Dingen waaraan ik merk dat ik toch écht 30-something PLUS ben….

rockstar

❤ Twintigers die mij aanspreken met ‘U’ maken mij stilletjes aan het huilen.
Ik voel mij geen ‘U’…. Ik ben toch geen ‘mevrouw‘?!

Die leuke stomdronken twintiger die met mij stond te flirten op een feestje scheelde in leeftijd minder met mijn bijna elfjarige zoon, dan met mij…

De horror toen een AH-medewerker een grapje maakte, toen ik per ongeluk mijn rijbewijs pakte in plaats van mijn pinpas: ‘Ooooh, maar U hoeft zich niet te identificeren hoor, haha!’.
Die jongen moet ontslagen worden….

Mijn beauty ritueel bestond jarenlang uit: face wash om make-up eraf te schrobben en daarna insmeren met een huismerk dagcrème.
Tegenwoordig ben ik ‘s ochtends en ‘s avonds bezig met het smeren van verschillende DURE crèmetjes en zalfjes tegen kraaienpootjes, rimpels en pigmentvlekken. Nadat ik natuurlijk zorgvuldig in de weer ben geweest met een exfoliant.
En vanzelfsprekend gebruik ik minimaal twee keer per week een voedende face mask.  Ik spotte laatst ook een collageen drankje en ging gebiologeerd de gebruiksaanwijzing lezen: iets wat ik vroeger NOOIT gedaan zou hebben.

❤ Botox vond ik altijd maar bullshit. Maar tegenwoordig kijk ik graag naar voor-en nafoto’s of filmpjes van kleine cosmetische ingrepen en zie ik er steeds meer het voordeel van in.

Als mijn peuterdochter wakker wordt met afdrukken van haar knuffels of plooien in haar gezicht, dan schudt ze met haar hoofd en verdwijnen de lijntjes waar ik bij sta.
Als ik in de kreukels wakker word, moet ik wachten met make-uppen, want die lijnen zijn na een half uur nog steeds zichtbaar en daar wil ik geen foundation in smeren…

Vroeger liet ik geen enkel feestje aan mij voorbijgaan. Nu kies ik mijn katers zeer zorgvuldig: ga ik hier kaartjes voor kopen, een betaalde oppas voor inhuren en twee dagen brakheid voor over hebben? Bij twijfel ga ik niet: lang leve Netflix en de bank.

Die katers dus hm… Voorheen volstond het om een paracetamolletje met een glas jus weg te tikken.
Nu? Don’t ask… De sporen en nasleep zijn nog daaaaagen later zichtbaar op mijn gezicht. Dus dat feestje kan maar beter fanf*ckingtastic zijn, anders ga ik niet. Voor random avondjes naar de kroeg ben ik al tijden niet meer te porren en daardoor voel ik me soms best saai en oud.

Vrijdag was altijd mijn allerfavorietste dag van de week. Na een week hard werken ‘s middags borrelen en ‘s avonds/’s nachts tot laat doorgaan. Nu word ik regelmatig op vrijdagavond gedesoriënteerd wakker op de bank, de wijn en het kaasplankje nog onaangeraakt of afgelikt door de poes.

‘Ik draag wat ik leuk vind, punt’. Dit doe ik al sinds ik als tiener zelf mijn kleding koop, maar tegenwoordig betrap ik mezelf er steeds vaker op dat ik denk: ‘Kán dit nog wel? Is dit geen open sollicitatie voor K3 of lijk ik nu niet op een gekke mevrouw op een roze fiets met een te kleurrijke outfit…?’ Ik HAAT dit!

Het idee van een nieuwbouwwoning in een rustige en kindvriendelijke woonwijk staat me steeds minder tegen.
Ik ben nog niet helemaal overtuigd en wil graag lekker centraal in deze toffe stad blijven wonen. Maar ik betrap mezelf er steeds vaker op dat ik me kapot kan ergeren aan geluidsoverlast of troep van anderen. Sssssssht: hier wonen mensen met kinderen die willen SLAPEN!

