine steek in mijn hart) alle vrolijke printjes plakfolie op de keukenkastjes verwijderd!
Dit was best een dingetje, want ik vond het heel gezellig staan, maar was er toch wel een beetje klaar mee.

De saaie keuken is nu weer gewoon wit en ik heb wat geschoven met de koelkast, losse kast en het fornuis. Hoera hoera: er is nu ruimte voor een groter fornuis! En ik wil er eentje met een grotere oven 🙂

Ik heb veel spullen weggegooid en weggeven en ben nu dus aan het speuren naar nieuwe keukenapparatuur.
Zodra de make over van onze keuken klaar is, wil ik hier kookvideo’s gaan opnemen. Nu doe ik dit in een mooie keuken van een vriendin en daar ben ik héél blij mee, maar het zou toch wel fijn zijn als ik dit gewoon thuis kan doen.

Zie je die scheur in de muur?
We hebben meer schade en lelijkheid in ons oude huurhuisje en we hebben nu een eerste lijstje opgesteld met opknapwerkzaamheden die door de woningbouw gerealiseerd gaan worden.

Vorige week is het dak nagekeken en gerepareerd (na weer een lekkage), deze week worden de leidingen nagekeken (CV ketel lekt en we hebben in een paar ruimtes schimmelplekken op de muren) en over twee weken komt er een stucadoor langs voor de muren.

We houden het woningaanbod nog steeds regelmatig in de gaten (zowel huur-als koopwoningen), maar Haarlem is… een uitdaging.
We neigen er steeds meer naar om ons huidige huurhuis te kopen en flink te verbouwen (en uitbouwen). Maar dit gaan we pas doen als de echt grote onderhoudswerkzaamheden gefixt zijn en die worden nu dus aangepakt.

Lees HIER meer over ons gepiekerpeins wat betreft verhuizen of verbouwen.

Ik ben zelf ook aan het klussen: Mika’s kamer krijgt een make over!
Hij is nu een echte puber en die kinderkamer (met superleuke Super Mario muurstickers) en een LEGO-tafel kan echt niet meer.

Alle muurstickers, fotolijstjes, planken en posters zijn nu van de muren verwijderd en ik ben begonnen met plamuren en schuren.

Uiteraard met een roze keukenmesje.

Deze week ga ik alles opnieuw fris witten en hij mag nog een nieuwe kleur uitkiezen voor op één muur. Ook ben ik nog op zoek naar een geschikte hoogslaper voor extra ruimte om te chillen en zijn bureau.
Best een uitdaging nog, aangezien onze plafonds op de bovenverdieping niet zo hoog zijn.
We hebben wel een vliering (die we niet gebruiken) en een puntdak. Ook iets dat we overwegen als we dit huis gaan kopen: de plafonds eruit en in alle slaapkamers hoge sfeervolle ruimtes!

Maar de eerste aanwinst voor zijn nieuwe tienerkamer is er al:

 

Een supertoffe zitzak met poef en niet in kinderformaat. Dit vond hij extra tof natuurlijk, want kinderspullen…. zijn voor kinderen 😉

Deze Seal Set van Xoft Living (in de kleur antraciet, door mijn zoon zelf uitgekozen) kreeg ik van ikwilzitzakken.nl en een review volgt binnenkort.
Nog een klein geheimpje: dit review is in combinatie met een winactie, dus stay tuned!

Hij is al door iedereen goedgekeurd (inclusief de poezen) en hij zit en ligt heerlijk! Zolang ik nog aan het klussen ben in zijn kamer, staat de set nog even in onze woonkamer. Vind ik niet erg 🙂

En tot slot nog wat laatste groot onderhoud, ik heb nieuw haar:

Letterlijk: ik heb nieuw haar. Extensions dus.
Mijn haar was de laatste maanden erg blond en zag er niet meer zo gezond uit. Het is nu weer wat tinten donkerder, vele malen voller en ook een stukje langer. Zo blij mee!

Dit heb ik vorig jaar ook gedaan (lees HIER terug) en toen heb ik er heel lang plezier van gehad. Wanneer het er dan weer uitgehaald wordt, is het ook weer leuk om een nieuwe coupe aan te meten. Ik houd nou eenmaal van afwisseling 🙂

Dat was ‘m weer, jullie zijn weer bijgepraat.
Zitten jullie ook weer helemaal in de werkmodus en/of gaan er nog mensen (last minute) naar de zon?
Let me know!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

5 reacties

 • Beantwoorden chucky1012 19/09/2017

  Zulke leuke dingen had je gedaan met je gezin!
  Prachtige foto’s.
  Prachtige aankoop voor zo weinig geld.
  Het je dochter mooi.

  Xoxo

 • Beantwoorden Rory 19/09/2017

  Jemig wat een lang (en leuk) verhaal. Ik moest allerlei dingen doen en blijf nu al een hele tijd hangen op je site, hahaha. Serieus. Leuke foto’s en ik heb het gevoel dat ik weer veel te veel gemist heb. Leuk van je haar! En nee. Wij kwamen een paar dagen voordat school begon terug uit 33 graden Griekenland. Maar dat werd genadeloos afgestraft hier. Een Indian summer tijdens het vieren van mijn verjaardag zat er helaas niet in. De hoop op nog wat lekker weer heb ik bijna opgegeven. De zomerkleding maar weer verplaatsen naar de hoogste planken / andere kasten / zolder… (die nog steeds veel te vol is…)

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 19/09/2017

   Haha ja: ik had het achteraf gezien ook moeten verdelen over 2 posts, maar dat is achteraf gepraat 🙂
   Ik heb ook alle zomerkleding al opgeborgen of weggedaan, met pijn in mijn hart. Hoe gaat het met ontspullen? Had je al een ophaalservice gevonden? Dat helpt mij als stok achter de deur 🙂

 • Beantwoorden yvonne 19/09/2017

  Heerlijk om te kijken en te lezen. Die zwarte jurk van Nora is geweldig. Ik ben ook ijhallenfan. Enne goed bezig zeg met alle verandering off en online 😉

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 19/09/2017

   Dank u, dank u 😃
   Norah’s preppy jurkje is blauw, maar op de foto lijkt het idd zwart 😬
   Ik ga vanaf nu iedere maand naar de IJhallen en ik denk ook een keer zelf een kraampje huren 😬

  Laat een reactie achter