10 Things That Piss Me Off

opvoedadvies
Een tag is een (meestal korte) vragenlijst die je beantwoordt op je eigen blog. Heb je geen blog? Dan is het voor de blogger in kwestie leuk, wanneer lezers hun antwoorden delen in een reactie op de post.
Het is een leuke manier om elkaar beter te leren kennen, gelijkgestemden te vinden of om samen te lachen.

Vandaag deel ik opnieuw de (in 2016 door mij bedachte) 10 Things That Piss Me Off TAG, waarin ik tien dingen deel die me pissig kunnen maken. Sommige puntjes zijn kleine (maar wel regelmatig terugkerende) ergernissen en sommige dingen halen werkelijk het bloed onder mijn nagels vandaan.
Om het wat luchtiger te laten ogen, heb ik verschillende lettergroottes en gezellige kleurtjes gebruikt 😉

P.s. pass the salt?

10 Things That Piss Me Off TAG

mehBronnen afbeeldingen:
Babyrompertje met catchy tekst: GopherKidz
Meh-beer:
Panda and Polarbear

1. Mensen die onaangekondigd voor mijn deur staan.
Iedereen is welkom, als ik maar de kans krijg om me even voor te bereiden (douchen of deo), troep/afwas kan verstoppen of mijn werk kan afraffelen.
Maar je moet niet zomaar voor mijn deur staan en verwachten dat ik alles laat vallen en je gewoon (met een glimlach) binnenlaat. Just… don’t.
Want: I won’t.

True story…

Zie ook:
Hoe gastvrij ben jij?

 

2. ‘Ready to eat’ avocado’s kopen, die na het opensnijden nog onrijp of al beschimmeld blijken te zijn.
Dan krijg ik echt een waas voor mijn ogen.

 

3. Ongevraagd opvoedadvies.
Als ik iets wil weten dan vraag ik het wel of zoek ik het op.
En zinnen die beginnen met: ‘Ik heb zelf geen kinderen, maar als ik…. dan…’
Nee. 

 

4. Een pizza Quatro Formaggi bestellen en een Quatro Stagioni bezorgd krijgen.
Terugkomen van de snackbar en het bakje pindasaus blijkt vergeten te zijn.

Expliciet melden dat je allergisch bent voor koriander, maar dat dit er dan extra fijngesneden en rijkelijk door-en overheen is gestrooid.
DON’T MESS WITH MY FOOD!

 

5. Mailtjes die beginnen met:
‘Hoi Marit / Hi Mariska / Hey Marissa / Hoi hoi Maria’.
Ie-de-re dag.
Ja, mijn naam is lastig en onhandig, maar zoek even op hoe ik heet (HIER bijvoorbeeld, of HIER) voordat je me mailt en ik weer moet zeggen dat ik zo niet heet.

En nu we het er toch over hebben:
de naam van mijn blog is Hare MaRISteit, NIET Hare MaJEsteit.
Yes: deze never ending ergernis is goed voor minimaal één eyeroll per dag.

 

6. Mensen die hun hond in het perkje voor ons huis laten schijten.
Mensen die mijn met liefde gezaaide bloemen uit mijn perkje plukken of schuin afknippen.
Mensen die hun kleuters door mijn perkje laten rennen.
Mensen: HOE kan het dat je niet zelf kunt bedenken dat dit gewoon echt niet cool is?

 

7. Bedrijven die de comments op mijn blog gebruiken om schaamteloos reclame voor zichzelf te maken.
Echt zooooo asociaal vind ik dit.
Ik vis meerdere keren per week dit soort irritante reacties eruit en gooi ze weg.
Nog brutaler: doen alsof je een echte lezer bent, een comment achterlaten die de plank volkomen mis slaat (bijvoorbeeld zeggen dat je óók zo gek bent op poetsen, onder het artikel over mijn grafhekel aan schoonmaken) en dan met sluwe html-codes linken naar je lelleke webshop.
Als je wilt adverteren, dan neem je maar contact met me op.

 

8. Mensen die op hun telefoon bezig zijn terwijl ze achter het stuur of op de fiets zitten. Ik hoop dat je een keer tegen een boom aan of in een sloot rijdt en niet op een dag mijn kind schept omdat je WhatsAppje zo belangrijk of grappig was.

 

9. Wanneer een kleur, model of printje van een kledingstuk totaal NIET overeenkomt met de foto en productomschrijving in de webshop.
Dat je dus een oudroze jurkje met knielengte bestelt, maar een fluorescerend oranje mini-jurkje ontvangt.