Als ik sommige boybands, artiesten of populaire Youtubers zie en hoor, dan denk ik: ‘stel je niet zo aan’ of ‘GROW UP’.
En PANG: dan voel ik me ineens stokoud.
Het helpt dan ook niet dat mijn bijna elfjarige zoon hieraan toevoegt: ‘Jij snapt dit niet, maar WIJ vinden dit leuk, dit is MODERN en niet uit JOUW tijd’.

Hoe zit het met jullie 30-something lezers? Feel my pain…?

Credits voor de afbeelding in dit artikel gaan naar @That_Basic_Bitchhh

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

0

Reader Interactions

Comments

 1. Heerlijk lijstje! Ben een beetje 30plus maar een aantal herken ik wel ja haha. Vooral die ‘ga ik na dit feestje toe terwijl ik eigenlijk heel graag om 10 uur naar bed wil’ of heel verstandig maar 1 of 2 wijntjes drinken omdat je weet dat je de volgende dag er weer vroeg uit moet.

  • Ik schiet soms zelfs in de stress als feestjes op vrijdagavond zijn 🙂 Dit was altijd mijn meest favoriete dag van de week, maar nu ben ik vooral MOE en wil ik op de bank hangen, niet mezelf in een jurkje hijsen, opmaken en tot LAAT door. Oh, ik HAAT dit!

 2. I feel you! Ik ben maar een saaie muts vergeleken met het tijdperk voor die beruchte 30, altijd alles gedaan wat ik wilde doen. En dan vind je jezelf een dikke vijf jaar later gevlucht uit de stad bankhangend of keuvelend op een sociaal iets waar je je gezicht “moet” laten zien mee te praten over het weer *gaap. Stiekem moet ik dan altijd een beetje lachen om mezelf, als de rest toch eens wist van die wilde haren.

 3. Haha ja 31 hier en herken heel veel… Een nacht doorhalen is niet meer een goed idee en de rimpeltjes lijken elke dag erger te zijn. Niet goed geslapen? Dan kan ik er nog een paar jaar bij optellen haha. En ja ook ik ben aan de maskers en dingen, gebruikte ik vroeger nooit!

 4. Zo herkenbaar. Ook ik ben gesloopt op vrijdagavond, zeker als ik daarvoor een slapeloze nacht heb gehad. Dan gaat mijn huispak aan en verheug ik me op een lange avond tv met een glas wijn. Tegenwoordig kijken man en ik elkaar om 22.00 aan en vertrekken naar boven…om slaap in te halen.

 5. Oooh verschrikkelijk ja! Ik heb het twee kanten op: jongeren noemen me ineens allemaal ‘u’. Als ik op mijn werk door de gang loop (op de universiteit), vragen studenten of ‘mevrouw’ weet waar een lokaal is – terwijl ik voor mijn gevoel niet héél veel ouder ben. Andersom denken 50+ers dat ik nog studeer en was een dame vorige week weer heel erg verbaasd dat ik een kindje heb. Wat volgens mij niet extreem raar is voor iemand van 32. Lastig hoor!
  Maar ik ben niet alleen op vrijdagavond gesloopt, lig gewoon elke dag voor tien uur in bed :p Rimpels vallen wel erg mee, ik ben gezegend met de genen van mijn oma en moeder, die beiden ook nog standaard 20 jaar jonger worden geschat. Hurray!

  • Ik ben ook blij met mijn Indische genen: mijn Oma heeft alleen wat lachplooitjes en verder een kreukvrij voorhoofd zonder Botox, dus dat vind ik een fijn vooruitzicht ?
   Maar toch verandert mijn huid en zijn de sporen van een gebroken nacht of avond stappen LANG zichtbaar en dat vind ik zuur. En ik kan/wil er gewoon niet aan wennen als ‘jong volwassenen’ mij ‘U’ of ‘Mevrouw’ noemen ?

 6. Ik vond Botox echt een no-go. Nu is het meer een Yes-Please. Met hoofdletters 😉

  Wat ik heel fijn vind is aan 30-something zijn is dat ik meer “rust” en zelfkennis heb dan 10 jaar geleden.

 7. Haha, balen van die rimpeltjes. Die heb ik gelukkig nog niet. Ik herken de meeste dingen eigenlijk niet. Niet omdat ik misschien jonger ben dan jij (ik ben 30) maar omdat ik nooit uitging en geen kinderen heb. Ik wilde vroeger wel altijd in de stad wonen (wel in een rustige buurt maar wel in een stad), terwijl ik nu echt in een minidorpje woon. Ik merk vooral aan mezelf dat ik 30’er ben, doordat ik het nu echt niet meer kan maken forums en social media gericht op jongeren te bezoeken. Ik bedoel, als 20’er lijkt dat nog niet zo erg maar nu voel ik me echt een vrouwelijke pedo als ik op dat soort sites kom. De tegenhanger is wel dat ik jaren ernaar heb uitgekeken om van 30+-groepen/forums lid te mogen worden.

 8. Probeer 50-plus something maar eens.. Botox is mijn beste vriendin nu. Ik wou alleen dat ik haar beter had leren kennen toen ik nog 30-plus something was.. Tja..

 9. I feel your pain 😀
  Ik voel me altijd een twenty something girl…. totdat ik in de buurt ben van twintigers. Dan pas besef ik ‘Nope. Je bent echt wel ouder’. 😀

 10. Nou, je komt zo alleen maar nog ouder over, haha! 😉
  Ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet zo herken. Ik ben wel veel moe, maar dat heeft weer een andere oorzaak. Katers heb ik nog steeds niet en mijn huid vind ik prima zoals die is.
  Waar ik van me van de zomer wel oud door voelde, was toen ik met mijn dochter in zo’n ronddraaiende kermisattractie ging. Ik kon daar altijd goed tegen, maar word er nu echt misselijk van.

 11. Heel leuk artikel! Voor je kreukels ‘s morgens: een zijden kussensloop werkt écht. Te bestellen op Bol.com voor € 20,00.

 12. Ach wijfie!!! Wat een schattige opsomming! Wacht maar tot je 50+ bent,,,
  Nee het wordt niet erger! Gemakkelijker, behalve dat in slaap op vrijdagavond, dat blijft. 😀

  • Haha, dank je wel <3
   Ik was gisteren op een event en daar werd ik weer een paar keer met 'U' en 'mevrouw' aangesproken door een jong 20-jarig PR-meisje. Bloedend hart... Vervolgens ergens koffie gedronken met een prachtige 46-jarige Blog Buddy en toen we het koffiezaakje verlieten zei de bardame: 'Fijne dag nog meiden!'
   LOVE her hahaha, made my day 😉

 13. Them feels 😀

  – is deze outfit wel mommy-waardig? Of zie ik eruit als een puber?
  – stop met lawaai maken in onze straat! (jeugdhuis next door, 1 feestje om de 2 maanden ofzo)
  – vrijdagavond = bank-hang-avond en als het kan nog iets vroeger gaan slapen dan doordeweeks.

  • Ik ben ook 37 Jeroen 🙈 En met vlagen voel ik me ook jong en vitaal hoor. Alleen wordt dat vaak teniet gedaan door opmerkingen van mijn 11-jarige zoon of katers die 2 dagen duren 😬

 14. Oh en meiden… botox is niet nodig hoor. Liever een echt gezicht waar je iemands ervaringen in zit dan een plastic poppenhoofdje. Rimpeltjes geven je karakter.

  • Eens! Maar wallen en/of vermoeide blik dat vind ik toch zonde. Ik wil geen plastic gezicht hoor, maar een frisse blik is toch fijner om naar te kijken in de spiegel. Vooralsnog kan ik goed schminken, maar op slechte dagen denk ik wel eens: misschien toch maar eens op consult gaan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *