17/08/2017 | 18 reacties

Backstage Augustus 2017: IKEA Pers Event, Reisje Geboekt & Nieuw Haar

Echt ontspannen een Staycation vieren, wil me niet echt lukken. Daarom heb ik last minute een midweekje weg geboekt.
Verder heb ik ‘nieuw haar’ en ging ik naar een pers event van IKEA. Ik praat jullie weer even bij over augustus, so far:

Ontspullen, Shoppen, Eten & Vakantieplannen

Onze fietsen stonden tijdelijk in de tuin, want in de bijkeuken (waar normaal onze fietsen staan) moest ik plaats maken voor dozen, meubels en volle vuilniszakken, die deze week opgehaald werden door de Kringloopwinkel.

Minimaal één keer per jaar plan ik een ophaalafspraak met zowel het Grofvuil als de Kringloopwinkel en zet ik van tevoren groot in (bijvoorbeeld drie vuilniszakken met kleding, twee dozen met speelgoed, twee meubelstukken en twee dozen met kleine huisraad en boeken) zodat ik voor mezelf zowel een doel als een deadline heb.
Ik ga niet minder inleveren, dan dat ik vooraf heb aangegeven 🙂

Ook leuk om te lezen:

Het ruimt altijd heerlijk op (zowel in mijn hoofd als in ons kleine poppenhuis) en tsja, er komen nou eenmaal geregeld nieuwe spullen bij:

Zo heb ik afgelopen week ook weer asociaal veel nieuwe spullen geshopt.
Bovenstaande kofferbakfoto lijkt misschien bescheiden, maar zowel de koffer als de grote shopper, zitten bomvol spullen. Tsja, ik ging met de auto naar de Action… Herkenbaar, right?
Voor mijn portemonnee kan ik beter op de fiets gaan.

Ik ging hierheen voor klusspullen, want deze week ga ik Mika’s kamer onder handen nemen. Die jongen is opeens zo groot, daar hoort geen kinderachtige slaapkamer meer bij.

Ik kocht ook veel kattenbende, waaronder een reistas, speelgoed, een nagelschaar voor huisdieren en eten en drinken. Nu de kittens opeens ook vast voer eten gaat het HARD hier in huis met zowel het eten als het kattenbakgrind.

Voor Seth kocht ik een kleine koffer, want hij vloog vandaag naar Ibiza (zonder ons) met alleen handbagage.

Ik ben niet zielig hoor en ik gun het hem. Maar ik zou minder jaloers zijn denk ik, als het hier ook mooi strandweer was. Dan woon je verdorie vlablij het strand, maar is het weer niet beach proof 🙁

We kunnen momenteel alleen helaas niet samen op reis, want iemand moet het fort met de kittens bewaken en vijf keer per dag eten serveren plus het huis nalopen op drolletjes en pisplasjes.

Wanneer Seth volgende week terugkomt, ga ik met de kinderen een midweek naar een vakantiepark in Brabant.
Afgelopen week kwam ik namelijk op het idee om daar een vakantiehuisje te huren, vlakbij mijn hometown Breda:

Ik heb veel familie en vrienden hier wonen en probeer regelmatig die kant op te gaan, maar logeren met twee kinderen vind ik niet zo relaxt. Op deze manier hebben we dus fijn ons eigen plekje én kunnen mensen gezellig bij ons ‘thuis’ langskomen.
Op zo’n vakantiepark (en in het huisje met bubbelbad!!!) heb je toch meer een vakantiegevoel, dan tijdens een ‘Staycation’.

Ik probeer nu zoveel mogelijk rustig aan te doen, maar het is lastig vakantie vieren vanuit huis. Er zijn namelijk een triljoen klusjes die gedaan moeten worden of ik ga toch stiekem weer aan het werk.

Als de kittens het nest verlaten hebben, hopen we eind september/begin oktober nog even samen ergens te kunnen nazomeren in Zuid-Europa. Wordt vervolgd 🙂

Ik flanste snel een burger in elkaar en had na afloop een beetje spijt dat ik er geen betere foto’s van had gemaakt voor een blogpost.

Het is de biologische pompoen-tijmburger van Albert Heijn op een speltbroodje, die ik heb belegd met geitenkaas, sla, walnoten en een honing-mosterddressing. Hij was zoooo lekker!
DO try this at home 🙂

Ik heb ook geëxperimenteerd met bijzondere zelfgemaakte ijssmaakjes en hier deel ik binnenkort een succesrecept van (nee: niet alles wat ik heb geprobeerd was even geslaagd). Maar zoals je op bovenstaande foto ziet, heb ik dus ook iets met lavendel gemaakt: érg lekker!

ajam mosterd

Ik had weinig inspiratie om nieuwe dingen te koken en maakte ook lekker makelijk en lui veel bekende succesnummertjes.
Zo aten we weer een paar dagen ‘Lazy Indofood’ zoals de Ajam Mosterd (mosterdkip) die bij ons thuis erg populair is.
Supersimpel om te maken en ik maakte het dan ook voor twee dagen. Beetje rijst en wat boontjes erbij: klaar!

vegetarische filet americain

Op het blog van ikbenirisniet.nl las ik een veggietest van een aantal verschillende vegetarische Filet Americain. Ik ben een bewuste flexitariër en steeds meer geïnteresseerd in vegetarisch (en soms vegan) eten, maar heb het niet altijd op vleesvervangers die zo typisch ‘namaak’ smaken.

Deze filet van de Vegetarische Slager heeft mij écht verrast en dit had ik (ik was een tikkeltje sceptisch) niet verwacht. Had ik dit maar geweten tijdens de zwangerschap, toen ik zo naar Filet Americain snakte 🙂
Ik ga nooit meer échte filet eten, want ik vind deze vegavariant beter dan ‘The real thing’ en misschien ga ik er nog een kort artikel over schrijven. Wordt wellicht vervolgd 🙂

Nieuw Haar

Ik verkeer in de gelukkige positie dat één van mijn BFF’s een Hairstyling Pro is. Mijn haar is sinds de geboorte van mijn dochter (nu twee jaar geleden) helaas niet meer in zo’n goede conditie en het is jammergenoeg snel erg droog en beschadigd.

Ik wilde graag eens een keratine treatment proberen, maar dat is een behoorlijk lange zit van maar liefst ruim vier uur. Dus ik heb mazzel dat mijn kapper gewoon naar mij thuis toe wilt komen 🙂

Vier uur is LANG en ik werd behoorlijk gaar van het vele stilzitten, keer op keer met mijn hoofd in de wasbak (keuken) hangen en zo’n vreselijk hard plastic kapje op mijn hoofd.

Maar het resultaat is mooi, kijk:

Links is de voorfoto en rechts is ná de behandeling met keratine, maar dat snapte je denk ik al wel 🙂
Op de rechterfoto zit er niets, nakkes, nada, nul, geen stylingproduct in mijn haar en dat is voor mijn droge en springerige haar echt altijd nodig! Een enorme verbetering dus.
Mijn haar is dus niet steil/glad van zichzelf, dit komt door het vele kammen en föhnen tijdens de keratinebehandeling.

Het resultaat zou nog na vele wasbeurten zichtbaar en voelbaar moeten zijn en áls dat zo is, dan zal ik een review schrijven over deze behandeling.
Het is namelijk naast een lange zit in een kapsalon, ook behoorlijk prijzig, dus ik wil echt de tijd nemen om de resultaten te ervaren.

Ik heb het nu één keer gewassen en ik merkte dat ik veel minder haaruitval had. Ook heb ik na het wassen minder serum hoeven gebruiken dan dat ik normaal nodig heb om de pluis te bedwingen.
Wordt wellicht dus ook weer vervolgd 🙂

Zo’n lange zit in de kappersstoel is wel relaxt wanneer dit gewoon thuis kan. Het was deze dag (weer) rotweer en we keken binnen gezellig met z’n allen (mijn BFF/kapper, zijn partner/tevens BFF van ons, mijn dochter en ik) naar Disney films en aten lekkere hapjes.

 

 

Zo’n staycation is wel fijn om lekker te tutten met face masks, voet-en nagelvijlen en nagellakjes. Dit schiet er tijdens een gewone werkweek meestal bij in, hoewel ik probeer om ieder weekend een face mask te gebruiken.
Nu heb ik het wat vaker gedaan en ik merk echt dat mijn huid ervan opknapt en opfrist!

 

Persevent #ikealab + Nieuwe IKEA Catalogus

Ik was uitgenodigd voor een pers event, om de nieuwe collectie van IKEA (2017/2018) te komen bekijken.
Op Instagram Stories deelde ik een kleine impressie van deze dag:

Het event vond plaats in Zaandam en met een groepje bloggers werd ik opgehaald (en teruggebracht) met een pendelbusje vanaf Amsterdam Centraal.
Zoals het woord #ikealab al aangeeft, was het thema voor dit event ‘lab’ en het vond dus ook plaats op een toepasselijke locatie in een oud labaratorium.

Ik was blij verrast door het thema van de nieuwe catalogus, de kleuren en de materialen die dit jaar gebruikt zijn. En ik had dus keuzestress tijdens het selecteren van welke foto’s ik zou delen in deze post. Daarom dus maar extra veel, want ik denk dat jullie het ook wel leuk vinden om allemaal te zien 🙂

Klein voetnootje: onder de foto’s die ik NIET zelf heb gemaakt, heb ik de naam van de IKEA fotograaf vermeld.

Photo by: Floris Heuer

Welkomstdrankjes in labaratoriumstijl: alcoholvrije Prosecco met een pipetje siroop, om je drankje op smaak te brengen. Geniaal!

Photo by: Floris Heuer

Photo by: Floris Heuer

Het labaratoriumthema was overal doorgevoerd en ik houd echt van die kleine details: ik ben een sucker voor thema’s en themafeestjes. Op de vorige foto zag je al wat IKEA-klassiekers op sterk water, maar ook bekende hapjes werden bijzonder gepresenteerd, zoals deze kipballetjes:

Photo by: Floris Heuer

Natuurlijk heb ik ook even een witte jas aangetrokken en labje gespeeld met Shifra (acupoflife.nl) en Marlies (blog.mliees.com).
Shifra heeft deze week een blogpost gedeeld met veel mooie foto’s en info over de nieuwe IKEA collectie. Moet je zeker even lezen (klik HIER).

Photo by: Floris Heuer


Photo by: Floris Heuer

Het thema van de nieuwe collectie  is dit jaar ‘Geef je leven ruimte‘ met de focus op het steeds veranderende leven.

Dit sprak mij met een zowel opgroeiende peuter als puber én als zelfstandige die vanuit huis werkt, natuurlijk heel erg aan. Ons leven verandert constant, onze woonkamer heeft verschillende functies en deze vier bewoners hebben allemaal andere behoeftes. Er wordt zowel gewerkt, als gechillaxt en gegeten in één ruimte.

Om dit zo optimaal en sfeervol mogelijk in te richten, is eigenlijk altijd wel een ‘on going’ uitdaging voor mij.

Photo by: Floris Heuer


Photo by: Floris Heuer

Ik ben zwaar verliefd op de nieuwe VIMLE banken. Ze zitten (en liggen) heerlijk en kunnen tegen een stootje. Dat is wel een pré met ons huishouden (zeker nu met de kittens…).

Mijn voorkeur gaat uit naar de mosterdgele kleur, maar deze lijkt me minder praktisch met huisdieren en een peuter. Petrol vind ik ook erg mooi en ik ben nu aan het piekeren of dit in ons interieur zal staan of dat ik nog dingen ga aanpassen of toch misschien voor een andere bank ga kiezen. Stiekem vind ik de NORSBORG namelijk ook wel heel erg mooi, maar die licbtblauwe kleur is waarschijnlijk nóg gevaarlijker in ons huishouden.
Ik heb gelukkig nog even om te piekerpeinzen 🙂

Ik maakte wat close up foto’s van details die ik tof vond:

Zoals ik al schreef was ik blij verrast door de kleuren en materialen die IKEA aan de nieuwe collecties heeft toegevoegd. Zo spotte ik een aantal mooie goudkleurige accessoires (waar ik sinds kort fan van ben), maar ook warme stoffen en prachtige kleden.
Een kleed zoals op bovenstaande foto wil ik nog graag hebben, maar eerst even kijken hoe de nieuwe bank staat en of een kleed mooi tot zijn recht komt in ons kleine poppenhuis.

Ik spotte mezelf op een foto in de IKEA persmap en schrok even (want: ‘Zó zie ik er toch niet uit?!’):

Photo by: Floris Heuer

Het is namelijk wel een mooie foto, maar geeft een beetje een vertekend beeld en ik moest even goed kijken waar nou de ‘fout’ zat.
De foto is gemaakt met een groothoeklens (zie ook de ietwat uitgerekte stoel naast mij) en het licht is mooi, maar daardoor heb ik een beetje een vreemd lichaam.

Maar het is een leuke actiefoto, van het moment waarop ik dit plaatje schoot:

Toffe lampenkappen, niet?
Ik heb nu dus helemaal zin om ons huis wéér te veranderen 🙂

De nieuwe IKEA catalogus valt deze maand bij je op de deurmat en je kunt ‘m ook alvast online doorbladeren als je ‘m nog niet hebt en ongeduldig bent.

Heel toevallig was mijn favoriete Blog Buddy Nesrin voor een ander pers event ook in Amsterdam en waren we vlak na elkaar klaar.
We hadden elkaar al een tijdje niet gezien en ondanks dat we elkaar achter de schermen wel spreken, is het offline meet & greeten honderd keer leuker.

Verder heb ik weinig spannends te melden. Op die éne dag dat het deze week geen grafweer was, heb ik samen met Norah gechilld bij ons zwembad.
En overig breaking news:

Ik heb zowaar een paprika gekweekt! Yeah.

Ik wist niet of dit gelukt was, want Norah had de labels van de bakjes met stekjes paprika & pepers eraf gepulkt, dus ik wist niet welk stekje nou wát was.
Nu maar hopen dat deze niet ook voortijdig het loodje legt, zoals driekwart van mijn andere moestuinprojecten

Tot slot nog een Boomerangetje, van mijn favoriete kitten:

Badjak is by far mijn favoriet uit het nest en ik ben alleen nog maar gekker op hem geworden!
Komend weekend deel ik weer een update van Krolse Tijden, Kittige Tijden, want er is weer een hoop te vertellen. Zo breken ze inmiddels de tent af, ben ik al meerdere malen over een kitten gestruikeld en gaat de zindelijkheidstraining niet altijd even top…

Dat was ‘m weer, jullie zijn weer up to date!
Hoe gaat het met jullie? Nog op vakantie of alweer aan het werk of…?

Mijn vorige update (eind juli & begin augustus 2017, met o.a. een bezoekje aan de Tilburgse Kermis op Roze Maandag en de bowlingbaan) lees je HIER.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

18 reacties

 • Beantwoorden Anita 17/08/2017

  Behoorlijk druk dus nog! Goed idee midweekje Breda nog nooit geweest moeten wij hier ook maar eens doen.
  Superleuk het thema van Ikea ziet er zo leuk uit.
  Ik was trouwens in de veronderstelling dat jij nooit never een spijkerbroek zou dragen .(.waarom weet ik ook niet)Op de foto lijk je veel langer , je haar is prachtig maar wat een zit….echt de hell lijkt mij dat.
  Verdwijnen krullen door de behandeling?( dat wil ik dus niet..)komkommer ze nog even en veel plezier in Breda!

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 18/08/2017

   Ja, jullie smulpaapjes willen zeker eens naar Bourgondisch Breda! Denk dat jullie het daar heel leuk vinden 🙂 Mooie stad ook, net als Den Bosch, ook een aanrader als je het zuiden eens wilt verkennen.
   Het klopt inderdaad dat ik bijna nooit jeans draag, ik ben echt een jurkenmeisje. Maar het was geen topweer die dag en ik weiger om in augustus een panty aan te trekken 🙂
   Krullen verdwijnen niet door de keratinebehandeling, maar mijn haar is daar duizend keer gekamd en geföhnd, vandaar dat het zo recht en glad is 🙂

 • Beantwoorden Anita 18/08/2017

  Ok Breda gaat ons volgende samen weekend je worden! Leuk ! Ik ga dan toch eens informeren bij m’n kapper wil graag m’n krullen houden maar sinds ik het laat groeien kneed ik heel wat meuk in m’n haar tegen de droogheid.

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 18/08/2017

   Jaaaaah leuk! Ik zal tegen die tijd even een Brabowoordenlijst voor je opzoeken, zodat je de taal beter begrijpt 😉
   Tijdens de keratinebehandeling, wordt je haar van wortel tot punt bewerkt met de stijltang zodat de keratine beter opgenomen wordt door de warmte. Maar mijn haar had na de eerste wasbeurt weer gewoon dezelfde slagen en krullen als voor de behandeling, alleen dan minder pluis 🙂
   Review volgt als ik over een tijdje nog steeds enthousiast ben! Het is een behoorlijk prijzige behandeling, dus wil langere tijd aankijken of ik enthousiast ben/blijf 🙂

 • Beantwoorden Ling 18/08/2017

  Ik heb ook een keratine behandeling doen. 3,5 uur bij de kapper gezeten en ik ben er blij mee. Geen pluizerig haar en scheelt mij tijd aan stijling. Ik kijk graag naar je kittens filmpjes 😊 en kan er niet genoeg van krijgen.

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 18/08/2017

   Aah, leuk om te horen 🙂 Dit weekend deel ik weer een kittenupdate met veel grappige filmpjes (ze zijn ZO druk momenteel!). Hoe lang heb je de positieve effecten van de keratinebehandeling ervaren?

   • Beantwoorden Ling 18/08/2017

    4 a 5 maanden. Mijn derde behandeling alweer. Ik doe dat niet zo vaak, hoor. De laatste keer was 4 jaar geleden. Vanwege vakantie heb ik mijn haar laten doen zodat ik alleen mijn haar alleen hoef te kammen en wegwezen. Je hoeft niet eens fohnen! Het blijft steil en glad.

 • Beantwoorden chucky1012 18/08/2017

  Leuk dat je zoveel had gedaan 😉
  Je kapsel is prachtig geworden.
  Fijn dat jij met de kinderen er even tussenuit gaat.

  Xoxo

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 18/08/2017

   Dank je wel, ik heb er ook heel veel zin in, minivakantie in eigen land en quality time met mijn familie 🙂

 • Beantwoorden Nesrin 18/08/2017

  Love the new hair! Ik ben heel benieuwd naar de vegetarische filet, gaat ik toch zeker een keer proberen heur.

  Succes met de kittens, pisplasjes (lachkick) en drolletjes.
  We zijn helemaal niet jaloers op Seth, no way 😉

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 18/08/2017

   Nee, ik ook niet. Vond het ook helemaal niet rot om met hem te Facetimen terwijl het hier regende en hij onder een palmboom zat…

 • Beantwoorden yvonne 19/08/2017

  Mooi effect heeft Keratine he? Ik heb het ook gedaan en enig nadeel was alleen dat mijn krullen ook verdwenen. Die kwamen gelukkig na 3 maanden weer terug dus sindsdien doe ik het niet meer.

  • Beantwoorden Maris Maria Renne 19/08/2017

   Heb je heel fijne/kleine krullen? Ik heb vooral veel slag (paar plukken fijnere krul), maar mijn haar is nu niet echt helemaal steil of zo. Snap dat je het niet meer gaat doen als het zo’n effect heeft op je krullen!

   • Beantwoorden yvonne 20/08/2017

    Ja ik heb echt een hoofd vol krullen. En die waren ineens weg haha

    • Beantwoorden Maris Maria Renne 20/08/2017

     Oh damn, dat lijkt me echt een shock!

     • Yvonne 20/08/2017

      Was het ook haha. Had mezelf niet goed geïnformeerd. Ik dacht de pluis gaan weg en de krul blijft. Niet dus.

     • Maris Maria Renne 20/08/2017

      Wow, wist ik ook niet hoor! Ga ik even navragen bij mijn kapper en meenemen in mijn review, als ik dat nog ga schrijven 🙂 Tot nu toe (maar is nog kort geleden) ben ik erg blij met het resultaat. Voor mijn type haar (weerbarstig, beschadigd, soms krul, soms steil, het weet niet wat het wilt) is het een perfecte boost (so far dus). Maar als je blij bent met je krullen en je bent ze kwijt door deze treatment, dan is het wel goed om te weten dat dit een side effect is.

  Laat een reactie achter