10. Traag of haperend internet maakt me nog bozer dan een beschimmelde avocado.

 

Neem je deze tag over op je eigen blog? Let me know!
Heb je geen blog, maar wil je wel jouw ergernissen met me delen? Brand maar lekker los in een comment. Laat het los, laat het gaan, gooi het er maar uit 😉

Zoek je meer tags om voor je blog mee aan de slag te gaan in Komkommertijd?
Klik HIER voor een overzicht!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

3

Reader Interactions

Comments

 1. Oooh for sure de naam irritatie. Mijn hele leven al heet ik Marijke, Mireille, Marieke .. you name it, i got the name. Hoezo niet gewoon Marije?

  En die avocado’s .. love/ hate relationship with them ?

  • Ik snap wel dat mijn naam verwarrend is voor veel mensen en altijd verkeerd uitgesproken wordt. Maar gewoon de aanname dat het een afkorting is, er zelf iets anders van maken en me hier gewoon mee aanspreken? Kan niet zeggen dat dit na al die jaren went of minder irritant wordt ?

 2. Oké, komt ie:
  1. Uitstekend neushaar bij mannen
  2. Lomp en ongeïnteresseerd winkel- en horecapersoneel, waar word je nou nog fatsoenlijk geholpen?
  3. Dat je op de plee zit en je voorganger blijkt het wc-papier op te hebben gemaakt en niet vervangen
  4. Te laat komen, maar dat manlief altijd te vroeg weg wil zodat we eigenlijk altijd overal als eerste zijn, grrrr
  5. Mensen die op de snelweg op de middelste of linkerbaan rijden terwijl ze daar NIKS te zoeken hebben
  6. Een regenpak dat tóch niet zo waterdicht is als ie leek. Überhaupt regenpakken eigenlijk
  7. Kinderen die iets kwijt zijn en zelf te beroerd zijn om goed te zoeken
  8. Mensen die mijn tijdlijn vervuilen met domme plaatjes van pro-zwarte piet of pro monsieur kannibaal. Ik ben het NIET met jullie eens. Kijk es verder dan je eigen kleine kringetje. (Ik heb nu wel ontdekt dat je kunt aangeven dat je die plaatjes niet wil zien, want mijn buurvrouw ontvrienden doe ik liever niet)
  9. Dom anti-inentgelul, of dom gelul in het algemeen. Lees de krant, lees een boek, onderzoek alle dingen en behoud het goede. Maar niet zomaar achter Rens Kroes aanhobbelen
  10. Rens Kroes en andere fitgirls.

  • 2. Ik was vorig jaar in Limburg en in shock over de vriendelijkheid van personeel daar. Ben een beetje verpest door deze regio ? En mensen die jouw punten 8+9 te fanatiek /verkondigen op Facebook zijn zooooo irritant! Vaak in het echt prima mensen, maar op Facebook irritant overactief met het preken over voeding of een bepaalde opvoedingsmethodiek Pff…. En dan die zwarte piet profielfoto’s weer ieder jaar… Maar je kunt inderdaad niet iedereen verwijderen ?

 3. Gheghe….Een lelleke webshop…tranen met tuiten hier!

  Naam gaat hier ook vaak mis…Sanne wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt en ooit schreef iemand.. Heej leuk mens! Dat kwam ook beetje raar over.

  Mijn irritatie….Een mail ontvangen waarin staat ‘ik zou zo graag een leuke samenwerking willen aangaan want je hebt een superleuk webshopje!’.

  • Haha, maar je hébt ook een superleuk bedrijfJE ? Ik snap je ergernis, ik heb ook menig keer moeten schuimbekken wanneer mensen naar mijn webwinkelTJE informeerden. Ervaarde het ook als beledigend dat het/ik pas serieus genomen werd toen mijn vriend erbij kwam en we een bedrijfspand betrokken. “Oh, NU wordt het echt wat hè?”
   Natuurlijk, daarvoor was het gewoon een uit verveling ontstane zolderkamerhobby om me bezig te houden.

 4. Heerlijk die antwoorden, sommige punten zijn ook zo herkenbaar.
  Mijn irritatie top 3 (laat ik het daar maar even bij houden) is
  1. Mensen die mij linniepinnie noemen. Ben toch geen kleuter. Krijg er letterlijk kippenvel van. Mijn moeder was echter beledigd toen ik haar laatst maar weer eens zei dat ik niet zo heet.
  2. Mensen die eeuwenlang twijfelen en geen knopen door kunnen hakken (met name over keuze restaurant Etc wanneer ik trek heb) maar over het algemeen heb ik weinig geduld.
  3. Wanneer mijn zorgvuldig met plastic bakjes volgepropte keukenkastje leeg valt en het gekletter van plastic door mijn keuken schalt.

  • Jaaaaaaaaaaa! Als het deurtje dicht kan past het toch. Waarom zou je er dan toch uitknetteren na de tijd. En ik maar kindvriendelijk tieren met een kleuter op de achtergrond.

 5. Wauw, nummer zes, bestaan die mensen echt?? Wat vreselijk asociaal zeg. De meeste punten herken ik verder wel.

  • Yes ? Wij hebben geen voortuin, maar een perkje, met zo’n opstaande stoeptegelrand. Ieder jaar probeer ik er wat leuks van te maken, maar het wordt altijd bevuild of gesloopt door voorbijgangers. Ouders lopen dan met peuter aan de hand die over de rand wilt balanceren, ouders ZWAAIEN dan naar mij (ik kijk dan pissig terug vanachter woonkamerraam) en peuter struikelt 9 van de 10 keer in mijn bloemen en sloopt of plukt er een paar. Ik krijg dan een “whoops, sorry!”-gebaar. Dat gaat na een aantal jaren irriteren en verpest mijn zin om het perkje nog mooi te houden. Maar als ik het niet mooi houd, is het een hondenuitlaatplaats en dat is nog erger voor mijn mood.

 6. 1. Het hele naam verkeerd schrijven:
  Okee, ik snap dat er misschien meer SuZanne’s zijn dan SuSanne’s, maar ik hoor toch echt bij de laatste groep. Als men me niet goed kent, kan ik er mee leven.. Maar als bekenden het keer op keer verkeerd blijven schrijven ga ik toch echt twijfelen aan de interesse in mij.

  2. Mensen die niet even de moeite nemen om na hun boodschappen het tussen-de-boodschappen-door-dingding op de boodschappenband te leggen. En dan vervolgens uitgebreid (en zonder schaamte) kijken terwijl ik halve yoga poses aanneem om het maar zelf te doen.

  3. Mensen in de sportschool die:
  a) op hun telefoon bezig zijn terwijl ze een apparaat bezet houden;
  b) met hun bezwete alles op die apparaten gaan zitten, ZONDER handdoek en vervolgens na hun oefeningen gewoon vrolijk verder hupsen naar de volgende oefening (zonder schoon te maken, bah!)

  Ja… Ik denk dat dit wel momenteel mijn grootse irritaties zijn. Oh nog eentje:
  4. Trambestuurders die ZIEN (want ze kijken naar me) dat ik een super eindsprint maak om te tram te halen en die vervolgens hun hoofd omdraaien, de deuren dicht doen en gaan rijden. Grrrr, serieus.. Je ziet me toch huppelen en hupsen als een malle…

  Zo, dat lucht op!
  ?

  • 1. Ik snap het ook niet wanneer vrienden en familie vragen hoe het met Nora gaat. Ze hebben een geboortekaartje gekregen waarop toch echt NoraH gespeld stond.
   2. Zo’n ding heet een “beurtbalkje” en door dezelfde ergernis als jij beschrijft, heb ik het eens opgezocht. het irriteerde dat ik niet wist hoe dit heet en die yoga poses zijn inderdaad irritant.
   4. Volgens mij doen ov-bestuurders dit expres. Ze zien me echt wel rennen en zwaaien, maar rijden gewoon door ?

   • Beurtbalkje! Kijk, zo leer ik nog eens wat!
    Fijne post en nog fijner dat je m’n struggles begrijpt! ?

 7. Lelleke, whahahaha Ik kwam niet meer bij, die uitspraak heb ik lang niet meer gehoord 🙂 Avocado’s die zogenaamd eet klaar zijn en vervolgens lijken op een steen vind ik ook zooo irritant. Dat mensen hun hondenpoep niet opruimen vind ik sowieso aso, ik heb altijd zakjes bij me en ruim het altijd en overal op, zo irritant dat er debielen zijn die mij als honden eigenaar een slechte naam bezorgen! Leuke tag 🙂

 8. Hahaha, erg leuk. Ik las die van Nesrin ook net. Hele leuke tag. Hoop herkenbaar, ik kan er ook niet tegen als mensen niet opletten in de auto. Vorige week reed iemand voor onze deur een lantaarnpaal om in de vroege avond. Pakte zijn bumper op en reed met lekke band en een ontpofte airbag vrolijk weer verder. Koekwaus. Kenteken genoteerd, politie gebeld en meneer kwam een half uurtje later in het politiebusje voorbij. Rijbewijs ingevorderd en moet voorkomen ivm alcohol. Wat een mafketel.
  Begin er gewoon weer van te koken!

 9. Geweldige tag! En ja, ik heb ook vaak last van de verkeerd geschreven naam. Hoe vaak ik al niet Janine, Janneke, Janet, Janette, Tineke etc. genoemd ben …
  Ik ben de eerste die de tag overgenomen heeft én hem neer gaat zetten, ik vind het bijna eng om te spammen haha. Dit is de mijne:
  http://www.eccentriclady.nl/?p=4115

 10. Whaha leuke tag!! Nummer 7 en 10 vind ik ook mateloos irritant. Vooral die nummer 7 snap ik echt niks van, dat soort dingen doe je gewoon niet. Meteen verwijderen die handel. Mijn naam wordt ook best wel vaak verkeerd geschreven. Inderdaad: kijk even van tevoren.

  • Echt? Wat voor varianten zijn er mogelijk op ‘Sabine’?
   Nr. 7 is zo lelijk. Soms heb ik een periode dat ik echt nonstop gespamd word door van die SEO-bureaus die dan massaal op een twintigtal artikelen gaan reageren. Op dagen dat ik veel reacties krijg moet ik dan echt dubbelchecken of een comment écht is, of reclame.

   • Sabrina, Sabina, Savine (Spaans), Savina, Sabien, Sabiene, Sabiena, Sabriena. Dat soort dingen. Laatst had iemand een reactie geplaatst die een huis verhuurd in Bogotá, een Colombiaanse die in Nederland woont. Wat denk je serieus? Dat kun je echt niet zomaar plaatsen. Gelukkig wordt de meeste reclame er wel uitgefiltert, maar soms komt er toch wat doorheen.

 11. Wat leuk geschreven, lag helemaal dubbel en veel dingen zijn zó herkenbaar! Ik kan me behoorlijk ergeren aan ‘domme’ vragen. Want ja die bestaan zeker in mijn ogen… Vandaag nog:
  “Heb je nu een taxi nodig?”, vraagt iemand nadat ik 2 seconden geleden uit een taxi ben gestapt… Uhm, ja je komt als geroepen, aangezien ik net mijn vorige taxirit heb afgerekend en graag een nieuwe rit wil maken!

 12. Vermakelijk dit.

  Punt vijf is voor mij ook een enorme ergernis, omdat ik een lastige voor én achternaam heb. Ik kan er niet meer boos om worden maar verbaas mij er wel over.

  De ergste fout is wel deze; Mijn vriend belde met de woningbouwvereniging voor een naamplaatje in het bellending. Hij legde nog ijverig uit dat het Hommersom is met drie m-en, dus niet de ‘n’ op het eind. Een paar weken lang stond er Hommmersom op het naamplaatje. :-/

  • Story of my life ? Ik stond heel lang in het telefoonboek als René Maris en na duidelijk spellen bij de klantenservice van de telefoongids, werd dit gewijzigd in Maris Mariarennee (als 1 vage foutgespelde achternaam dus) ?
   Boos word ik er niet om, maar ik vind het nog steeds irritant. Vooral wanneer ik op websites verkeerd genoemd of gelinkt wordt en ik er dan achteraan moet gaan.

 13. 1. Hier kunnen ze qua voornaam gelukkig weinig verkeerd doen (het is gelukkig al eeuwen geleden dat ik Kimmie of Kimberly genoemd ben), maar mijn achternaam daarentegen… Instanties lezen blijkbaar nooit het extra vakje waar de tussenvoegsels in vernoemd moeten worden, want ALTIJD vergeten ze de “van” die toch echt bij mijn achternaam hoort. Waarom maken bedrijven zo’n apart vakje als hun medewerkers het toch niet kunnen gebruiken?
  2. Dat mijn hond naar iedere hond/poes meent te moeten blaffen die hier langs ons huis loopt. Aangezien de uitlaatstrook hier om de hoek ligt zijn er dit nogal wat op een dag. Wat ik ook probeer, dit krijg ik er niet uit. Nog irritanter met een baby in huis die daar natuurlijk wakker van schiet.
  3. Onrechtvaardigheid. Dit trek ik zooo slecht, dat ik op dat moment vaak lamgeslagen ben terwijl ik toch echt niet op m’n mond gevallen ben.
  4. Zwart/wit denkers. Mensen die niet verder kijken dan hun neus lang of breed is. Je bent niet alleen op de wereld voor jezelf, maar voor elkaar dus wees asjeblieft eens wat ruimdenkender. En wanneer je echt zo dom bent om bijv. Geert W. zijn denkbeelden tof te vinden doe dat dan op zo’n manier dat alleen jijzelf er last van hebt en laat je onwetendheid niet aan iedereen op FB zien.
  5. Dat ik het 9 maanden na mijn bevalling nog steeds een graad of 15 warmer heb dan het daadwerkelijk is. En me dus bij de kleinste scheet al de pleuris zweet. Dag zorgvuldig gestijlde haren en vlekkeloos aangebrachte make-up. Argh!

 14. Nummer 8 van jouw lijstje, Maris!! Ik ben elke dag benieuwd rond aan het kijken of het eindelijk zo ver is!! Of dat iemand de sloot in fietst met het mobieltje ergens in de lucht! Mijn man en ik hadden het er toevallig gisteren nog over om mensen in te halen die te druk zijn met hun telefoon en dan BOE te roepen hahaha!

  Mijn ergernislijst volgt nog!

 15. Traag internet is zwaar frustrerend ja! Ook echt asociaal dat mensen gewoon in jouw perkje tekeer gaan. Hallo, andermans bloemen, don’t touch? En ik kan ook echt pissed worden als er met mijn eten word geklierd. Just deliver what I’ve ordered!

 16. Jullie laten me toch iedere keer weer goed lachen, jij en Nesrin! Zalig geschreven weeral! 😉
  En van de verkeerde naam? Heb ik dus ook. En ik heet gewoon Anneke. ‘Aneke’, ‘Anne’, ‘An’, ‘Anna’, …
  ‘t Is AnnEKE! En neen, ik vind dat niet erg. Ik vind het pas vervelend als ik An genoemd word, want zo noemden m’n ouders me als ik weer iets had uitgevreten en ik op m’n donder kreeg 😀
  Ik vulde hem ook in (https://mrscurlyblog.wordpress.com/2016/07/16/10-things-that-piss-me-off-tag/). Kwestie van mijn medemens een handleiding ‘hoe ga ik om met Anneke’ mee te geven 😀

 17. Ik herken er zooooveel, haha! Dat van je tuinperkje vind ik mega brutaal.. Toen ik nog in een appartement met raam direct aan de straat woonde, vond ik het verschrikkelijk dat mensen heeeeel dicht langs mijn raam liepen en uitgebreid naar binnen gingen kijken.. Nu mijn lijstje:

  1. Mensen die te laat komen. Of afspreken om 15.30 en om 15.35 een berichtje krijgen met: “Ik ga nu de deur uit!”
  2. Mensen die “na” zeggen i.p.v. naar.
  3. Kruidnoten pepernoten noemen.
  4. Een “nee-nee”sticker op je brievenbus hebben en alsnog reclame en krantjes ontvangen,
  5. De mensen van Hello Fresh die gemiddeld 3x per week aan mijn deur staan.
  6. Niet doorrijden of heel langzaam optrekken op de lnkerbaan… Aan de kant jij!

  • Haha, ik vind het irritant als mensen ‘is’ schrijven in plaats van ‘eens’ ?
   Ik heb eens een post geschreven over taalergernissen, daar staat ‘na’ en ‘naar’ ook in. En ‘me’ in plaats van ‘mijn’ natuurlijk.

 18. Dat men overal sigarettenpeuken neer gooit, en ik mijn raam, woon in het centrum, dicht knal omdat die smeriger sigarettenrook m’n huis binnen dringt,… Dat er altijd fietsen geparkeerd worden voor m’n voordeur, ondanks de sticker, geen fietsen,… inderdaad die plek is vrij waarom denk je,… 🤔 Dat men me mailt met hoi, en niet even mijn naam opzoekt,… Dat ik elk jaar een parkeerabonnement koop en geen vaste plek heb, en heel wat rondjes om rijdt,.. Dat iemand niet door rijdt als het licht op groen staat, het wordt echt niet groener,… Dat fietsers je ondersteboven rijden in het stadscentrum, je een grote mond geven, wat helemaal onterecht is, en je je nog rotter voelt,… Dat ik dit alles met 1 vinger op mijn mobiel tik,… Ik word hier toch heel blij van, dankjewel 😜😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *