Asperges met Mosterd-aardappeltjes & Zeekraal

Asperges met Mosterd-aardappeltjes & Zeekraal

Wat eten betreft, ben ik echt gék op dit seizoen: volop verse watermeloenen en asperges 🙂
Ik ben dol op asperges, maar ze zijn natuurlijk een beetje ‘flauw’. Ze smaken dan ook heerlijk in dit gerecht met pittige mosterd-aardappeltjes.

Met wat partjes ei erbij is het een prima vullend vegetarisch hoofdgerecht voor vier personen. Maar je kunt het ook als salade serveren op een BBQ-feestje.
Weer eens iets anders dan de bekende aardappelsalade, niet?

Ingrediënten voor 4 personen

  • 750-800 gram kleine krieltjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • 4-6 eieren
  • grote bos witte asperges
  • 2 kleine sjalotjes
  • grote hand blaadjes verse peterselie
  • 2 el grove mosterd
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • peper en zout
  • 2 el olijfolie (extra vierge)

Asperges met Mosterd-aardappeltjes & Zeekraal

Hoe maak je het?

Los een blokje groentebouillon op in een pan met ruim kokend water en kook hierin 12-15 minuten de krieltjes gaar.
Meng in een schaaltje de mosterd, azijn, fijngesneden peterselie en fijngehakte sjalotjes.
Giet de krieltjes af en meng ze met het mosterdmengsel.

Kook in een andere pan de eieren hoe jij ze het liefst eet.
Lees HIER tips & tricks voor het zacht, medium of hardkoken van eieren!

Snijd een stukje van de onderkant van de asperges af en schil ze rondom met een dunschiller.
Kook de asperges vervolgens in 5 – 7 minuten gaar en laat ze nog 10 minuten in het warme water liggen.

Spoel ondertussen de zeekraal af onder koud water. Snijd met een scherp mesje een klein stukje van de wat harde onderkant en kook het 1 minuut.
Giet de asperges en zeekraal af en laat goed uitlekken.

Schep de mosterd-krieltjes op de borden en verdeel hierover de asperges en zeekraal.
Besprenkel met de olijfolie, strooi er nog wat versgemalen peper (en eventueel een snuf zout) over en garneer met partjes ei.

Eet smakelijk!

Asperges met Mosterd-aardappeltjes & Zeekraal

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Stuur me een foto en wie weet staat deze (met credits) in een volgend artikel met lezersfoto’s!

Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de HASHTAG #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.

3

Reader Interactions

Comments

  1. Klinkt lekker! Dol op asperges , gekookt, gewokt, uit de grillpan , soep en in salade maakt allemaal niks uit Heerlijk! Wij maken van de schillen soep zalig….Nu het seizoen bij voorbij is wat meer soep gemaakt en ingevroren in kleine bakjes😃zo lekker en dat van schillen🤣.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *